Şimdi Ara

Süper Lig'de Play-Off sistemi! Kabul Edildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: senfield25

çok pis oyunlar dönüyor
    ülke futbolu hiçbir dönem bu kadar kaosa terkedilmemişti
    bence siyasi iktidar duruma el koymalı çünkü bu kadar bariz kara olayları aklama durumu tarih boyunca gerçekleşmemiştir
    ligtv geçen yıl 150 milyon dolar zarar ettiğini iletmiş ama aynı şartlarda mukavele 3 yıl uzatılmış
    yani nerden tutarsan elinde kalan bir durum var ... play off u fenerlisi beşiktaşlısı trabzonlusu galatasaraylısı hiçkimse istemiyor ama lig tv istiyor diye kabul edildi ...ayrıca bursanın 5 maçlık cezası kaldırılmış ... bursanın federasyonun dediklerine karşı çıkması söz konusu olabilir mi ?ayrıca ankaragücüne yardım kararı alınmış ...ankaragücü de cepte ...şuan sesini yükselten bir tek trabzon ve galatasaray var ... trabzondada şenol güneşin cezası tahkimca kaldırılmış ... kısaca o kadar kirli senaryolar söz konusu ki futbolumuz 10 yıl kendine gelemez ...marka değeri mavalları atılarak futbolumuza inanılmaz kötülük edildi ... eskiden galatasaray futbol bölümünde en az 30 arkadaş olurdu sürekli .. hakeza fenerli 15 20 beşiktaşlı buna yakın trabzonlu bir sürü arkadaş olurdu ... ama şuan kimsenin ilgisi yok ... fenerliler kabul etmesede onlarda neyin ne olduğunu görüyorlar ... andora liginde uygulanan bir sistem ligimizde uygulanacak ...ve kimse sesini çıkarmıyor ... cidden ülle futboluna bilinçli zarar verme söz konusu .. yarın öbürgün TFF yönetimi değişir ama şuan bile milyonlarca dolar zarar söz konusu .. bu zararın müsebbibi kesinlikle şuanki yönetimdir ve bu kişiler hiçbir cezai sorumlulukla karşılaşmayacaklar ... ben gerçekten spor bakanının duruma el koyması gerektiğini düşünüyorum .. kirlilik ayyuka çıkmış vazieyette ... galatasaray uefa kurallarına aykırı olarak değişiklik yapıldığını iddia ediyor ve muhtemelen cas a gidecek .. ligler başladı dava görüldü ve ligler yarı tatile girmişken cas karar verdi ve ligleri iptal etti ... ne olacak bu durumda ? milyar dolar zarar sözkonusu olur ... şike skandalı ayrı olay ... bu pisliği kim nasıl temizleyecek ?_ TFF komple istifa dahi etse bu zarar nasıl karşılanacak ? kısaca çok çok kötü durumda ülke futbolu ... kesinlikle ligler başlatılmamalı ve yeni TFF yönetimi seçilmeli ve ligler yeniden düzenlenmeli ... bu şekilde devam edilirse ben bu sene çok çok inanılmaz olaylar olacağını tahmin ediyorum ... inşallah spor bakanı duruma el koyar

Hocam bence yukardan birileri Aziz Yıldırım'ın fişini çekti yani Aziz yanlış bir iş yaptı beraberinde şike dosyaları postalandı.
    Bence çok büyük bir ihtimalle Aziz yaptığı yanlış işi anladı ve yeniden antlaşma koşulları oluşturdu şimdi Aziz'i aklama operasyonları yapılıyor.

• ya hocam kimse sorumlu cezasını versinler zira futbol şuan can çekişiyor ....TFF bilinçli olarak seçildi teorisine kesinlikle inanmaya başladım ... bu kadar açıktan şikeye yataklık söz konusu olabilir mi ? herkes polis tutanaklarını okudu ve hukukla alakası olmayan herkes fenerlisi dahil şike yapılmamıştır diyebiliyor mu ? diğer taraftan lig tv istedi diye tüm ülke trafatarları yok sayılarak yeni bir uygulama yapıldı mı ? ki bu olay hukuksuzdur deniyor ve muhtemelen mahkemelik olacak .... e bursa geçen yıl 8 maç ceza almıştı 5 e indi şimdi o da kaldırıldı ... trabzonspor sindirildi beşiktaş sindirildi galatasaray sindirilmeye çalılışıyor ...yani cidden tam manasıyla kaos var .... ve bu durumdan ancak spor bakanı çıkabilir ...
  • Yıldırım Demirören'in açıklamasını yeni okudum zaten amaçları derbi izletmekse 4 takımda belli sürpriz olma ihtimali yok.Adam daha soruşturma bitmeden şüpheli bir laf atıyor ortaya.
  • madem yayıncı kuruluşu düşünüyorlar bu sistemi avrupa kupası maçları için yapabilirlerdi. lig sonunda puan sıralamasına göre play-off tarzı bir şey yapılarak ş.ligi ve uefa'ya gideecek takımlar belirlenebilirdi. ama bu olay cidden saçma oldu.

ikinci konu MAA nın başkan seçilmesi. ya bu adam değil mi acıbadem'in y.kurulu başkanı, bu adam değil mi fener voleybol takımının sponsoru. nasıl olurda futbol kulupleri ile dolaylı-dolaysız ilişkisi olan bir adam TFF'nin başına getirilir? Böyle bir durumda nasıl tarafsızlıktan bahsedersiniz.
  • Bu güne kadar Türkiye 1. Ligine hiç ak olarak bakmıyordum ama şu saatten sonra hepsi umarım kendi tükürüklerinde boğulur.
    Valla forum köşelerinde hep zaman harcayarak yazıyoruz ama yararı yok. Zaten kendimizi tatmin ediyoruz sadece.
    Millet cebi doldurmakla meşgul. Bir Galatasaray taraftarı olarak biz Türkiye kupasını kaldırsak ne olur Lig kupasını kaldırsak ne olur.
    Avrudapa alayımız hiçiz, dünya kupasında hiçiz, uefa da, şampiyon kulüplerde Alayımız bir hiç. Kimi 8 yiyor kimi sıfır çekip dönüyor
    valla artık gına geldi.Ülke cinnet geçirmiş gibi Taraftar kulübe yükleniyor, döner bıçağıyla taşla sopayla holiganlığın doruklarında
    deplasmanda kaçışıyorlar, evde önüne gelen rakip taraftarı linç ediyorlar. Kulüp teknik direktöre, teknik adam oyunculara.
    Döngü böyle gidiyor. Herşeyden önce ilk başta Takımların bir güzel kendi oyuncu alt yapısını oturtması ve yetiştirmesi gerekiyor.
    Dünya kupalarında Avrupa kupalarında son zamanlarda saçmalamaya ve başarısızlığa abone olmaya başladık.
    Lig de play off deniyor bravo Türk milleti çakaldır Türk milleti tembeldir. Alkışlar size açgözlü sürüsü!!

• Şike On Play Off diye bi slogan bulmuşlar gerçekten çok yerinde olmuş..
  • Nurtopu gibi çocuğumuz oldu: Play-off

Yarım asırlık Türk futbol tarihinin en radikal kararı dün hayata geçirildi. Bundan böyle Süper Lig Şampiyonu'nu 34 haftalık lig maratonu değil, normal sezon sonrası oynanacak Play-Off maçları belirleyecek.

Süper Lig'de Play-Off sistemi! Kabul Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu dün yayıncı kuruluş ve Süper Lig kulüplerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda tarihi kararını netleştirdi: 2011-2012 sezonunda Play-Off sistemi uygulanacak... Şike operasyonu sürecinde tüm futbol camiasının uğradığı zararı en aza indirmek amacıyla hayata geçirilen sisteme göre 34 haftalık lig maratonu sonunda ilk 4 sırayı alan ekipler, kendi aralarında toplam 12 maç oynayacak. Takımlar mevcut sisteme göre maçlara normal sezonda topladıkları puanların yüzde 50’si ile başlayacak. Maçlar sonunda en fazla puanı olan takım şampiyon olacak. Ligi 5 ile 8. sıralar arasında bitirecek 4 takım da Play-Off oynayacak ancak bu
    4 takım Play-Off’a sıfır puan ile başlayacak.

Play-Off’lar sonrasında üstteki grubu 4. bitiren ekip ile alttaki grubu ilk sırada bitiren iki kulüp karşı karşıya gelecek ve Avrupa Kupaları’na katılacak son takım belli olacak. Revize edildikten sonra hayata geçirilecek sistem, ligi 4. sırada bitiren takımın bile şampiyon olmasına imkan tanırken, 8.’likte kalan ekibin de Avrupa bileti almasını sağlayabilecek. Ancak sistemin bugünkü haliyle şu sakıncası var; eğer Play-Off’lar başlarken 1. takım ile 4. sıradaki takım arasındaki puan farkı 18’den fazla olursa, 4. takım
    Play-Off’taki 6 maçını da kazansa dahi şampiyon olamayacak. Bu nedenle federasyon Play-Off’taki yüzde 50’lik katsayıyı düşürerek, 4. takıma da şampiyon olma şansı sağlayacak.

Galatasaray karşı çıktı

Kararı ilk önce Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören duyurdu, ardından TFF’nin patronu Mehmet Ali Aydınlar açıklama yaptı. Aydınlar, “1 sene deneme süresi belirledik. Memnun kalmazsak, seneye statüyü değiştirebiliriz. Lige renk katmak, kulüplerimize ek gelir sağlamak, ekonomilerini daha güçlü hale getirmek için bu yöntemi seçtik. Kalıcı olmasını umuyoruz” dedi. Aydınlar, basın mensuplarının soruları üzerine Play-Off sistemiyle ilgili olarak sadece Galatasaray’ın çekinceleri olduğunu söyledi.

Gül-Aydınlar buluşuyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile bugün bir araya geliyor.
    Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde saat 12:30’da gerçekleşecek zirvede Cumhurbaşkanı Gül’ün, Aydınlar ile futbolda yaşanan son olaylarla ilgili görüşüp, bilgi alması bekleniyor.
    ­

• Türk Futbolu nereye gidiyor ? Yazdıklarıma değinen olmuştur belki tüm entryleri okumadan yazdım dayanamdım. İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor artık , nereden başlayıp nereye bağlayacağımızı bilemez olduk , Bu topraklarda oynanan oyunlar , sonunda canım futboluma da yansıdı. Ama herşeyin başı da sonu da para olmuş,bu işin bir boyutu tabii.. Koskoca bir ülke futbolu yayıncı kuruluşun parmağında döner mi ya. Harbiden artık midem bulanıyor. Her sene bittiğinde kendimde eksklik hissettiğim başladığında heh işte şimdi oldu dediğim Türkiye Futbol Lig inin başlamasını istemiyorum sanki. Türkiye Futbol Lig i Diyorum çünkü süperliği filan kalmadı artık. Bakalım yanılan biz oluruz umarım . Sırf o malum kır saçlı adamı görmemek için haber izlemiyorum soğuttunuz be !
  • Fener zaten derbilerin çoğunu kazanıyor...Artık 10 kere üstüste şampiyon olurlarsa şaşırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

MAA kesin gizli orgutlerden birinin adami, turk futbolunu tarihe karistirmak icin getirilmis bir piyon. bunun haricinde bir aciklama getiremiyorum.

çok garip gelecek ama ben de aynısını düşünüyordum hatta forumda bunla ilgili bir konu açacaktım ama forumun delisi ilan edilmemek için açmadım.herifin ciddi ciddi israil'in,amerika'nın vs. adamı olduğunu düşünmeye başladım artık.ya da direk beyinsel bir engeli,rahatsızlığı var,düşünemiyor.

her ne kadar bu durumu sevmesem de artık siyasi partilerin bu duruma el atıp düzeltmesi lazım.ne rezilliktir bu böyle?sanki ligde 8-10 takım var da play-off sistemi yapıyoruz

quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

ikinci konu MAA nın başkan seçilmesi. ya bu adam değil mi acıbadem'in y.kurulu başkanı, bu adam değil mi fener voleybol takımının sponsoru. nasıl olurda futbol kulupleri ile dolaylı-dolaysız ilişkisi olan bir adam TFF'nin başına getirilir? Böyle bir durumda nasıl tarafsızlıktan bahsedersiniz.

aslında gelmesinde ve fb'yi tutmasında bir sorun yok.ülkede takım tutmayan mı var sonuçta?sorun adamın orada objektif olmayı becerememesi,üstündeki fb formasını çıkarmayışı.oraya geldiği an insan geçmişinde hangi işte çalışmış olursa olsun,hangi takımı tutuyor olursa olsun tarafsız olmayı bilmesi gerek.

• bu konu LIG BAŞLAMADAN ÖNCE play off'a sessiz kaldığımızı iddia eden arkadaşımıza cevaben hortlatılmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

bu konu LIG BAŞLAMADAN ÖNCE play off'a sessiz kaldığımızı iddia eden arkadaşımıza cevaben hortlatılmıştır.

Çok ağır olmuş
  • tatmin olmayanlar bunlara da bakabilir

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=54011153&p=1#54011153

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=52449368&p=1#52449368

konularımızın büyük bir bölümünün silindiğini de hatırlatırım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.