Şimdi Ara

sunbeam cc freezer boşta 48 yükte 70 :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar büyük umutlarla aldığım sunbeam soğutucuyu taktım ve 3.5ghz de yük altında 70 dereceyi geciyor çekirdekler. internette baktığım testlerde ve bu forumdaki testlerde bu değerlerin cok altındaki değerler çıkmış görünüyor kasa içi sistem 30-32 derece geziyor. lütfen yardım edermisiniz neden olabilir yanlış mı taktım ne olmuş olabilir bir fikri olan var mı?

• soğutucunun tam oturduğuna eminmisiniz tekrar bakın ..
  • Hangi işlemci? Kaç voltaj verdiniz 3,5Ghz için? Önce bunları bilmemiz lazım. Fiziksel bir sorunsa soğutucu tam oturmamış veya termal macun sürümünde hata yapılmış olabilir...
  • işlemci core i7 soğutucunun tam oturup oturmadığını nasıl anlarız ve ayrıca termal macunun sürümünde de hata yaptığımı nasıl anlarım... gercekten çok yüksek geliyor bana sıcaklıklar.... overclock ile ilk deneyimlerim sayılır ciddi anlamda...
  • arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu? kaç gün oldu ses yok kimseden...
  • öncelikle ccf'i bir sök ve hem ccf'in altını ve cpu üstünü güzelce temizle macun izleri kalmasın. Sonrasında sadece işlemci üzerine bir ufak boncuk kadar macun koy sonra plastik düz yüzeyli bir bıcakla tüm cpu korucu metalin üstünü ince bir tabaka halinde kaplıyacak şekilde yaydır sonra ccfî üstüne yerleştir ( bu arada lga 1366 için olan aparatı kutudan çıkmıyor onu aldın varsayıyorum ) sonra klipslerin tam oturduğundan emin ol ve soğutucunun etrafını kontrol et anakartının herhangi bir bileşeni ile teması varmı varsa cpu üstüne tam oturmasını engelleye bilir. Kolay gelsin aslında bir resim koysan daha ayrıntılı yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VenomS

öncelikle ccf'i bir sök ve hem ccf'in altını ve cpu üstünü güzelce temizle macun izleri kalmasın. Sonrasında sadece işlemci üzerine bir ufak boncuk kadar macun koy sonra plastik düz yüzeyli bir bıcakla tüm cpu korucu metalin üstünü ince bir tabaka halinde kaplıyacak şekilde yaydır sonra ccfî üstüne yerleştir ( bu arada lga 1366 için olan aparatı kutudan çıkmıyor onu aldın varsayıyorum ) sonra klipslerin tam oturduğundan emin ol ve soğutucunun etrafını kontrol et anakartının herhangi bir bileşeni ile teması varmı varsa cpu üstüne tam oturmasını engelleye bilir. Kolay gelsin aslında bir resim koysan daha ayrıntılı yardımcı olabilirim.

arkadaşım ben de ccf almayı düşünüyorumda bu dediğin lga 1366 için olan aparat noluyor ne işe yarar almak şart mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kupur07 -- 12 Mayıs 2009; 18:59:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci boşta 52-55 derece
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım bence büyük ihtimalle soğutuyu tam oturtamadın çünkü inceleme ve testler doğrultusunda çok daha performanslı bir soğutucu o yüzden VenomS un dediği gibi soğutuyu çıkarıp tekrar termal macun sür ve güzelce işlemci üzerine oturt düzgün oturduğundan emin ol çok daha iyi performans vermesi lazım çünkü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.