Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fiber optik bağlantı ile internet bağlantınızı sağlıyorsunuz. Evdeki telefon için ayrıca telefon ücreti ödemiyorsunuz. Çok arama yapmak isterseniz. telefonu modeme takıp arama yapıp, superonline tarifesinden ücretlendiriliyorsunuz. Bu sistemin var olduğu mutlaka bazı kişiler biliyordu. Bilmeyen arkadaşlarımızın bilgisine sunulmuştur.

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp
  • Konuyu okumadan yorum yapmakta ayrı bir yetenektir. Artık herşey mümkün, insanlık hali, önce farklı algılayıp sonra doğrulamakta büyüklüktür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cscem25
    Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp

Evet bu konudaki arkadaşların hiç biri bu dediklerini bilmiyorlar, bu hizmeti kullanmıyorlar. Sen de mal taklidi yapıp bizi yediğini düşünüyorsun ve mutlu oluyorsun. Süper.
  • Ya bir yönetici yok mu? yar bana bir eğlence meded.
  • Sonuna ikon eklenmiş bir söze mutlu oldunduğunu belirtmezki, ayrıca forum kurallarına uyan bir kullanıcı olarak, insanlara bilgi paylaşımı yapıyorum. Umarım arkadaşlar için faydalı olur. İnsanlarla dalga geçmek benim haddime düşmez. Herkesin kendi hür iradesi var.

Saygılar
  • ben bu adama bayıldım

quote:

Konuyu okumadan yorum yapmakta ayrı bir yetenektir. Artık herşey mümkün, insanlık hali, önce farklı algılayıp sonra doğrulamakta büyüklüktür.

• Çukurova bölgesi sorumlusu ile birebir görüşme fırsatım oldu ve bu kota konusunda kendisinin bile haberi yok. Sonra 1-2 yere sordu ve durumun göründüğü gibi olmadığını anlattı. Bu kota mevzusu mahkeme kararı ile alınmış ve superonline'da uymak zorundaymış. Ama kimse kontrol etmeyeceği için kota aşımı hiçbir sorun teşkil etmeyecekmiş. Kararı yayınlamak zorunda kalmışlar ama uygulama konusunda esnek olacaklar. Mahkemenin kararı alma amacı ise korsanı engelleyebilmekmiş. Yani superonline kaldığı yerden devam edecek :)
  • 15 günde 1tb ı geçtim,ttnette netload premium var 13tl ye almıştım birde rapid premium var 5tl ye almıştım,rapid kotalı günlük 5 gb olduğu için sadece netload kullanarak ortalama 900kb ile 15 günde 1 tb'ı aştım..(netload sınırsız kota ve rapidden daha iyi bencer) full hd ve 720p arşiv yaptım,hard diskte yer kalmadı,bundan sonra 15gb ı geçemem zaten indirecek bişey de kalmadı hızıda düşürseler önemli değil..

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!!

Not:dün akşam film indirirken bir an için sn de 1.62mb'i gördüm ttnette..buda 16mb hıza denk geliyor sanırım..tabi 1-2 sn...

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!!

arkadaşlar korkmayın ttnettede kota var,15gb dan sonra 512 ye düşecek diyorlar ama yukardaki kotam gözüküyor..buda göstermelik bir uyarıdır takmayın kafanızı...düşürürlerse tepki gösterin durduk yere panik yaratmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

Ya bir yönetici yok mu? yar bana bir eğlence meded.

Yardımcı olabileceğim bir konu ise destek olabilirim.
  • Dün başvuruda bulunmuştum. Sonra bugün bu konuyu öğrendim. Az önce kurulum için aradılar ve bende durumu anlattım. Onlarda kendilerine böyle bir bildiri yapılmadıklarını ve sadece söylenti olduğunu söylediler. Ben de web sitenizde yazıyor diye belirtince, çark ettiler. Sonuç olarak bu koşullarda vaz geçtiğimi ilettim ve başvurumu iptal ettim. Oysaki çok da heveslenmiştim:) .

Kotayı biraz daha yüksek tutsalarmış yada hızı 512 yerine daha makul bir değere düşürselermiş yine düşünürdüm ama Uydunet ile devam şimdilik. Şuan kullanmakta olan arkadaşları da destekliyorum.
  • Şu Fake'i birisi banlar mı lütfen?
  • arkadaşlar ben de bu maili hazırlayıp site yöneticimize gönderdim, kendisi 250 dairelik bir adadan sorumlu, fiber interneti sitemize bağlatmak için çok uğraştı, böyle olacağını bilse uğraşmayı bırak sözleşme bile imzalamazdı. sitenin her türlü sorunuyla kendi sorunu gibi uğraştığından bu probleme de el atacağından eminim kendisinin desteğini alıp ne kendimin ne de komşularımın kazıklanmasına ve dolandırılmasına göz yummayacağım. onlarla işim bittiğinde siteye döşedikleri fiber kabloları ve switchleri naparlar bilemiycem. kablolar için bir fikrim var aslında....

***** Bey,

Telefonda da görüştüğümüz üzere Superonline hiçbir mantığa sığmayan, anlamsız ve müşterilerini kandırmaya yönelik bir sistem başlatıyor. Adına da Adil kullanım demişler. Siz biz ve birçok komşumuz bu hizmeti Superonline şirketinden alırken “gerçekten sınırsız!!!” ibaresine önem gösterdik, internet TTNet’in tekelinden kalkıyor, sonunda düzgün bir firma makul bir ücret karşılığından bize Türk Standartlarının üstünde bir hizmet verecek diye düşündük; fakat üzülerek söylüyorum ki kandırılmışız. 15 nisandan sonra “gerçekten sınırsız” diye sattıkları hatlar az bir kota kullanımı sonrasında 90’lı yıllarda kullandığımız Dial-up hızlarına dönecek. Bu düpedüz müşteriyi enayi yerine koyup kandırmaktır. Ben büyük ve kurumsal bir firma zannettiğim Superonline’ı muhatap kabul edip bir sözleşme imzaladım, belli bir hizmete şu kadar bedel dediler ben de kabul dedim, şimdi de sözleşmenin arkasına sakladıkları “süperonline her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar vs.” gibi maddelerle verdikleri hizmetten cayıp benim bedelini verdiğim ve anlaştığım hizmete sınır getirmeye calışıyorlar. Aynen şuna benziyor, gitmişim parasını bastırmışım bir araba almışım 3 ay canımın istediği gibi dolaşmışım daha sonra bayi arıyor diyor ki artık günde 15 km’den fazla aracı kullanamazsınız kullanacak olursanız araç sadece 1.viteste gidecek. Madem Superonline hizmetini bu şekilde sunacaktı o zaman “gerçek sınırsız”
    “ışık hızında” gibi ibareleri kullanmadan açık niyetle yazacaktı bu şartları, almak isteyen alacaktı bu şartlarda kullanmak istemeyecek insanları mesela beni kandıramayacaktı. Şunu da belirtmek isterim ki kullandığım çoğu zaman bu kotayı geçmemişim, ama kurumsal geçinen bir şirketin böyle şark kurnazlığıyla kandırdığı müşterilerini kazıklamaya çalışması kabul edilemez. Bizim sitemiz aydın ve bilinçli insanların oturduğu bir site, bu yüzden herhangi bir şirketin cebini daha çok doldurmak için yaptığı çalışmaları koyun gibi izleyemem, komşularımın da izlemesini izlemem, bu yüzden de sizlere bu maili atıyorum. Bu gibi durumlarda haklı tepkimizi Superonline’a göstermeliyiz. Her konuda olduğunuz gibi bu konuda da bize yardımcı olursanız çok sevinirim. Web sitelerinde bile yüzleri tutmadığı için bu önemli bilgiyi saklamışlar aşağıda linki gönderiyorum.

http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx

bu da forum ortamında bir arkadaşımızın yazdığı bir yazı, bu hizmeti satın alanları bilgilendirmek için yardımcı olabilir.

“SUPERONLİNE-QUİCKNET-TELLCOM Abonelerinin dikkatine;

Sadece belirli sitelerde hizmet veren ve reklamlarında sınırsız, hızlı, ekonomik olması ile dikkatleri üzerine çeken Superonline 15 NİSAN 2010 tarihi ile adil kullanım koşulları adı altında yeni bir uygulamaya geçme kararı almıştır.http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx

Uygulama sınırsız-limitsiz-kotasız olarak reklamı yapılan ve satılan hizmetin 15 Nisan 2010 tarihi ile download hızınızın 5Gb katı, upload hızınızın da 10Gb katı kadar kota getirmektedir. Bir örnek vermemiz gerekirse 10Mbit sınırsız Superonline kullanıcısı 15 Nisan sonrasında 10mbit X 5Gb = 50Gb download* yaparsa ve/veya 1Mbit X 10Gb=10Gb upload yaparsa kotayı astığı günden itibaren 512 kbps download,128 kbps upload(20 kat yavaş) hızlarını sonraki fatura dönemine kadar kullanmak zorunda kalacaktır.

Sözleşme süresi dolan kullanıcılar istedikleri an aboneliklerini iptal edebilecekleri gibi sözleşmesi henüz dolmamış ya da yeni başlamış olan aboneler de Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi gereğince abonelik sonlandırma için başvurabileceklerdir.

Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 19/3 maddesi şunu belirtmektedir:
    Abonelik Sözleşmesinin Feshinde Takip Edilecek Usul

Madde 19 — Aboneler, abonelik sözleşmesini feshetmek istedikleri takdirde, bu taleplerini ilgili işletmecinin iletişim adresine/tam yetkili bayiye yazılı olarak veya müşteri hizmetlerini arayarak ya da internet aracılığıyla bildirirler. Yazılı bildirimde abonenin kimliğini ispatlaması suretiyle abonelik sözleşmesi feshedilir.

Müşteri hizmetleri birimi aranarak ya da internet aracılığıyla yapılan bildirimlerde abonenin kimlik bilgilerine ek olarak varsa daha önceden belirlenmiş güvenlik şifresi istenebilir. Abonenin hizmet alımı, bildirimin yapıldığı gün durdurulur. Hizmet alımının durdurulmasını müteakiben aboneler on gün içerisinde işletmecinin iletişim adresine veya tam yetkili bayiye yazılı bildirimde bulunurlar. Süresinde bildirimde bulunmayan abonelerin sözleşmeleri işletmeci tarafından feshedilmeyerek hizmet sunumuna devam edilebilir.

İşletmeci tarafından abonelik sözleşme koşullarında değişiklik yapıldığının aboneye bildirilmesinden sonra, abone herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme hakkına sahiptir. İşletmeciler, sözleşmede yapılacak değişiklikler yürürlüğe girmeden en az bir ay önce abonelerini bilgilendirmekle ve söz konusu değişikliklerin abone tarafından kabul edilmemesi halinde abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeyi feshedebilme haklarının bulunduğunu bildirmekle yükümlüdürler.

Özetle yeni sözleşme koşullarını kabul etmeyecek kullanıcılar, Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği 19/3 maddesi gereğince aboneliklerini hiçbir tazminat ödemeden feshedebilirler.

Superonline’ın bu kararı sonrası abonelerin yoğun tepkisi sonucu müşteri hizmetleri kilitlenmiştir. Şikâyetlerinizi 444 222 0 nolu müşteri hizmetlerine veya hizmet@superonline.net mail adresine iletebilirsiniz.

*50Gb download 10Mbit abone için yeterli izlenimi uyandırabilir ancak 10Mbit hız ile saatte ortalama 4Gb download yapılabildiği hesap edilirse bir gün içerisinde kotanızı doldurabilirsiniz.”

Bence Superonline ile görüşüp eğer bu kararlarında ısrarcılarsa tüketici hakları yönetmeliğinin 19/3 maddesine göre hepimiz bize atılan bu kazığı cezalandırmak için aboneliklerimizi iptal etmeliyiz.

İlginiz için çok teşekkürler, İyi günler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: extreme_mac

Çukurova bölgesi sorumlusu ile birebir görüşme fırsatım oldu ve bu kota konusunda kendisinin bile haberi yok. Sonra 1-2 yere sordu ve durumun göründüğü gibi olmadığını anlattı. Bu kota mevzusu mahkeme kararı ile alınmış ve superonline'da uymak zorundaymış. Ama kimse kontrol etmeyeceği için kota aşımı hiçbir sorun teşkil etmeyecekmiş. Kararı yayınlamak zorunda kalmışlar ama uygulama konusunda esnek olacaklar. Mahkemenin kararı alma amacı ise korsanı engelleyebilmekmiş. Yani superonline kaldığı yerden devam edecek :)

Kusura bakma ama sallamış hocam. Her yerden farklı insider info geliyor, kimi pazarlama ekibinin kararı diyor, kimi rekabet kurulu, kimi mahkeme vs.

Korsanın önüne geçmek için olsa tüm ISPler uyardı, aynı zamanda ilgili kanun emsal gösterilirdi, biz de danıştaya taşırdık. Traş yani.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spyofthegod

Ya bir yönetici yok mu? yar bana bir eğlence meded.

Yardımcı olabileceğim bir konu ise destek olabilirim.

Nerden geldin bilmiyorum ama konuyu güzel dağıttın değişik bir ambians oldu teşekkürler. Bizde burda az daha kafayı sıyırmak üzereydik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme_mac

Çukurova bölgesi sorumlusu ile birebir görüşme fırsatım oldu ve bu kota konusunda kendisinin bile haberi yok. Sonra 1-2 yere sordu ve durumun göründüğü gibi olmadığını anlattı. Bu kota mevzusu mahkeme kararı ile alınmış ve superonline'da uymak zorundaymış. Ama kimse kontrol etmeyeceği için kota aşımı hiçbir sorun teşkil etmeyecekmiş. Kararı yayınlamak zorunda kalmışlar ama uygulama konusunda esnek olacaklar. Mahkemenin kararı alma amacı ise korsanı engelleyebilmekmiş. Yani superonline kaldığı yerden devam edecek :)

bunu bana gece 3 telefon açıp bile söyleyebilirler...ne gerek bu kadar insanı germeye....
  • quote:

Orijinalden alıntı: gobris

50 gb bana yeter diyen komsulariniza sunu gosterin bence

"Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir.
    Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir.
    Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir.
    Sağlayıcı, tüketicinin seçtiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür."

Kardesim bana vaadettiginiz hatti saglayamiyorsunuz madem. o Zaman ucreti dusun desinler.
    Sonucta ayipli mal satiyor ve bedel indirimi hakkiniz sakli
    Sonucta cevrenizde 50 gbta olsa ben halimden memnunum diyecek birileri cikacaktir.
    En azindan indirim talep etsinler ki finansal olarak "kapak" nasil yapiliyormus gorsun birileri.

Konunun belirttiğin maddeyle alakası yok, porselen almıyorsun 1 ay içinde iade edesin :) Maddenin tamamını yazdım.. Bu konu ile ilgili madde 19/3 maddesidir karıştırmayalım..

Madde 4- Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

• Superonline geçmek için adsl sözleşmemi iptal ettirip geçtim. Bunun için de 250 liralık ceza ödedim. Aralık'ta 12 aylık sözleşme imzaladım. Hukuksal olarak 250 TL cezayı ödettirmem ya da modemi iade etmemem gibi hakkım doğuyor mu?
  • sizide arayıp ismimiz superonline'a değiştiği için sözleşme imzalamanız gerekli, bir randevu tarihi verirseniz ekibimiz gelsin imzalayın dediler mi??

adamlar arada yeni sözleşmeyi imzalatıp 19/3 den çıkmamı engelliyeceklerdi!!!

ne çakal insanmış bunlar.. neyseki ekipleri benim evde olduğum zaman evimin civarına değillermiş o yüzden daha imzalayamadım!!!! haftaya kaldı ????

ne denirki böyle şirketciğe??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme777 -- 18 Mart 2010; 15:11:18 >
  • vala ben iade edemiyeceğim sanırım , hat benim üstüme ama peder boşver dedi .. nasılsa yakında 2mb gerçek sınırsız bi tarife çıkartırlar yine ona geçeriz olmassa , telekomun telefon hattı flan var şimdi ugraşamam ben.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi capoch -- 18 Mart 2010; 15:36:36 >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.