Şimdi Ara

Superonline 100 Mbps kullanıcaların dikkatine ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
16.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İki cihaz ayni anda internetten veri cekince ikiside 40mbit aliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben düne kadar 2.4Ghz destekleyen HG253s kullanıyordum, 100mbit hızı wifi'da iphone'da 88mbit, macbook'da 70mbit olarak görüyordum (ikisi de ac destekliyor)
    Dün HG255s takıldı, iphone'da 98mbit, macbook da 95mbit almaya başladım.

Ayrıca eski modemde 2.4g sinyali ile modemden en uzak yerde 5mbit alırken, hatta kopmalar yaşanırken şimdi 5g de aynı yerde 40-50mbit civarı hız gözüküyor ve cihazlar hep bağlı kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

2.4 ghz den 300mbit destekli hic bir router size apaartmanda 100mbit hiz vermez. Hala goygoy yapiyor teknikten anlamayan bazi kullanicilar. 300 mbit cift yon hizdir tek yonde o hiz laboratuar ortaminfa dahi 144 mbiti gecmez. Sizin apartmanda en az 10 wifi sinyali varken nasil 100 mbit alma hayalindesiniz yahu? Kendinize bir tokat atin ve uyanin bu sacma ruyadan.

Evet doğru fakat olayı sadece bant genişliği açısından düşünmemek gerek, bilgisayarınızın kablosuz ağdaki bant genişliği her zaman aynı olmaz, alacağınız sinyal gücüne göre bant genişiğinizde düşer, üstüne kablosuz ağların yapısı nedeniyle paket kayıpları yaşanır bu paket kayıpları size yüksek ping olarak geri döner. Bunların hepsini ele aldığınızda kablosuz bağlantı ile 100 mbit gibi hızları stabil şekilde almak mümkün değildir, modem dibinizde bile olsa.

• uzun bi ethernet kablosu al sorun çözülsün
  • ASUS kim network işinde TP-LINK çok daha iyidir...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Deneyip görün isterseniz. Tplink AsusWRT yanında çöpten ibaret!

• quote:

2.4 ghz den 300mbit destekli hic bir router size apaartmanda 100mbit hiz vermez. Hala goygoy yapiyor teknikten anlamayan bazi kullanicilar. 300 mbit cift yon hizdir tek yonde o hiz laboratuar ortaminfa dahi 144 mbiti gecmez. Sizin apartmanda en az 10 wifi sinyali varken nasil 100 mbit alma hayalindesiniz yahu? Kendinize bir tokat atin ve uyanin bu sacma ruyadan.

2.4'den konusmuyorduk biz? bana mi bilemedim. 802.11n bir tek 2.4'de degil, 5'de kullanilabilir.

802.11n uzun yıllardır kullanmıyordum ama emektar mac mini ile bir denedim.

802.11n ile 31MB/s dosya transfer edebiliyorum. (~250Mbps - 600Mbps link hizi ile) tabi bu airport extreme ile.

HG255s geri taktim, sıfırladım. ayarlara dokunmadan 5Ghz baglanti kurunca 450Mbps link hizi ile 22-25MB/s ile dosya transfer etti (175-200Mbps).

• Router alsaniz daha mantikli. Wifi coklayici ozellikli olanlarindan alirsaniz ilerde de kullanirsiniz. Yan odaya ethernet cekip ondan ac yayin yaparsaniz daha az kopma sinyal kaybi olur hem. Tabi cebinizden cikacak bunun parasi 100-150 arasi bir sey olur max. Modem degistirmek sorunu cozer ama tavsiye etmem. Bende 255s modem var cok cektirdi bana, kopma yasatiyor. TV+ ile geri sarip izledigimde ayni anda internet kullanmak iskence..

@Zied217

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 5 Mayıs 2017; 17:59:35 >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    2.4 icin yazdim bunu. Airport extreme 600 mhz 4x4 mimo var mi? Varsa bile hangi laptopta 2.4 ghz icin 600 destegi varki? Benim macbook proda 3x3 var ac1750

5ghz de n kullanmak cok abes ac varken.

• Wireless yerine powerline da dusunebilirsiniz

Amazon.de den indirim varken 52 euroya (gumruk 75 euro iken) av1200 almistim olaganustu hizli.

• quote:

2.4 icin yazdim bunu. Airport extreme 600 mhz 4x4 mimo var mi? Varsa bile hangi laptopta 2.4 ghz icin 600 destegi varki? Benim macbook proda 3x3 var ac1750

5ghz de n kullanmak cok abes ac varken.

her 5ghz ac olmadigi icin abes degil.
  • Cevaplarınız için teşekkür edeiyorum. Şikayet talebi açtim ve bir gün sonra aradılar ve aynı günde geliıp HG255s modemi vermişler. HG253s ile arasındaki fark hemen görebildim. 5Ghz'e kablosuz bağlayınca 75 Mbps cıvarında çekiyorum ( eskiden 45 Mbps cıvarında). Powerline da kullanıyorum o da fena değil. En azından Müşteri hizmetleri hemen halletmeye çalışıyor.
  • gunhan G kullanıcısına yanıt
    aynı anda test yapmıyorumki
  • frantic2 kullanıcısına yanıt
    Bu modemi access point olarak mı kullanıyrsun ya da ana modem olarak mı ? Ana modem olarak ise Superonline tarafından kullanıcı ve şifresi mi almıştınız ?
  • Ok

• Superonline 100 Mbps kullanıcaların dikkatine !

• gunhan G kullanıcısına yanıt
    ne demek istediğinizi anlayamadım kardeşim
  • TP-LINK ondan daha tecrübeli ve kendi yazılımı ile çok daha iyi... asusun taklit ettiği bir çok özelliği zaten yıllardır verdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

TP-LINK ondan daha tecrübeli ve kendi yazılımı ile çok daha iyi... asusun taklit ettiği bir çok özelliği zaten yıllardır verdi...

Asus asla özellik taklidi yapmamıştır. OpenWRT yazılımlarının üstüne kaynak kodunu vererek çok güzel geliştirmeler detaylı ve kolay bir yönetim sunmuştur. Kullanmadan yorum yapmayınız.

• o yüzden çok sorunlu routerlar çıkartıyor... hem pahalı hemde kronik sorunlu...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.