Şimdi Ara

Superonline Başka Modem Alsam Kullanabilir Miyim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
6
Favori
32.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eskiden verebiliyomuş... şifreyi vermeyi turkcell alınca vermeyi kesti...
  • WAN Şifresini Kolay Yoldan Öğrenebilirsin VMWare ile ubuntu kurup pppoe servisini loglaman gerek
  • Ahmet.Yılmaz_68 A kullanıcısına yanıt

Lütfen biraz daha detaylı şekilde anlatabilir misiniz bu konular hakkında pek bir bilgim yok.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

konunun üzerinden bayağı geçmiş ama yinede yazayım Hocam yayınla bunun ne alakası var Allah aşkına

• xmannoname X kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hiç problem değil, tabii ki yazabilirsiniz.

Şöyle bir alakası var hocam. Takdir etmek gerekir ki ülkemizde sabit internete yıllar boyu angarya olarak bakıldı toplumca, bizlee böyle bakmamışızdır ama bizden farklı bir dünyanın olduğunu unutmamalıyız. Haliyle faturadan tasarruf etmek için millet internete ortak giriyordu. Öyle ki ben şunu gözlerimle gördüm, Dial-UP interneti çok portlu modemle komşularına dağıtan akrabam vardı, daha sonra ADSL ile de devam etti bir müddet

Elbette bu,durum AKN'nin 2018 yılı sonuna dek devam etmesine bir bahane olamaz. Elbette ISS'ler başka gerekçeler sunabilirdi lakin hiç olmazsa bu süre zarfı içerisinde AKN'nin şartları gevşetilebilirdi. Düşünün ki 100Mbps kullanıyorsunuz AKN'yi geçince 1Mbps daha sonraları ise 3Mbps.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Nisan 2021; 7:1:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçen bu forumda bir arkadaş sözleşmeyi paylaşmıştı. Sözleşmede net bir şekilde kullanıcı adı ve şifrenin kullanıcı uhdesinde olduğu yazmasına rağmen Turkcell Superonline kendi imzalattığı sözleşmeye karşı gelerek şifreyi kullanıcısına vermemekte. Bu kadar da yüksek şerefli bir firmadır kendileri.

Bu forumda da, youtube'da da şifrenin nasıl edinileceğini anlatan bir sürü konu var. Ben de bunlara bakarak şifremi edindim. Asus'un RT-AX56U router'ını satın aldım ve çatır çatır da kullanıyorum. Superonline benim b...kumu yesin!! Parasını verdim, elbette kullanıcam!!

Siz de şifrenizi edinin ve o uyduruk routerlardan kurtulun. Vallahi dünya varmış dedirtti yeni router.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMachine

Geçen bu forumda bir arkadaş sözleşmeyi paylaşmıştı. Sözleşmede net bir şekilde kullanıcı adı ve şifrenin kullanıcı uhdesinde olduğu yazmasına rağmen Turkcell Superonline kendi imzalattığı sözleşmeye karşı gelerek şifreyi kullanıcısına vermemekte. Bu kadar da yüksek şerefli bir firmadır kendileri.

Bu forumda da, youtube'da da şifrenin nasıl edinileceğini anlatan bir sürü konu var. Ben de bunlara bakarak şifremi edindim. Asus'un RT-AX56U router'ını satın aldım ve çatır çatır da kullanıyorum. Superonline benim b...kumu yesin!! Parasını verdim, elbette kullanıcam!!

Siz de şifrenizi edinin ve o uyduruk routerlardan kurtulun. Vallahi dünya varmış dedirtti yeni router.

hocam bir sorum var

bende turkcell tvde var yeni modem alıp takınca yayın alabilirmiyim peki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turkcell tv kullananlar Turkcell'in verdiği cihazı kullanmak zorunda. Ancak verilen cihazın WiFi'ını kapatıp, ethernet ile kendi routerınızı bağlayarak kullanabilirsiniz.

• Kaynak olması açısından konu her nekadar geçmiş olsada bilgileri paylaşıyorum ;

Süreç şöyle, elinizde olması gerekenler;

-Superonline ID ve şifre

-Superonline tarafından verilen modemin "WAN Mac" adresi

Adımlar TP-Link Archer için;

Modem sıfırdan kurulumda sizi hızlı kuruluma yönlendiriyor burada ülke ve bölgeyi seçtikten sonra gelişmiş bölümüne tıklayıp işlem modu sekmesinden modemi "router" moduna alıyorsunuz.

Modem yeniden başlatılıyor ve giriş yaptığınızda normal arayüz karşınıza geliyor.

Sonrasında yine gelişmiş sekmesine geçip, ağ>internet kısmından ekleye tıklıyorsunuz.

Burada WAN bilgileri giriliyor. Nedir bunlar;

ID ve şifreniz + WAN MAC adresi

İlgili sekmelere ID ve şifre girdiniz, sonra en altta Mac bölümü var. O kısımda da Superonline modemin "WAN Mac" adresini giriyorsunuz.

Vlan ID kısmında tikini kaldırıp devre dışı bırakıyorsunuz.

Kaydet dedikten sonra bağlantı hazır.

Not: Id ve şifreyi https://dakiko.com/superonline-wan-internet-sifresini-ogrenme-2020-en-pratik-yol/#r buradaki yol ile öğrenebilirsiniz. Oldukça basit.

• Selamlar,

modeminizi değiştirdiniz ve mutlaka TV+ cihazını kullanmak istiyorsanız modem üzerinde ipTV ayarlarınızı yapmanız gerekmektedir.

Fakat tv niz android veya Turkcell TV+ uygulamasıı destekleyen bir cihaz ise normal kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Bu kullanıcı adı ve şifre internetinizden bağımsız sizin TV+ üyeliğinize ait bilgidir. Turkcell veya Superonline müşteri hizmetlerinden bu bilgileri öğrenmek için bilgi alabilirsiniz.

Modemi nasıl değiştiricem derseniz, dsl den fibere gçtikten sonra Superonline mutlaka kendi modemini kullanılmasını diretmesi üzerine bir süre kullanmayua çalıştım fakat Huawei modem gerçekten yetersiz. Hele ki Asus DSL-AX82U dan sonra tam bir rezalet. Hiç bir kabiliyeti yok.

Şifremi öğrenmek için müşteri hizmetlerini aradım fakat şifremi vermemeleri nedeniyle, huawei modem arayüzüne girerek wan bilgileri bölümündeki şifre textbox alanındaki şifreyi tarayıcının F12 tuşu ile texte çevirerek aldım. Bu konuya girmeyeceğim internette araştırırsanız veya çevrenizde az biraz bilgisayardan anlayan biri varsa yardımcı olacaktır. Text e çevirdikten sonra oldukça uzun değeri alıp aşağıda paylaştığım uygulama ile decrypt ederek şifrenizi öğrenebilirsiniz. Şifreyi çözmesi biraz zaman alıyor. Benim pc i7 7200K ve 32gb ram var, 5-6 dakika kadar sürdü. İşlem bittikten sonra çıkan değer şifrenizdir.

Şifreniz buna benzer birşey olmalıdır : 20210266f09be1beac6a29a4ebf8d01f025c903cc77118979eca3c82eff4e1f

Uygulamayı bilgisayarınızda komut satırında çalışltırmak için çalıştırılması gereken kod örneği

şifre yerine kendi şifrenizi yazmalısınız : hashcat -m 20800 -a 3 -w 4 -D 2 -O 20210266f09be1beac6a29a4ebf8d01f025c903cc77118979eca3c82eff4e1f -show

HashCat app :

DSL-AX82U ya göre ayarlar.

Not : Aşağıda paylatığım ayarlar Asus DSL-N55U modemde de sorunsuz çalışmıştır.

Internet ayarları

Superonline Başka Modem Alsam Kullanabilir Miyim

Aşağıdaki resimde DNS sunucusuna otomatik bağlan alanını otomatik yapabilir veya istediğiniz dns sunucusunu girebilirsiniz. Ben CloudFlare kullandığım için 1.0.0.1 ve 1.0.0.2 şeklinde. En alttaki "Özel ISS Gereksinimi" alanını hayır seçerek altındaki MAC adresi kısmını boş bırakabilirsiniz.

IPTV WAN ayarları(bu alan TV+ cihazı kullanılacaksa yapılabilir.);

IPTV Network ayarları(bu alan TV+ cihazı kullanılacaksa yapılabilir.)

500MB download/50MB upload pakette DSL-AX82U üzerinden yapılan hız testi sonucu;

500MB download/50MB upload pakette PC üzerinden yapılan hız testi sonucu;

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukgaga -- 21 Haziran 2023; 2:23:39 >

• Süperonline da kullanıcı adını ve şifreyi Keenetic gibi modem Router ile öğrenebilirsiniz.
    Diğer yöntem ise sanal makine ile yine öğreniliyor.
    Ben Keenetic Router olmadan önce sanal makine ile 3-5 dk da öğrenmiştim.
    Bazıları sanal makine ile denedim öğrenemedim diyorlar evet kısmen haklılar biraz eski PC laptoplar ile öğreniliyor ama yeni nesil laptoplar ile öğrenilmiyor işlem başlamıyor sanal makinede defalarca test ettim denedim yakın zamanda aynı gün aynı anda eski bi laptop ile mesela Acer aspire 5920 modeli ile şifreyi bulabilirken yeni Nesil mesela Abra a5 v19.1.7 ile öğrenemedim işlem başlamıyor yarıda kalıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 21 Haziran 2023; 2:22:45 >

• Selamlar,

Sanal makineden vb de bir yöntem sonuçta. Denenebilir. Yazdığım yöntemle farklı/extra bir uygulamaya ihtiyaç kalmadan bizzat kendim denedim ve şifreme ulaştım.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukgaga -- 22 Haziran 2023; 8:33:2 >
  • Merhabalar

Bende herkes gibi modemin wifi kalitesinden hiç memnun değilim. Robot süpürge kurulumunda bile sorun çıkartıyor.

100 Mbps Limitsiz Fiber İnternet

Kullandığım internet bu, kendim parasını verip bir modem alabilir miyim?

Aldığım modemi kullanabilir miyim?

Ne modem önerirsiniz.

• Ahmet.Yılmaz_68 A kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki önergeleri takip edin. Ben yaptım oldu. Ama "yapamam" derseniz zorlamayın. Bilen birinden yardım alın olmazsa.

Önce "Virtualbox" isimli programı bulun ve indirip kurun:

Ondan sonra "Sandbox" isimli imajı indirin ve Virtualbox Programını açın. "Sandbox" isimli bu Imajı programda "içe aktar" deyin. Bu işlem birkaç saniye sürer.

Sonra İnternet şifresini öğrenmek istediğiniz Modeminin WAN Portuna bir LAN Kablosu takın ve diğer ucunu PC'nizin Ethernet portuna bağlayın.

Virtualbox Programında Bağlantı seçeneklerini LAN olarak ayarlayın ve Bağlantıyı başlatın. Şimdi İnternet şifresini öğrenmek istediğiniz Modemi restart edin ve bekleyin. Birkaç saniye sonra PC'de Virtualbox ekranında Modemin Internet kullanıcı adını ve Şifresini göreceksiniz. O bilgileri artık dilediğiniz fiber destekli başka bir modeme girip internete bağlanabilirsiniz. Tabii Gpon cihazından gelen LAN kablosunu yeni modeminizin WAN portuna bağlamanız gerekecek.

Airties 5760 denedim. Gayet stabil ve verimli çalıştı. Superonline bana Huawei-HG255s vermişti ama hiç kullanmadım onu. Kendi modemimi kullanmıştım o zamanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet.Yılmaz_68 -- 7 Ocak 2024; 14:56:22 >

• Merhabalar;

Maalesef Süperonline fiber kullanıcısıyım. Evdeki akıllı ev cihazlarının çoğalması ile beraber trafik problemleri yaşamaya başladım ve H3600 V9 modem benim ihtiyaçlarımı karşılamamaya başladı. Yola süperonline kullanıcı şifremi öğrenmekle başladım. Öğrendikten sonra paraya kıyıp bir asus router satın aldım. Ne yaptıysam ne ettiysem ne router olarak ne de ap modu olarak bağlayabildim. 5 ay daha taahhütnamem bulunuyor. İnternet sağlayıcımı değiştirmekten başka bir çarem var mı ?

• FRE4DX kullanıcısına yanıt

Merhaba bende H3600 modem kullanıyorum. süperonline fiber kullanıyorum. Superonline kullanıcı şifremi nasıl öğrenebilirim? yardımcı olurmusunuz.

• Yavuzd58 Y kullanıcısına yanıt

Aynı modem ile aşağıdaki linkteki yöntemle şifremi aldım.

Şimdi farklı modem kullanıyorum.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/superonline-wan-fiber-kullanici-sifresi-oegrenme.615937/

• Yardımınız için teşekkürler ama ben bu yöntemi daha öncede okudum ama teknik bilgim olmadığından yapamadım. Ayrıntılı bir açıklamasını yapabilirmisiniz? nasıl bir yol izleyeceğime dair

• virtualbox/ vmware player ile linux kurmalısınız. bunun videoları mevcut.

sonrasında linux distro lar Türkçe geliyor. terminal uygulaması ile yazılı olan komutları girme kalıyor.

şu video yardımcı olabilir.

Superonline Başka Modem Alsam Kullanabilir MiyimSerhat GENÇyoutube
    Merhaba Bu videomda Turkcell Superonline tarafından devlet sırrı gibi saklanan Internet Wan Kullanıcı adı ve şifresi öğrenmenin detaylı bir yolundan bahsettim. Bu Kullanıcı adı ve şifre ile istediğiniz modemi kullanıp, evinizde ya da işletmenizde firewallarınızı devreye alabilirsiniz. sudo su apt install pppoe require-pap login lcp-echo-interval 10 lcp-echo-failure 2 show-password debug logfile /var/log/pppoe-server-log # Secrets for authentication using PAP # client server secret IP addresses "xxxxx@fiber" * "" touch /var/log/pppoe-server-log chmod 0774 /var/log/pppoe-server-log iwconfig pppoe-server -F -I eth0 -O /etc/ppp/pppoe-server-options sudo tail -f /var/log/pppoe-server-log Linux Mint Link : https://linuxmint.com/edition.php?id=284
    https://www.youtube.com/watch?v=6VZMRic0Zb0
  • Millete amma takla attırıyorlar herkes sizin çöp modeminizi kullanmak zorunda mı? Hort için kusura bakmayın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.