Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: utabev

En azından şunu yapabilirlerdi..
    Bu karar 15 nisandan itibaren uygulamaya sokulacak.
    Bu tarihten önce üye olanlar kapsam dışı tutulacak bu tarihten sonrakiler ise kotalı tarifeden işlem görecekler.
    Neticede hepimizin sözleşmesi 24 ay bu süre bittiğinde sizlerde kotalı tarifeye geçeceksiniz...
    Bu daha etik ve kanunlara uyan bir yaklaşım olmazmıydı.
    15 nisandan itibaren üye olacaklar bunu bilerek hesaplayarak ya üye olur yada olamzlardı.
    Ben 15 Martta üye oldum 16 martta bu açıklandı.Bu durum nekar etik ne kadar kanuni...

En mantıklı cozum yollarından biri,15 nisan oncesi abonelerinize sozlesmede belirttiginiz sartları saglayın,surelerı doldugunda teklıf sunarsınız,kabul ederlerse kalırlar,etmezlerse abonelik menunıyetle bitmis olur. Ancak bugunku uygulama,bir baskı stratejisi,''Ya kotayı kabullen ya da 19/3 e sıgın ve abonelıgı bitir!'',hem kaba,hem de adaletsiz bir davranıs.Toptan bir sekılde download yapan kesimden kurtulma cabası olarak gormekteyım.Bu lımıtlere yakın olanlara ıse uyarı verılmekte,''Sakın lımıtı asma,bu duzende ılerle!'' der gibi bir tavır var.

• Ben kullanmıyorum superonline fakat ttnet ve superonline'ın uygulamaya soktuğu bu limitli olayları ben yurtdışında hiç duymadım.İngiltere,Hollanda ve Almanya'da online oyunlardan tanışdığım yakın arkadaşlarım var hiçbirisi de böyle bir uygulamanın kendi isp sağlayıcılarında olmadığını söyledi ve hiç duymamışlarda.Hatta buyrun ünlü virgin media'nın isp sayfası kontrol edebilirsiniz.http://allyours.virginmedia.com/websales/product.do?id=3264http://www.ispreview.co.uk/ Bu siteden de diğer isp şirketlerine ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elessarTT -- 18 Mart 2010; 13:11:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Orijinalden alıntı: trevanian000

Şimdi Ataşehir Tüketici Hakem Heyeti ile görüştüm. Sözleşme iptali için başvurabileceğimi söyledi. Önümüzdeki hafta gidip başvurmayı planlıyorum. Sizde aynı şekilde davranın arkadaşlar.

İptal etmeniz onların işine yarar kısa vadede, mutlaka:

Çevre bilinci arttırın (kağıt dağıtarak 50 kişiyi haberdar edin, 50 kişiden 5 kişi iptal etse 5 kat faydalı)

Rekabet Kurulu, Reklam Özdenetim Kurumu, Telekomünükasyon Kurumuna gerekli yazıları gönderin

Zaten başvurumda sözleşmenin eski şartlarda devamını, mümkün değilse hediye verilen modemin bende kalması ve yeni alacağım servis için gereken masraflar dahil tazminat hakkımı isteyeceğimi belirteceğim.

• AL BİRDE BURDAN YAK

Google'dan devrim yaratacak yenilik!
    Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, televizyon dünyasında devrim yaratacak ve dünya televizyonlarını tek bir tıkla ayağınıza kadar getirecek bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor.

VATAN DIŞ HABERLER

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, televizyon dünyasında devrim yaratacak ve dünya televizyonlarını
    tek bir tıkla ayağınıza kadar getirecek bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. "TV set-top Box" adı verilen cihaz ile dünya genelindeki tüm kanalları internet erişimi sayesinde izleme imkanına sahip olunacak.

Bu kanallar arasında istediğiniz programı da izleme imkanı bulacaksınız. Örneğin, sevdiğiniz sanatçının hangi kanalda hangi programa katıldığını bulup canlı izleyebileceksiniz. Ya da bir ülkenin üçüncü lig takımında bile yapılan futbol karşılaşmasını izleme imkanına kavuşacaksınız.

Google yeni TV kutusu için çip üretici İntel ve televizyon konusunda bir numara olan Sony ile anlaştı.
    Kaynak: gazetevatan.com

-------------------------------------------------------------------------

Dakikada bir günlük video yükleniyor
    Video paylaşım sitesi Youtube, platformuna her dakika 24 saatlik görüntü yüklendiğini açıkladı

A.A

Youtube yetkilisi Hunter Walk, grubun blogunda yaptığı açıklamada, "Bu nereye kadar gidecek? 30 saat, 36 saat" diyerek, bu verilerin, görüntünün oynadığı rolün önemini ve yükleme üstüne yüklemeyle dünyayı nasıl değiştirdiğini gösterdiğini kaydetti.

Google'ın sahibi olduğu Youtube, 2009'un ocak ayında platforma her dakika 15 saatlik, mayısta da 20 saatlik video yüklendiğini açıklamıştı. Dakikada yüklenen görüntü boyutu, 2007 ortasında sadece 6 saatti.
    Google, 2006'da Youtube'u 1,65 milyar dolara satın almıştı.
    kaynak: gazetevatan.com

Dünya hangi noktalara doğru yol alıyor burada alınan kararlara bakın. TV on demand sistemi yayılsın iddia ediyorum internetle en alakasız kişi bile ayda en en en az 100 gb a ulaşacak. Hele hd kalite yayınlarda yaygınlaşınca bu en az 500 gb olacak. Ki bu sadece internetten tv izleme işiyle olacak. Daha bunun youtube u var oyunu var gezinmesi var. Tabi gelişen teknoloji ve yazılım kalitesi ile içeriklerin boyutları büyüyecek daha kaliteli hale gelecek. Bunlarda eklenince o 500 gb olacak 1 TB.

Kaç gündür düşünüyordum böyle bir ahmaklığı hangi şirket yapar diye. Şimdi bir fikir aklıma geldi eğer geleceği gördülerse bunlar, zamanında engel koymanın daha az tepki çekeceğini düşünmüş olabilirler. Ama bu onları haklı yapmıyor başta yaptıkları reklamla insanların aklını çelmeyi biliyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasli

quote:

Orijinalden alıntı: utabev

En azından şunu yapabilirlerdi..
    Bu karar 15 nisandan itibaren uygulamaya sokulacak.
    Bu tarihten önce üye olanlar kapsam dışı tutulacak bu tarihten sonrakiler ise kotalı tarifeden işlem görecekler.
    Neticede hepimizin sözleşmesi 24 ay bu süre bittiğinde sizlerde kotalı tarifeye geçeceksiniz...
    Bu daha etik ve kanunlara uyan bir yaklaşım olmazmıydı.
    15 nisandan itibaren üye olacaklar bunu bilerek hesaplayarak ya üye olur yada olamzlardı.
    Ben 15 Martta üye oldum 16 martta bu açıklandı.Bu durum nekar etik ne kadar kanuni...

En mantıklı cozum yollarından biri,15 nisan oncesi abonelerinize sozlesmede belirttiginiz sartları saglayın,surelerı doldugunda teklıf sunarsınız,kabul ederlerse kalırlar,etmezlerse abonelik menunıyetle bitmis olur. Ancak bugunku uygulama,bir baskı stratejisi,''Ya kotayı kabullen ya da 19/3 e sıgın ve abonelıgı bitir!'',hem kaba,hem de adaletsiz bir davranıs.Toptan bir sekılde download yapan kesimden kurtulma cabası olarak gormekteyım.Bu lımıtlere yakın olanlara ıse uyarı verılmekte,''Sakın lımıtı asma,bu duzende ılerle!'' der gibi bir tavır var.

Neticede Süperonline fiber hizmetini her isteyen alamıyor.TTnet gibi değil sitenizde varsa bu durumdan faydalanabiliyorsunuz.Yani 15 nisandan sonra kayıt yaptıracaklar yeni tarifeden işleme alınacaklar diye açıklama yapılsa bile millet hurra deyip kayıt yoğunluğu söz konusu değil.Sadece alt yapı olan yerler bundan faydalanacağı için,süperonline alt yapısını götürüpte abone yapamadığı kişileride böylelikle hazır sistemine adapte etmiş olacaktı...

• @hasli

Ülkelerdeki internet bağlantı çeşitlerini ve hızlarını birbirleriyle kıyaslayamayız. Her ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel farklılıkları var. Japonyada günlük 30Gb adil kullanım limiti olan internet sağlayıcıları var. Ama yine Japonyada insanlar çok yüksek hızda internetim olsun diye bir düşüncede de olmuyorlar. Örnek olarak Japonya'da 100 Mbit'e kadar aylık fiber internet 5400 Yen civarı, yaklaşık 92 TL vergi dahil. Alınan vergi sadece 260 Yen, yani 5 TL civarı. B,z,m ülkemizde alınan KDV ve ÖTV ne kadar faturalarımızda görüyoruz. Ama gelelim Japonyadaki diğer ücretlendirmelere; Japonya'da binalara takılan tüm cihazlardan "optik network cihaz kullanım bedeli" olarak aylık 78 TL civarı kira alınıyor, buna ilave evlere yapılan kablolama ücretli ve aylık 840 Yen, 14 TL civarı kablolama ücreti alınyor.. Minimum 12 ay taahhütlü kontrat yapılıyor, 12 aydan önce ayrılırsanız 8400 Yen, 141 TL civarı para ödüyorsunuz. Bağlantı bir binada 6 veya daha çok kullanıcı başvurursa yapılıyor. Kontrat yaptığında 2900 Yen, 49 TL ödüyorsun. Yani 100 Mbit'e kadar internet aylık 120 TL civarına geliyor. En son belirtilen koşul ise "internet hızı ağ yoğunluğu ve abonenin kullanım durumuna göre değişir" şeklinde yani adil kullanım bu şekilde belirtilmiş.

• Belkide şuan bu duruma itiraz eden insanların çoğu 50 gb ın yeterli olacağını anlayacak ve sözleşmesi bittiğinde,
    sözleşmesini yenileyecekti.
    Bakın çoğumuzun tavrı dayatmaya,millet olarak dayatmalardan nefret ediyoruz.Bu bizim kanımızda var.
    Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
    Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
    Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
    Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
    Bu dizelerde Mehmet Akif Ersoy Vatanını ve insanını okadar iyi anlatmışki...
    Biz dayatmaları isyanla karşılayan,mazlumun yanında yer alan bir toplumuz.
    Uygulanan değil uygulama şekli yanlış....
    Üzerine basarak söylüyorum...
  • Uygulanan da yanlış uygulama şekli de yanlış.

Superonline başlı başına bir yanlış. Tek yapılacak iptal ettirmek. İptal gününe kadarda sonuna kadar sömürmek.
  • Maille yazdığım şikayete web sayfalarındaki adil kullanım bölümünü copy paste edip %95 - %5 oranlarını verip aynen göndermişler, bu kadar da ilgisizler.
  • Arkadaşlar;

Artık, telefon bağlantınız olmadan internete bağlanabileceksiniz!!

Süperonline sitenizi ziyaret ediniz.

http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx

Türk telekom gidici...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cscem25 -- 18 Mart 2010; 14:17:02 >
  • Madem %5 neden yüzde beşle uğraşıyorlar. Az kullananlara para mı iade ediyorlar. Mesela yaz tatiline gidip bir ay iki ay hiç internete girmeyene "sizden bu ay para almıcaz" mı diyorlar. Madem bu kadar ADİLLER" herkes kullandığı kadar öder: byte'ı ...kuruş desinler". Paket falan niye yapıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cscem25

Arkadaşlar;

Öncedende telefonsuz bağlanılmıyormuydu ?
  • Benım daha ıkı yıl daha sozlesmem devam edıyor ama dun tellcomla konustugumda bunun butun kullanıcılar ıcın gecerlı oldugunu soyledıler yanı benım anladıgım bızım sozlesmeler bıtmeden bızıde kotalı hale getıyorlar?
  • quote:

Arkadaşlar;

http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx

Türk telekom gidici...

vay be adam lar yapmış

bizle kafa mı buluorsn yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathayus -- 18 Mart 2010; 14:21:25 >

• Arkadaşlar;

Birebir müşteri hizmetlerini arayıp konuşabillirsiniz. İstanbul, İzmir, Ankara, İzmit, Bursa bölgelerinde faaliyete geçiriyorlar. katakulli işler yok.

444 222 0 arayın. Öğrenin veya en yakın bayii'ye gidin sorun. Gerçekleri yazıyorum. Ev telefonu olmadan internet kayfiolacak ve lig tvde var

Adamlar lafta değil, özde çalışıyorlar kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cscem25 -- 18 Mart 2010; 14:32:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathayus
    vay be adam lar yapmış

Konuyu okumadan böyle dalanlara hastayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketenhelva

quote:

vay be adam lar yapmış

ben ilk defa görüyorum... sanırım arkadaş bireysel bir yetenek

• quote:

Arkadaşlar;

Birebir müşteri hizmetlerini arayıp konuşabillirsiniz. İstanbul, İzmir, Ankara, İzmit, Bursa bölgelerinde faaliyete geçiriyorlar. katakulli işler yok.

444 222 0 arayın. Öğrenin veya en yakın bayii'ye gidin sorun. Gerçekleri yazıyorum. Ev telefonu olmadan internet kayfiolacak ve lig tvde var

Adamlar lafta değil, özde çalışıyorlar kardeşim

Önce günaydın bu zaten vardı. Yeni birşey değil.

Ayrıca numara taşıma olayıda yok.

Yani hiçbirşey ifade etmiyor arkadaşım yazdıkların.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ketenhelva

quote:

vay be adam lar yapmış

ben ilk defa görüyorum... sanırım arkadaş bireysel bir yetenek

+1

• 50 gb bana yeter diyen komsulariniza sunu gosterin bence

"Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir.
    Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir.
    Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir.
    Sağlayıcı, tüketicinin seçtiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür."

Kardesim bana vaadettiginiz hatti saglayamiyorsunuz madem. o Zaman ucreti dusun desinler.
    Sonucta ayipli mal satiyor ve bedel indirimi hakkiniz sakli
    Sonucta cevrenizde 50 gbta olsa ben halimden memnunum diyecek birileri cikacaktir.
    En azindan indirim talep etsinler ki finansal olarak "kapak" nasil yapiliyormus gorsun birileri.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.