Şimdi Ara

SUPER MEAT BOY [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genelde hep açılan haberlerin altında super meat boy muhabbetleri yapılıyor. Şu güzelim oyunun bi ana konusu olsun da hem muhabbet edelim, anılarımızı paylaşalım hem de bilmeyen veya gözden kaçıran oyuncular da bu oyunu görmüş olsun dedim.

Birde kısa bir inceleme patlatalım;

Öncelikle yeni nesil oyuncular bu oyunun fiyatı üzerine bir klavye (yada gamepad) parasını ekleyerek oyunu almayı göze alsınlar bence. Çünkü bunlardan birini kırmamanız çok zor. Kurt oyuncular eski oyunların zorluk seviyelerine alışkın oldukları için çok canları yanmayacaktır. Şimdiki oyunların hard seviyesinin eski oyunların normali kadar zor olmadığı bir nesliden geliyoruz nasıl olsa. Şahsi fikrim gamepad ile oynamanız. Çünkü gamepadde kontrollere bence daha hakim oluyorsunuz (analog sağolsun). Ayrıca klavye ile oynarken bir yerden sonra eliniz kasılıyor ister istemez.

Oyunun zorluğu dillere destan zaten.Ama kimi zaman gerçekten ölümcül olabiliyor. Fakat bu oyunun verdiği başarma hissini son zamanlarda hiçbir oyunda alamadım. Ayrıca eski platform oyuncuları bence çok ta zorlanmayacaklardır. Tabi bu dediğim lightworldler için gereçli. Light world bölümleri oyunun normal hikaye modundaki bölümler. Bunları A+ seviyede tamamladığınızda – A+ için verilen sürede bölümü bitirmeniz gerekiyor – aynı bölümlerin dark world versiyonları açılıyor. Daha ilk alıştırma bölümünün dark world’ünü görünce bile ilerde neyle karşılaşacağınızı düşünmek bile istemeyebilriisniz. Birde warp zonelar var. Bu bölümler pixel zamanlarına saygı duruşu olmuş resmen. Bu bölümlerde oyunu pixel grafiklerle oynuyorsunuz. Her warp zone’da 3 bölüm var. Warp zone ların bitiminde “üzgünüm meat boy ama prenses başka bir warp zone da” diyerek göndermesini de çakıyor yapımcı.

Adamlar oyunu zor yapmış fakat kontrolleri de o kadar güzel oyuncunun eline vermişler ki, bu zorluk yapımcının oynanabilirlik konusunda nasıl kendine nasıl güvendiğini gösteriyor. Oyunu hem PC’de hem Xbox 360’ta oynadım ve daha bir kere bile “ulan niye bu hareketi yaptı şimdi ben basmamıştım ki” demedim. Kontroller o kadar iyi yani. Zaten oynanabilirliği becerememiş olsalar, o bölümleri koymaya gözü yemezdi yapımcının.

Öyle bölümler varki milimetrik hassasiyet gerekiyor veya saniyelik reflekslerle kurtuluyorsunuz kapanlardan. Ben arkamdan bir robotun veya boss’un kovaladığı bölümleri daha çok sevdim(oyun psikopat yaptı heralde). Çünkü anlık reflekslerle hem tuzaklardan hem bosslardan kurtulunca “ulan çok iyi oynuyorum yeeaa” dedirtiyor oyun size.

Bölüm sonu canavarları (boss) gayet güzel olmuş. Bazıları refleksif oynanışa, bazıları da hareketleri ezberlemeye dayanıyor. Bu hareket ezberleme olayını hiç sevmedim ama yanlış hatırlamıyorsam bir tane böyle boss vardı. Şu yer altında cehennem gibi olan yerde kapıştığımız boss. Bunu yenmek için adamın hareketlerini ezberleyip sırasıyla bu hareketlerden korunmak lazım. Ben bu boss harici diğerlerinden gayet keyif aldım.

Müzikler ve sesler gayet başarılı. Braid tarzı tınısı cennet kokan müzikler yerine daha sert, ritmi yüksek müzikler var oyunda. Ara videolarda seslendirme yok ama bu bi eksi değil. Zaten bu oyundan öyle entrikalı falan bir senaryo bekleyecek halimiz yok.

Grafikler, belki bilgisayarım dandik olduğundan xbox’ta daha güzel gözüktü gözüme. Renkeler falan daha canlı gibi geldi bana. Animasyonlar, karakter tipleri, döner bıçaklar gibi envayi çeşit tuzaklar gayet güzel görünüyor. Normal bölümlerde kimi zaman gölgeli, karanlık bir yapıya bürünen oyun warp zonelarda eski nesil piksel görünümüne bürünebiliyor. Oyunda en sevdiğim sahne, bir bölümü geçtiğinizde o bölümüm tekrarı video olarak oynatılıyor. Bu tekrarda o bölümde ölduğunuz her meat boy gösteriliyor. Düşünün ki 50. denemede geçtiğiniz bölümü. Tekrarında 50 meat boy birden ekranda gösteriyor. Tam bir curcuna.

Oyunun ömrü bence gayet uzun. Light world’ler bitse dark world, oda bitse –ki dark worldlerin hepsini bitirmeye usta oyunculuğunuz el verse sinirleriniz el vermez muhtemelen – warp zonelar var. Hadi onları da bitirdiniz diyelim oyundaki bandajları toplamaya çalışabilir veya ek karakterlerle oyunu oynayabilirisniz ki bu ek karakterlerin neredeyse hepsinin oynanışı farklı. Kimi duvara yapışıyo kaymıyo kimi havada bir miktar süzülebiliyor. Tanıdık ek karakterlerden biri half life’daki böcek mesela (gish var birde bilen bilir). Ayrıca oyuna PC’de birde bölüm editörü yayınlandı (xbox ta var mı bilmiyorum). Yotutube’dan yapılan bölümlere bakarak oyuncuların yapımcılardan çok daha gaddar olabildiğini görebilrisiniz.

Velhasılkelam verdiğiniz parayı kesinlikle hak edecektir oyun (ki zaten para değil, 3 euro’ya falan bile düştü geçenlerde) Alın oynayın kesinlikle pişman olmazsınız.

• Psikopat bir oyun bu çok zor diye biliyorum
  • Sağlınız için oynamayın,illa ki oynayacaksanız da bazı bölümlerin dark versiyonlarına sakın girmeyin.

• Bedava verseler oynamam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 20 Şubat 2012; 15:51:38 >

• Bu nedir ya ? Sabır taşı olsa çatlar anında.
  • Üstüne para verseler oynamam:)
  • Böyle oyunlarda zoru başarıp en basit yerde yandın mı insanın çıldırası geliyor , ben hiç bulaşmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Back 4 Blood [ PC ANA KONU ]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde trials var insanı çıldırtacak onun incelemesini de yarın koyarımm. o da müthiştir
  • Trials gibi kafayı yemeye bire bir. Pcde başlamıştım ama 20 bölüm sonra pes etmiştim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 20 Şubat 2012; 20:50:27 >
  • Oyun çıkalı bilmem ne kadar olmuş, ben daha yeni oynadım. Sormayın nasıl gaza geldiysem inceleme videosu bile çektim. Eğer bir şekilde görmek isteyen olursa diye aha bu da linki :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofion -- 10 Eylül 2013; 12:30:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.