Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rapidshare verdiği kotanın yarısı kadar.

İnanılmaz kötü olcak inanılmaz.. Upload hepimizi yakacak.hala Basında yeterli ses çıkmıyor.Herkes haber yapıyor.Nedenini araştırmıyor,üstüne gitmiyor.
  • @Lizard King
    Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Ben de 2-3 ayrı mail atmıştım, sizin attığınız formatta da bir mail atacağım. Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Aslında müşterilerde haklı şirkette haklı. Düşünsene herkez nasıl osla fiber aldım sınırsızda tb larca arşiv yapayım diyip yükleniyor, sonra yavaşlama kopma v.b olunca şirketin telefonları susmuyor adamlar çözümde uretemiyorlar mecbur kalıyorlar. İnan bana mecbur kalıyorlar. Evet müşteride haklı istedigi kadar indirme hakkı olmalı ama saglayıcı karşılayamıyor talebi ne yapsın adamlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Kimse kusura bakmasın ama burada bas bas bağıran onlarca insanın suçu var. Torrent ile indirilen dosyalar yasal dosyalar değildir. Beğenin , beğenmeyin ancak kullandığınız sakil torrrent ler ve herşeyi bedavaya elde etme hastalığınız yüzünden ben ve benim gibi onlarca kişi sizlerin yüzünden mağdur olmaktadır.

Haklısın, izlemeyeceği filmi, sırf boş durmasın diye indirenlere ben de kızıyorum ama hangi gelirle yasal içerik kullanalım? Zaten bir tek Türkiye'de değil bu torrent, korsan dünyanın her yerinde var insanlar bedavaya elde ederken gidip para vermek enayi yerine konulmak değil midir?
  • quote:

quote:

Aslında müşterilerde haklı şirkette haklı. Düşünsene herkez nasıl osla fiber aldım sınırsızda tb larca arşiv yapayım diyip yükleniyor, sonra yavaşlama kopma v.b olunca şirketin telefonları susmuyor adamlar çözümde uretemiyorlar mecbur kalıyorlar. İnan bana mecbur kalıyorlar. Evet müşteride haklı istedigi kadar indirme hakkı olmalı ama saglayıcı karşılayamıyor talebi ne yapsın adamlar ?

Haksız: altyapı planını, tarifesini, reklamını duzgun ve planlı yapacaktı, uyesini bastan magdur etmeyecekti, 100mbit reklami yapacagina 5/5, 10/10, 15/15 20/20 gibi fibere mantikli tarifeler koyup ona gore fiyatlayacakti. Veremeyecegi hizi bastan reklam yapmayacakti. Tarifeleri surekli kotulestirmeyip, iyilestirecekti....

• Bence altyapısını hazır zannediyordu ve bu kadar ilgi beklemiyordu superonline. Çok kısa sürede çok ilgi çekti hiç reklam yapmadan.Böyle saçmalık yapmadan yatırım yapsa çok güzel olurdu ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 17 Mart 2010; 23:58:39 >
  • Aslında evet phantomX in verdiği formül daha mantıklı.

5/5 den 20/20 ye kadar olan bir sistem daha güzel olurdu.Yada Şu şekilde Sabah 10 Akşam 10 Arası Download hızı 10 mbit e fixlenebilirdi.Sonrasında herkesin hızı oranında arttırılabilirdi.ama bunların hepside ekstra sistem maliyeti getirir tahmin ediyorum.En kolayı bu yolu seçmeleriydi ve onlarda bunu yaptı ne yazık ki.
  • Lİzard Kİng Arkadaşım,
    Ellerine sağlık,kesinlikle noktasına virgülüne kadar katılıyorum.
    Arkadaşlar doğru yol,medeni insanların yapması gereken budur .
    Lütfen arkadaşımızın yazısını okuyup iyice anlayalım.Saçma sapan feveran edeceğimize,kanuni haklarımızı kullanalım bende hemen müşteri hizmetlerini arayıp aynı şeyi yapacağım.
    Lizard King, gibi mantık ve bilgi birikimi olan arkadaşlarımızın sözlerine lütfen destek olalım.Her kafadan ses çıkmasın.
    Ben tekrar teşekkür ediyorum...
  • mail baya iyi olmuş :)

ya hakikaten "biz yaptık oldu" bakışaçısının yanında 50 gb da şaka gibi.. en azından madem 100-150 gb gibi bir kota olsa 10mbit e en azından biraz daha mantıklı olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

quote:

Haksız: altyapı planını, tarifesini, reklamını duzgun ve planlı yapacaktı, uyesini bastan magdur etmeyecekti, 100mbit reklami yapacagina 5/5, 10/10, 15/15 20/20 gibi fibere mantikli tarifeler koyup ona gore fiyatlayacakti. Veremeyecegi hizi bastan reklam yapmayacakti. Tarifeleri surekli kotulestirmeyip, iyilestirecekti....

şirketin hataları var ama kullanıcının yokmu allah aşkına ? adam izleyemeyecegi şeyleri bile bulunsun diye indiriyor. Yada bir bakıyım nasıl birşeymiş diye indirip ıııh beyenmedin siliyor. GB larca adult arşvi yapıyor v.b sonra baglantı yavaşlayınca forumda şikayet, ne oldu netim yavaşladı... 100 mb yapmamalılarda haklısın o konuda.
    Ben ttnet kullanıcısıym oturdugum semte geldiğinde alıcaktım superonline gayet uygun gelmişti. Download ? bende yapıyorum ama abartmadan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 18 Mart 2010; 0:06:46 >

• Tebrik ederim çok güzel yazmışınız teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: Lizard King

Ilk olarak bazı olguları ortaya koymak gerekir.

1. Iki farklı imza bulunan hiçbir sözleşme tek taraflı değiştirilemez. Şirketlerin eklemiş olduğu xxx bu sözleşmede değişiklik yapma hakkını saklı tutar ibaresinin hukuken hiçbir yasallığı bulunmamaktadır. Hukukta asıl olan sözleşmelerde her iki tarafın korunmasıdır ve tek taraflı değişiklikler bunu engelleyeceğinden dolayı yasaktır.

2. Kota uygulaması dünyanın her ülkesinde birçok farklı isp tarafından uygulanmaktadır. ISP'ler kotyalı , sınırsız gibi seçenekleri tamamen altyapılarına bağlı olarak sunmaktadır. Ancak dünyanın hiçbir yerinde Yalan bilgiler ile reklam yapılmasına müsade edilmez. Özellikle tüketiciyi yanıltmak amacıyla yapılan reklamlara çok ciddi cezalar kesilmektedir. Örnek olarak Ingiltere'de neden hiçbir şirketin LED Tv reklamı yapamadığını incelemenizi tavsiye ederim.

3. Fiber internete kota uygulaması abuk bir olgu değildir. Ancak mantıksızdır.

4. Eğer çift taraflı sözleşmelerde , taraflardan birisi sözleşmeyi ihlal eder veya maddelerini habersiz kendi menfaatine değiştirirse , diğer taraf gördüğü zarardan dolayı tazminat davası açabilir.

Lig TV ihalesi bittiği zaman ben dahil birçok kişinin ortak görüşü şuydu : Çukurova holding , Turkcell , Superonline ve Digiturk ortaklığı sayesinde Türkiye'de ciddi anlamda öncü olabilecek bir yapıya doğru ilerleyen ve yurt dışında birçok kurumun hedeflediği öncü olma yolunda adımlar attığı yönündeydi. Yapılacak çok basit bazı stratejik planlamalar ile Türkiye'de Türk Telekom'un tekelini kırabilecek öncü bir şirket durumundaydı. Bugün ise kullanıcılarını kandırmaya çalışan ve yalanlarla daha fazla müşteri kazanmaya çalışan bir şirket durumunda.

Peki bunda kimin suçu var ?

Kimse kusura bakmasın ama burada bas bas bağıran onlarca insanın suçu var. Torrent ile indirilen dosyalar yasal dosyalar değildir. Beğenin , beğenmeyin ancak kullandığınız sakil torrrent ler ve herşeyi bedavaya elde etme hastalığınız yüzünden ben ve benim gibi onlarca kişi sizlerin yüzünden mağdur olmaktadır.

Peki ben kim miyim ? Bilenler olabilir olmayadabilir ancak hem vBulletin hem vBSEO'nun developerlığını yapan birçok internet sitesi yöneten bir kişiyim. Günde 12 saatten fazla bilgisayar başında keyif için değil iş için oturan birisiyim ve şu anda Superonline'a ne kadar kızıyorsam sırf torrent indiremeyeceği için bağıranan bu kişilere daha da fazla kızıyorum çünkü zaten torrent ile download yapanlar hiçbir lisans , hakka saygısı olmayan kişiler. Neticede Superonline nasıl bir hukuksuzluk yapıyorsa sizlerde aynı hukuksuzluğu yapmaktasınız. Onun için boş boş bağırınmadan önce biraz oturup kendinizin nerede hata yaptığını sorgulamanız gerekir.

Ben iki gündür bu konuda gerek Superonline , gerek avukatım ile defalarca görüşme yaptım. Avukatım Superonline'ın yaptığı değişikliğin yasalar önünde bir yetkisi olmadığını çok açık belirtti ve tavsiyesi üzerine Superonline Müşteri Hizmetlerini arayarak aynen şunları belirttim.

" xxx nolu müşterinizim ve sizinle yapmış olduğumuz bir iş akti bulunmaktadır. Bu akte göre benim aldığım hizmet bellidir ve bu hizmet üzerinde sizin yapmış olduğunuz değişiklikleri kabul etmiyorum. Bu değişiklikler hesabımda aktif olduğu taktirde uğrayacağım tüm maddi , manevi zararlardan Superonline'ın sorumlu olduğunu hatırlatırım. Superonline bana sunmakta olduğu hizmeti bitirme hakkına sahiptir ancak bu hakkı uyguladığı taktirde , aynı benim taahhütümde vermiş olduğum gibi karşı tarafın zararlarını karşılamak ile yükümlüdür."

Bu mesajın saatini , aradığım numarayıda avukatıma bildirdim. Bu sayede ileride olabilecek her türlü yasal haklarımı korumuş durumdayım. Sizlerede benzerini uygulamanızı tavsiye ederim.

Gelelim internet kotasının yeterlilik olayına :

Bazı kişiler yazmış , sayfa boyutları 21mb filan diye. Eğer 21 mb boyutunda bir html sayfayı ziyaret ediyorsanız , o sayfanın webmasterlarına saygılarınızı sunmayı unutmayınız. Bugün Css, js , html gibi tüm dosyaların copress edilmiş boyutta sunulma imkanına sahip olduğunu , düzgün kurulmuş serverların tm dosyaları cache'lediğini düşünürseniz her ziyaret ettiğiniz sayfanın ortalama 250kb download bandwith'i harcadığını görebilirsiniz. Ancak sayfaya ziyaret sırasında datada göndermektesiniz. Gönderdiğiniz datalar çok olmamakla birlikte yine bandwithinizden harcamaktadır. Internetin telezivyonların ve yazılı medyanın yerini aldığı bu günlerde ise sunulan bandwith rakkamları şaka gibidir.

Kaldı ki Superonline herşeyi dört dörtlük yapan bir şirketde değildir. 20 mbit kullandığım bağlantımı son 3 ayda 10'un üzerine çıktığına pek şahit olmadım. 40 güne yakındır 20mbit'ten 50mbit'e geçişim tamamlanmadı. Superonline'ın DNS kurulumundaki hatalar bezdirmiş durumda. Stabil ip'ye geçişim 3 ayı aşkın bir sürede tamamlandı vs...

Ancak herşeyin bağlandığı bir nokta varki beni fazlasıyla üzen birşey bu. O da ülkemizde hiçbir koşulda adalet olmadığıdır. Hata belkide bende yıllardır çağırmalarına rağmen yurt dışında çalışmaya gitmeyip ülkeme faydalı olmayı düşünmemdir saçmalık olan muhtemelen. Ne işin var ki bu ülkede yaşıyorsun ? Ne kadar başarılı bir kariyerin var , çalıştığın şirketler seni getirebilmek için her türlü imkanı zorluyor. Git ve insan gibi yurt dışında yaşa. Olayın özü burası malesef ve Superonline'ın yaptığı ub olgu benim karar vermemde etkili oldu.

Protesto yapıyorsanız bunu sadece Superonline ile kısıtlamamalısınız. etkili olmasını istiyorsanız yapılması gereken bu karar değişene kadar tüm Çukurova grubuyla olan çalışmaları sonlandırmaktır. Ben şahsen kendi ve eşimin kullandığı Turkcell , evde kullandığım Digiturk dahil olmak üzere Superonline geri adım atmadığı ve kazanmış olduğum hakları bana iade etmediği müddetçe tüm Çukurova grubu şirketlerini kendi çapımda protesto edicem. Neticede kalkıp gitmeye karar verirsemde rahatlamış olucam.

Karışıklık olmasın diye tekrar söylüyorum , Superonline'ın yaptığı ayıp Kota koymak değildir. Superonline'ın yaptığı ayıp kullanıcılarını keriz yerine koyarak aleni Yalan söylemesidir.

Aşağıda Superonline'a gönderdiğim e-posta'yı bulabilirsiniz.

sayın superonline yetkilisi,

510xxxxx müşteri numarası ile kayıtlı abonenizim. bir yıl önce pınarkent sitesi'nde bulununan evimize 24 ay sözleşme ile 20mbps sınırsız fiber internet abonesi oldum. şirketinizin bu hizmetini tercih etme sebebim mevcut kullanıdığım hizmetten 10 kat daha hızlı olması ve tam anlamıyla limitsiz bir tarife sunuyor olması idi. ancak hayretle görüyorum ki 15 nisan'dan itibaren tüm abonelerinizin verdiğiniz hizmete yakışmayacak ölçüde bir kota uygulamasına geçeceğinizi öğrendim. zaten halihazırda ülkemizde resmi kurumlarca uygulanan sansür yetmiyormuş gibi, bir de kendisini yenilikçi ve rekabetçi olarak konumlandırmış sizin gibi operatörden böyle bir darbe gelmesi bize tekrar türkiye'de yaşadığımızı hatırlattı. sizi tercih ederken dostlarıma dünya standartlarında internet hizmeti aldığımı, artık ülkemizde tamamen bağımsız altyapıyla hizmet veren bu servisi eğer bölgelerinde mevcut ise beklemeden değerlendirmeleri gerektiğini söylerdim. ancak görüyorum ki, şirketinizin stratejisi dünya standartlarında hizmet vermek değil de mevcut servis sağlayıcısından vazgeçip, 10 katı hızla ve çeşitli promosyonlarla aklı çelinmiş mevcut abonerine verdiği hizmete, hd çağına geçtiğimiz günlere yakışmayacak kısıtlamalar getirerek mağdur etmek ve bundan çıkar sağlamakmış. kullanımımızın kısıtlandığı yetmiyormuş gibi üstelik kullanıcılara herhangi bir indirim veya seçenek de sağlanmaması, üstelik limit aşıldığında kullanım hızının çağımızda ancak gelişmemiş ülkelerde bulunabilecek bir düzeye inerek kullanıcıları internetten soğutacak bir seviyeye gelmesi de cabası. kaldi ki vbulletin ve vbseo gibi dunyaca bilinen yazilimlarin developeri olarak fazlasiyla tavsiyesi dinlenen bir kisiyimdir. yaklasik 1 ay once vermiş olduğum 20mb'den 50mb'e geçişinde hala tamamlanmamış olması ve son aylarda özellikle hız konusunda ki sıkıntıların altyapınızda çok ciddi sorunlar olduğunu bana düşündürüyor. çukurova grubunun türkiye dijital dünyasının gelecek lideri olduğunu düşünüyordum ve sonunda türkiye'den uluslararası başarı yakalayabilecek düzeyde bir şirket çıkacağını düşünürken bir anda bu şekilde bir karar almanız ve otomatik fatura ödeyerek , kağıt fatura talep etmeyen müşterilerinize haber vermeyi tenennüz bile etmemeniz çok düşündürücü. müşteri temsilcileriniz hatırlayacaktır , oturmakta olduğum pınarkent sitesine quiknet tamamen benim cabalarım ve komsuları ikna etmem üzerine gelmişti. aynı komsularımı şirketinizin çalışma prensiplerini anlatmak çok zor olmayacaktır. bu sekilde hareket etmeniz inanın cok uzucu ama uzulerekte olsa asağıdaki uyarıyı yapmadan geçemiycem ve son olarak şunuda eklemek istiyorum. gerek digiturk , gerek turkcell olmak üzere çukruova holding şirketlerine çok ciddi düzenli faturalar ödeyen birisi olarak şirketinizle çalışmama kararım çok büyük bir ihtimal ile çukurova holding bünyesinde olacaktır. yani sadece şirketleriniz benim şahsımım ödediği aylık 700-800 TL'lik net faturalardan olacaktır ki buna birde şirketinizin itibarının alacağı zararı da ekleyebilirsiniz.

bu uygulamanızdan vazgeçmediğiniz takdirde yeni abone edinmede sıkıntı yaşayacağınızdan, bu sefer de mevcut maliyetleri yüklenmek zorunda kalacak mevcut aboneleri ileride hiç de aydınlık bir tablo beklemediği açık seçik ortadadır. eğer bu çağdışı uyulamadan vazgeçmezseniz, telekomünikasyon sektöründe tüketici hakları yönetmeliği'nin 19/3 maddesinde belirtilen;

"işletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. işletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve sözkonusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler. "

maddesi uyarınca, aboneliğimi iptal ettirmeyi şiddetle düşünmekteyim. eminim ki bir çok aboneniz de bu hakkında yararlanarak aboneliklerinden vazgeçeceklerdir. abonelerinizin çoğunun haklarını bilen eğitimli insanlardan oluştuğunu düşünürsek, bu uygulamaya geçmeden önce umarım gerektiği kadar mantıklı düşünerek karar verirsiniz.

saygılarımla.

mert gökçeimam
    0533 xxxxxxx

• Süperonline sağolsun Türkiye ülkesinde yaşadığımızı bir kez daha hatırlattı bize. Bu kararı almışlar ise her türlü tepkiyi ve olacakları kestirip girmişlerdir bu işe, dolayısıyla ben geri dönüş beklemiyorum. Kimbilir kapalı kapılar ardında neler döndü de bunlar oldu. Ayrıca SOL tarzı firmalar yaş tahtaya basmazlar ve bir şekilde hep haklı çıkabilirler.

Ama Turkcell'den de bildiğimiz üzere Superonline ilk kez gözümde büyümüş ve adamlara hiç adetim olmadığı üzere "kardeş bizim siteye ne zaman geliyorsunuz" temalı mail/mesaj atmış ve altyapıyı hazırlatmıştım. Allahtan daha tam bağlantı işini bitirmemişlerdi. Bunlara güvenip abone olunmaz artık, el mecbur ttnet ile yola devam edicez. 1 mbit olsun ama sınırsız olsun napalım. 50 gb, interneti sadece mynette okey oynamak için kullanan babam için sınırsız bir rakam olabilir ama ben 10 - 15 günde ulaşıyorum bu rakama. Zaten mynette okey oynayacak adamlarsa SOL'un hedef kitlesi, 10 mbit'in esprisi nerede kaldı?

Bu kampanylardan SOL'un fikir değiştirmeyeceğini düşünüyorum demiştim ama asıl olarak bu firmaya "SINIRSIZ" adı altında reklam yapmasını yasaklatılması lazım. Çünkü SOL şu anda hiçbir şekilde LİMİTSİZ - SINIRSIZ bir paket önermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

@Lizard King
    Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Ben de 2-3 ayrı mail atmıştım, sizin attığınız formatta da bir mail atacağım. Teşekkür ederim.

Rica ederim , neticede bu durumu değerlendirirken empati yapmazsak boşa kürek çekmiş oluruz. Ülke insanımızı hepimiz tanıyoruz ve biliyoruz. Herşeyi bedava kullanmayı seçen bir toplumuz . Kaçak elektrik kullanmak için özel tesisat yapanların bulunduğu , her türlü tabiri caizse ipneliğin caiz olduğu bir ülkedeyiz. Bu durumda bir şirketin farklı çalışmasını bekliyorsak , o zaman bizlerde aynı şekilde olaya yaklaşmaşlıyız.

Neticede ben bilmiyor muyum sahip olduğum siteleri evde kuracağım bir serverda host etmeyi ? Ama bunu yaparsam başkalarının kullandığı internet hakkına tecavüz edeceğimi bildiğimden dolayı sitelerim için server kiralıyorum. Yoksa Türkiye içinde bir site için Superonline'ın sunduğu 20mbit bağlantı bir düzeye kadar yeterli.

Olay tamamen saygı ve empatiye geliyor. Parasını verdim diyerek kanunsuz işler yapanlar yüzünden malesef düzgün kullanan kullanıcılar ceza görüyor.

Ben şu kadar download yaptım bu kadar download yaptım diyen arkadaşlar lütfen oturup düşünsün ve empati yapmaya çalışsın. Sizin torrent hastalığınız yüzünden komşunuz devamlı Superonline'ı arayıp bağlantı konusunda şikayet ediyorsa , Superonline'ın ne yapmasını bekliyorsunuz ? Sırf senin yasadışı download zevkini tatmin etmek için milyonlarca dolar gereksiz yatırım mı yapsın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lizard King -- 18 Mart 2010; 0:14:16 >

• Bizim binaya da hattı çektiler iyi ki zamanında duyurdunuz bunu donanımhaber büyük hatadan döndüm başvuracaktım 3-5 güne.

Teşekkürler donanımhaber camiası

Halt etmişler.Tam da geçecektim fiberinternete.1mb sınırsız adsl im ile mutluyum

• quote:

quote:

@Lizard King

Rica ederim , neticede bu durumu değerlendirirken empati yapmazsak boşa kürek çekmiş oluruz. Ülke insanımızı hepimiz tanıyoruz ve biliyoruz. Herşeyi bedava kullanmayı seçen bir toplumuz . Kaçak elektrik kullanmak için özel tesisat yapanların bulunduğu , her türlü tabiri caizse ipneliğin caiz olduğu bir ülkedeyiz. Bu durumda bir şirketin farklı çalışmasını bekliyorsak , o zaman bizlerde aynı şekilde olaya yaklaşmaşlıyız.

Neticede ben bilmiyor muyum sahip olduğum siteleri evde kuracağım bir serverda host etmeyi ? Ama bunu yaparsam başkalarının kullandığı internet hakkına tecavüz edeceğimi bildiğimden dolayı sitelerim için server kiralıyorum. Yoksa Türkiye içinde bir site için Superonline'ın sunduğu 20mbit bağlantı bir düzeye kadar yeterli.

Olay tamamen saygı ve empatiye geliyor. Parasını verdim diyerek kanunsuz işler yapanlar yüzünden malesef düzgün kullanan kullanıcılar ceza görüyor.

Ben şu kadar download yaptım bu kadar download yaptım diyen arkadaşlar lütfen oturup düşünsün ve empati yapmaya çalışsın. Sizin torrent hastalığınız yüzünden komşunuz devamlı Superonline'ı arayıp bağlantı konusunda şikayet ediyorsa , Superonline'ın ne yapmasını bekliyorsunuz ? Sırf senin yasadışı download zevkini tatmin etmek için milyonlarca dolar gereksiz yatırım mı yapsın ?

Hatırlatırım superonline ın sitesinde şu kadar hızla bilmem kaç yüz şarkı bu kadar hızla bilmem kaç yüz film indirebilirsiniz

1 film 7 dk
    1 müzik 1 dk gibi şeyler yazmaktaydı..
    Olayın bu boyutunuda düşünürsek yine haksız taraf süperonline.Sen insanları bu şekilde gazlayıp tarafına çekiyorsan ona göre sistemini kuracaksın.
    Olay sadece torrent değil.
    O işin bir başka boyutu..Önemli olan sizinde dediğiniz gibi,Biz sözleşme imzalayarak ve karşılığında istenilen miktarları ödeyerek bu hakkı kazanmış kullanıcılarız. Süperonline ında dediği gibi bu download olayında aşırı sınırı aşan abone sayısı sadece %5 miş. Kalan %95 lik kısmın günahı ne bu işte?
    Sadece Download değil,internetten video izlerkende düşüncez,Kanalları izlerkende düşüncez..ne yaparsak yapalım aklımızda hep o KOTA soru işareti olacak.İşte ben buna karşıyım..Özgür olmak istiyorum bu konuda.ayda 500 gb download yapabilmek için isyan etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fakasupi

az önce bi yaziya denk geldim 3 sene önce yazilmis, harbiden adamlar öngörüslü insanlarmis

"İnternet 2 sene içinde kullanılmaz hale gelecek!
    Tarih: 21 Kasım 2007, Çarşamba - Saat: 01:34 Gönderen: Zafer Yılmaz

GenelEvet yanlış okumadınız. İş yeriniz, eviniz ya da artık cep telefonunuzdan bile bağlanabildiğimiz ve birçok amaca hizmet etmek için kullandığımız günümüzün en etkili iletişim ağı olan internet, birkaç sene için kullanılmaz hale gelecek.

Nemertes Research gibi bağımsız bir araştırma kurumu tarafından yapılan makaleye göre, günümüzde artan video ve ses paylaşımı gibi yüksek kapasite ihtiyacı duyulan uygulamalar sonucu bir darboğaz oluştuğu ve firmaların ağdaki omurga sistemlerini geliştirmedikleri sürece internetin 2010 yılına kadar kullanılmaz hale gelebileceği belirtilmiş. İnternet altyapısının değişmesi için $137 milyar Amerikan Doları gibi bir mebladan bahsediliyor ki, bu bütçenin $42 ile $55 milyar doları sadece Kuzey Amerika'ya ait.

Çalışmanın ana konusu, fiber kablolama sistemini ve "Routing-Switching" konularını ele alıyor. İnternet kullanıcılarının geçen sene 162 exabyte (yaklaşık 1.1 milyar gigabyte ya da 50.000 yıllık DVD kalitesinde video ambarı) veri yarattığına değinilen makalede, özellikle internetten video seyredilmesi, p2p ağlarından dosya transferi ve interaktif internet sayfaları gibi konulara oldukça sık değinilmiş (Hatırlarsınız dün yaptığımız youtube haberinde sitenin yüksek kalitede(HD) video izleme sisteminden bahsetmiştik).

Mevcut İnternet Protokol sistemi sürüm 6'ya (IP v6) yükseltirilerek daha fazla kullanıcı için yer açılmıştı. Ancak görünen o ki ana sistemler ve mevcut ağ yapısı yenilenmediği sürece internet günden güne çok sancılı bir hal alacak. Konu hakkındaki ilgili makaleye Nemertes'in sayfasından ulaşabilirsiniz."

Uydunet ile ilgili genel konuda son sayfada arkadaş paylaşmış.

Valla ben fiber teknolojinin çok daha iyisini kaldıracağını söyleyip duruyordum ama yurt dışından dosya çekme işlemini ihmal etmişim. Şöyleki dünyanın her yerinde internet hızlanıyor ama altyapı aynı oranda gelişmiyor. Tabi ayrıntılı bilmiyorum belkide yurt dışından dl yapanların dünya çapında artması sistemin kasılmasının nedeni olmayabilir. O zaman ben yine eski teorime dönerim Fiber alasını kaldırır bu kota olayı saçmadır derim.

• Arkadaşlar niye bu kadar teslimiyetçisiniz en azından bu kadar gb olsa diyorsunuz hakkımız daha idi diye. Adam sınırsız diye verdiği hizmete hangi akla hizmet kota koyabilir. Dediğim gibi zaten hizmet sınırsız olsa da hattın hızına bağlı olarak 7/24 olarak hat kullanılsa bile fiziksek bir sınır var zaten. Her firmada böyle şeyler hesaplanır bu kadar aciz bir firma mıydı superonline bunları hesaplıyamadı. Onu geçtim altyapsı yılların köhne eski altyapısı olan üzerine hiçbirşey eklenmeye ttnet de niye böyle bir sorun yok. Niye ttnet olaya bu şekilde yaklaşmıyor. Ttnet de de bir sürü yavaşlama var. Superonline'ın yapmak istediği bu yüzde 5 lik dilimi aslanların önüne atıp diğer %95 lik kesim ile birbirlerine girmelerini sağlamaktır. Şimdi bazı arkadaşların ifadelerine bakarsak da bu forumu okuyan yöneticilerin ellerini avuşturduğunu görebiliyorum. Ülkemizde çeşitli deyimler var bu konular ile ilgili yiyemiyeceğin lokmayı yutmak gibi.

• şu upload oranlarıyla biraz oynuyarak altyapıyı rahatlatamazmı acaba so?
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

quote:

quote:

@Lizard King

Hatırlatırım superonline ın sitesinde şu kadar hızla bilmem kaç yüz şarkı bu kadar hızla bilmem kaç yüz film indirebilirsiniz

1 film 7 dk
    Olayın bu boyutunuda düşünürsek yine haksız taraf süperonline.Sen insanları bu şekilde gazlayıp tarafına çekiyorsan ona göre sistemini kuracaksın.
    O işin bir başka boyutu..Önemli olan sizinde dediğiniz gibi,Biz sözleşme imzalayarak ve karşılığında istenilen miktarları ödeyerek bu hakkı kazanmış kullanıcılarız. Süperonline ında dediği gibi bu download olayında aşırı sınırı aşan abone sayısı sadece %5 miş. Kalan %95 lik kısmın günahı ne bu işte?
    Sadece Download değil,internetten video izlerkende düşüncez,Kanalları izlerkende düşüncez..ne yaparsak yapalım aklımızda hep o KOTA soru işareti olacak.İşte ben buna karşıyım..Özgür olmak istiyorum bu konuda.ayda 500 gb download yapabilmek için isyan etmiyorum.

Iyide bunların hepsini yasal olarak zaten indirebiliyorsun. Farkındaysan , yasal olarak kullanılan internete en ufak bir laf etmiyoruym ki hiç torrent kullanmayan birisi olarak 20mbit'in limitleri bana yetmiyor. Bir önceki mesajımda da özellikle sunulan kotaların günümüz koşullarında şaka gibi olduğunu belirttim. Benim laf ettiğim kesim çok net ondan lütfen konuyu farklı yerlere çekmeyin.

Bir önceki mesajımı okursanız zaten ben Superonline'ın almış olduğu karara karşı olduğumu ve gerekli tüm yasal adımları attığımdan bahsediyorum.

Ancak konuyu baştan sonra her mesajını okursanız malesef burada şikayet eden kesimin büyük çoğunluğunun torrent kullanıcısı olduğunu görebilirsin. Kimse kusura bakmasın ancak bu kullanıcıların torrent hakkımız elimizden alınamaz diye bağırınması hiçbir işe yaramamaktadır. Ondan dolayı bir şeyler olmasını istiyorsanız mantık çerçevesinde hareket edilmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

1 film 7 dk

+1

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.