Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
288.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumda bazı arkadaşlar elma ile armutu karıştırıyor bencehttp://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=s%FDn%FDrs%FDz&ayn=tam verdiğim linke bir bakın sınırsız kelimesi ne anlama geliyor.

yok izlemeyeceği filmi indiriyor yok merak etti diye indiriyor sınırsız paket alan herkes isteği kadar download yapar bunun bedelini ödüyor kimse buna karışamaz bu işin ticaretini yağmadığı sürece herkes illegal şekildemi download yapıyor zannediyorsunuz acaba illegalde yapıyor olsa onun yeri bu konu değil tekrar ediyorum elma ile armutun karıştırmayın. Sen insanları sınırsız diye hizmet satıcaksın bide 24 ay kendine bağlayıp sonradan yok olmadı fazla download yapıyorsunuz diye adil kullanım adı altında kandıracaksınız. Senin altyapın bu işleri kaldırmıyorsa ona göre pazarlama stratijeleri geliştiriRsin ona göre insanlara dürüst bir şekilde hizmet verirsin sadece kotalı hizmet vericez dersin olur biter

• Ya bu adamlar illegal içerik kullanıyorlar da ondan oluyor diyen insanlarının kaçının işletim sistemleri orjinal. Hatta türkiyedeki orjinal işletim sistemlerinin oranı ne? Superonline'nın amacı o hedef gösterdiği yüzde 5 lik kesim ile diğer %95 lik kesimi birbirine düşürmek. Böylece sen suçluydun senin yüzünden oldu diye birbirimizi yerken adamlar da istedikleri gibi at koşturacaklar. Zaman birlik zamanı arkadaşlar senin yüzünde oldu öğretmenim o yaptı gibi küçük çocuklar gibi ağlayıp sızlanmak yerine acaba servis sağlayıcı vaad ettiklerini yaptı mı onu sormak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeremy81

forumda bazı arkadaşlar elma ile armutu karıştırıyor bencehttp://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=s%FDn%FDrs%FDz&ayn=tam verdiğim linke bir bakın sınırsız kelimesi ne anlama geliyor.

yok izlemeyeceği filmi indiriyor yok merak etti diye indiriyor sınırsız paket alan herkes isteği kadar download yapar bunun bedelini ödüyor kimse buna karışamaz bu işin ticaretini yağmadığı sürece herkes illegal şekildemi download yapıyor zannediyorsunuz acaba illegalde yapıyor olsa onun yeri bu konu değil tekrar ediyorum elma ile armutun karıştırmayın. Sen insanları sınırsız diye hizmet satıcaksın bide 24 ay kendine bağlayıp sonradan yok olmadı fazla download yapıyorsunuz diye adil kullanım adı altında kandıracaksınız. Senin altyapın bu işleri kaldırmıyorsa ona göre pazarlama stratijeleri geliştiriRsin ona göre insanlara dürüst bir şekilde hizmet verirsin sadece kotalı hizmet vericez dersin olur biter

Karışan hiçbirşey yoktur. Superonline sana bir hizmet sunuyor diye senin bu hizmeti suistimal etme hakkın bulunmamaktadır. Torrent kullanıcıları ise bu hizmeti sırf kendi çıkarları için suistimal etmektedirler. Normalde sen internet sitelerini gezerken veya legal bir dosya download ederken gönderdiğin data limitlidir ve bu bağlantıyı etkilemez. Ancak torrent kullanırken ( önceki sayfalarda kullanımını de3taylı bilen arkadaşlar anlatmış ) upload etmen gerekir ki dosyan daha hızlı insin. Buda senin kendi çıkarların için başkalarının haklarını gasp etmene yol açmaktadır. Bu da aldığın hizmet içerisinde yer almayan bir olgudur. Parasını ödüyorsunuz diye herşeyi yapamazsınız , bunu sakın unutmayın .

• Benim yaptığım download/upload`dan sana ne? Ayrıca torrent`de upload açınca daha hızlı inme diye bir olay yok...
  • Sayın Lizard King

Ben sizin Bizim bu tutumumuzun arkasında olduğunuzu biliyorum fakat dediğim gibi haklıyı haksızı ayırmak yerine herkese haksız denmesi zoruma gidiyor bende bundan bahsediyorum.

Şimdi Size bir soru sorayım

türkiyede oynayan örnek veriyorum geniş aile dizisi. Yaprak dökümü yahut kavak yelleri.Bunu netten indirmek yasal mı değil mi?
    Bunlar paralı kanallarda oynamıyor.bunların çoğunun dvdside çıkmıyor.Örnek vermek amacıyla soruyorum?

Benim 50 gb ı nasıl doldurcağım kimsenin alaka alanına girmez.İStersem 24 saat hd video yayınlayan servislerden faydalanırım.
    Yada 24 saat İnternetten televizyon izler radyo dinlerim.İşte bu noktada kota İnsanın canını sıkıyor..

Mahallede yaşayan 2 hırsız için(Kimse üstüne alınmasın) Diğer mahalle sakinleride Göz hapsine alıp,yahut hapse sokmak ne kadar absürd bir olay olurdu değil mi?

Dediğim gibi Sabah 10 akşam 10 saatlerinde download limitle.10 mbit e çek.hızı.

Hatırlarsınız dial up zamanında Kademeli olarak ucuzlardı net. Yoğunluğun en fazla olduğu saatlerde en büyük parayı öder geç saatlerde nispeten ucuz fiyatlar öderdik.

Ya bakın aslında benim bu önerim bile abes ama artık,ölümü gösterip sıtmaya razı etmeleri duruma getiriyorlar.Malesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Ya bu adamlar illegal içerik kullanıyorlar da ondan oluyor diyen insanlarının kaçının işletim sistemleri orjinal. Hatta türkiyedeki orjinal işletim sistemlerinin oranı ne? Superonline'nın amacı o hedef gösterdiği yüzde 5 lik kesim ile diğer %95 lik kesimi birbirine düşürmek. Böylece sen suçluydun senin yüzünden oldu diye birbirimizi yerken adamlar da istedikleri gibi at koşturacaklar. Zaman birlik zamanı arkadaşlar senin yüzünde oldu öğretmenim o yaptı gibi küçük çocuklar gibi ağlayıp sızlanmak yerine acaba servis sağlayıcı vaad ettiklerini yaptı mı onu sormak lazım.

Evde üç adet bilgisayarım bulunuyor ve bu üç bilgisayarda işletim sisteminden tut kullanılan en ufak text editor programına kadar bile lisansız tek bir program bulamazsın ;)

Lütfen herkesi kendiniz gibi düşünmeyin. Yasalara ve insanların emeklerine saygılı olan çok büyük bir kesim var.

• quote:

Orijinalden alıntı: jeremy81

forumda bazı arkadaşlar elma ile armutu karıştırıyor bencehttp://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=s%FDn%FDrs%FDz&ayn=tam verdiğim linke bir bakın sınırsız kelimesi ne anlama geliyor.

İstediği kadar yapıyorda alt yapı kaldırmıyor işte. Sen kendi pcinden son hızda bulgar sitesinden oyun-adult indirirken komşun arayıp internetim nie yavaş diyor. Bak ben kullanıcı haksız demiyorum kullanıcı haklı sınırsız diye üye oldugu internet birden şu kadar kotalı diye karşısına cıkıyor, ama adamları buna iten faktörler irdelenmeli...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lizard King

quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

@Lizard King
    Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Ben de 2-3 ayrı mail atmıştım, sizin attığınız formatta da bir mail atacağım. Teşekkür ederim.

Rica ederim , neticede bu durumu değerlendirirken empati yapmazsak boşa kürek çekmiş oluruz. Ülke insanımızı hepimiz tanıyoruz ve biliyoruz. Herşeyi bedava kullanmayı seçen bir toplumuz . Kaçak elektrik kullanmak için özel tesisat yapanların bulunduğu , her türlü tabiri caizse ipneliğin caiz olduğu bir ülkedeyiz. Bu durumda bir şirketin farklı çalışmasını bekliyorsak , o zaman bizlerde aynı şekilde olaya yaklaşmaşlıyız.

Neticede ben bilmiyor muyum sahip olduğum siteleri evde kuracağım bir serverda host etmeyi ? Ama bunu yaparsam başkalarının kullandığı internet hakkına tecavüz edeceğimi bildiğimden dolayı sitelerim için server kiralıyorum. Yoksa Türkiye içinde bir site için Superonline'ın sunduğu 20mbit bağlantı bir düzeye kadar yeterli.

Olay tamamen saygı ve empatiye geliyor. Parasını verdim diyerek kanunsuz işler yapanlar yüzünden malesef düzgün kullanan kullanıcılar ceza görüyor.

Ben şu kadar download yaptım bu kadar download yaptım diyen arkadaşlar lütfen oturup düşünsün ve empati yapmaya çalışsın. Sizin torrent hastalığınız yüzünden komşunuz devamlı Superonline'ı arayıp bağlantı konusunda şikayet ediyorsa , Superonline'ın ne yapmasını bekliyorsunuz ? Sırf senin yasadışı download zevkini tatmin etmek için milyonlarca dolar gereksiz yatırım mı yapsın ?

Valla siz bu sektörde çalıştığınızı söylemişsiniz ama gelecek teknolojilerden haberiniz yok gibi.

Öncelikle youtube tarzı siteleri ele alalım. Onlar tamamen yasal. Ayyyynen sizinde dediğiniz gibi hd çağına giriyoruz ve online videoların hemen hemen hepsi hd kaliteye ulaşıyor yavaş yavaş. Ee hd kalite bir videoyu youtube dan izleyin bakayım kotanız nasıl gidiyor.
    Youtube en basit örnek, aynen onun gibi bir sürü site var.

Sonra siteler artık çok daha javjavlı olmaya başladı. Artık yazılar tarihe karışıyor herşeyi video veya resimle açıklıyorlar. Daha güzel görünmesi için çok fazla içerik kullanıyorlar. web 3.0 a geçince bu iş şimdikinden de ciddi boyutlara ulaşacak bence. Esas o zaman kota sorunları ortaya çıkmaya başlayacak.

Son olarak en sağlam örnek on demand sistemi. Artık büyük şirketler bu yeni teknolojiye hazırlanıyor hızla. Oyunlar filmler diziler artık internet ağı ile yayılacak.

Millet HD kalitede filmi yasal olarak izleme imkanını elde edecek. Peki bu hd filmin internet yoluyla izlenmesi kotadan düşmeyecek mi???

İşte kıytırık ttnet bile çıkardı online tv sistemini. Çok fonksiyonlu ve kaliteli olmasa bile gerçek anlamda kullananların kotaları nasılda kabarıyordur.

Ortalık oyun delisi kaynıyor ve bu işinde sistemi gelmek üzere. Artık evlere hayvani sistem gereksinimi olan pahalı bilgisayarlar girmeyecek. Sadece sağlam bir internet bağlantısı ve sağlam monitör yeterli olacak. Microsoft bu sistemi duyurdu bile. Oyunları kiralayacaksınız ve kiraladığınız süre boyunca internet yoluyla microsoft serverlarına bağlanarak oynayacaksınız. Oyun aslında serverlarda çalıştılılacak. Bu sistemde anaların ak sütü gibi helal. Çünkü microsoft oyun üreticileri ile anlaşıyor kazandığı gelirden onlarada veriyor.

Haa şunuda söylemeden edemicem. Ben lisanssız ürün kullnaıyorum çoğunlukla. Valla hiçte utanmıyorum gocunmuyorum. Benim durumum belli bu insanların durumu belli. Tabi avrupa ve Amerika'daki insanların durumlarıda "belli". Ben öyle her kullandığım program için lisans bedeli versem yemeğe ekmek alamam. Ama Avrupa ve Amerika gibi ekonomik anlamda daha üstün seviyedeki yerlerde insanlar tamamen olmasa bile lisanslı ürün kullanabiliyorlar onların bütçeleri sarsılmıyor. Mesela Türkiye'de para verip mp3 indirme işini 1000 kişi bile zor yapıyordur bence ama yurt dışında bu iş çok yaygınlaştı insanlar internetten parasını veripde alıyorlar. Aynı şekilde dvd, bluray film almaya kalkın bakayım. Ayda 5 film izleyecek olsam 1 albüm satın alacak olsam 1 orjinal oyun alacak olsam birde orjinal program satın alsam bütçe tepetaklak olur. Fazla uzatmadan, korsanı bitirmek isteyen varsa gitsin ekonomik sistemi düzeltmek için çalışsın daha yararlı iş yapmış olur. O zaman görürsünüz ki lisanslı ürün kullananlar nasıl da artar. Eğer benim hayat kalitem artarsa niye öyle debelene debelene lisans numaraları arayayım gider veririm parasını paşalar gibi.

Yok kardeşim sen her halükarda haksızsın korsan kullanıyorsun diyorsanız o zaman bu paragrafın üstündeki YASAL sistemleri bir daha okuyun lütefen.

Not: tabi bu torrent azgınlığını, download boyutları tb cinsinden olanlarıda pek destekliyor değilim. Ama ortada "gerçek sınırsız" diye bir sistem var. Ayrıca internet sağlayıcısı ne diye karışıyor ne indirdiğimize anlamak mümkün değil. Yasa bile yok daha o konuda daha. Ben torrent kullanan öyle 70 gb yı geçen biri değilim ama fibere geçmeyi düşünüyordum yinede. Ona rağmen şimdi sanki önüme demir parmaklık inmiş gibi hissettim. Olay özgürlük kısıtlamasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 18 Mart 2010; 0:51:42 >

• o zaman sınırsız die kimseye hizmet satmaya kalkmıcaksın bukadar basit beğenmediğimiz ttnet sınırsız paketler veriyor onlarda bir suistimal olmuyor mu? parasını ödediğim hizmetin karşılığını almak isterim ister 1tb download yaparım ister 10mb sözleşmede sınırsız ibaresi olduktan sonra ben ödediğim hizmetin hakkını almak bana kalmış birşey sınırlı istemiş olsam kotalı paket alırım burdaki tartışılan olay insanların KANDIRILMASI ama nedense torrent haline getiriliyor konu sen insanlara vaat ettiğin hizmeti veremeceksen yapmıcaksın ben SOL üyeside değilim yakın bir tarihte geçicektim ama artık geçmem ama nedense torrent forumu haline getiriliyor se
  • quote:

Karışan hiçbirşey yoktur. Superonline sana bir hizmet sunuyor diye senin bu hizmeti suistimal etme hakkın bulunmamaktadır. Torrent kullanıcıları ise bu hizmeti sırf kendi çıkarları için suistimal etmektedirler. Normalde sen internet sitelerini gezerken veya legal bir dosya download ederken gönderdiğin data limitlidir ve bu bağlantıyı etkilemez. Ancak torrent kullanırken ( önceki sayfalarda kullanımını de3taylı bilen arkadaşlar anlatmış ) upload etmen gerekir ki dosyan daha hızlı insin. Buda senin kendi çıkarların için başkalarının haklarını gasp etmene yol açmaktadır. Bu da aldığın hizmet içerisinde yer almayan bir olgudur. Parasını ödüyorsunuz diye herşeyi yapamazsınız , bunu sakın unutmayın .

Burayı biraz açar mısın? Torrentin çalışma mantığını? Herkes birbirine upload ederken bir yandan download ediyor bunun gasp kısmı neresi?

• Bizim insanımızın kanında biat etmek var birisi bir şey koydu ise haklıdır mutlak deyip ona karşı çıkmamak. Hemen işte sizin yüzünüzden deyip hedef gösterilen kesimi suçlamak. Bir dur düşün yani dimi yapılan mantıklı mı yok illa birşeylere boyun eğmek zorunda çünkü böyle alışmış. Bu olaydan da anlaşıldığı gibi ülkemizde hiçbirşey değişmez bu kafalar değişmedikçe. Birileri çıkar biz yaptık oldu der. Allah tez zamanda herkese yurtdışında yaşamı nasip eylesin.
  • Türkiyede masaüstü bilgisayarlarda toplama diye tabir ettiğimiz pclerde lisansız işletim sistemi kullanımı tahminen yüzde %80 lerde falandır demiştim gerçekten de öyle imiş . Bu sektördeyim deyip de ülkemizde korsan gerçeğini bilmeyenlerde var tabi .
    http://www.hurhaber.com/news_detail.php?id=223257

TÜRKİYE KORSAN YAZILIM CENNETİ
    08 Eylül 2009 Salı 16:29
    Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, "Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranı yüzde 80'in üzerinde" dedi.
    Yıldız Holding Bilişim Grubu şirketlerinden Medyasoft'un Genel Müdürü Papuçcuoğlu, Kayseri Hilton Oteli'nde düzenlenen Anadolu buluşmaları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranının yüzde 80'lerin üzerinde olduğunu, lisanslı kullanımı teşvik etmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Pabuçcuoğlu, "Özellikle ortaklarımızın yeni iş birlikleri için bir fırsat olduğunu, bu nedenle, özellikle Anadolu'da yeni iş ve çözüm ortaklarımızla birlikte bu yılı geçen yılki büyüme oranımızı artırarak tamamlayacağımıza inanıyoruz. Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranı yüzde 80'in üzerinde. Lisanslı kullanımı teşvik etmek için kampanyalar düzenlemeyi planlıyoruz" dedi. Holdinglerinin Ülker grubu bünyesinde faaliyet gösterdiğini belirten Pabuçcuoğlu, "Türkiye'nin teknolojiye önem veren firma yöneticileriyle bir araya gelerek, ortaklıklarımızı güçlendirmek amacıyla, Anadolu programı kapsamında Kayseri'ye geldik" diye konuştu. Pabuçcuoğlu, Kayseri'den 75 kişinin kendilerine başvurduğunu kaydederek, yapılan görüşmeler sonrasında başvuru yapan firmalara her türlü teknik ve eğitsel yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

quote:

Burayı biraz açar mısın? Torrentin çalışma mantığını? Herkes birbirine upload ederken bir yandan download ediyor bunun gasp kısmı neresi?

Mesela kullanıcı 1 mbit tarifesini kullanıyor. Haliyle upload hızı 25kb. Neyse dosyayı download etti, download bitimine kadar belli miktarda upload yaptı ancak seed tamamlanmadı. Burada dosyayı iptal edip sahte upload programlarıyla sahte seed yapabiliyor. Bu açıdan "kullanıcıyı gasp etmek" demiş olabilir.

• Ben de mail attım, telefonla da şikayetimi bildirdim. Eğer bu saçmalıktan vazgeçilmezse derhal kapatacağım aboneliğimi.
  • Korsan olayı da bir ayrı... Diyelim gelişmiş bir ülkede 4000 $ maaş alırken, Türkiye'de aynı işi aynı kademede yapan kişi 1000 TL maaş alıyor. Diyelim 50 $ lık bir orijinal yazılım var, avrupadaki adam buna maaşının 200'de birini harcarken Türkiye'deki 13'te birini harcıyor.
  • bizim insanımıza müstahak böyle işler bence biz burda boşuna tartışıyoruz SOL insanları kandırmış durumda şuan 24 ay kendine bağladı insanlar msnde takılmak için geçmedi bu fibere insanların kapılarında yattılar nerdiyse YÜKSEK HIZDA GERÇEK SINIRSIZ İNTERNET diye insanlara sattılar birde yanında HD kalitesinde lig tv paketi sattılar süperplay sonra hızı 512Kbps indir ama siz dahayla insanlar çok download yapıyorsunuz komşunuzun interneti yavaşlıyor diyorsunuz konu bu değil
  • quote:

Bizim insanımızın kanında biat etmek var birisi bir şey koydu ise haklıdır mutlak deyip ona karşı çıkmamak. Hemen işte sizin yüzünüzden deyip hedef gösterilen kesimi suçlamak. Bir dur düşün yani dimi yapılan mantıklı mı yok illa birşeylere boyun eğmek zorunda çünkü böyle alışmış. Bu olaydan da anlaşıldığı gibi ülkemizde hiçbirşey değişmez bu kafalar değişmedikçe. Birileri çıkar biz yaptık oldu der. Allah tez zamanda herkese yurtdışında yaşamı nasip eylesin.

Yahu lafı neden koyun olma meselesine getiriyorsunki. Şirket in altyapısı sistemi talebi karşılayamamışki boyle bir yola gitmişler. Yoksa adamlar gittikçe büyüyüen müşterilerini neden elleriyle kendilerinden uzaklaştırsınki. Evet şirketin sucu var, ama interneti sömürmek olarak gören kullanıcıların hiçmi sucu yok allah aşkına ? Ayrıca yurt dışındada kota olayını kullanan internet saglayıcıları var. Sadece türkiyeye has bir mesele degil yani. Kullanıcı haklı; sınırsız diye uye oldukları internetn birden sınırla hale geldi, şirket bir yonden haklı; okadar talebi yogunlugu belliki türkiyede kaldırmak için daha çok yol katedilmesi gerekli...

• quote:

Orijinalden alıntı: #berk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

@Lizard King
    Durumu çok güzel özetlemişsiniz. Ben de 2-3 ayrı mail atmıştım, sizin attığınız formatta da bir mail atacağım. Teşekkür ederim.

Rica ederim , neticede bu durumu değerlendirirken empati yapmazsak boşa kürek çekmiş oluruz. Ülke insanımızı hepimiz tanıyoruz ve biliyoruz. Herşeyi bedava kullanmayı seçen bir toplumuz . Kaçak elektrik kullanmak için özel tesisat yapanların bulunduğu , her türlü tabiri caizse ipneliğin caiz olduğu bir ülkedeyiz. Bu durumda bir şirketin farklı çalışmasını bekliyorsak , o zaman bizlerde aynı şekilde olaya yaklaşmaşlıyız.

Neticede ben bilmiyor muyum sahip olduğum siteleri evde kuracağım bir serverda host etmeyi ? Ama bunu yaparsam başkalarının kullandığı internet hakkına tecavüz edeceğimi bildiğimden dolayı sitelerim için server kiralıyorum. Yoksa Türkiye içinde bir site için Superonline'ın sunduğu 20mbit bağlantı bir düzeye kadar yeterli.

Olay tamamen saygı ve empatiye geliyor. Parasını verdim diyerek kanunsuz işler yapanlar yüzünden malesef düzgün kullanan kullanıcılar ceza görüyor.

Ben şu kadar download yaptım bu kadar download yaptım diyen arkadaşlar lütfen oturup düşünsün ve empati yapmaya çalışsın. Sizin torrent hastalığınız yüzünden komşunuz devamlı Superonline'ı arayıp bağlantı konusunda şikayet ediyorsa , Superonline'ın ne yapmasını bekliyorsunuz ? Sırf senin yasadışı download zevkini tatmin etmek için milyonlarca dolar gereksiz yatırım mı yapsın ?

Valla siz bu sektörde çalıştığınızı söylemişsiniz ama gelecek teknolojilerden haberiniz yok gibi.

Öncelikle youtube tarzı siteleri ele alalım. Onlar tamamen yasal. Ayyyynen sizinde dediğiniz gibi hd çağına giriyoruz ve online videoların hemen hemen hepsi hd kaliteye ulaşıyor yavaş yavaş. Ee hd kalite bir videoyu youtube dan izleyin bakayım kotanız nasıl gidiyor.
    Youtube en basit örnek, aynen onun gibi bir sürü site var.

Sonra siteler artık çok daha javjavlı olmaya başladı. Artık yazılar tarihe karışıyor herşeyi video veya resimle açıklıyorlar. Daha güzel görünmesi için çok fazla içerik kullanıyorlar. web 3.0 a geçince bu iş şimdikinden de ciddi boyutlara ulaşacak bence. Esas o zaman kota sorunları ortaya çıkmaya başlayacak.

Son olarak en sağlam örnek on demand sistemi. Artık büyük şirketler bu yeni teknolojiye hazırlanıyor hızla. Oyunlar filmler diziler artık internet ağı ile yayılacak.

Millet HD kalitede filmi yasal olarak izleme imkanını elde edecek. Peki bu hd filmin internet yoluyla izlenmesi kotadan düşmeyecek mi???

İşte kıytırık ttnet bile çıkardı online tv sistemini. Çok fonksiyonlu ve kaliteli olmasa bile gerçek anlamda kullananların kotaları nasılda kabarıyordur.

Ortalık oyun delisi kaynıyor ve bu işinde sistemi gelmek üzere. Artık evlere hayvani sistem gereksinimi olan pahalı bilgisayarlar girmeyecek. Sadece sağlam bir internet bağlantısı ve sağlam monitör yeterli olacak. Microsoft bu sistemi duyurdu bile. Oyunları kiralayacaksınız ve kiraladığınız süre boyunca internet yoluyla microsoft serverlarına bağlanarak oynayacaksınız. Oyun aslında serverlarda çalıştılılacak. Bu sistemde anaların ak sütü gibi helal. Çünkü microsoft oyun üreticileri ile anlaşıyor kazandığı gelirden onlarada veriyor.

Haa şunuda söylemeden edemicem. Ben lisanssız ürün kullnaıyorum çoğunlukla. Valla hiçte utanmıyorum gocunmuyorum. Benim durumum belli bu insanların durumu belli. Tabi avrupa ve Amerika'daki insanların durumlarıda "belli". Ben öyle her kullandığım program için lisans bedeli versem yemeğe ekmek alamam. Ama Avrupa ve Amerika gibi ekonomik anlamda daha üstün seviyedeki yerlerde insanlar tamamen olmasa bile lisanslı ürün kullanabiliyorlar onların bütçeleri sarsılmıyor. Mesela Türkiye'de para verip mp3 indirme işini 1000 kişi bile zor yapıyordur bence ama yurt dışında bu iş çok yaygınlaştı insanlar internetten parasını veripde alıyorlar. Aynı şekilde dvd, bluray film almaya kalkın bakayım. Ayda 5 film izleyecek olsam 1 albüm satın alacak olsam 1 orjinal oyun alacak olsam birde orjinal program satın alsam bütçe tepetaklak olur. Fazla uzatmadan, korsanı bitirmek isteyen varsa gitsin ekonomik sistemi düzeltmek için çalışsın daha yararlı iş yapmış olur. O zaman görürsünüz ki lisanslı ürün kullananlar nasıl da artar. Eğer benim hayat kalitem artarsa niye öyle debelene debelene lisans numaraları arayayım gider veririm parasını paşalar gibi.

Yok kardeşim sen her halükarda haksızsın korsan kullanıyorsun diyorsanız o zaman bu paragrafın üstündeki YASAL sistemleri bir daha okuyun lütefen.

Not: tabi bu torrent azgınlığını, download boyutları tb cinsinden olanlarıda pek destekliyor değilim. Ama ortada "gerçek sınırsız" diye bir sistem var. Ayrıca internet sağlayıcısı ne diye karışıyor ne indirdiğimize anlamak mümkün değil. Yasa bile yok daha o konuda daha. Ben torrent kullanan öyle 70 gb yı geçen biri değilim ama fibere geçmeyi düşünüyordum yinede. Ona rağmen şimdi sanki önüme demir parmaklık inmiş gibi hissettim. Olay özgürlük kısıtlamasıdır.

berk bey , ben en ufak bir şekilde yasal internet kullanımına veya dosya indirimine laf etmiyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın. Bakın size ne diyorum ben torrent hiç kullanmayan bir insan olarak 20mbit kullanmama rağmen bahsedilen limitlerin hiçbirisi bana yetmiyor. Hatta 50 ye geçsem de yetmeme ihtimali bulunuyor. Çünkü siz surf yaparak bandwith harcarken ben svn leri güncellerken veya müşterilerimize destek verirken bandwith harcıyorum. Yani herkesin bandwith kullanım yöntemi farklıdır ve limitsiz sunulan bir olguda limit belirlenmesi saçmadır.

Benim laf ettiğim tek bir kesim var ve bu kesim çok açık.

Yoksa ilk mesajımda belirttiğim gibi Superonline'ın yapmış olduğu davranışın kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır ve mutlaka protesto edilmelidir. Ancak bunu yaparkende nedenleri dikkatli irdelememiz gerekir veya veryansın ederken Torrent kullanma hakları için değil Özgür bir şekilde tarafsız bilgiye ulaşabilme hakkı ve elde edinilmiş hakların korunması üzerinde durulmalıdır.

Avrupa'daki ve Amerika'daki insanlar kullanmayacağı programı almıyor veya cebinde olmayan parayı 10 tane kredi kartı kullanarak harcamıyor. Bundan dolayı alım gücü daha yüksek gibi duruyor. Yoksa ülkemizin diğer ülkelerden bir farkı yok. Sen burada 500 TL kira veriyorsun adam 1500$ , sen ekmeği 1TL'ye alıyorsun adam alıyor 3$'a vs.. Herşey birbirini denkleştiriyor. Ancak fark eğitim düzeyinde çıkıyor. Adam kredi kartını nasıl kullanması gerektiğini , ihtiyacı olmayan olgulara gereksiz para vermenin onu sıkıştıracağını biliyor.

Sorsak şu konuda herkesin bilgisayarında Photoshop vardır. Peki bu kadar çok kişide Photoshop varken bunların kaçı gerçekten Photoshop'a ihtiyaç duyuyor ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lizard King -- 18 Mart 2010; 1:04:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Bizim insanımızın kanında biat etmek var birisi bir şey koydu ise haklıdır mutlak deyip ona karşı çıkmamak. Hemen işte sizin yüzünüzden deyip hedef gösterilen kesimi suçlamak. Bir dur düşün yani dimi yapılan mantıklı mı yok illa birşeylere boyun eğmek zorunda çünkü böyle alışmış. Bu olaydan da anlaşıldığı gibi ülkemizde hiçbirşey değişmez bu kafalar değişmedikçe. Birileri çıkar biz yaptık oldu der. Allah tez zamanda herkese yurtdışında yaşamı nasip eylesin.

Yahu lafı neden koyun olma meselesine getiriyorsunki. Şirket in altyapısı sistemi talebi karşılayamamışki boyle bir yola gitmişler. Yoksa adamlar gittikçe büyüyüen müşterilerini neden elleriyle kendilerinden uzaklaştırsınki. Evet şirketin sucu var, ama interneti sömürmek olarak gören kullanıcıların hiçmi sucu yok allah aşkına ? Ayrıca yurt dışındada kota olayını kullanan internet saglayıcıları var. Sadece türkiyeye has bir mesele degil yani. Kullanıcı haklı; sınırsız diye uye oldukları internetn birden sınırla hale geldi, şirket bir yonden haklı; okadar talebi yogunlugu belliki türkiyede kaldırmak için daha çok yol katedilmesi gerekli...

Adam tarifeyi sınırsız diye satıyor reklamları yapıyor, "gerçek sınırsız internet" "gürül gürül internet "diye sonra da kişi gürül gürül neti kullanıyor ki zaten sağlayıcı da reklamlarında kendine güvenmiş gürül gürül kullan diyor. Adam steamden indiriyor belki ki benim bir sürü arkadaşım var steamden ayda 5-6 oyun alan. Sömürmek ne demek ya zaten sınırsız olan birşeyden bahsediyoruz ve elbet hız ne olursa olsun fiziki sınır var. Yani 7/24 açık da kalsa bir ayda bu kadar veri iner diye bir tahmin yapılabilir. Şirket bunları öngörme yetisine sahip olmamaları sebebi ile şimdi geliyor hop olmaz diyor. Kusura bakmasınlar ben inanmıyorum onların yüzde 5lik kısım yüzünden sıkıntı çektiğine. Dediğim gibi bu şekilde açıklama yaptılar ki insanlar birbirine düşsün birbirilerini yesinler de biz istediğimiz gibi at koşturalım diye. Ttnett kat kat fazla aboneye sahip ve neti leecher olarak kullanan birçok kullanıcısı var onlar ne yapsınlar. Tamamen bahaneleri uydurma.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Adam tarifeyi sınırsız diye satıyor reklamları yapıyor, "gerçek sınırsız internet" "gürül gürül internet "diye sonra da kişi gürül gürül neti kullanıyor ki zaten sağlayıcı da reklamlarında kendine güvenmiş gürül gürül kullan diyor. Adam steamden indiriyor belki ki benim bir sürü arkadaşım var steamden ayda 5-6 oyun alan. Sömürmek ne demek ya zaten sınırsız olan birşeyden bahsediyoruz ve elbet hız ne olursa olsun fiziki sınır var. Yani 7/24 açık da kalsa bir ayda bu kadar veri iner diye bir tahmin yapılabilir. Şirket bunları öngörme yetisine sahip olmamaları sebebi ile şimdi geliyor hop olmaz diyor. Kusura bakmasınlar ben inanmıyorum onların yüzde 5lik kısım yüzünden sıkıntı çektiğine. Dediğim gibi bu şekilde açıklama yaptılar ki insanlar birbirine düşsün birbirilerini yesinler de biz istediğimiz gibi at koşturalım diye. Ttnett kat kat fazla aboneye sahip ve neti leecher olarak kullanan birçok kullanıcısı var onlar ne yapsınlar. Tamamen bahaneleri uydurma.

Açıkçası bende Superonline'ın altyapı konusunda sıkıntısı olduğuna inanmıyorum. Superonline'ın sıkıntısı bana göre adam gibi düzgün Sistem Adminlerinin olmamasıdır çünkü şu anda var olan sistemlerinde çok sorun var ve bunun yanında daha fazla para kazanabilmek için atılmış bir adım olarak görüyorum bunu.

Görün bakın Superonline 15 nisan sonrasında sınırsız yeni paketler sunacaktır ve bu paketlerin fiyatında ciddi artışlar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lizard King -- 18 Mart 2010; 1:12:56 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.