Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler fiber internet abonesi olmadığım halde arkanızdayım her alanda tepkimizi koyalım arkadaşlar
  • Arkadaşlar musaade alabilirsem mailini vereceğim yetkili;
    Bu hizmetin sitemize gelmesinde çok emeği olan,çalıştığı firmayı ve işini çok seven biri.
    İnanın Süperonlinın belkide isimsiz kahramanlarından.
    Ben bu cesareti gösterip mailini yayınlamamıza zin vereceğini yada en azından hedef bir mail vereceğini düşünüyorum.
    Şuan kendisinede mail yazıyorum.Bu arada maile bu forumdaki bu konuyla ilgili linkide eklemek istiyorum.Forum yöneticilerimize sesleniyorum.
    Bu linki yollamamda bir sakınca varmı sizden gelecek cevaba kadar linki vermeyeceğim.Ve tüm forum yöneticilerimiz lütfen haklı mücadelemizde sizlerde desteğinizi esirgemeyin bizlerden.
    Sayın yöneticiler hepimiz bu formu gerçekten seviyoruz ve ileride bu forumda haksız bir uygulamayla karşıkarşıya kalırsa hepimiz en önde yanınızda ve destekçiniz olacağız.Lütfen sizlerin desteğinizi
    istiyoruz.Bizlere destek olun...
    Sevgilerimle...

• Bence illegalden çok asıl can alıcı noktada daha öncede mesajlarda da arkadaşların belirttiği gibi kapasite meselesi kendileride yazmış zaten:
    "Adil Kullanım Koşulları, söz konusu hizmetin türü ve amacı dışında, diğer kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin içerik ya da kalitesine etki edecek şekilde her turlu nitel ve nicel durum ile kullanılmasını engellemek amacıyla oluşturulmuştur." diyorlar.. Yani bazıları o kadar çok dl yapıyor ki diğer kullanıcılara yetiştiremiyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanx

Beyler fiber internet abonesi olmadığım halde arkanızdayım her alanda tepkimizi koyalım arkadaşlar

Teşekkürler arkadaşım.
    Forum kardeşliği...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_high

Bence illegalden çok asıl can alıcı noktada daha öncede mesajlarda da arkadaşların belirttiği gibi kapasite meselesi kendileride yazmış zaten:
    "Adil Kullanım Koşulları, söz konusu hizmetin türü ve amacı dışında, diğer kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin içerik ya da kalitesine etki edecek şekilde her turlu nitel ve nicel durum ile kullanılmasını engellemek amacıyla oluşturulmuştur." diyorlar.. Yani bazıları o kadar çok dl yapıyor ki diğer kullanıcılara yetiştiremiyoruz...

Arkadaşım bu altyapı o kadar basit birşey mi? Üstelik kendileri de diyorlar sadece %5'lik bir kesim çok yükleniyor diye. O zaman uyarı sistemine geçilsin ya da daha mantıklı kotalar konulsun. Ki şu söylediğim bile acınası geliyor bana, "Sınırsız" tarifeye şu kadar kota konulsun diyoruz, komik ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: M0ney4n0t

quote:

Orijinalden alıntı: TRaMbLeN

şikayetvar.com a da şikayet konuları açmak lazım diye düşünüyorum...

2 dk önce baktım.927 şikayet yazılmış toplamda.Adil kullanımla ilgili şikayet göremedim

bi tane destekler bi şikayet gibi vardı okumadım ama başlıkta diğer kullanıcılar yüzünden internetim çok yavaş gibi bişi yazıyordu

edit: hazır bi mail varsa alabilirmiyim bende atıyım bi mail arada sırada rüyalara dalıp ahh burdada olsa diyodum(ttnet kullanıcısıyım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takao -- 17 Mart 2010; 23:07:01 >

• Superonline'nın bizlere imzalattırmış olduğu sözleşme şartlarını tarayıp koydum. Umarım aramızdaki hukukçular ya da tanıdığı olanlar haklarımızı bize bildirebilir ve açıklarını tespit edebilirler.

Sayfa 1

Sayfa 2

Sayfa 3

• quote:

Bence illegalden çok asıl can alıcı noktada daha öncede mesajlarda da arkadaşların belirttiği gibi kapasite meselesi kendileride yazmış zaten:

O zaman o bazılarına izin vermeyin sınırları yüksek tutun sadece aşırıya kaçılmasın mesela 10 mbit için 500 gb gibi bir kota koyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

quote:

O zaman o bazılarına izin vermeyin sınırları yüksek tutun sadece aşırıya kaçılmasın mesela 10 mbit için 500 gb gibi bir kota koyun.

Ben de onu diyorum işte, 10 megabite 50 gb çok acımasızca, ben sana süper lüks araba veriyorum ama 500 kilometre sonra sadece 10'la gideceksin diyorum. İş mi ya?

• Forumlara yazmak, e-mail ve telefonla taciz kamuoyu oluşturmak için iyi olsa bile hukuken hak aramak için yeterli değildir. Bir süre sonra kuru gürültüden öteye gitmez.

Haklarınızı bilin.

Sözleşmeye tüketici aleyhine konulmuş hiç bir maddenin hükmü yoktur!
    Sözleşmede bahsi geçen hizmet tek taraflı olarak tüketici aleyhine değiştirilemez!

Aboneliği kapattırıp pasif tepkisellik yapmanın ne size ne bizlere bir faydası yok. Eğer haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsnız hakkınızı aramalısınız!

İadeli taahhütlü ihbarname çekip ardından gelecek cevaba göre tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz.
  • @elninom1 adamların avukat ordusu vardır sözleşmede açık bulsanız bile başka maddeyle çoktan kapatmışlardır o açığı ha sözleşmede madde değiştirdiklerinde bildirmeleri gerekiyorsa onu bilemem
  • quote:

Güzel bir nokta,bu acıklamaya da bır yorum sart.

Tek tek ilerleyelim,söz konusu hizmetin turu ve amacı dısında,

Soru soralım,tür ve amaç nedir?

Sınırsız ınternet satın aldım,türü bu,türü dışında nasıl kullanabilirim,cok zekı bır uygulama gelıstırılır,sınırsız satın aldıgım ınternet hızmetıne sınır koyar,turu degısmıs olur,türü dısında bu şekilde kullanabilirim.

Amacı,ınternette surf,legal kanallardan dizi ve film indirmek,satın almıs oldugum oyunları ve ek paketlerını ındırmek,video izlemek,arastırmalarımı yapmak ve kendı cekımım resım ve vıdeolarımı arkadaslarıma yollamak,bu liste arttırılabilir.

Amacı dısında nasıl kullanabilirim,interneti araba lastigi,yemege tuz,camasırlara deterjan olarak kullanmam ımkansız,amacı dısı kullanım nasıl olabılır,sonucta ınternete baglanıyorum.

Virgulden sonrasına bakalım,diger kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin icerik ya da kalitesine etki edecek sekilde vs vs ,

Örnek veriyorum,10Mbit sınırsız abonesıyım,sozlesmemde de bu sekılde yazıyor.Bu ne demektır?Yanı 10mbit i istersem 24 saat full download,aynı zamanda 1mbiti de full upload olarak kullanabılme hakkım var mı?

Var.

Neden?

Cunku bu hızmetı satın aldım.Peki nasil oluyor da ben diger musterilerin haklarına,aldıkları hızmetın icerik ya da kalıtesıne mudahale etmis oluyorum,10mbitimi kullanırken komsunun superonline baglantsıından 3-5mbit daha mi aliyorum,yoksa sagdan solsan tum abonelerin download hizlarindan ufak ufak yurutuyor muyum?

Kendı sozlesmemde belirtilmis olan hizi sonuna kadar kullanmak,parasını odedıgım bir hizmeti almak diger abonelerin hakkına nasıl gırebılır?

Acık ve samımı olarak sunu soylesenızı superonlıne yetkılılerı,altyapımız 100mbitleri vermeye yetmedi,50 ve 20 lerde dahi zorlanıyoruz,bu yuzden de boyle uzun, suslu cumlelerle musterılerımızı sakınlestırmeye,onların tarafındaymısız,onları savunuyormusuz gibi kendimizi gostermeye calisiyoruz desenize...

Ekleme ve duzeltmeler yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 17 Mart 2010; 23:35:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Takao

@elninom1 adamların avukat ordusu vardır sözleşmede açık bulsanız bile başka maddeyle çoktan kapatmışlardır o açığı ha sözleşmede madde değiştirdiklerinde bildirmeleri gerekiyorsa onu bilemem

Müşteri hizmetlerini arayınca Superonline'nın limit koyma hakkını saklı tutar ve istediği gibi değiştirebilir diyorlar. Acaba hangi maddelerde geçiyor bunlar? Bu konuyu hukukçuların okuyup irdelemesi lazım yoksa sıradan kullanıcılar nereden bilsin haklarını? Tek çözüm yasal yollardan (tüketici kanunları,mahkeme vs) hakkımızı aramak.
  • Akıl mantık almıyor download yapmayacaksak o kadar hızlı interneti napıcaz 100 mbit hızı sayfalar hızlı açılsın diye mi alıcaz? 10 mbite 50 gb çok çok az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇayLaK KRaL -- 17 Mart 2010; 23:23:09 >
  • quote:

Akıl mantık almıyor download yapmayacaksak o kadar hızlı interneti napıcaz 100 mbit hızı sayfalar hızlı açılsın diye mi alıcaz? 10 mbite 50 gb çok çok az.

100mbit ile sayfalar hızlı da açılmıyor ayrıca, şu fikri aklınızdan silin. Sayfalar 10mbit üzerini görmüyor, çünkü aynı anda açık connection sayısı düşük.

Ancak bol kaynaklı torrent, yüksek mirrorlu downloadda 100mbit/50mbit/20mbit 'in faydalarını görürsünüz, yoksa çöp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Akıl mantık almıyor download yapmayacaksak o kadar hızlı interneti napıcaz 100 mbit hızı sayfalar hızlı açılsın diye mi alıcaz? 10 mbite 50 gb çok çok az.

100mbit ile sayfalar hızlı da açılmıyor ayrıca, şu fikri aklınızdan silin. Sayfalar 10mbit üzerini görmüyor, çünkü aynı anda açık connection sayısı düşük.

Ancak bol kaynaklı torrent, yüksek mirrorlu downloadda 100mbit/50mbit/20mbit 'in faydalarını görürsünüz, yoksa çöp.

Biliyorum hızlı açılmadığını, ben de onu diyorum işte 100 mbit hızı downloadda kullanıcaz ee ona da sınır koyuyorlar çok da düşük bir sınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacer

Forumlara yazmak, e-mail ve telefonla taciz kamuoyu oluşturmak için iyi olsa bile hukuken hak aramak için yeterli değildir. Bir süre sonra kuru gürültüden öteye gitmez.

Haklarınızı bilin.

Sözleşmeye tüketici aleyhine konulmuş hiç bir maddenin hükmü yoktur!
    Sözleşmede bahsi geçen hizmet tek taraflı olarak tüketici aleyhine değiştirilemez!

Aboneliği kapattırıp pasif tepkisellik yapmanın ne size ne bizlere bir faydası yok. Eğer haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsnız hakkınızı aramalısınız!

İadeli taahhütlü ihbarname çekip ardından gelecek cevaba göre tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz.

kime göre neye göre "aleyhine karar".

Arkadaşlar şu işi bilen açıklık getirsin. Bu yukarda yazan bence saçma. Adamlar zaten açıklama yazısında "çok kişi mağdur olduğu için sınır koyduk" tarzı şeyler söylemişler. Adı zaten adil kullanım zımbırtısı yani adaletsizliği gidermeye yönelik sözde. O yüzden aleyhte durum yok gözüküyor bir taraftan bakınca da.

Bir kere yıllardır görüyoruz büyük şirketlerin sitelerinde faturalarında: "...değişiklik hakkını saklı tutar..." gibi ibareleri. Yani imzayı attıysanız olacak değişikliğide kabul etmişi sayılırsınız.

Bunun hukuki durumunu kesin bir şekilde "bilgisi" olan biri söylemezse buradakilerde nasıl hareket edeceğine karar veremez.

• Arkadaşlar zaten kullanılan hatların fiziki bir sınırı var her ne kadar sınırsız diye lanse edilse de. Superonline bunu hesaplıyabilirdi ve gerekli önlemleri alabilirdi. Ayrıca yaptıkları şu yönden rezalet keza hiçbir şekilde kotasız tarifeleri yok. Ve alternatif de sunmuyorlar. Deseler ki alın bakalım sınırsız fiyatı da budur o da yok
  • Ilk olarak bazı olguları ortaya koymak gerekir.

1. Iki farklı imza bulunan hiçbir sözleşme tek taraflı değiştirilemez. Şirketlerin eklemiş olduğu xxx bu sözleşmede değişiklik yapma hakkını saklı tutar ibaresinin hukuken hiçbir yasallığı bulunmamaktadır. Hukukta asıl olan sözleşmelerde her iki tarafın korunmasıdır ve tek taraflı değişiklikler bunu engelleyeceğinden dolayı yasaktır.

2. Kota uygulaması dünyanın her ülkesinde birçok farklı isp tarafından uygulanmaktadır. ISP'ler kotyalı , sınırsız gibi seçenekleri tamamen altyapılarına bağlı olarak sunmaktadır. Ancak dünyanın hiçbir yerinde Yalan bilgiler ile reklam yapılmasına müsade edilmez. Özellikle tüketiciyi yanıltmak amacıyla yapılan reklamlara çok ciddi cezalar kesilmektedir. Örnek olarak Ingiltere'de neden hiçbir şirketin LED Tv reklamı yapamadığını incelemenizi tavsiye ederim.

3. Fiber internete kota uygulaması abuk bir olgu değildir. Ancak mantıksızdır.

4. Eğer çift taraflı sözleşmelerde , taraflardan birisi sözleşmeyi ihlal eder veya maddelerini habersiz kendi menfaatine değiştirirse , diğer taraf gördüğü zarardan dolayı tazminat davası açabilir.

Lig TV ihalesi bittiği zaman ben dahil birçok kişinin ortak görüşü şuydu : Çukurova holding , Turkcell , Superonline ve Digiturk ortaklığı sayesinde Türkiye'de ciddi anlamda öncü olabilecek bir yapıya doğru ilerleyen ve yurt dışında birçok kurumun hedeflediği öncü olma yolunda adımlar attığı yönündeydi. Yapılacak çok basit bazı stratejik planlamalar ile Türkiye'de Türk Telekom'un tekelini kırabilecek öncü bir şirket durumundaydı. Bugün ise kullanıcılarını kandırmaya çalışan ve yalanlarla daha fazla müşteri kazanmaya çalışan bir şirket durumunda.

Peki bunda kimin suçu var ?

Kimse kusura bakmasın ama burada bas bas bağıran onlarca insanın suçu var. Torrent ile indirilen dosyalar yasal dosyalar değildir. Beğenin , beğenmeyin ancak kullandığınız sakil torrrent ler ve herşeyi bedavaya elde etme hastalığınız yüzünden ben ve benim gibi onlarca kişi sizlerin yüzünden mağdur olmaktadır.

Peki ben kim miyim ? Bilenler olabilir olmayadabilir ancak hem vBulletin hem vBSEO'nun developerlığını yapan birçok internet sitesi yöneten bir kişiyim. Günde 12 saatten fazla bilgisayar başında keyif için değil iş için oturan birisiyim ve şu anda Superonline'a ne kadar kızıyorsam sırf torrent indiremeyeceği için bağıranan bu kişilere daha da fazla kızıyorum çünkü zaten torrent ile download yapanlar hiçbir lisans , hakka saygısı olmayan kişiler. Neticede Superonline nasıl bir hukuksuzluk yapıyorsa sizlerde aynı hukuksuzluğu yapmaktasınız. Onun için boş boş bağırınmadan önce biraz oturup kendinizin nerede hata yaptığını sorgulamanız gerekir.

Ben iki gündür bu konuda gerek Superonline , gerek avukatım ile defalarca görüşme yaptım. Avukatım Superonline'ın yaptığı değişikliğin yasalar önünde bir yetkisi olmadığını çok açık belirtti ve tavsiyesi üzerine Superonline Müşteri Hizmetlerini arayarak aynen şunları belirttim.

" xxx nolu müşterinizim ve sizinle yapmış olduğumuz bir iş akti bulunmaktadır. Bu akte göre benim aldığım hizmet bellidir ve bu hizmet üzerinde sizin yapmış olduğunuz değişiklikleri kabul etmiyorum. Bu değişiklikler hesabımda aktif olduğu taktirde uğrayacağım tüm maddi , manevi zararlardan Superonline'ın sorumlu olduğunu hatırlatırım. Superonline bana sunmakta olduğu hizmeti bitirme hakkına sahiptir ancak bu hakkı uyguladığı taktirde , aynı benim taahhütümde vermiş olduğum gibi karşı tarafın zararlarını karşılamak ile yükümlüdür."

Bu mesajın saatini , aradığım numarayıda avukatıma bildirdim. Bu sayede ileride olabilecek her türlü yasal haklarımı korumuş durumdayım. Sizlerede benzerini uygulamanızı tavsiye ederim.

Gelelim internet kotasının yeterlilik olayına :

Bazı kişiler yazmış , sayfa boyutları 21mb filan diye. Eğer 21 mb boyutunda bir html sayfayı ziyaret ediyorsanız , o sayfanın webmasterlarına saygılarınızı sunmayı unutmayınız. Bugün Css, js , html gibi tüm dosyaların copress edilmiş boyutta sunulma imkanına sahip olduğunu , düzgün kurulmuş serverların tm dosyaları cache'lediğini düşünürseniz her ziyaret ettiğiniz sayfanın ortalama 250kb download bandwith'i harcadığını görebilirsiniz. Ancak sayfaya ziyaret sırasında datada göndermektesiniz. Gönderdiğiniz datalar çok olmamakla birlikte yine bandwithinizden harcamaktadır. Internetin telezivyonların ve yazılı medyanın yerini aldığı bu günlerde ise sunulan bandwith rakkamları şaka gibidir.

Kaldı ki Superonline herşeyi dört dörtlük yapan bir şirketde değildir. 20 mbit kullandığım bağlantımı son 3 ayda 10'un üzerine çıktığına pek şahit olmadım. 40 güne yakındır 20mbit'ten 50mbit'e geçişim tamamlanmadı. Superonline'ın DNS kurulumundaki hatalar bezdirmiş durumda. Stabil ip'ye geçişim 3 ayı aşkın bir sürede tamamlandı vs...

Ancak herşeyin bağlandığı bir nokta varki beni fazlasıyla üzen birşey bu. O da ülkemizde hiçbir koşulda adalet olmadığıdır. Hata belkide bende yıllardır çağırmalarına rağmen yurt dışında çalışmaya gitmeyip ülkeme faydalı olmayı düşünmemdir saçmalık olan muhtemelen. Ne işin var ki bu ülkede yaşıyorsun ? Ne kadar başarılı bir kariyerin var , çalıştığın şirketler seni getirebilmek için her türlü imkanı zorluyor. Git ve insan gibi yurt dışında yaşa. Olayın özü burası malesef ve Superonline'ın yaptığı ub olgu benim karar vermemde etkili oldu.

Protesto yapıyorsanız bunu sadece Superonline ile kısıtlamamalısınız. etkili olmasını istiyorsanız yapılması gereken bu karar değişene kadar tüm Çukurova grubuyla olan çalışmaları sonlandırmaktır. Ben şahsen kendi ve eşimin kullandığı Turkcell , evde kullandığım Digiturk dahil olmak üzere Superonline geri adım atmadığı ve kazanmış olduğum hakları bana iade etmediği müddetçe tüm Çukurova grubu şirketlerini kendi çapımda protesto edicem. Neticede kalkıp gitmeye karar verirsemde rahatlamış olucam.

Karışıklık olmasın diye tekrar söylüyorum , Superonline'ın yaptığı ayıp Kota koymak değildir. Superonline'ın yaptığı ayıp kullanıcılarını keriz yerine koyarak aleni Yalan söylemesidir.

Aşağıda Superonline'a gönderdiğim e-posta'yı bulabilirsiniz.

sayın superonline yetkilisi,

510xxxxx müşteri numarası ile kayıtlı abonenizim. bir yıl önce pınarkent sitesi'nde bulununan evimize 24 ay sözleşme ile 20mbps sınırsız fiber internet abonesi oldum. şirketinizin bu hizmetini tercih etme sebebim mevcut kullanıdığım hizmetten 10 kat daha hızlı olması ve tam anlamıyla limitsiz bir tarife sunuyor olması idi. ancak hayretle görüyorum ki 15 nisan'dan itibaren tüm abonelerinizin verdiğiniz hizmete yakışmayacak ölçüde bir kota uygulamasına geçeceğinizi öğrendim. zaten halihazırda ülkemizde resmi kurumlarca uygulanan sansür yetmiyormuş gibi, bir de kendisini yenilikçi ve rekabetçi olarak konumlandırmış sizin gibi operatörden böyle bir darbe gelmesi bize tekrar türkiye'de yaşadığımızı hatırlattı. sizi tercih ederken dostlarıma dünya standartlarında internet hizmeti aldığımı, artık ülkemizde tamamen bağımsız altyapıyla hizmet veren bu servisi eğer bölgelerinde mevcut ise beklemeden değerlendirmeleri gerektiğini söylerdim. ancak görüyorum ki, şirketinizin stratejisi dünya standartlarında hizmet vermek değil de mevcut servis sağlayıcısından vazgeçip, 10 katı hızla ve çeşitli promosyonlarla aklı çelinmiş mevcut abonerine verdiği hizmete, hd çağına geçtiğimiz günlere yakışmayacak kısıtlamalar getirerek mağdur etmek ve bundan çıkar sağlamakmış. kullanımımızın kısıtlandığı yetmiyormuş gibi üstelik kullanıcılara herhangi bir indirim veya seçenek de sağlanmaması, üstelik limit aşıldığında kullanım hızının çağımızda ancak gelişmemiş ülkelerde bulunabilecek bir düzeye inerek kullanıcıları internetten soğutacak bir seviyeye gelmesi de cabası. kaldi ki vbulletin ve vbseo gibi dunyaca bilinen yazilimlarin developeri olarak fazlasiyla tavsiyesi dinlenen bir kisiyimdir. yaklasik 1 ay once vermiş olduğum 20mb'den 50mb'e geçişinde hala tamamlanmamış olması ve son aylarda özellikle hız konusunda ki sıkıntıların altyapınızda çok ciddi sorunlar olduğunu bana düşündürüyor. çukurova grubunun türkiye dijital dünyasının gelecek lideri olduğunu düşünüyordum ve sonunda türkiye'den uluslararası başarı yakalayabilecek düzeyde bir şirket çıkacağını düşünürken bir anda bu şekilde bir karar almanız ve otomatik fatura ödeyerek , kağıt fatura talep etmeyen müşterilerinize haber vermeyi tenennüz bile etmemeniz çok düşündürücü. müşteri temsilcileriniz hatırlayacaktır , oturmakta olduğum pınarkent sitesine quiknet tamamen benim cabalarım ve komsuları ikna etmem üzerine gelmişti. aynı komsularımı şirketinizin çalışma prensiplerini anlatmak çok zor olmayacaktır. bu sekilde hareket etmeniz inanın cok uzucu ama uzulerekte olsa asağıdaki uyarıyı yapmadan geçemiycem ve son olarak şunuda eklemek istiyorum. gerek digiturk , gerek turkcell olmak üzere çukruova holding şirketlerine çok ciddi düzenli faturalar ödeyen birisi olarak şirketinizle çalışmama kararım çok büyük bir ihtimal ile çukurova holding bünyesinde olacaktır. yani sadece şirketleriniz benim şahsımım ödediği aylık 700-800 TL'lik net faturalardan olacaktır ki buna birde şirketinizin itibarının alacağı zararı da ekleyebilirsiniz.

bu uygulamanızdan vazgeçmediğiniz takdirde yeni abone edinmede sıkıntı yaşayacağınızdan, bu sefer de mevcut maliyetleri yüklenmek zorunda kalacak mevcut aboneleri ileride hiç de aydınlık bir tablo beklemediği açık seçik ortadadır. eğer bu çağdışı uyulamadan vazgeçmezseniz, telekomünikasyon sektöründe tüketici hakları yönetmeliği'nin 19/3 maddesinde belirtilen;

"işletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. işletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve sözkonusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi fesh edebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler. "

maddesi uyarınca, aboneliğimi iptal ettirmeyi şiddetle düşünmekteyim. eminim ki bir çok aboneniz de bu hakkında yararlanarak aboneliklerinden vazgeçeceklerdir. abonelerinizin çoğunun haklarını bilen eğitimli insanlardan oluştuğunu düşünürsek, bu uygulamaya geçmeden önce umarım gerektiği kadar mantıklı düşünerek karar verirsiniz.

saygılarımla.

mert gökçeimam
    0533 xxxxxxx

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.