Şimdi Ara

sunucu raid 1 yardımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hp dl380g6 model iki disk ile raid 1 çalışan bir sunucumuz var
    1. sırada olan disk sarı ışık sürekli yanıp , Windows 2008 i açmıyor .
    diskin arızalı olduğunu düşünüyorum.
    2. sıradaki disk yeşil durumda.

sistemi yeniden çalışır duruma nasıl getirebilirim .
    2. diski sokup yukarı mı takacağız yeniden çalışması için , 2. ci nin yerinde başka sııfr disk mi takacağız ?
    yoksa 1. ye yeni disk takıp işlemleri kendisi mi yapack bilgisayar .?
    tesekkurler

• merhaba.kabaca anlatmak gerekirse arızalı olan diski çıkartıp 2.nci diski diğer diskin yerine takın. Windows medyası ile sisteminizi başlatıp onarma işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem işletim sistemi olan disk bölümünün MBR bölümünü onaracaktır.
    Eğer bu yöntem ile çözülmez ise onarım modunda C:\Windows\system32 dizinin altına gelip aşağıdaki komutu verirseniz boot dosyası tekrar oluşturulur. bcdboot.exe c:\Windows

sonrasında mümkünse aynı diskten bir tane temin edip 2.nci boş yere takıp rebulding yaptırabilirsiniz.
    not:yanlış bir işlem yapılması durumunda bilgilerinizden olma riskiniz vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecolor -- 31 Ocak 2014; 13:03:18 >
  • teşekkür ederim , hızlı cevap için ,
    Windows normal olarak başlarken ekran donuyor, güvenli modda başladığında da . çok yavaş işelem yapıyor diskin arızalanması sebebiyle sanırım .
    o zaman su durumda onarma yapmadan diskleri yer değiştirmem yeterli olacaktır sanırım ,
  • Arızalı diskin yerine yenisini takın. ve sistemi başlatın. işletim sistemi açılınca raid yazılımı otomatik aynalama sistemini devreye sokacaktır. işlem bitene kadar bekleyin. telaş yapmayın işiniz kolay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.