Şimdi Ara

sunbeam Core-Contact Freeze kullananlar (anlayanlar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
11.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemci hızını arttırmak, sesi ve ısıyı azaltmak için CPU soğutucu almaya karar verdim ve Sunbeam Core Contact Freezer almayı düşünüyorum ancak boyutlarından dolayı endişem var. Anakartım Asus P5Q3 Deluxe WiFi ve üzerinde 4 adet OCZ ReaperX 1Gb'lık Ram var yani slotlarım tamamen dolu. Aşağıya Ramlerin resmini koyduğumda neden endişe ettiğimi anlayacaksınız.. Sizce CCF sığar mı?

Ram ve Anakartım
    Ramlerim..
     sunbeam Core-Contact Freeze kullananlar (anlayanlar)

Anakartım

Lütfen yardım edin beyler biran önce almak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum..

• kesinlikle deger.saten cff ram slotlarından 1 ini kesin 2 cisini belki goturuyorki senin ramlerin ustunde sogutucuda var.takılmaz.
  • quote:

Orjinalinden Alıntı: hsngencer

kesinlikle deger.saten cff ram slotlarından 1 ini kesin 2 cisini belki goturuyorki senin ramlerin ustunde sogutucuda var.takılmaz.

Hadi ya :( Ne alıcam o zaman ben bu kasaya sığacak ramlere temas etmeyecek iyi soğutacak Sunbeam gibi?..
  • ArKadaşLar bnde OCz Gladıator Max aLdım gecenlerde Ve Amd Kullangıım İçin Fan Ekran kartına doqru takma zorunda KaLdım benım Power'de aLtda oldugu için Sıcak hava direK cıkmadı Pc boşta 50 Derece oldu(Amd Phehom II 940 3.9Ghz).Bende Geri İyade Verip Hiç koLay oLmadı 50 TakLa attım.Şimdi Subbeam aLıcam Gene SizLerede Bir Danışıyım.
    AnaKart Resmi
    Kasa Foto

• benimde yeni anakarta takarken çipset soğutucusu engel oldu bende yönünü çeviriverdim gitti.allahtan yukardada fanlar var

• arkadaslar almadan once anakart modelinizi iyi arastırın.am2 ve am+2 anakart modellerinde işlemci sogutucusu ekran kartlarına bakıyor.lga 775 am3 ve 1366 modellerinde fanlar ram lere bakiyor.almadan once bana pm atın bilgi vereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

arkadaslar almadan once anakart modelinizi iyi arastırın.am2 ve am+2 anakart modellerinde işlemci sogutucusu ekran kartlarına bakıyor.lga 775 am3 ve 1366 modellerinde fanlar ram lere bakiyor.almadan once bana pm atın bilgi vereyim.

Nasıl yani arkadaş resimde PSU'ya bakacak şekilde lga775'te? Gerçi onun PSU altta ama sonuçta o yöne bakıyor
    Benimde lga775 Sunbeam alıcam soğutucuyu istediğim yöne doğru takamaz mıyım illa ramlere bakacak şekilde mi takmam gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan406 -- 25 Ağustos 2009; 18:41:42 >
  • Sonunda istediğim gibi takabildim chipset soğutucusuna biraz sürterek girsede sorunsuz oturdu, prime testinde işlemci tam yükte 85 derecelere çıkarken ccf nin bu pozisyonunda işlemci tam yükte max 75 dereceye çıkıyor. Ama enteresan olan her iki şekildede masaüstü sıcaklıklar aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 26 Ağustos 2009; 14:55:18 >

• Buda farklı açıdan

• Beyler benim P5Q3 Deluxe'e takınca da serif83'teki gibi mi durur? Ramlerin üstünü kesin kapatır mı?
  • ozan406 senin ramlerle bu şekilde takamassın ,benim hyperx ramlerin bile 1. slottakine şuan temas ediyor kıl payı oturdu yani, senin ramlerde çok büyük soğutucu var o yüzden takamassın gibi görünüyor.
  • Tamam sağolasın serif. Almayı düşünüyordum sunbeam ama artık vazgeçtim sığmayacağını bile bile almaya gerek yok sanırım ben TR Ultra 120 veya 120 Extreme alıcam biraz pahalı ama performans ve boyut olarak bana en uygun soğutucu olarak gözüküyor..
  • Arkadaşlar bende bu soğutucudan sipariş verdim ama sanırım anakartıma olmayacak. Daha önce bu anakartla kullanan ve yerleştirebilen var mıdır?
    MSI p35 platinum

• aynı anakart bende var solda sistem yazıor e8400 p45 neo2-fr 4gb kingston sunbeam vs işte 4ghz yaptım en fazla ram seciyor diyebilirm gskill ii gidiyor bu anakartda kingstonsa boşa uraşma 1000mhzden sonrasını yemiyor sunbeamı takmaya gelince sökmen gerekiyor anakartı komple bide ust tarafdaki mosfeti sökeceksin sıgmıyor birde kuzeykopru işlemci soketine yakın oldugundan sunbeamın fan tutma demiri sagdaki oraya deyiyor arada bir bakmak lazım kısaca gigabyte p45 yada asus p45 al diyebilirm
  • Soğutmayı taktım hiç zor olmadı tam oturdu yanlız anakartın soğutmaları çok yakın durdu ama neticede oturdu. Bundan önce zalman 7700 vardı q9550 işlemci 3.6 ghz de kullanıyorum. Boş ta 50 derece civarı yük altında 75in üzerine çıkardı. Sunbeam den sonra boşta 35-36 yük altında 55 civarı bir sıcaklık var. 20 derece fark beklemiyordum. Çok memnun kaldım bu fiyata böyle bir soğutucu adamlar iyi iş çıkarmış.

Termal macunu kaliteli
    Fan kontrolcüsü şık
    Sessiz çalışıyor.
    Fiyat çok iyi HB 75 tl.
    İşçilik biraz zayıf
    Ebat olarak biraz büyük her anakarta uymayabilir ama genelde sorun çıkmıyor benimkine bile olduğuna göre.
    Tavsiye olunur.
    Saygılar...
  • vx-9 pro kasama ve Gigabyte GA-MA770T-UD3P anakartıma uyar mı?
  • Maalesef ben araştırmadan soğutucuyu aldım ama vx-9 pro kasanın yan kapaktaki fanını çıkartmak zorunda kaldım.
  • bugun elime gecen sunbeam core contact 92 mm yi anakartıma çok kolay bir şekilde monte ettim.İşlemcim intel soket turu lga 775.Eger boyut sıkıntı diyorsan biraz sogutmadan odun verip 120 mm degilde 92 mm alabilirsin.;)
  • Arkadaşlar bende bu ürünü almayı düşünenlerdenim. Kasam Xigmatek Asgard II. Ana kartım ise Gigabyte 8I915p Duo-Pro modeli. Ramim Kingston HyperX. Sizce sığma takılma konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Tabiki 12cmlik modeli düşünüyorum. Teşekkürler şimdiden..

Kasa resim
    Ana kart resmi

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Arkadaşlar bende bu ürünü almayı düşünenlerdenim. Kasam Xigmatek Asgard II. Ana kartım ise Gigabyte 8I915p Duo-Pro modeli. Ramim Kingston HyperX. Sizce sığma takılma konusunda sıkıntı yaşar mıyım? Tabiki 12cmlik modeli düşünüyorum. Teşekkürler şimdiden..

Kasa resim
    Ana kart resmi

Asgar II ölçüleri 185(W) x 475(D) x 408(H) mm görünüyor. Elbette buna anakart+işlemci yüksekliğini de eklemek gerekecek.
    Sanki sığmaz gibi görünüyor. Ben Midguard'a taktımyan kapakla 1cm civarı bir aralık kaldı ki ölçüler 206(W) x 510(D)x 408(H) mm
    Ancak yine de karar vermeden önce işlemci üzerinden yan kapağa mesafe ölçülmeli.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.