Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lizard King

quote:

Orijinalden alıntı: #berk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

@Lizard King
    Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Ben de 2-3 ayrı mail atmıştım, sizin attığınız formatta da bir mail atacağım. Teşekkür ederim.

Rica ederim , neticede bu durumu değerlendirirken empati yapmazsak boşa kürek çekmiş oluruz. Ülke insanımızı hepimiz tanıyoruz ve biliyoruz. Herşeyi bedava kullanmayı seçen bir toplumuz . Kaçak elektrik kullanmak için özel tesisat yapanların bulunduğu , her türlü tabiri caizse ipneliğin caiz olduğu bir ülkedeyiz. Bu durumda bir şirketin farklı çalışmasını bekliyorsak , o zaman bizlerde aynı şekilde olaya yaklaşmaşlıyız.

Neticede ben bilmiyor muyum sahip olduğum siteleri evde kuracağım bir serverda host etmeyi ? Ama bunu yaparsam başkalarının kullandığı internet hakkına tecavüz edeceğimi bildiğimden dolayı sitelerim için server kiralıyorum. Yoksa Türkiye içinde bir site için Superonline'ın sunduğu 20mbit bağlantı bir düzeye kadar yeterli.

Olay tamamen saygı ve empatiye geliyor. Parasını verdim diyerek kanunsuz işler yapanlar yüzünden malesef düzgün kullanan kullanıcılar ceza görüyor.

Ben şu kadar download yaptım bu kadar download yaptım diyen arkadaşlar lütfen oturup düşünsün ve empati yapmaya çalışsın. Sizin torrent hastalığınız yüzünden komşunuz devamlı Superonline'ı arayıp bağlantı konusunda şikayet ediyorsa , Superonline'ın ne yapmasını bekliyorsunuz ? Sırf senin yasadışı download zevkini tatmin etmek için milyonlarca dolar gereksiz yatırım mı yapsın ?

Valla siz bu sektörde çalıştığınızı söylemişsiniz ama gelecek teknolojilerden haberiniz yok gibi.

Öncelikle youtube tarzı siteleri ele alalım. Onlar tamamen yasal. Ayyyynen sizinde dediğiniz gibi hd çağına giriyoruz ve online videoların hemen hemen hepsi hd kaliteye ulaşıyor yavaş yavaş. Ee hd kalite bir videoyu youtube dan izleyin bakayım kotanız nasıl gidiyor.
    Youtube en basit örnek, aynen onun gibi bir sürü site var.

Sonra siteler artık çok daha javjavlı olmaya başladı. Artık yazılar tarihe karışıyor herşeyi video veya resimle açıklıyorlar. Daha güzel görünmesi için çok fazla içerik kullanıyorlar. web 3.0 a geçince bu iş şimdikinden de ciddi boyutlara ulaşacak bence. Esas o zaman kota sorunları ortaya çıkmaya başlayacak.

Son olarak en sağlam örnek on demand sistemi. Artık büyük şirketler bu yeni teknolojiye hazırlanıyor hızla. Oyunlar filmler diziler artık internet ağı ile yayılacak.

Millet HD kalitede filmi yasal olarak izleme imkanını elde edecek. Peki bu hd filmin internet yoluyla izlenmesi kotadan düşmeyecek mi???

İşte kıytırık ttnet bile çıkardı online tv sistemini. Çok fonksiyonlu ve kaliteli olmasa bile gerçek anlamda kullananların kotaları nasılda kabarıyordur.

Ortalık oyun delisi kaynıyor ve bu işinde sistemi gelmek üzere. Artık evlere hayvani sistem gereksinimi olan pahalı bilgisayarlar girmeyecek. Sadece sağlam bir internet bağlantısı ve sağlam monitör yeterli olacak. Microsoft bu sistemi duyurdu bile. Oyunları kiralayacaksınız ve kiraladığınız süre boyunca internet yoluyla microsoft serverlarına bağlanarak oynayacaksınız. Oyun aslında serverlarda çalıştılılacak. Bu sistemde anaların ak sütü gibi helal. Çünkü microsoft oyun üreticileri ile anlaşıyor kazandığı gelirden onlarada veriyor.

Haa şunuda söylemeden edemicem. Ben lisanssız ürün kullnaıyorum çoğunlukla. Valla hiçte utanmıyorum gocunmuyorum. Benim durumum belli bu insanların durumu belli. Tabi avrupa ve Amerika'daki insanların durumlarıda "belli". Ben öyle her kullandığım program için lisans bedeli versem yemeğe ekmek alamam. Ama Avrupa ve Amerika gibi ekonomik anlamda daha üstün seviyedeki yerlerde insanlar tamamen olmasa bile lisanslı ürün kullanabiliyorlar onların bütçeleri sarsılmıyor. Mesela Türkiye'de para verip mp3 indirme işini 1000 kişi bile zor yapıyordur bence ama yurt dışında bu iş çok yaygınlaştı insanlar internetten parasını veripde alıyorlar. Aynı şekilde dvd, bluray film almaya kalkın bakayım. Ayda 5 film izleyecek olsam 1 albüm satın alacak olsam 1 orjinal oyun alacak olsam birde orjinal program satın alsam bütçe tepetaklak olur. Fazla uzatmadan, korsanı bitirmek isteyen varsa gitsin ekonomik sistemi düzeltmek için çalışsın daha yararlı iş yapmış olur. O zaman görürsünüz ki lisanslı ürün kullananlar nasıl da artar. Eğer benim hayat kalitem artarsa niye öyle debelene debelene lisans numaraları arayayım gider veririm parasını paşalar gibi.

Yok kardeşim sen her halükarda haksızsın korsan kullanıyorsun diyorsanız o zaman bu paragrafın üstündeki YASAL sistemleri bir daha okuyun lütefen.

Not: tabi bu torrent azgınlığını, download boyutları tb cinsinden olanlarıda pek destekliyor değilim. Ama ortada "gerçek sınırsız" diye bir sistem var. Ayrıca internet sağlayıcısı ne diye karışıyor ne indirdiğimize anlamak mümkün değil. Yasa bile yok daha o konuda daha. Ben torrent kullanan öyle 70 gb yı geçen biri değilim ama fibere geçmeyi düşünüyordum yinede. Ona rağmen şimdi sanki önüme demir parmaklık inmiş gibi hissettim. Olay özgürlük kısıtlamasıdır.

berk bey , ben en ufak bir şekilde yasal internet kullanımına veya dosya indirimine laf etmiyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın. Bakın size ne diyorum ben torrent hiç kullanmayan bir insan olarak 20mbit kullanmama rağmen bahsedilen limitlerin hiçbirisi bana yetmiyor. Hatta 50 ye geçsem de yetmeme ihtimali bulunuyor. Çünkü siz surf yaparak bandwith harcarken ben svn leri güncellerken veya müşterilerimize destek verirken bandwith harcıyorum. Yani herkesin bandwith kullanım yöntemi farklıdır ve limitsiz sunulan bir olguda limit belirlenmesi saçmadır.

Benim laf ettiğim tek bir kesim var ve bu kesim çok açık.

Yoksa ilk mesajımda belirttiğim gibi Superonline'ın yapmış olduğu davranışın kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır ve mutlaka protesto edilmelidir. Ancak bunu yaparkende nedenleri dikkatli irdelememiz gerekir veya veryansın ederken Torrent kullanma hakları için değil Özgür bir şekilde tarafsız bilgiye ulaşabilme hakkı ve elde edinilmiş hakların korunması üzerinde durulmalıdır.

Avrupa'daki ve Amerika'daki insanlar kullanmayacağı programı almıyor veya cebinde olmayan parayı 10 tane kredi kartı kullanarak harcamıyor. Bundan dolayı alım gücü daha yüksek gibi duruyor. Yoksa ülkemizin diğer ülkelerden bir farkı yok. Sen burada 500 TL kira veriyorsun adam 1500$ , sen ekmeği 1TL'ye alıyorsun adam alıyor 3$'a vs.. Herşey birbirini denkleştiriyor. Ancak fark eğitim düzeyinde çıkıyor. Adam kredi kartını nasıl kullanması gerektiğini , ihtiyacı olmayan olgulara gereksiz para vermenin onu sıkıştıracağını biliyor.

Sorsak şu konuda herkesin bilgisayarında Photoshop vardır. Peki bu kadar çok kişide Photoshop varken bunların kaçı gerçekten Photoshop'a ihtiyaç duyuyor ;)

Ben anlatmak istediğim yönü tam olarak ortaya koyamamışım o yüzden anlaşmazlık oldu.

Önceki mesajımda dediğim gibi tb lık veri alışverişini onaylamıyorum bende. Şuanda daha öyle bir kullanım gerektirecek durum yok zaten. Bu boyutlarda veri transferleri tamamen ihtiyaç fazlası, ve çevirim içi "alışveriş" için bazılarıda.

Ben diyorum ki internet kullanımı gittikçe artacak. Ve yasal yollardan bile belki ayda 500 gb çok basit bir rakam halini alacak. Ee o zamandamı sistem kaldırmıyor yada birileri bandwidth haksız kullanıyor diye limit koyacaklar? Ki siz torrentçilere ne kadar kızsanızda haksızsınız suç işliyorsunuz diyemezsiniz bence. Çünkü superonline çok güzel çekici reklamlar yaptı "gerçek sınırsız" internet diye. O yüzden kimsenin interneti hangi ölçüde kullandığına karışamaz.(Not: hayatımda bir kere torrent indirdim oda denemek için) Sizin bahsettiğiniz durum başka bir konu başlığı altında ayrı bir tartışma konusu bence, ki o konu başlığında aynı görüşleri savunacağız belkide. Ama tartışılan durum benim düşünceme göre özgürlük kısıtlaması ile ilgili.

• ya bu interneti sömürmek lafını biri bana lütfen açıklasın ya tek kelime ile komedi
  • Kimse torrentçilere suç atmasın. Koskoca ISP 1000 (%5) tane torrentçinin akşam trafiğini kaldıramıyorsa neye yarıyor o altyapı?

Zaten bir tek Superonline'da var torrent kullanıcısı değil mi? Dünyada bir tek SOL kullanıcıları indiriyor illegal içerik. Ben TTNET 2MBit ADSL abonesi iken de aynı miktarlarda download yapıyordum zaten.

2MBit ADSL ile 300GB civarı aylık download yapıyordum, 20MBit fiber ile 318GB'ı geçtiğim olmadı downloadda.

Bu firma bana SINIRSIZ diyerek sattığı internetinin arkasında duracak. Kimsenin suistimal falan yaptığı da yok.

Mesele orjinal/korsan meselesi ise, buyrun, Steam'daki oyunlarımın boyutu 100GB eder, ben her hafta silip yeniden kuruyorum yoksa rahat edemiyorum.

Torrent üzerinden resmi Linux sürümlerinin ISO dosyalarını seed ediyorum, ki özgürce paylaşma hakkım var, Linux'a destek veriyorum, ayda 500GB upload yapıyorum.

Var mı illegal bir durum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 18 Mart 2010; 1:40:51 >

• OHA!
    Yeterli bir cevap olduğunu düşünüyorum.
    Tabii bunlar digiturk'ten kafalarına göre kanal çıkaranlarla aynı şirket zaten. ben de bunları adam sanırdım. bana da oha.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Bizim insanımızın kanında biat etmek var birisi bir şey koydu ise haklıdır mutlak deyip ona karşı çıkmamak. Hemen işte sizin yüzünüzden deyip hedef gösterilen kesimi suçlamak. Bir dur düşün yani dimi yapılan mantıklı mı yok illa birşeylere boyun eğmek zorunda çünkü böyle alışmış. Bu olaydan da anlaşıldığı gibi ülkemizde hiçbirşey değişmez bu kafalar değişmedikçe. Birileri çıkar biz yaptık oldu der. Allah tez zamanda herkese yurtdışında yaşamı nasip eylesin.

Yahu lafı neden koyun olma meselesine getiriyorsunki. Şirket in altyapısı sistemi talebi karşılayamamışki boyle bir yola gitmişler. Yoksa adamlar gittikçe büyüyüen müşterilerini neden elleriyle kendilerinden uzaklaştırsınki. Evet şirketin sucu var, ama interneti sömürmek olarak gören kullanıcıların hiçmi sucu yok allah aşkına ? Ayrıca yurt dışındada kota olayını kullanan internet saglayıcıları var. Sadece türkiyeye has bir mesele degil yani. Kullanıcı haklı; sınırsız diye uye oldukları internetn birden sınırla hale geldi, şirket bir yonden haklı; okadar talebi yogunlugu belliki türkiyede kaldırmak için daha çok yol katedilmesi gerekli...

Adam tarifeyi sınırsız diye satıyor reklamları yapıyor, "gerçek sınırsız internet" "gürül gürül internet "diye sonra da kişi gürül gürül neti kullanıyor ki zaten sağlayıcı da reklamlarında kendine güvenmiş gürül gürül kullan diyor. Adam steamden indiriyor belki ki benim bir sürü arkadaşım var steamden ayda 5-6 oyun alan. Sömürmek ne demek ya zaten sınırsız olan birşeyden bahsediyoruz ve elbet hız ne olursa olsun fiziki sınır var. Yani 7/24 açık da kalsa bir ayda bu kadar veri iner diye bir tahmin yapılabilir. Şirket bunları öngörme yetisine sahip olmamaları sebebi ile şimdi geliyor hop olmaz diyor. Kusura bakmasınlar ben inanmıyorum onların yüzde 5lik kısım yüzünden sıkıntı çektiğine. Dediğim gibi bu şekilde açıklama yaptılar ki insanlar birbirine düşsün birbirilerini yesinler de biz istediğimiz gibi at koşturalım diye. Ttnett kat kat fazla aboneye sahip ve neti leecher olarak kullanan birçok kullanıcısı var onlar ne yapsınlar. Tamamen bahaneleri uydurma.

Açıkçası bende Superonline'ın altyapı konusunda sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. Superonline'ın sıkıntısı bana göre adam gibi düzgün Sistem Adminlerinin olmamasıdır çünkü şu anda var olan sistemlerinde çok sorun var ve bunun yanında daha fazla para kazanabilmek için atılmış bir adım olarak görüyorum bunu.

Görün bakın Superonline 15 nisan sonrasında sınırsız yeni paketler sunacaktır ve bu paketlerin fiyatında ciddi artışlar olacaktır.

Süper online eğer söylediğin gibi bu uygulamayı sadece pazarlama taktiği için yapıyorsa ve senin dediğin gibi sınırsız paketler sunarsa,bu haksızlıklarını kat ve kat arttıracak ve çok daha büyük tepki toplayacaktır.
    Benim tahminim Süper online yöneticileri sadece bu hizmeti aşırı sömüren kullanıcılarına sadece göz dağı veriyor.Bu uygulama sadece sözde kalacak hiç kimse 512 kb hız kullanmayacak.
    Böylelikle sistemi sömürenler biraz hız kesecekler..
    Çokmu iyimser bir tez oldu benimki acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Kimse torrentçilere suç atmasın. Koskoca ISP 1000 (%5) tane torrentçinin akşam trafiğini kaldıramıyorsa neye yarıyor o altyapı?

Zaten bir tek Superonline'da var torrent kullanıcısı değil mi? Dünyada bir tek SOL kullanıcıları indiriyor illegal içerik. Ben TTNET 2MBit ADSL abonesi iken de aynı miktarlarda download yapıyordum zaten.

2MBit ADSL ile 300GB civarı aylık download yapıyordum, 20MBit fiber ile 318GB'ı geçtiğim olmadı downloadda.

Bu firma bana SINIRSIZ diyerek sattığı internetinin arkasında duracak. Kimsenin suistimal falan yaptığı da yok.

Mesele orjinal/korsan meselesi ise, buyrun kafa tutuyorum, Steam'daki oyunlarımın boyutu 100GB eder, ben her hafta silip yeniden kuruyorum yoksa rahat edemiyorum, var mı itirazı olan?

Torrent üzerinden resmi Linux sürümlerinin ISO dosyalarını seed ediyorum, ki özgürce paylaşma hakkım var, Linux'a destek veriyorum, ayda 500GB upload yapıyorum, var mı itirazı olan ?

olay budur işte aynen katılıyorum
    insanlar bilip bilmeden konuşmasın lütfen

• quote:

Kimse torrentçilere suç atmasın. Koskoca ISP 1000 (%5) tane torrentçinin akşam trafiğini kaldıramıyorsa neye yarıyor o altyapı?

Mesele orjinal/korsan meselesi ise, buyrun kafa tutuyorum, Steam'daki oyunlarımın boyutu 100GB eder, ben her hafta silip yeniden kuruyorum yoksa rahat edemiyorum, var mı itirazı olan?

Torrent üzerinden resmi Linux sürümlerinin ISO dosyalarını seed ediyorum, ki özgürce paylaşma hakkım var, Linux'a destek veriyorum, ayda 500GB upload yapıyorum, var mı itirazı olan ?

Superonline'ın bahsettiği 5% kesim çok net bir yalan. Bunu çok iyi biliyorum ancak daha fazla birşey yazamıyorum malesef. Altyapıları 60000 değil 150.000 kullanıcı kaldıracak kapasitede.

Hamleleri ticari ve bunu 15 nisandan sonra görebilirsin.

Kusura bakma ancak kimse bana torrentleri savunmasın. Seed edebilirsin ancak torrentler içerisinde linux distrolarının toplam oranı veya yasal dosyaların toplam oranı 1% civarında bile değilse boş yere savunmayın torrent'i. Heleki yazdığı yazılımlar birçok Türk sitesinde ve torrent üzerinde yasadışı paylaşılan birisine lütfen boş yere torrentleri savunmaya kalkmayın.

• yinemi lahana
  • Lizard King,bircok konuda goruslerımız ortak,tespitleriniz dogru ve elestirileriniz yerinde,hepsini tek tek okudum ancak sizinle asla anlasamaycagımız bır nokta var.Burada yasadıgımız sıkıntı,diger abonelerın legal ya da illegal olarak indikleri veya bunlara aracı olarak kullandıkları yazılımlar degil,

(ki torrent aslen bir universite calisması sonucu ortaya cıkmıs bir peer to peer paylasım programı olup bircok yasal kaynak da sunmaktadır,yanı sadece illegal kaynakların anahtarındır, gıbı gosterılmesı yanlıstır)
    bir musterının satın almıs oldugu sınırsız ınternet hızmetınden faydalanması ıle bunun dıger aboneyı etkıledıgı ıddıasının yanlıslıgıdr.Yanı bircok noktada dogru tespitlerde bulunurken burada buyuk bir yanılgıya dusmektesınız.Bir abone downloadları yasal olsun olmasın satın almıs oldugu ınternet hızmetı sınırsız ıse ona verılen hızın tamamını 24 saat kullanabılme hakkını elde etmıs olur,yasal olmayan bolumu sız dıger abonelerı degıl,kolluk kuvvetlerı ve yargı organlarını ılgılendırır.

Daha basit bir dille tekrar etmek isterim,A isimli musteri 10mbit sınırsız internet baglantı hizmeti satın almıssa bu musterı sankı 7 gun 24 saat download yapıyormus gıbı kabul edılmek zorundadır.Burada dıger abonelerın hakkına gırmez cunku satın aldıgı paket 10mbit tir,ister download yapar ister bir adet 250kb web sayfasını sabah aksam acar kapatır,bu diger aboneleri alakadar etmez.

Yasal ve yasal olmayan icerikler konusu suan bizim konumuzla ilgili olmamakla birlikte kota koymak buna cozum degildir.Bu hızlı baglantılara uzaylıların baglantıları dedıgmız donemlerde de korsan ıcerık baska yollardan tedarik edilebilmekteydi,korsanın engellenmesi kotayla,torent engelleme ile cozulemez.Cozulse bircok ulkede kota uygulaması tek,seceneksiz ve yasal zorunluluk halinde uygulanirdi ki yurtdısında bircok tanıdıklarım aylık gb lar degil tb larca kullanım yapmaktalar.

Sonuc olarak,bu uygulamanın sorumlusu torrent gibi peer to peer kullanımda mahremiyeti saglayan ender guzel yazılımlardan birini kullanmakta olanların asırı ve illegal downloadları degil,servis saglayıcısının altyapısının kapasitesinin uzerınde satıs yapması ve daha once belirttigim gibi sattıkları her sınırsızın full kapasitede calısacakmıs gıbı dusunmelerı gerektıgını bılmemesi sonucu bu adil olmayan yaklasım ortaya cıkmıstır.Lütfen sınırsız kullanan herkesın hakkı olan downloadu yok illegaldi yok baskasının hakkıydı gibi ithamlarla sanki satın alanın hakkı degilmis gibi gostermeyelim.

Korsan kullanıma bircogumuz karsıyız,bu konuda hemfikiriz ancak bu adil kullanım uygulamasının ozu korsan falan degil,kapasite yetersizligidir.

• belirli bir bedelle bu hizmet satılıyorsa müşteri istedigini paylaşır. istedigini indirir.

indirilen torrentler yuzunden bir baskasi internete giremeyecek kaygısı musterinin degil hizmet verenin olmalıdır. Kimi torrent yüzünden, kimi görüntülü konuşamadığı için, kimi parası yetmediği için, hatta bazıları benim de tasvip etmediğim bilmem hangi tür filmleri izleyemediği için isyan eder. Herkes internetten para kazanıyor olmak zorunda değil isyan etmek için.

milli geliri son hesaplama değişiklikleriyle 7500-9000 $ düzeyinde olan bir ülkede yaşayan, kendisini "yasalara ve telif haklarına cok cok saygili" oldugunu belirten kişilerin yurtdışına çıkmadığına pişman olması dogaldır.

evet torrent indiriliyor. hatta yukleniyor. sadece torrent de değil rapid de. dc de emule de. yasal veya değil. Bazı şeyler kanunsuz da olsa meşrudur. Telif hakkı savunucusu ve torrent kullanan insanları kanunsuzlukla itham edenlerin bilgisayarlarında olan programları satın alamayacak ama o programlarla eğitilebilecek çok fazla genç var.

Kimse Türkiye'de bilgisayar kullanmaya basladigi andan beri her programının lisanslı olduğunu söyleyemez, inandırıcı olmaz. Eğer söylüyorsanız da sizin hem maddi durumunuz çok iyidir hem de uğraşmak istemiyorsunuzdur.

sizin bahsettiginiz telif haklarınının savunucusu o cok uluslu sermayedar sirketlerdir ki Turkiye Cumhuriyeti yeterince bu sermayenin muhafızlıgını yapmaktadır. Sömürülme noktasına gelmeyi savunmanın da bir manası yok.

Bir program milli geliri 45000€ düzeyinde olan liechenstein da 400 dolar Türkiye'de 400 dolarsa; bir türk gencinin o programı kullanması gerekliyse ve hayırlıysa "evet korsan meşrudur." Türkiye'de adadaki evinin camından Türkiye'yi tanıdığını iddia eden bir Türk yazarın yazdığı kitap Almanya'da 7€ Türkiye'de 25TL ise evet korsan meşrudur. İşsizlik seviyesinin %15ten çok daha yukarıda; asgari ücretin 400$ seviyesinde olduğu ülkede
    Genç nesillerin egitilebilmesi, iş kapasitesinin olabilmesi, üretkenlik ve gelecekte belirli bir bilgi birikimi sağlamak için sizin karşı çıktıgınız şeyler meşrudur.

Bir öğrencinin office, matlab, eviews, autocad, rhino vs vs alabilmesi mümkün müdür? yurtdışında da bu iş böyle yürüyor. Şüpheniz olmasın :)

mezun olduğum üniversitenin (ki bu üniversite Türkiye'nin en önemli okullarındandır) sizin gibi telif hakkı savunucuları yüzünden bilgisayarlarında 5 sene evvel çıkmış olan program sürümlerini kullanmaktadır. Çoğu işletim sistemi XP ve 98 de kalmış. Bir çok bilgisayarda da Linux lar kullanılmaktadır. Öğrenciler kendi gücüyle alamadıkları ama ihtiyaçları olan programları sizin gözünüzdeki "yasal olmayan" yollardan edinmişlerdir ve edineceklerdir ki Türkiye ileride program yazabilecek, üretebilecek gençlere sahip olabilsin.

Telif hakkı savunuculuğu yapacak son ülkelerden biri Türkiye'dir.

Buraya çıkıp ahkam kesmenin bir anlamı, saygıdeğerliği ve inandırıcılığı yok. Herkes de yaptığını bilerek açık gönüllü konuşsun. "Torrent mi olur mu öyle şey. Herkes indirmez" diyen arkadaşların çoğu da inandırıcı değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark -- 18 Mart 2010; 3:33:14 >

• quote:

Olay bundan ibaret zaten. Kullandığımız yüksek internet hızları çektiğimiz dosyaları daha çabuk indirmeye yarıyor. Mesela 10 gb bir dosyayı 1mbitle 27 saatte çekerken 10mbit ile 2,5 saatte çekiyoruz. Dosyaları daha hızlı çekince daha çok dosya indireceğiz diye bir kaide yok. Bu durumu suistimal etmemek gerekir. Zannediyorum ki superonline bu durumu hiçe sayan üyelere yönelik adil kullanım tarifesini yürürlülüğe geçirme kararı aldı.

Anlayacağınız kurunun yanında yaşta yanacak...

• Bakın ben Torrent'i savunmuyorum. Korsanı da savunmuyorum öyle bir anlam çıkmasın kesinlikle.

Ben çok fazla trafik kullanan aboneleri genel olarak savunuyorum. Her ay parasını düzenli olarak ödüyorsak, sınırsız diye abone olduysak, bu bizim hakkımız değil midir?

Superonline uyanıklık yapıp, altından kalkamadığı işte suçu %5'e atıyorsa, orda bi dur demek lazım. Superonline abonelerinin sayısı belli. Kaç tane torrentçi vardır SOL üstünde Allah aşkına?

TTNET'in milyonlarca abonesi var, gidin korsan torrentlerin peer listesine bakın bakalım, özellikle yoğun indirilen torrentlere şöyle bi göz atın, kaç tane Superonline IP'si göreceğinizi sanıyorsunuz?

Dışardan okuyanlar sanıyor ki, ne kadar Torrentçi var SOL kullanıyor, SOL'un altyapısını zehirliyor. Hayır efendim böyle birşey yok.
  • Sayın Yönetici;
    Öncelikle sizin de yanımızda olduğunuzu görmek sevindirici...,
    Varmı itirazı olan la biten cümlelerinizi..Kızgınlığınıza ve haksızlığa uğramış bir insanın tepkisine bağlıyorum.
    Hepimiz öncelikle bu forumun çatısı altındayız ve bende çavuş yazarken sizde yönetici yazıyor.
    Sizlerin konulara daha sağduyulu yaklaşmanız gerekiyor.Tabiki itirazı olanlar olacaktır VArmı itirazı olan? sorunuza.Ama sizinle ynı fikirde olanlarda olcaktır.
    Ben hem sizin hem karşıt görüşte olanların fikirlerine saygı duyuyorum.Ama hak verirsinizki bu tarz haksızlıklar karşısında hukuk devletinde yaşayan insanlar olarak
    varsa sorunlarımızı kanuni yollarla aramalıyız..Yazdıklarınızın büyük bir bölümüne katılıyorum.Ama yinede daha birleştirici daha yönlendirici mesajlarınızı bekliyorum.Böyle büyük bir forumun yöneticisi olarak sizden.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utabev -- 18 Mart 2010; 1:45:24 >
  • quote:

quote:

Superonline'ın bahsettiği 5% kesim çok net bir yalan. Bunu çok iyi biliyorum ancak daha fazla birşey yazamıyorum malesef. Altyapıları 60000 değil 150.000 kullanıcı kaldıracak kapasitede.

Hamleleri ticari ve bunu 15 nisandan sonra görebilirsin.

Kusura bakma ancak kimse bana torrentleri savunmasın. Seed edebilirsin ancak torrentler içerisinde linux distrolarının toplam oranı veya yasal dosyaların toplam oranı 1% civarında bile değilse boş yere savunmayın torrent'i. Heleki yazdığı yazılımlar birçok Türk sitesinde ve torrent üzerinde yasadışı paylaşılan birisine lütfen boş yere torrentleri savunmaya kalkmayın.

Biraz avukatlık gibi olacak ama size torrentleri savunan yok zaten konuda o değil. eğer sınırsız internet hizmeti verdiğini iddaa eden bir firma ile bir sözleşmen var ise senin o sınırsız internet ile ne indirdiğin ne sizi ne komşumu ne de sol'u bağlar. eğer illegal bir içerik indiriyorsam bu beni bağlar bu illegalliği bulmak da devletin işidir. kimse solun aldığı bu kararı torrentcilere yıkmasız sizin yüzünüzden demesin. arkadaş çok güzel örnek vermiş ikitane. evet ben de zeitgest hareketine destek veriyorum ve bilgisayarm sürekli açık sürekli yaklaşım 130kb ile seed yapıyorum eee sana ne bundan benim ilk başta aldığım hizmet bunu vaadediyor sonuçta. benim kullanımım yüzünden senin hızın yavaşlıyorsa bana değil git isp'ne kız altyapısını yenilesin. velhasıl konu bu da değil.

konu sınırsız olarak verilen bir hizmetin kafalarına göre 50 gb kotalı yaptım denmesi. yarın bir gün bu 50''nin 5 gb olmayacağını kim garanti ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dark

belirli bir bedelle bu hizmet satılıyorsa müşteri istedigini paylaşır. istedigini indirir.

indirilen torrentler yuzunden bir baskasi internete giremeyecek kaygısı musterinin degil hizmet verenin olmalıdır. Kimi torrent yüzünden, kimi görüntülü konuşamadığı için, kimi parası yetmediği için, hatta bazıları benim de tasvip etmediğim bilmem hangi tür filmleri izleyemediği için isyan eder. Herkes internetten para kazanıyor olmak zorunda değil isyan etmek için.

milli geliri son hesaplama değişiklikleriyle 7500-9000 $ düzeyinde olan bir ülkede yaşayan, kendisini "yasalara ve telif haklarına cok cok saygili" oldugunu belirten kişilerin yurtdışına çıkmadığına pişman olması dogaldır.

evet torrent indiriliyor. hatta yukleniyor. sadece torrent de değil rapid de. dc de emule de. yasal veya değil. Bazı şeyler kanunsuz da olsa meşrudur. Telif hakkı savunucusu ve torrent kullanan insanları kanunsuzlukla itham edenlerin bilgisayarlarında olan programları satın alamayacak ama o programlarla eğitilebilecek çok fazla genç var.

Kimse Türkiye'de bilgisayar kullanmaya basladigi andan beri her programının lisanslı olduğunu söyleyemez, inandırıcı olmaz. Eğer söylüyorsanız da sizin hem maddi durumunuz çok iyidir hem de uğraşmak istemiyorsunuzdur.

sizin bahsettiginiz telif haklarınının savunucusu o cok uluslu sermayedar sirketlerdir ki Turkiye Cumhuriyeti yeterince bu sermayenin muhafızlıgını yapmaktadır. Sömürülme noktasına gelmeyi savunmanın da bir manası yok.

Bir program milli geliri 45000€ düzeyinde olan liechenstein da 400 dolar Türkiye'de 400 dolarsa; bir türk gencinin o programı kullanması gerekliyse ve hayırlıysa "evet korsan meşrudur." Türkiye'de adadaki evinin camından Türkiye'yi tanıdığını iddia eden bir Türk yazarın yazdığı kitap Almanya'da 7€ Türkiye'de 25TL ise evet korsan meşrudur. İşsizlik seviyesinin %15ten çok daha yukarıda; asgari ücretin 400$ seviyesinde olduğu ülkede
    Genç nesillerin egitilebilmesi, iş kapasitesinin olabilmesi, üretkenlik ve gelecekte belirli bir bilgi birikimi sağlamak için sizin karşı çıktıgınız şeyler meşrudur.

Bir öğrencinin office, matlab, eviews, autocad, rhino vs vs alabilmesi mümkün müdür? yurtdışında da bu iş böyle yürüyor. Şüpheniz olmasın :)

mezun olduğum üniversitenin (ki bu üniversite Türkiye'nin en önemli okullarındandır) sizin gibi telif hakkı savunucuları yüzünden bilgisayarlarında 5 sene evvel çıkmış olan program sürümlerini kullanmaktadır. Çoğu işletim sistemi XP ve 98 de kalmış. Bir çok bilgisayarda da Linux lar kullanılmaktadır. Öğrenciler kendi gücüyle alamadıkları ama ihtiyaçları olan programları sizin gözünüzdeki "yasal olmayan" yollardan edinmişlerdir ve edineceklerdir ki Türkiye ileride program yazabilecek, üretebilecek gençlere sahip olabilsin.

Telif hakkı savunuculuğu yapacak son ülkelerden biri Türkiye'dir.

Buraya çıkıp ahkam kesmenin bir anlamı, saygıdeğerliği ve inandırıcılığı yok. Herkes de yaptığını bilerek açık gönüllü konuşsun. "Torrent mi olur mu öyle şey. Herkes indirmez" diyen arkadaşların çoğu da inandırıcı değiller.

Acıkcası son biri iki sayfada gordugum en samimi ve gercekci mesaj,onu bunu suclayarak birbirimize dusmek yerine su an icerisinde bulundugmuz magduriyeti tartisir ve cozum yolları uretebilirsek daha faydali olacaktır.

Meselemiz indrilen iceriklerin legal olup olmaması degil,satın alınan sınırsız bır ınternet baglantsının tum kapasitesi ile kullanılmasının ,kı abonenın en dogal hakkıdır,internet saglayıcıda yaratmıs oldugu rahatsızlık sonucu yururluge koymayı planladıgı haksız bir uygulamadır.Asıl konumuzdan sapmadan izleyecegimiz yol ve ortaya cıkan gelismeleri paylasmamız hepimizin faydasına olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 18 Mart 2010; 2:00:36 >

• Süperonline bence en büyük hatayı uygulama şeklinde yapmıştır..
    Örneğin bu sabah Tüm müşterilerine mail yada telefon yoluyla ulaşıp butarihten itibaren böyle bir uygulamaya geçiyoruz,
    bu uygulamadan bundan önceki sözleşmeler etkilenmeyecekler ancak bundan önceki 24 aylık sözleşmesi olanlar sözleşmeleri bittiğinde,
    devam etmeleri durumunda yeni sisteme geçeceklerdir.Demeliydi.
    Yeni abone olacaklarada dürüst bir şekilde bu tarihten itibaren sözleşme yaparsanız böyle bir uygulamaya geçeceksiniz demeliydi..
    Bence bu çokdaha dürüst ve kanuni bir uygulama olurdu.
  • Şaka gibi ya Adanadaki yatırımlarına yazık olacak
  • Bende torrent kullanıyorum ama gerektiği kadar izlediğim şeyleri indiriyorum ama banada yetmicek bu kota kesinlikle ki yetsede bu büyük bir haksızlık sonuçta ben kafam rahat olsun diye sınırsız internet satın aldım ki bu bile manevi bir olumsuzluktur bana karşı..ki arkadaşında dediği gibi bende 65 tl ye 2mbit sınırsızdım ve kafam rahattı oturup 25lira az vercem diye geçmedim sol'a kaliteli ve daha hızlı bir internet için geçtim..

Ayrıca burda tartışılan illegal,legal konusuna gelince; şunu belirtmek isterim ki benim illegal veya legal içerik indirmem superonline ı ilgilendirmez..o benim bileceğim ve benim sorumluluğumda olan birşeydir ve bunu denetleyecek merci superonline değildir. Bu yüzdense desinler polisler dayattı bize..mesela amerikada bir arkadaşım torrent yüzünden polis bastı evini internet sağlayıcısı değil.. madem problem korsan yazılım vs. bunun kontrolörü superonline değildir.

Gerçekten altyapı kaldırmıyosa ise bunun daha mantıklı bi limitlemesi olabilir.. mesela 100mbit bağlantılar iptal edilip onları başka paketlere kaydırmak gibi bile olabilir.. ama işin aslı altyapı falan değil bence işin aslı limitsiz paketlerin fiyatlarını arttırmak bunuda bu yöntemle ypamak..

• burayada 1 ay içinde geliyorlar diye seviniyordum yazık, ttnet ile memnunum hiç olmazsa hız düşmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilx -- 18 Mart 2010; 2:16:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snakef1

Şaka gibi ya Adanadaki yatırımlarına yazık olacak

bütün şehirlerde ciddi yatırımlar yapıyorlar. hepsine yazık olacak.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.