Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spor Toto Süper Lig kulüpleriyle yaptığı toplantı sona erdi. Toplantı sonrası Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını söyledi.
Toplantı sonrası kulüpler adına açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "Spor Toto Süper Lig'de play-off sistemi bu sezondan itibaren başlayacak" dedi.
Play-off la ilgili fazla bir şey konuşulmadıığını söyleyen Demirören, "Kulüpler olarak TFF'den bu senenin deneme olmasını istedik. Eksikler görülür, gerekirse vazgeçilir dedik. Bir kaç kulübün olumsuz tarafı vardı. Ancak şimdi bütün kulüplerin amacı yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmaktır. Maçların fazlalığının lige yeniden canlılık getireceğine inanıyorum. Taraftarlardan beklentimiz, kişiler geçici kulüplerin kalıcı olduğunu dikkate almalarıdır. Herkes formasını, kombinesini, decoder'ını alıp kulüplerine sahip çıkmalı" dedi.
Kulüpler adına konuştuğunu kaydeden Demirören, "Üç puan sistemi önce İngiltere ve İsveç'te vardı. Denenmekten hiç bir zarar gelmez. Lig statüsünde değişiklik yapılabilir. Belki eksikleri olur. Şu an federasyon ve kulüplerin hepsi bu sistemi kabul etti" ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın play-off'la eksik gördüğü yönler olduğunu söyleyen Demirören, "Burada her kulüp temsil edildi. Galatasaray ve Trabzonspor 2. başkan diğer kulüpler başkanlar düzeyinde temsil edildi" şeklinde konuştu.
Beşiktaş kupayı geri alacak mı sorusuna Demirören, "Süreç her şeyi gösterecek" yanıtını verdi.
Demirören ayrıca, rekabet kurulu tarafından kabul edilmek kaydıyla, yayıncı kuruluş Digitürk'ün mukavelesinin prensip olarak 3 sene daha uzatılması için, kulüpler olarak hep beraber imza attıklarını söyledi.
Tff yide kimin yönettiği belli oldu. Cicitürkleri saolsun.
Turk futbolu bitmistir.
Dunyanin en iyi ligleri neden bu uygulamayi yapmiyor?
Daha fazla mac yapmak istiyosan o zaman 18 yerine 20 takim yap ligi sevgili TFF
Ligi 4. bitiren takimin sampiyon olmak gibi bir sansi filan olamaz.
Ilk 4 e oynayacak o zaman her takim bundan sonra.
Yaziklar olsun gercektende...
Son derece ILKEL bir sistem.
Ha bir not daha. Gelir articakmis mis mis...
Geliri bu yonlerden arttiracagina klupler, transfer fiyaskolarina son verip adam akilli isler yapsinlar. O zaman kendi icindeki gelir giderleri daha olumlu olur.
Hayatimda ilk defa senden nefret ediyorum DIGITURK. Vermez olaydin o paralarida, o paralari cikarticam diye bu sacma sistemleri getirtip Turk Futbolunun icine etmiyeydin.
Yemisim Marka Degerini.
Ne espirisi kaldi son 1-2 haftaya 1 puan fark ile girip sampiyonluk yarisi yapmanin???
Iyiki Fenerbahce 2 kere son haftada sampiyonluk kaybetti... Bu sistem onlari travmalarini azaltmak icindir....
NEFRET ettigim bir genelleme soyliyecegim. Hic bir takim digerinden buyuk degildir lafini savunmustum. AMA GERCEKTENDE TURK FUTBOLU DEMEK GALATASARAY DEMEKMIS.
Su an bunu cok cok daha iyi anladim.
andora kıbrıs ligleri artık tek rakibimiz marka değeri mi ? o iş tamam canım kafanıza takmayın almanlar ingilizler fransızlar italyalanlar ispanyollar hollandalılar salak bir tek biz akıllıyız
Yemin ediyorum Galatasaray bu ülkenin takımı olmasa Honduras ne ise bizde o olurduk.
quote:
Orijinalden alıntı: Turquia
Turk futbolu bitmistir.
Dunyanin en iyi ligleri neden bu uygulamayi yapmiyor?
Daha fazla mac yapmak istiyosan o zaman 18 yerine 20 takim yap ligi sevgili TFF
Ligi 4. bitiren takimin sampiyon olmak gibi bir sansi filan olamaz.
Ilk 4 e oynayacak o zaman her takim bundan sonra.
Yaziklar olsun gercektende...
Son derece ILKEL bir sistem.
Ha bir not daha. Gelir articakmis mis mis...
Geliri bu yonlerden arttiracagina klupler, transfer fiyaskolarina son verip adam akilli isler yapsinlar. O zaman kendi icindeki gelir giderleri daha olumlu olur.
Hayatimda ilk defa senden nefret ediyorum DIGITURK. Vermez olaydin o paralarida, o paralari cikarticam diye bu sacma sistemleri getirtip Turk Futbolunun icine etmiyeydin.
Yemisim Marka Degerini.
Ne espirisi kaldi son 1-2 haftaya 1 puan fark ile girip sampiyonluk yarisi yapmanin???
Iyiki Fenerbahce 2 kere son haftada sampiyonluk kaybetti... Bu sistem onlari travmalarini azaltmak icindir....
NEFRET ettigim bir genelleme soyliyecegim. Hic bir takim digerinden buyuk degildir lafini savunmustum. AMA GERCEKTENDE TURK FUTBOLU DEMEK GALATASARAY DEMEKMIS.
Türkiye Ligini takip etmeme gibi bir düşünce var kafamda. Gazete zaten almıyorum. Twitterımı kapatıp, Futbol bölümüne de takılmam eğer bu playoff mevzusu gerçek olursa. Böyle bir rezillik olmaz çünkü.
Cüneyt Tanman istifa etse iyi olucak
quote:
Orijinalden alıntı: Larkhill
Bu demirörene noluyor onu anlamadım her yerden zıplamaya başladı kafasız herif şunu da adam yaptılar ya neyse
Adam 3 senede Galatasarayın 10 senelik borcunu fazlasıyla geçti. Bir yerlerden para gelicekki oda kendi cebinden ödediği paraları bjk den faiziyle hortumlayabilsin..
Her sene Fener şampiyon artık geçmiş olsun. Bunu takımlar hangi akla hizmet kabul etmişler, aklım almıyor.
onu bunu bilmem de şundan eminim eğer fb küme düşürülmezse ,seneye şampiyon olur.
zaten bu değişklikler radikal kararlar hep bunun için
tırih sini ııfıtmiyicık maa
Benim takımım bütün sene çabalayacak,her maça iyi bir şekilde motive olup oynayacak,34 maç sonunda ligi 1. sırada bitirecek. Bu rezil sisteme göre birde 4 lü playoff oynayacak.Bu her takım için kötü. Dün Ahmet Çakar bu sistemin olumsuz yanlarından çok iyi bahsetti. Sene sonunda playoff maçlarında benim en önemli oyuncularımdan 1-2 tanesi sakatlansa veya cezalı olsa ve o maçlarda oynayamasa benim bütün sezon verdiğim emekler boşuna mı gidecek? Bu sisteme göre öyle. Bütün sezonun kaderini 20 gün boyunca oynanacak playoff maçlarına göre belirleyecekler. Saçmalık. Birilerinin zararını azaltmak için futbolun içine ettiler.
Aydınlar, Demirören, Cavcav ve diğerleri; adam olsaydınız, cebinize girecek parayı düşünmek yerine Türk futbolunu düşünürdünüz.Adam olsaydınız eğer, şerefli insanlar gibi olurdunuz, paranın yalakası olmazdınız.
Digiturk'ün 100 Milyon etmeyecek lige 350 Milyon ödeyerek Türk futbolunu padişahı olmasına göz yumanlardan hesap sorucak tarih.
Futbolseverin herşeyini elinden alarak Türk futbolunu bitirdiniz.Tebrikler.Şimdi siz ve sizin gibiler ile aynı çatı altında, şaibeli şikeye batmış liginizde,adamlığın yanından geçmeyen yöneticiliğinizle oyununuzu oynamaya devam edin.
fb eksi puanla başlar ilk 4 e girer ve şampiyonluk şansı devam eder.sonrası bilindik tiyatro; telefonlar,imamdan icazet almalar,kaleciler,emenikeler..
Kısmet Erkiner'den Açıklamalar
Spor Hukuk Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) üyesi Kısmet Erkiner, Süper Lig’de bu sezon play-off sisteminin uygulanamayacağını açıkladı.
Tartışılan play-off sisteminin 2011-2012 sezonunda uygulanabilmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Erkiner, "Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon için açıklamalarını daha önce yaptı. Lig, 5 Ağustos tarihinde resmi olarak başladı. Ligin sadece ertelendiği söylendi. Yani resmi olarak şu anda sezon başladı. Başlayan bir sezonda herhangi bir kural değişikliği yapılamaz. Bu nedenle de 2011-2012 sezonu play-off sistemi ile oynanamaz" dedi. Play-off sistemi gibi köklü değişikliklerin ligler başlamadan önce açıklanması ve gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini ifade eden Kısmet Erkiner, 2011-2012 sezonunun da aynı mevcut statüde oynanabileceğini kaydetti.
Bu açıklamaya göre nasıl kabul edildi?Böyle bir sistem saçmalık olur,futbolumuza hiç bir şer kazandırmaz oldu olacak NBA sistemine geçelim.
bu rezillerin futbolcuları play off da sakatlanır da mal gibi kalırlar inşallah ondan sonra da eski sistemi geri getirmek ister armutlar
beşiktaşlı arkadaşlarada bakıyorum onlarda tepkili fenerlilerde twitterda olmaz kardeşim falan diyor trabzonlular zaten bizle beraber kim istiyor bu sistemi o zaman ?
quote:
Orijinalden alıntı: senfield25
beşiktaşlı arkadaşlarada bakıyorum onlarda tepkili fenerlilerde twitterda olmaz kardeşim falan diyor trabzonlular zaten bizle beraber kim istiyor bu sistemi o zaman ?
Paranın sahibi ve onun kuklaları.
böylece anadolu takımlarının şampiyon olma ihtimali ortadan kalkmıştır