Şimdi Ara

sunbeam Core-Contact Freeze kullananlar (anlayanlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
11.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  sunbeam Core-Contact Freeze kullananlar (anlayanlar)

msı p45 neo 2 fr
    e8500
    high power 500w

sunbeam Core-Contact Freezer sogutucunu alacam fakat bi kac sorum var cözemedim bir türlü
    incelemesihttp://www.pclabs.com.tr/2008/08/20/sunbeam-core-contact-freezer-incelemesi/
    1- anakartı sökmeden montaj yapılırmı b(benim anladıgım kadarıyla pinli oldugundan sökmeme gerek yok)
    2- anakarta uyarmı acaba anakrttaki sogutucular bi sorun cıkarma (sıgmama gibi)
    3- kasam cooler master rc 332 acaba yan kapakla bi sorun yaşanırmı ve psu cok yakın gibi geliyor sogutucu yine temas edebilirmi
    (((-Boyut: (W / H / D) (W)203 x (H)413 x (L)486 mm ))))
    4- sizin önerebileceginiz (oc için) yüksek perfonmaslı anakartı sökmeden takabilecegim sogutucu

• Arkadaşım ben de aynı ailenin p-35 serisi

anakarta taktım anakartı sökmeden sorunsuz şekilde sığmaz diye korkmama rağmen sığdı.Kapakla da sorun olmaz benim kasa A open H600 B28 hemen hemen aynı ölçüler
    bir benzeri olan AEROCOOL DCC 1200 var

Soğutucu İncelemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 24 Mayıs 2009; 13:07:59 >

• gigabyte MA790FXT UD5P ye çok rahat montaj yapabildim. Sanırım bu karttaki soğutucular da farklı yükseklikte olmasa gerek
  • ben takarken Anakart kırılcak dıye cok korktum bu yuzden lga775 baglantı kıtının bır ayagını kırdım Sonra Ayak tutmadı Tabı Sogutma Performansında Dusme oldu sonra Ayagını sökerken Bı ayagını daha kırdım Yanı Lga775 ayakları COk dayanıksız pimli oldugu ıcın

birde Sogutucuy takarken Kuzey köprusunun Baglantı Teli var onu Sökmem gerekti Cunku Baglantı Teline bi ayagı çarpıyordu Ama senın böyle bı sorunun olmaz sanırım

Anakartım P5B
  • Bende de giga ds4 var

CCF'yi oturturken doğru olarak yerleştirdim şükür, sığdı ama ortadaki k.köprüsü soğutucusunu teğet, hatta sürterek girdi.

Sökmeden montaj yapabilirsin sorun olmaz, tek derdin ram'lerin için yüksek soğutucu varsa o zaman olur. Çünkü fan o tarafa bakacak olursa slot'larla dip dibe oturuyor
  • bendede bi önceki versiyon msı p35 neo 2 fr var daha yeni aldım kurdum hiç sorun olmadı montaj
  • Selam beyler,

Ben de bugün alıp montajı yaptım Sunbeam'in. Ancak fan kontrol panelinin kablolarını tam olarak nereye bağlayacağımı bulamadım. Anakartım Asus P5Q3 Wi-Fi @p. Biri erkek, diğeri dişi olmak üzre 2 adet işlemci fanı soketi ebatında bağlantıları var. Bu soketleri tam olarak nereye bağlıyoruz yardımcı olsanız..?

Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • herhangi bir kasa fanı bağlantı portuna bağlayabilirsiniz.
  • Benim merak ettiğim anakarta takılma yönü. Ben ilk resimdeki gibi taktım ama sunbeam ın attığı tüm sıcak hava psu ya gidiyo ve psu çok aşırı sıcak hava atmaya başladı acaba 2. resimdeki gibi takıp sıcak havanın egsoz fandan atılması mı gerek.

• hocam anakartla alakalı.yukardaki resim amd am2 tabanlı bi anakart.alttaki ise intel tabanlı bi anakart.soket tiplerinden dolayı bule takılmis.
  • Ama benim anakartım intel ve üstteki resimde olduğu gibi takılı şuan.
  • amd anakartlarda dımm slotları ıntel e nazaran ıslemcı bloguna daha yakın kullanılıyor bu yuzden sunbeam veya buyuk sogutucular kullanılırken sogutucunun arkası egzos fanına dogru takılmak ıstendıgı zaman eger 4 dımm slotuda doluysa sıkısma yapıyor ve dık kullanılmak zorunda kalııyor ancak ıntel tarafında bu sorun yok tek dıkkat etmenız gereken kuzey koprusunun yukseklıgı ben hem amd hemde ıntel sıstemde kullandım amd de arkaya dogru yanı tam tersıne kullandım ıntel p5q pro anakart ta kullanırken de kuzey koprusune dokunarak gırdı sıfır mesafeyle ama duzgun sekılde kullanıyorum işini sonuna kadar yapıyor ıkı sıstemdede sorunsuz...
  • arkadaşlar bir şey sorcam bir arkadaşa sunbeam core-contack freezer almayı planlıyoruz fakat am3 uyumlu mu bilmiyoruz ...

beni bilgilendirirmisiniz ...
  • am3 ler i iyi arastırmak lazım.heleki sunbeam dusunuyorsan cok cok iyi arastır.ellerim kesildi monte edicem diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serif83

Ama benim anakartım intel ve üstteki resimde olduğu gibi takılı şuan.

ramlere bakacak sekilde denemedinmi?
  • Bugün yine açtık kasayı ölçüp biçtik ama anakartta bulunan soğutucuya değicek o yüzden çıkarıp denemedim bile.
  • sende anakart magdurlarından sın ozman.bende titan fenrir aldım ama anakartım am2+oldugu icin fanı asagıya bakacak sekilde monte ettim.sorun yok.derece 28 de geziyor ama insanın ici rahat etmiyor
  • Yahu bu soğutucuyu takarken epey zorluk çekmiştim. Peteklere zarar vermemeye çalışmaktan bi hal oldum. Montaj esnasında soğutucunun CPU'ya temas ettiği bölgeyi CPU'yla pek çok kez temas ettirmekten macun epey dağıldı. Normalde macunu CPU'ya sürdükten sonra soğutucuyu tek hamlede üzerine kapatıp klipsleri de kilitlemek gerek bildiğim kadarıyla. Sıcaklık değerleri beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. 5 C artış var ortalama stok fana göre. Takma şekli yukarıdaki 1. resmimle aynı. Termal macundan şüphe etmekteyim, söküp yenilesem mi acaba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: credo

Yahu bu soğutucuyu takarken epey zorluk çekmiştim. Peteklere zarar vermemeye çalışmaktan bi hal oldum. Montaj esnasında soğutucunun CPU'ya temas ettiği bölgeyi CPU'yla pek çok kez temas ettirmekten macun epey dağıldı. Normalde macunu CPU'ya sürdükten sonra soğutucuyu tek hamlede üzerine kapatıp klipsleri de kilitlemek gerek bildiğim kadarıyla. Sıcaklık değerleri beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. 5 C artış var ortalama stok fana göre. Takma şekli yukarıdaki 1. resmimle aynı. Termal macundan şüphe etmekteyim, söküp yenilesem mi acaba..

yukarda yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.kasa icinde anakarta sogutucu monte etmek kesinlikle saglıklı degil.cunku elleriniz rahat haraket edemiyor.islemcinin ustune surulen termal macun sogutucuyu takacam diye dagılıyor ele ayaga bulasıyor.onun icin rahat calısmak istiyorsanız anakartı bi guzel sokun.korkmayın bisi olmaz.daha once anakartı hic sokmemis kisiler anakartın icindeki kabloların neyin nereye takıldıgını unutmaması icin dijital fotoraf makinasıyla foto cekin.ben ogle yaptim.saten cok zevkli bi ismis.termal macunuzu rahatlıkla surun ve işlemci sogutucusunu bir seferlik islemcinin ustune yerlestirin.oynama veya kaldırma apmayın tekrar.cunku termal macun dagılıyor.kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 6 Ağustos 2009; 19:40:14 >

• Bende stok fana göre 10-15 C düşüş oldu macunu tekrar sürüyüp deneyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 6 Ağustos 2009; 20:27:29 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.