Selam 3 gün önce superonline fibere geçtim. 100 mbit 2 ay bedava. Ancak internet hızı 9-10 mbiti geçmiyor. Chatten, telefondan, whatsapptan, turkcell uygulamasından teknik destek aldım. Olmadı kayıt açtırdım teknik servis geldi ama hala sorun çözülemedi. Bir yerde 10 mbit limitlenmiş gibi. Aklıma gelenler
Tavsiyesi olan var mı? |
Superonline 10mbiti inatla geçmiyor
-
-
Superonline bi abone olan pişman bi abone olmayan pişman
Düşmanıma bile önermiyorum tavsiye etmiyorum
Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiriyor
mesela bugün hız problemleri yaşıyorsun yarın daha başka sorunlar yaşacaksın sansür engelleme bant genişliği daraltması vs gibi
Yani hız problemin çözülecek speedtest göre uçacak kaçacak ama steam vs oyunda yüksek Ping paket kaybı gibi sorunlarla karşılacaksın
Umarım ben haksız çıkarım ama dediğim gibi pek sanmıyorum Superonline olunca
Allah kurtarsın sayılı gün çabuk geçer geçmiş olsun
https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 29 Temmuz 2024; 23:58:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Modemizin yanında ONT cihazı verildi mi hocam ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet ont markası huawei.
modem ont'ye ethernet kablosu ile bağlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
modem ile ont arasındaki ethernet kablosunu değiştirmeyi deneyin %90 kurtaracaktır. Ethernet yuvalarında oksit var mı kontrol edin.
Olmadı ont ve modem değişimi talep edin.
Modem ile ont arasındaki iletişim 10Mbit ile sınırlanmış teknik bir sebep ile.
-
Alternatif İSS varsa, bu olay taahhütten kurtulup SOL'den kaçmak için iyi bir olay.
ONT cihazında limitleme olmuyor, onun arayüzünde böyle seçenek yok. Ancak ONT'nin arızalı olması durumunu dikkate alayım desem, neden hep sabit 10mbit versin? Daha farklı değerleri de göstermesi gerekirdi.
Sorun bana biraz abonelik tanımlamasında gibi geliyor. Sizin aboneliğinize 10mbit tanımlamışlar. Bunun nedeni belki mbps yerine kb/s değeri yazılan bir arayüz/yazılım kullanmalarından kaynaklı olabilir.
Zira 10mpbs bağlantı hızı 1250 kb/s iken 100 mpbs 12500 kb/s'dir. Belki bu kaydı giren arkadaş 1 adet 0 atmayı unutuyor ve bakınca da her seferinde tam görüyordur?
Kimbilir.
Süperonline malum, her an her şey olabilir :))))
-
Size bir soru soracağım, hız testini sadece bilgisayardan mı yaptınız? Telefon vb. cihazlarla da denediğinizde 10mbit sabit mi?
Belki bilgisayarınızın ethernet kartı 10mbit hızın üzerini desteklemiyor da olabilir?!
Bu arada sizin tespitinize ilişkin benzer arayüz görsellerini araştırdım.
Googleda gözüme parçan bir kaç tanesini ekliyorum. Evde olsaydım benim 100mbit aboneliğimde nasıl bir DEĞER var bakardım. Akşam yine güncellerim bu mesajı duruma göre.
Googleda bulabildiğim ZTE'ye ilişkin arayüz görüntüleri bu şekilde. MOD hiçbir yerde 10M olarak gözükmüyor.
Muhtemelen dediğim şekilde bir hata yapıldığı için sizi 10M ile sabitlemişler. Sorun bu değil demeleri de normal, çünkü sorun bu 10M değil, asıl sorun 10M olarak kaydı yaptıkları ana sistem :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 1 Ağustos 2024; 12:38:49 >
-
Alıntı
metni:Bedava olan ilk 2 ay beni böyle 10 mbit idare edecekler böyle bişey mümkün değil bir sorun var ve düzeltilmesi lazım
-
Cevaplar için teşekkürler.
Allah'a şükür 1 hafta sonunda sorun çözüldü. Şöyle ki:
* Teknik servis 4 gün önce geldiğinde altyapının sorunlu olduğunu düzelmesi için kayıt açtığını söyledi. 2-3 güne çözülür dedi.
* 2-3 gün sonra düzelme olmayınca tekrar kayıt açtım.
* Bugün teknik servis eve geldi: Hem ont cihazına bağlı kabloda, hem de modeme gelen ethernet kablosunda sorun olduğunu söyledi ve kabloları değiştirdi. Sorun çözüldü. Modemin ethernet modunun 10M olması da kablodanmış.
Maalesef kurulum sırasında hız testi yapmadığım için 1 hafta uğraşmak zorunda kaldım. İnşallah bundan sonra sorun çıkmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomhan -- 2 Ağustos 2024; 17:13:13 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X