öncelikle merhaba... bu süper kapasitör denen malzeme nedir?? nereden temin edebilirim?? fiyatı yaklaşık olarak nedir?? yardıma ihtiyacım var... şimdiden teşekkürler...
Merhabalar. http://www.elexs.de/supercap1.htm 0.47 farad (47,000uf) supercap(memory cap) 0.33 , 0,47 Farad olanları piyasada hafıza pili olarak bulunabiliyor. 1Farad ve üzerine ender olarak rastladım piyasada...
teşekkürler ama ben bunu ses sistemlerinde kullanmayacam dc motor kontrolünde ve güç depolama elemanı olarak kullanıcam. bununla ilgili bilginiz var mı??*
bu verdiğim linklerdeki kapasitörler , ses frekans uygulamalarında kullanılmaz ki sadece. Yalnız oto hifi sistemlerindeki 1F lık 13-15VDC lik kondansatörlere de bu ismi verenler olduğu için örnek olarak verildiler. Aslında SUPERCAP denilen bu kondansatörler , duble-layer olarak da tanınan ve genelde hafıza amaçlı ( özellikle radyo - oto radyo - mikrokontrolör vs için ) olarak kullanılırlar ve 3.6VDC , 5VDC gibi düşük voltajlı değerlerde üretilirler.
Açıkçası DC motor kontrolünde bu tür bir kondansatörün kullanıldığını hiç görmedim. Gerçi uzmanlık alanıma da girmediğimden , çok ciddi bir iddia değil benimkisi. Nasıl bir güç depolama amacı ile kullanmayı düşünüyorsunuz? motoru çalıştırmak için mi kullanacaksınız bu depolama işlemini ? Saygılar.