Şimdi Ara

Sunucu tavsiyesi- ACIL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gunde yaklasik 10.000 tekil ziyaretcinin geldigi ve 150.000 nin uzerinde sayfa gosterilen bir sitenin sahibiyiz.

Su an halihazirda kullanmakta oldugumuz sunucuda E4300 cpu ve 2gb ram var. Win2003 server web edition ve mysql 4.12 calisiyor.

Ancak son gunlerde sistemde cpu kullanım oranının %100 ler dolayında dolasması yuzunden yeni bir sistem toplamayı dusunuyoruz.

Bu dogrultuda, ozellikle sunucu konusunda tecrubeli arkadasların, sistem onerilerini bekliyoruz.

Lutfen cok ucuk seyler onermeyin. Su anki sistemin 400 usd civarinda bir maliyeti var ve gene de yukumuzu bir hayli kaldırıyor. Yeni sistem icin de maksimum 800 usd gibi bir butce ayırdık.(Monitor haric tabi ki)

Anakart-cpu-ram-hdd ve kasa tavsiyelerinizi bekiyoruz.

Tesekkurler.

• Kimse yanıtlamamıs. Kendim sordum kendim yanıtlayayım.

Planladıgımiz sistem;

Msi P35 platinium
    Intel Q6600
    Seagate 410AS serisinden 2 hdd(raid 0)
    4X1 gb kingston ddr2-800

Herhalde bunlar bir hayli hizlandirir bizi.
  • Tam aklımdan geçen sistemi yazmışsın.Bu özellikteki pc ile çok rahat edersin.
  • Msi p35 bulamıyorum ama izmirde. Yerine tavsiye edebileceginiz baska bir marka var mı
  • Sunucu için ideal işlemci Xeon dur.
  • Quad core lar cıktıktan sonra pek bir espirisi kalmadı Xeonların. Fiyat performansı cok cok dusuk gordugum kadarıyla.
  • Q6600
    2GB CORSAIR XMS2 RAM
    P5KC ASUS
    SAMSUNG RAPTOR(abarttımmı ne)

bunlar bi sunucu için yeterde artar kendmden biliyorm aslnda bide ekran kartı çak alsana game pc :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop önerisi acil
    2 hafta önce açıldı
    Acil Yardım Sistem Geliştirme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 470064-384 HP ML115 AMD DC opteron 1210 1.8GHz 2x1MB, 2x512MB 160GB NHP-SATA gLan CD 656 USD + KDV

Not: Söz konusu firmayla müşterisi olmam dışında herhangi bir bağlantım yoktur.

quote:

Orjinalden alıntı: alpello
    SAMSUNG RAPTOR(abarttımmı ne)

Samsung da Raptor diye bir HDD var mı yav? Ben iyice yaşlandım da esprileri mi anlamamaya başladım yoksa Allah Allah!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 25 Ocak 2008; 13:51:27 >

• o kadar hit alan bir sitede sadece raid 0 ??

tebrik ederim. sanal iş aleminde bol şanslar...
  • Raid 0 degil raid 1 olacak tabi. Ben sadece 2hdd icin striping yapacagim anlamında soylemek istedim onu.
    Bu arada raid 5 hakkinda bilgim yok pek. Raid 1 e gore avantaj ve dezavantajları nedir?
  • En son degisik bir formul bulduk.

Mysql'in win2003 server uzerindeki hiz problemlerinden arınmak icin bir E4300 islemcili 2 Gb ramli makinaya Centos-5; Mysql5 kurduk.

Ikınci bir E4300-2gb ram makinaya da Win 2003 server web edition kurduk.

Boylece database centos uzerinde calisiyor, mail server ve site 2003 server uzerinde. Boylelikle cok daha optimize bir sistem elde ettik. Centos makinadaki databasede kendini saat bası win2003 makinaya yedekliyor. Bu da backup problemine cozum getirdi.

Simdi hiz denemelerine baslayacagiz sql sorgularda. Umarım anlamlı bir hız artısı kazanmısızdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.