Şimdi Ara

Superonline 100 Mbps kullanıcaların dikkatine !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 4 yıldır Superonline fiber interneti kullanıyorum. Kullandığım ilk paketi 25 mbps, ondan sonra yeni pakete geçtim 50 mbps kullanıyordum. Şimdiye kadar çok memnundum, hız genelde düşmüyordu ve yeni sözleşmesi için Turkcell TV plus hediye etmişler.
    50 mbps / 200 GB AKN için 79 TL ödüyordum ve geçen yıl Mayis 2016'da 100 mbps/200GB AKN (109 TL) geçmeye karar verdim. O geçişte daha sağlam ve hızlı internet almayı düşünüyordum ancak tam tersi oldu. Speedtest yaparken 50 mbps bile geçmiyor, bazen 38 mbps bazen 45 mbps. Müşteri hizmetleri arayınca adam bütün cihazları kapat ethernet kablosuyla test edersen 100 mbps çıkar dedi. Dediği doğruydu aslında, kabloyla 95 mbps oluyor ama evde kimse cihazları ethernet kablosuyla kullanmıyor.
    Zaten 100Mbps'e geçince Wi-fi ile tam 100 mbps beklemiyordum ama en azından 70 ya da 80 mbps civarı bekliyordum. Sonuçta 1 yıldır 100mbps hızı ödeyerek 50 mbps kullanıyordum.
    Bu sorun acaba modemden mı ? modem eski oldu ve belki Wifi gücü 50mbps'e geçmiyor düşündüm.
    Diğer 100mbps kullanıcalara soruyorum, Bağlantınız nasıl ? memnun musunuz 100 Mbps'ten ?
    Bu arada modemin fotoğrafı ekte.
    Teşekkürkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zied217 -- 2 Mayıs 2017; 16:24:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zied217

Modem değişim talebi nasıl yapabilirim ? Dün MH aradım, modeminiz arizalı değilse değişmiyoruz dedi

Ben başka bir ISS'teyken benzer durumla karşılaşmıştım ve onlar da değişmeyiz demişlerdi. Ben de modemin fişini çekip arıza kaydı oluşturdum. Ekipler geldiğinde de durumu anlattım. Anında yeni modem getirdiler ve sorun çözülmüştü.
  • Modeminizi HG255s ile degistirirseniz sorununuz cozulur. Alici cihazinda 5GHz destekli olmasi gerek tabi. 2.4GHz HG253s ile kablosuzda 50mbit gecilmiyor.
  • Informed I kullanıcısına yanıt
    Modem değişim talebi nasıl yapabilirim ? Dün MH aradım, modeminiz arizalı değilse değişmiyoruz dedi
  • ben de 100 mbit kullanıyorum 3 tane wifi cihaz bir de tvplus var ve speedtestte 90 ya da 91 alıyorum her zaman. kablolu bağlantı bu ancak kablo uzunluğu hiç yoksa 40 metre var. evin girişinden asansör boşluğuna oradan da tekrar odama çıkıyor.
  • Zied217 kullanıcısına yanıt
    Hızınızı tam olarak alamadığınızı söyleyin 5ghz destekli modem istediğinizi dile getiriniz yine degisiklik yapamayacaklarını söylerler ise daha sonra arayarak anlık kopmalar yaşadığınızı dile getirin arıza kaydı oluşturunuz.Gelen arkadaşlara kopmaların arada sırada olduğunu söyleyin yani sanki şimdi sizin yanınızda olmaması sorunun olmadığı anlamına gelmiyor gibi davranın modem değiştireceklerdir.5ghz destekli takmalarını rica edin olmaz ise tekrar arıza kaydı ve anlattığım olayı tekrarlayınız.Normalde hakkımız olan birşeyi taklalar atarak elde etmemizde maalesef acı verici, umarım sorununuz çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zied217

Ben başka bir ISS'teyken benzer durumla karşılaşmıştım ve onlar da değişmeyiz demişlerdi. Ben de modemin fişini çekip arıza kaydı oluşturdum. Ekipler geldiğinde de durumu anlattım. Anında yeni modem getirdiler ve sorun çözülmüştü.
  • Modem degistirirsen ilerde wan sifresini alamazsin. Bu dursun sen git ucuz bi ac1200 router al tplink filan wireless i onla dagit.

Ayrica kablosuzda 100mbiti ne yapacan ki ne isine engel oluyo 40mbit kullanmak? Dosya indirceksen ethernet ile mini pc veya orange pi/raspberry pi tak o indirsin
  • 100 mbps hız kabloda hızlıdır fakat kablosusda modemde ac destegı olacakkı kablosus cıhazlarda yuksek hızlı baglansın
    her kablosus telefon,,cıhazlar ac sınyalı gormez.
    cok lazım degıl dersen yeterlı gelır..fakat kablosus cıhazlar yenı ac destegı var dersen modemı degıstırmeye deger..
    örnek olarak airties 5760 modem kullanıyorum...(100 mbps baglantıda 95 net geliyor kablo ile..
    telefonla 5,0 ghz sınyalde 7 mt ılerden test yaptım cıkan sonuc
    a

• Huawei HG255s modem var, kablolu bağlanıyorum;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 3 Mayıs 2017; 11:54:40 >
  • Artık 96-97Mbit hızlar maksimum alabileceğiniz hızlar. Öncesinde 105 veya 110 gibi hızlar da çıkardı;fakat AKN geçiş döneminde 50 ile 100mbit'e kadar tarifesiyle, 100mbit ve üstü için uygulanacak hızlar farklı olduğundan, hızları iki üç mbps kadar aşağı çektiler ki, 8Mbit kâr edebilsinler. Aynı şey diğer İSS'lerde de mevcut. 50mbit alırsanız en iyi ihtimalle 47-48 civarı geliyor, bu da 50 ile 100mbit dilimine sokmaktansa, 24-50 arası dilime girdiği için, haliyle AKN sonrası 24 değilde 16mbit hız alıyorsunuz.
  • Hiç uğraşmayın turkcell ile. Gidip kendiniz fiber modem alın iyisinden problem modem de 5 ghz destekli alırsanız sorunu aşarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero fear

Hiç uğraşmayın turkcell ile. Gidip kendiniz fiber modem alın iyisinden problem modem de 5 ghz destekli alırsanız sorunu aşarsınız.

Şimdi baktım benim modemde 253's miş ve kablosuz kullananlar harbiden 50mbiti geçemiyor. Kabloluda ben 90 görüyorum ama.

Tavsiye ettiğiniz marka model var mı ?
  • 100mbit kullanıp da 95-96'larda limitlenmesi saçmalık. aralık ayında bütün kullanıcılara 100mbit hediye ettiklerinde 130-140mbitleri görüyordum genel olarak. ama şu an telefon açıp "neden tam 100 mbit alamıyorum" dediğimde bir dünya hikaye anlatacaklar muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

Huawei HG255s modem var, kablolu bağlanıyorum;

lm
    sizinn baglantı fiber baglantımı yoksa hiper mi ?10 ms 97 iyi hız -_-

bendeki 100 mbps kadar hipernet kablolu bu sekil geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 3 Mayıs 2017; 17:18:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aborjini

100mbit kullanıp da 95-96'larda limitlenmesi saçmalık. aralık ayında bütün kullanıcılara 100mbit hediye ettiklerinde 130-140mbitleri görüyordum genel olarak. ama şu an telefon açıp "neden tam 100 mbit alamıyorum" dediğimde bir dünya hikaye anlatacaklar muhtemelen.

TCP/IP de minimum %2.8 overhead olusur. Bu da max MTU degeri kullanildiginda. hani su AKN yi asmak icin kurcalanilan MTU var ya, o iste. Servis saglayicinizdan bagimsiz olarak; ethernet kablosu ile iki PC yi birbirine baglayip dosya transferi yaptiginizda bile TCP/IP + Eth toplamda %6 overhead olur. Bu da 100 Mbit bir link icin gercekte sadece 94 Mbit hiz gormeniz anlamina gelir. Bu nedenle 100 Mbit lik bir fiber linkinde 95-96 gormeniz cok dogal. fiber link 100 mbit olarak oturmustur. hediye ettiklerinde mohtemel size 150+ lik hizlar vermislerdir.

• sorun komşuların... 2.4ghz bandını terketmeden HG253s ile 100Mbps wifi imkansız denedim en fazla 50Mbps verdi... wifi analyzer diye uygulama var kanalı kullanılmayan kanala ayarlarsan hız düzeliyor...
  • frantic2 kullanıcısına yanıt
    Fiber hiper über süper hepsi aynı.

Superonline'da Fiber olarak geçiyor sadece.

Pek fark yok aramızda hız-ping olarak. Hissedilmez bile onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 3 Mayıs 2017; 18:22:44 >
  • Bir sıkıntı yaşamıyorum.

Fakat ilk zamanlarda hız testlerinde 102-105 mbit civarı hızlar görürken son aylarda artık 93-94 mbit hız verilmekte yani biraz kıstılar.

Bu arada 100 mbitten tam randıman alabilmek için kablolu bağlantı şart, kablosuz ile olmuyor bu iş. Kablosuz bağlantı kullanacaksanız 100 mbit bağlantı almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 3 Mayıs 2017; 18:35:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

Fiber hiper über süper hepsi aynı.

Superonline'da Fiber olarak geçiyor sadece.

Pek fark yok aramızda hız-ping olarak. Hissedilmez bile onlar

aynen fiber > hiper arada fazla fark yok..cokda ince düşünmeye degmez..-_-
    bende sanırdım fiber olunca kablolu 100 mbps baglantıda 100 vurur ibre -_- sizde 97 bende 95 o kadarda önemi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 3 Mayıs 2017; 23:24:23 >
  • muratai kullanıcısına yanıt
    Oyun konsolusu yan odada wifi ile bağlanıyorum, en fazla 40 mbps çekiyor. Dediğim gibi niye 100 mbps ödeyerek 50 mbps'ten az kullanıyım
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.