Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi Ataşehir Tüketici Hakem Heyeti ile görüştüm. Sözleşme iptali için başvurabileceğimi söyledi. Önümüzdeki hafta gidip başvurmayı planlıyorum. Sizde aynı şekilde davranın arkadaşlar.
  • Facebook'a işyerinden erişemiyorum, yukarıdaki iki yazıyı da (Rekabet Kurulu ve Reklam Özdenetim Kurumu) facebook grubuna eklerseniz ordaki arkadaşlar da gerekli yerlere başvurabilirler:

http://www.facebook.com/group.php?gid=370912814935
  • @PhantomX

Aynen postaladım hocam
  • Kimse biryerleri arayıp şikayetlerini bildirmiyormu sadece yorum yaparak bu iş yine kaynar gider. telefonlar belli mailler yetersiz ve etkisiz bence arayıp sürekli şikayet bildirmek geri dönüş istemek lazım ilgili birimlerce..
  • @PhantomX

Gösterdğiniz adreslere mailleri attım

sikayetvar.com a da yazayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: trevanian000

Şimdi Ataşehir Tüketici Hakem Heyeti ile görüştüm. Sözleşme iptali için başvurabileceğimi söyledi. Önümüzdeki hafta gidip başvurmayı planlıyorum. Sizde aynı şekilde davranın arkadaşlar.

Digitürk'ün de taahhüt süresi dolmuştu. Onu da iptal etmeyi düşünüyordum, şimdi bir sebep daha oldu.
  • yok yani tam bir saçmalık...

bende yeni bir limitsiz tarife çıkarıp fiyatları daha yükseğe çekebilirler...
  • yaklaşık 6 aydır site yönetimini ikna etmeye çalışıyordum kazı izni için, 1 hafta önce de protokolü imzaladık. şimdi bu olayı öğreniyorum işin en komik tarafı da sitenin yaşlı ve internetle hiç alakası olmayan yöneticisine "amca bak bu ttnet den çok daha avantajlı ve sınırsız" diye savunmuştum. o da bana "şimdi öyle ama ilerde mutlaka o da bir yerlerden birşeyler çıkarır" demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyu

yaklaşık 6 aydır site yönetimini ikna etmeye çalışıyordum kazı izni için, 1 hafta önce de protokolü imzaladık. şimdi bu olayı öğreniyorum işin en komik tarafı da sitenin yaşlı ve internetle hiç alakası olmayan yöneticisine "amca bak bu ttnet den çok daha avantajlı ve sınırsız" diye savunmuştum. o da bana "şimdi öyle ama ilerde mutlaka o da bir yerlerden birşeyler çıkarır" demişti.

adam geleceği görmüş sanki ya , gizli superonline çalışanı olmasın !!??

• quote:

Orijinalden alıntı: utabev

Arkadaşlar merhaba;
    Görüyorumki dünkü mantıklı ve haklarını bilen yaklaşım dağılıp,yerini hakaret ve karalama dolu mesajlara bırakmış.
    Bunlar umutların tükenme gösterisi..
    Lütfen yazdığımız mesajlar daha özenli ve vurucu olsun.
    Ben eminim bu gün Süperonline yetkilileri bu mesajları okuyorlar...
    Medeni ve kültürlü teknolojiyi yakından takibeden ve çoğunluğunuda gençlerin oluşturduğu sevdiğimiz bir platform olan Donanım Haber deyiz.
    Lütfen buna yakışır davranalım.Beş kuruş yardımımızın olmadığı ufak tefek reklamlarla ayakta kalan ve teknolojiyle ilgili pek çoğumuza
    öğretmenlik yapan bu foruma zarar gelmesini hiç birimiz istemeyiz..
    Burada hışımla mesaj yazan arkadaşların kaçı sıkıntılarını aktaran mail attı süperonline?
    Yoksa bazı arkadaşlarımızın söylediği gibi olduğumuz yerde patinajmı yapıyoruz.
    Arkadaşlar ben ne superonlinın adamıyım ne bu forumun elemanıyım.
    Yaşım 40-50 arasında hayatta herşeyi sakinlik sukunet ve mantıkla tartmayı 30 yaşımdan sonra öğrendim.
    Kesinlikle superonlinın yaptığını tasvip etmiyorum.Hiçbirimiz etmiyoruz.
    İki yol var ya acizler gibi buradan belki istemeden foruma zarar verip superonline sallayacaksınız,yada haklarını bilen medeni insanlar gibi,
    Yüce Türk adaletinin mekanizmalarını kullanarak haklarımızı arayacağız..Mesajlarımız Şikayet var sitesine yazılanlar gibi değil..
    Donanım habere üye akıllı ,aydın ve haklarını bilen gençler gibi davranıp,bıkmadan usanmadan birlik beraberlik içinde haklarımızı arayacağız.
    Amaç birçok arkadaşımız gibi sınırlsız bir hizmete kota konulmasından çok verilmiş hakkın haksız bir şekilde geriye alınmasına tepki olmalı...
    Hepinize iyi bir gün ve sevgiler.

@utabev,siz gibi ben de hakaret,kufur veya onur kırıcı sozlerın elestırıler ıcerısınde yeralmasından hosnut degılım ancak ınsanlar ve ozellıkle de forumumuzdakı kanı delı akan gencler haklı olarak bıraz daha gergın mesajlar yazmaktalar.Bunu dogal karsılamak gerektıgı ınancındayım.Superonlıne dan bir yetkiili sans eseri bu mesajları okuyorsa genclerın mesajlarındakı hıcıvden cok kendı hatalarının nasıl bır magdurıyet olusturdugunu ve abonelerının/potansıyel abonelerının gozlerınde nasıl bu kadar cabuk antıpatı kazandıklarını dusunsun.İlave olarak da forumun bundan zarar gorebılecegı konusu da bana cok da mantıklı bır yaklasım olarak geldmedı ne tuzel kısılıge ne de sahıslara soylenmıs suc unsuru ıcerebılecek herhangı bır soz gormedım,yazıldıysa da yonetıcıler sılmıstır,ben de gormemısım,bu da boyle ıstenmeyen bır durum olsuursa forum yonetıcılerının gorevlerını yaptıklarını gosteren bır kanıttır.

Superonline,keske cesaret gosterse de herhangı bır platformda musterı hızmetlerınden ya da basın danısmanlarından bırı vasıtası ıle kacak dovusmek yerıne gercek yetkı sahıbı,bu kararda rol almıs bırı vasıtası ıle hem abonelerının hem de muhtemel musterılerının sorularını cevaplayabılse.Sorular cok basit,cevaplarının da bu kararı alanları cok zorlayacagını dusunmuyorum.Bu cevaplar sonrasında da herkes rahatlayacak ve gercek bılgı sahıbı olmanın verdıgı rahatlıkla,iptal etmek isteyenler abonelıklerını bitirecek,sartları kabul edenler ya da sunulan alternatifleri degerlendirenler de kullanımlarına devam edeceklerdir.

Burada daha samımı davranırsak fiber net kullananların hem hızlı hem sınırsız hem de uygun fıyatlı internet hızmetı satın alamalarının sebebının download veya uploadlarında sorun yasamamak oldugunu hepımız bılıyoruz.Ancak bu tum abonelerın 24 saat bu hızmetı kullanmasını sart kosmaz,kullanmadıkları zaman da zaten kullanmıyorsunuz dıyerek kota koyabılmeye de hak vermez.Musterı bugun ,yarın ,3-5 ay hattını full performans ıle kullanmayabılır ancak kullanmak ıstedıgınde karsısına komedı bır kota ıle cıkamazsınız.Siz zaten kullanmıyordunuz bız de kota koyuverdık mı dıyeceksınız?

Bir meyve alıp da evinize koydugunuzda bunun avantajı ister gece ister gunduz,ister yarın ister birkac gun sonra yiyebilmenin rahatlıgındadır.Dusunsenıze 3 adet elma aldınız,dolaba koydunuz,hafta ıcerısınde ıkısını yedınız ancak bırısı o hafta oyle kaldı,mutfaga bir giriyorsunuz,manavınız dolabı karıstırıyor,efendim baktım 3 elmayı bır haftada zaten yemıyorsunuz,ikisi size yeterli,adil kullanım kosulları geregi ucuncuyu almaya geldim.O manav o evden bir sekilde cikar.O elma da baska yerden temin edilir.3 adet elmam var,satın almısım ,bunlar benım,1 haftada da yerım 1 ayda da,manavı ne ilgilendirir,hele hele komsumu hıc ılgılendırmez.Artık bu ornegı de anlamayan olursa kendısı zaten ne superonlıne ı elestırsın ne de superonlıne ı savunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 18 Mart 2010; 12:12:49 >

• @PhantomX

bende gönderdim metni
  • Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum.
    Meyve ve manav örneğide çok güzel ve mantıklı bir örnek.
    Ve şuan bunların yetkililer tarafından okunup değerlendirildiğine inancım tam..
    Bu tarz eleştiri ve mantıklı yazıların artarak çoğalması dileğiyle...
    Teşekkürler Hasli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utabev -- 18 Mart 2010; 12:30:53 >
  • Başından beri yazılanları okuyorum. Ben de birkaç şey yazmak istedim. Önce şunu belirteyim, Superonline sayfasında "Adil Kullanım" ile ilgili açıklama, başlangıç tarihi belirtilmeden, en az 6 aydır sitelerinde yer alıyor. Bunu şurdan biliyorum, tanıdıklarımıdan ttnet adsl kullanan vardı ve bu ttnet in adil kullanım limitini aştığı için bağlantı hızının düştüğünü anlatmıştı ben de bunun üzerine Superonline ın sayfasında arayıp görmüştüm. Yazılanlar son başlangıç tarihi harici hala o sayfada duruyor. Superonline ın hatası bu uygulamayı en başında yapmamak oldu. Eğer en baştan böyle başlasaydı kimse bu kadar feryat etmezdi, belki de Superonline fiber abonesi olmazdı.
    Bazı arkadaşlar diğer ülkelerde de "adil kullanım" ın olduğunu yazmış, bazı arkadaşlar da bunun olmadığını yazmış. Doğrudur diğer ülkelerde "adil kullanım" var. İsteyen adil kullanım veya fair use değil de "bandwith cap, bandwith management, bandwith throttling" gibi terimlerle araştırma yaparsa bilgi edinebilir. Bu uygulama dünyada ve ülkemizde niye uygulanıyor kısaca belirteyim. Uygulamadaki amaç bir ağdaki trafik ve paket akış hızının kontrolü ve sağlıklı akışının ölçümüdür. Alt yapınız ne kadar sağlam, ne kadar kuvvetli olursa olsun eğer bir kesim kullanıcı, genelde bu tür kullanıcılar az bir yüzdelik dilimdedir, belli bir zamanda bant genişliğinin büyük bir çoğunluğunu kullanırsa, bu ağda tıkanıklıklar meydana getirir ve diğer çoğunluk olan kullanıcıları etkiler. Örneğin; yüksek bağlantı hızındaki limitsiz kullanıcıların, kotalı kullanıcıları etkilemesi gibi. Superonline ı ele aldığımızda şunun farkında olmalıyız ki burda sadece limitsiz kullanıcılar yok. Ben limitsiz kullanıcıyım diyip 24 saat indirme yapıp, bant genişliğini sıkıntıya uğratmasını önlemek için bu uygulama dünyada ve ülkemizde uygulanıyor. Bu arada belirteyim ben de 10 Mbit limitsiz kullanıcısıyım. Şunu kabul etmek lazım; ben paramı veriyorum bu yüzden internette herşeye sınırsız erişebilirim... Bu mükün değil. Dünyanın hiç bir yerinde internet tamamen sınırsız değil. Sınırsızlık maddi olarak sınırlandırılmış. Yani parayı verdiğin ölçüde sınırını genişletebiliyorsun ama bu hiç bir zaman tam sınırsızlığa ulaşmıyor. Örnek verecek olursam, hepimizin bildiği ve kullandığı dosya paylaşım sitesi var. Buraya üye olduğun zaman, standart üyelikte, sana günlük 5Gb indirme izni veriyor. İstersen limiti arttırabiliyorsun ama bunun için ekstra para ödüyorsun. Bu ekstra parayı ödesen bile yine günlük limitten kurtulamıyorsun. Ama öbür tarafta ne oluyor sen limitini arttırdığında ücretsiz kullanıcıların saniye geri sayımı artıyor veya şu an ücretli kullanıcılarımız slotlarımızı kullanıyor daha sonra deneyin şeklinde uyarı alıyor. Bunu yapan firma ücretini ödeyen kullanıcılarını korumak için ücretsiz kullanıcıları gözden çıkarabilir. Ama ister limitli olsun ister limitsiz olsun, Superonline veya diğer internet servis sağlayıcılar tüm abonelerini gözetmek durumunda. Eğer bu adil kullanım uygulaması olmasa, yüksek hızdaki kullanıcıların kapsadığı bant genişliği yüzünden daha yavaş hızlardaki ve kotalı kullanıcılar mağdur olacak, bunu engellemek de tüm dünyada olduğu gibi adil kullanım uygulamasına geçmek. Bu olmasa yarın hepimiz bağlantı hızı konusunda sıkıntı içine düşeriz ve internet servis sağlayıcımızı suçlamaya başlarız.
    Dünyada adil kullanım nasıl uygulanıyor; genel uygulama belli bir indirme/yükleme limiti koymak bu limit aştığında bağlantı hızını düşürmek. Ama çok daha radikal uygulamalar da var; örneğin Japonya'da ilk limit aşımında uyarı, ikincisinde ise internet hizmetinin durdurulması gibi uygulamalar var.
    Firmalar bir girişim yaptıklarında uzun vadeli düşünürler. Kar, zarar hesaplarını ona göre yaparlar. Eğer bir de holding iseler ve yabancı ortakları varsa daha sağlam ve rahat iş yaparlar. Dolayısıyla Superonline da bu uygulama sonucu kaybedeceği müşteriyi, uğrayacağı zararı göze almıştır. Ben tepki verilmesin demiyorum. Ama böyle bir uygulamadan da geri adım atacaklarını da düşünmüyorum. Çünkü bu uygulama, tüm dünyada olduğu gibi, verecekleri hizmetin kalitesini etkiliyor. TTNet, Turknet ve şimdi de Superonline bu uygulamaya başladı. Abone sayısı arttıkça diğer genişbant internet servis sağlayıcılarda bu uygulamaya geçecektir. Bu uygulamadan kaçış malesef yok.
    Benim bu yazdıklarım bu forumdaki çoğu arkadaşı kızdıracaktır ama biz kabul etsekde etmesekde gerçek bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: marslanoglu

Başından beri yazılanları okuyorum. Ben de birkaç şey yazmak istedim. Önce şunu belirteyim, Superonline sayfasında "Adil Kullanım" ile ilgili açıklama, başlangıç tarihi belirtilmeden, en az 6 aydır sitelerinde yer alıyor. Bunu şurdan biliyorum, tanıdıklarımıdan ttnet adsl kullanan vardı ve bu ttnet in adil kullanım limitini aştığı için bağlantı hızının düştüğünü anlatmıştı ben de bunun üzerine Superonline ın sayfasında arayıp görmüştüm. Yazılanlar son başlangıç tarihi harici hala o sayfada duruyor. Superonline ın hatası bu uygulamayı en başında yapmamak oldu. Eğer en baştan böyle başlasaydı kimse bu kadar feryat etmezdi, belki de Superonline fiber abonesi olmazdı.
    Bazı arkadaşlar diğer ülkelerde de "adil kullanım" ın olduğunu yazmış, bazı arkadaşlar da bunun olmadığını yazmış. Doğrudur diğer ülkelerde "adil kullanım" var. İsteyen adil kullanım veya fair use değil de "bandwith cap, bandwith management, bandwith throttling" gibi terimlerle araştırma yaparsa bilgi edinebilir. Bu uygulama dünyada ve ülkemizde niye uygulanıyor kısaca belirteyim. Uygulamadaki amaç bir ağdaki trafik ve paket akış hızının kontrolü ve sağlıklı akışının ölçümüdür. Alt yapınız ne kadar sağlam, ne kadar kuvvetli olursa olsun eğer bir kesim kullanıcı, genelde bu tür kullanıcılar az bir yüzdelik dilimdedir, belli bir zamanda bant genişliğinin büyük bir çoğunluğunu kullanırsa, bu ağda tıkanıklıklar meydana getirir ve diğer çoğunluk olan kullanıcıları etkiler. Örneğin; yüksek bağlantı hızındaki limitsiz kullanıcıların, kotalı kullanıcıları etkilemesi gibi. Superonline ı ele aldığımızda şunun farkında olmalıyız ki burda sadece limitsiz kullanıcılar yok. Ben limitsiz kullanıcıyım diyip 24 saat indirme yapıp, bant genişliğini sıkıntıya uğratmasını önlemek için bu uygulama dünyada ve ülkemizde uygulanıyor. Bu arada belirteyim ben de 10 Mbit limitsiz kullanıcısıyım. Şunu kabul etmek lazım; ben paramı veriyorum bu yüzden internette herşeye sınırsız erişebilirim... Bu mükün değil. Dünyanın hiç bir yerinde internet tamamen sınırsız değil. Sınırsızlık maddi olarak sınırlandırılmış. Yani parayı verdiğin ölçüde sınırını genişletebiliyorsun ama bu hiç bir zaman tam sınırsızlığa ulaşmıyor. Örnek verecek olursam, hepimizin bildiği ve kullandığı dosya paylaşım sitesi var. Buraya üye olduğun zaman, standart üyelikte, sana günlük 5Gb indirme izni veriyor. İstersen limiti arttırabiliyorsun ama bunun için ekstra para ödüyorsun. Bu ekstra parayı ödesen bile yine günlük limitten kurtulamıyorsun. Ama öbür tarafta ne oluyor sen limitini arttırdığında ücretsiz kullanıcıların saniye geri sayımı artıyor veya şu an ücretli kullanıcılarımız slotlarımızı kullanıyor daha sonra deneyin şeklinde uyarı alıyor. Bunu yapan firma ücretini ödeyen kullanıcılarını korumak için ücretsiz kullanıcıları gözden çıkarabilir. Ama ister limitli olsun ister limitsiz olsun, Superonline veya diğer internet servis sağlayıcılar tüm abonelerini gözetmek durumunda. Eğer bu adil kullanım uygulaması olmasa, yüksek hızdaki kullanıcıların kapsadığı bant genişliği yüzünden daha yavaş hızlardaki ve kotalı kullanıcılar mağdur olacak, bunu engellemek de tüm dünyada olduğu gibi adil kullanım uygulamasına geçmek. Bu olmasa yarın hepimiz bağlantı hızı konusunda sıkıntı içine düşeriz ve internet servis sağlayıcımızı suçlamaya başlarız.
    Dünyada adil kullanım nasıl uygulanıyor; genel uygulama belli bir indirme/yükleme limiti koymak bu limit aştığında bağlantı hızını düşürmek. Ama çok daha radikal uygulamalar da var; örneğin Japonya'da ilk limit aşımında uyarı, ikincisinde ise internet hizmetinin durdurulması gibi uygulamalar var.
    Firmalar bir girişim yaptıklarında uzun vadeli düşünürler. Kar, zarar hesaplarını ona göre yaparlar. Eğer bir de holding iseler ve yabancı ortakları varsa daha sağlam ve rahat iş yaparlar. Dolayısıyla Superonline da bu uygulama sonucu kaybedeceği müşteriyi, uğrayacağı zararı göze almıştır. Ben tepki verilmesin demiyorum. Ama böyle bir uygulamadan da geri adım atacaklarını da düşünmüyorum. Çünkü bu uygulama, tüm dünyada olduğu gibi, verecekleri hizmetin kalitesini etkiliyor. TTNet, Turknet ve şimdi de Superonline bu uygulamaya başladı. Abone sayısı arttıkça diğer genişbant internet servis sağlayıcılarda bu uygulamaya geçecektir. Bu uygulamadan kaçış malesef yok.
    Benim bu yazdıklarım bu forumdaki çoğu arkadaşı kızdıracaktır ama biz kabul etsekde etmesekde gerçek bu.

Arkadaşım senin yazdıklarına ben şahsen hiç kızmıyorum.Katılmadığım ekleme yapmak istediğim şeyler var sadece...
    Sen olaya değişik boyuttan yaklaşmışsın hatta bir çok konuda bencilliği kenara bırakır ve yalın düşünürsek haklısında..
    Burada ki insanların çoğunun tepkisi sınırsızın sınırlıya döndürülmesinden çok bu durumun uygulamaya sokuluş şekliyle alakalı.
    Bence bunun üzerine gidilmeli..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marslanoglu

Başından beri yazılanları okuyorum. Ben de birkaç şey yazmak istedim. Önce şunu belirteyim, Superonline sayfasında "Adil Kullanım" ile ilgili açıklama, başlangıç tarihi belirtilmeden, en az 6 aydır sitelerinde yer alıyor. Bunu şurdan biliyorum, tanıdıklarımıdan ttnet adsl kullanan vardı ve bu ttnet in adil kullanım limitini aştığı için bağlantı hızının düştüğünü anlatmıştı ben de bunun üzerine Superonline ın sayfasında arayıp görmüştüm. Yazılanlar son başlangıç tarihi harici hala o sayfada duruyor. Superonline ın hatası bu uygulamayı en başında yapmamak oldu. Eğer en baştan böyle başlasaydı kimse bu kadar feryat etmezdi, belki de Superonline fiber abonesi olmazdı.

Arkadaşım senin yazdıklarına ben şahsen hiç kızmıyorum.Katılmadığım ekleme yapmak istediğim şeyler var sadece...
    Sen olaya değişik boyuttan yaklaşmışsın hatta bir çok konuda bencilliği kenara bırakır ve yalın düşünürsek haklısında..
    Burada ki insanların çoğunun tepkisi sınırsızın sınırlıya döndürülmesinden çok bu durumun uygulamaya sokuluş şekliyle alakalı.
    Bence bunun üzerine gidilmeli..

Ben zaten Superonline ın uygulamasının yanlış olduğunu belirttim. En başından bu uygulama ile başlamalıydı. Ama bu iş ticaret, müşteri çekmek amacıyla bu uygulamayı bu kadar zaman sonra uygulamaya koydular.

• 15 günde 1tb ı geçtim,ttnette netload premium var 13tl ye almıştım birde rapid premium var 5tl ye almıştım,rapid kotalı günlük 5 gb olduğu için sadece netload kullanarak ortalama 900kb ile 15 günde 1 tb'ı aştım..(netload sınırsız kota ve rapidden daha iyi bencer) full hd ve 720p arşiv yaptım,hard diskte yer kalmadı,bundan sonra 15gb ı geçemem zaten indirecek bişey de kalmadı hızıda düşürseler önemli değil..

Not:dün akşam film indirirken bir an için sn de 1.62mb'i gördüm ttnette..buda 16mb hıza denk geliyor sanırım..tabi 1-2 sn...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Christopher Moltisanti -- 18 Mart 2010; 12:50:42 >

• En azından şunu yapabilirlerdi..
    Bu karar 15 nisandan itibaren uygulamaya sokulacak.
    Bu tarihten önce üye olanlar kapsam dışı tutulacak bu tarihten sonrakiler ise kotalı tarifeden işlem görecekler.
    Neticede hepimizin sözleşmesi 24 ay bu süre bittiğinde sizlerde kotalı tarifeye geçeceksiniz...
    Bu daha etik ve kanunlara uyan bir yaklaşım olmazmıydı.
    15 nisandan itibaren üye olacaklar bunu bilerek hesaplayarak ya üye olur yada olamzlardı.
    Ben 15 Martta üye oldum 16 martta bu açıklandı.Bu durum nekar etik ne kadar kanuni...
  • @marslanoglu,yazdıklarınıza kımsenın kızacagını dusunmuyorum,sonucta hepımızı tecrubelerımızı ve bılgılerımızı burada paylasıyrouz ancak sız nasıl tum dunya da bu FUP (AKU) var dıyorsanız ben de tanıdıklarımdan bıldıgım ve tecrube ettıgım kadarı ıle adıl kullanım uygulamasının yanında lımıtsız (gercek sınırsız) seceneklerın de sunuldugu belırtıyorum,hem de oyle pahallı falan degıl,oldukca da uygun fıyatlara.

Diger bir husus da bu adıl kullanım uygulamasının uygulanma bıcımındekı yanlıslık.Dıyelım kı gercekten tum dunyadakı servis saglayıcılar adıl kullanımı uyguluyor,ınanın kullandıkları lımıtler buradakılerden kat kat fazla,yanı size 10-150-100mbit verirken aylık lımıtınızı de ona uygun vermekteler,yoksa dusunsenıze 100mbit kullanıcya komedı bır lımıt verdıklerını,aynı burada oldugu gibi.

Yurtdısından verdıgınız orneklerde hız/limit oranını da belirtmeniz daha uygun olacaktır,japonya ornegınden hareket edelım(japonyada da sınırsız alternatıfı sunulmaktadır),siz sanıyor musunuz ki japon dostlarımız 100-250-500mbit kullanırken adil kullanım kosulları geregi aylık limitleri50-100gb.

Özetle ,yarın işini gercekten profesyonelce yapan bir servis saglayıcı cıksa ve 10mbit hizmet icin gunluk 20gb limit dese,daha da daraltalım,aylık 500gb dese,hadi biraz daha kısalım,aylık 300gb dese,abonelerının tamımını olmasa da buyuk bır kesımını memnun eder.Daha fazlasını ısteyen de aynı hız/lımıt oranlarından daha yuksek fıyatla daha hızlı alternatıflere de yonelebilir.Adil kullanım illakı getirilecekse sadece limitli kullanıcılar dusunulerek degil,limitsizlerin de hakları korunularak getirilmelidir ki halen tam sınırsız,gercek limitsiz,altyapıya uydurulmus hizlara baglı kotasız seceneklerin de zorunlu olarak sunulması gerektigi inancındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasli -- 18 Mart 2010; 13:05:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trevanian000

Şimdi Ataşehir Tüketici Hakem Heyeti ile görüştüm. Sözleşme iptali için başvurabileceğimi söyledi. Önümüzdeki hafta gidip başvurmayı planlıyorum. Sizde aynı şekilde davranın arkadaşlar.

İptal etmeniz onların işine yarar kısa vadede, mutlaka:

Çevre bilinci arttırın (kağıt dağıtarak 50 kişiyi haberdar edin, 50 kişiden 5 kişi iptal etse 5 kat faydalı)

Rekabet Kurulu, Reklam Özdenetim Kurumu, Telekomünükasyon Kurumuna gerekli yazıları gönderin
  • tabi bantgenişliğimiz bu kadara yetiyor artık bundan sonra yeni abone alımları bu şekilde diye açıklardı.Katılıyorm
    quote:

En azından şunu yapabilirlerdi..
    Bu karar 15 nisandan itibaren uygulamaya sokulacak.
    Bu tarihten önce üye olanlar kapsam dışı tutulacak bu tarihten sonrakiler ise kotalı tarifeden işlem görecekler.
    Neticede hepimizin sözleşmesi 24 ay bu süre bittiğinde sizlerde kotalı tarifeye geçeceksiniz...
    Bu daha etik ve kanunlara uyan bir yaklaşım olmazmıydı.
    15 nisandan itibaren üye olacaklar bunu bilerek hesaplayarak ya üye olur yada olamzlardı.
    Ben 15 Martta üye oldum 16 martta bu açıklandı.Bu durum nekar etik ne kadar kanuni...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.