Şimdi Ara

Sunny At-14950 Uydu Alıcısı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Önecelikle uydu meseleleri hakkında hiçbir şey bilmediğimi belirtmem lazım. Tkgs destekli sunny at-14950 model mini hd uydu alıcısını aldım dün. Yalnız trt hd haberturk hd sports tv trt müzik gibi birçok farklı kanalları çekmiyor. Atv hd tv8 powerturk falan çekiyor ama mesela. Anlayamadım yani sebep nedir ne değildir. Uydu ayarları, transponder ayarları gibi birçok şey denedim (Anlamamama rağmen) Ama çözemedim. Bu sorundan muzdarip olan başkaları var mı? Nasıl çözebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• UJp up up
  • kilciksizbalik kullanıcısına yanıt
    merhaba öncelikle birçok neden olabilir. tkgs ile yeni kanal liste güncellemesini yaptınızmı? eğer yapmışsanız bazı nedenlerini bir uzman olarak sıralamk isterim mevcut çanak anten ayarınız iyimi değil mi ondan emin olmak gerekiyor onlarda sorun yoksa iş cihazın yatay ve dikey limitdeki tuner sorununa işaret ediyor olabilir.

şunu belirtmekte fayda görüyorum ne yazıkki eski nesil cihazlara nazaran ne nesil cihazlar ebat olarak küçük ve board üzerine tüm donanımlar tümleşik durumda bu tip cihazlarda hem ısınma hemde tuner problemleri çıkabiliyor bu tabi her cihazda olacak diye birşey yok ama ihtimaldir.

size tavsiyem öncelikle çanak ayarınızın stabil olup olmadığını ve rg6 kablo f-konnektörlerinizin bağlantılarının ne duurmda olduğunu kontrol ettikten sonra cihazınız bu problemi devam ettiriyorsa yetkili servise göndermenizdir...

özellikle cihazdan kaynaklı yatay dikey kanal göstermeme sinyal yok sorunu cihazın ısınmasıyla düzeliyorsa kesinlikle cihazla ilgili bir sorun olduğunun işaretidir.

• osmanhasimcan kullanıcısına yanıt
    TKGS güncellemesi yaptım ama halen çekmeyen kanallar çekmemeye devam ediyor. Sorunun ısınma ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, çünkü sorun hep stabil devam ediyor. Çanak anten ayarı olarak da hiçbir bilgim yok, zaten apartmana yeni taşındık. Yukardan gelen kabloyu taktım direk uyduya. Yazılımsal olarak bir ayarlama ile çözülebilir mi? O ayarları da hiç bilmediğimden kayboluyorum arasında.
  • osmanhasimcan kullanıcısına yanıt
    Teknik servisi aradım, tkgs kapalı iken turksat 4a transponder ayarıyla kanal arattırdılar ama yine aynı halime geri döndük. Yine aynı kanallar çekmiyor, diğerleri çekiyor. Sorunun uydudan olmadığını çanağı kontrol ettirmemizi tavsiye ettiler ki, tahmin de etmiştim çünkü uydunun başka bir sıkıntısı yok. Yalnız çanakla alakalı yapılacak ne var, kime ne söylememiz ne yaptırmamız gerekiyor? Kusura bakmayın uydu sistemleri hakkında hiçbir bilgim ve tecrübem olmadı bu zamana kadar, o yüzden bocalamalardayım. Yine de şükür trt ve show tv'nin sd yayınlarını arattırıp buldum izleyebiliyorum
  • kilciksizbalik kullanıcısına yanıt
    sunny hemen suçu çanak ayarına atmasın bence zira cihazları öyle sorunsuz sıkıntısız cihazlar değil :) neyse tabiki ihtimal dahilinde çanak ayarınızın stabil olması kablo f-konnektörlerin sorunsuz olması gerekiyor. bunun için ayarı yapan kişi gereken kontrolleri yapacaktır.

yakın çevrenizde tv elektronik tamircileri çanak ayarı yapmaktadır yakınızızda mutlaka vardır gidip görüşün gelir kontrolleri yaparlar sinyal zayıfsa arkadaş yatay ve dikey ayarlarını yaparak çanak anteni sabitler.
  • Uyduyu başka bir tv de veya tv de başka bir uydu deneyin birde..

• Deneyeceğim dediklerinizi çok teşekkürler
  • Ne salak bir makinedir. Vestel pixelence model televizyonum var. Ses var görüntü gelmiyor. Baglantilarim düzgün oysa.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.