Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence Bu Saatten Sonra Gösterdiğimiz Tepkiler Bir İşe Yaramayacak Gibi (Karamsarlığım Yüzünden Özür Dilerim Ama Gerçek Bu)

Ayrıca Bir Kurum Neden Durup Dururken Kendisini Durduracak Birşey Yapabilir Bu Nasıl Olabilir Aklım Almıyor İşin İçinde Dönen Başka Şeyler Var Bana Göre Yoksa Bir Firmanın Kesin bir hitapla Sınırsız Ve Üstün Kalitede Olan Bir İnternet Vadetmesinden Sonra Aniden Böyle Bir Kararla İzlediği Teknoloji Politikasının Tamamen Zıttında Hareket Etmesi Oldukça Düşündürücü Bir Durum...

Superonline'in uyguladigi bu karar bir yana Eğer Türkiyede İnternet Politikası Hep Böyle Olacaksa Korkarımki Arkadaşlar Türkiyedeki İnternet Ağının Yavaş Yavaş Sonlanması Anlamına Gelecek İnternet Başladığı Yıllarda Tamamen Lüks Bir Tüketim Malzemesi Olacak

Uyanmadıkça Daha Çok Bu Sahnelere Şahit Olacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatherman

Ya herkes farklı birşey söylemiş, kararsız kalıyor insan. Kimisi var ama uygulanmayacak diyor, kimisi uygulanacak diyor. Yok mu kesin bilgisi olan?

Kim uygulanmayacak diyor? Sitesinde boşuna yazmadılar.

Sadece şirket fikrini değiştirip tepkiden çekinirse bırakırlar.

Kararsız kalmayın, tepkinizi her yere yazın, yukarıya copy/paste için yazılar yazdım.

Pek istemesem de bunun olmasını, eğer ki bu karardan dönmezlerse, ve gerçek sınırsız tarife açmazlarsa, Superonline'ın imajını ve müşterisini kaybedip fiber bölümünün ve hatta adsl bölümünün batması en içten dileğim olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 18 Mart 2010; 16:14:55 >

• Önce Kendi aramızda bi ortak noktada buluşamıyoruz ki.

Kimisi kota yeter diyor kimisi Ben kotaya zihniyeti için karşıyım diyor kimisi torrent kullancam o yüzden karşıyım diyor. vs vs..

Çıkış noktamız Kota zihniyetinin yanlışlığı olmalı.Kandırıldık ey kullanıcılar.Sözleşmeyi imzalarken bize sınırsız mı kotalımı diye sorulmadımı...

Kimbilir belkide dendiği gibidir..Bir zorunluluktur bunu yazmaları ama dikkate almazlar..Orası bilinmez.Belkide 50.1 olunca kotamız 512 lere düşecek hızımız..Buda bilinmez..

Tek bir gerçek var ki yineliyorum..Kandırıldık...
  • kendi imzaladğım sözlememi okuyorumda 4.8 maddesi şunu diyor:

4.8 hizmetin kapsamı, verilmesi ve donanımın kurulması için gereken bilgiler ABONE tarafndan işbu sözleşmenin imzası anında sözleşmenin 1.sayfasında bulunan formun doldurulması yoluyla TELLCOM a verilecek olup , uygulanacak tarife ve kampanya bu bilgiye istinaden belirlenecektir.

bu kapsamda bende 1. sayfadaki taahhüt süresi ve kampanya adı boş o zaman benim için herhangi bir taahhüt öz konusuda değildir...
    yanlış mı yorumladım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.LuCiFeR

Bence Bu Saatten Sonra Gösterdiğimiz Tepkiler Bir İşe Yaramayacak Gibi (Karamsarlığım Yüzünden Özür Dilerim Ama Gerçek Bu)

Ayrıca Bir Kurum Neden Durup Dururken Kendisini Durduracak Birşey Yapabilir Bu Nasıl Olabilir Aklım Almıyor İşin İçinde Dönen Başka Şeyler Var Bana Göre Yoksa Bir Firmanın Kesin bir hitapla Sınırsız Ve Üstün Kalitede Olan Bir İnternet Vadetmesinden Sonra Aniden Böyle Bir Kararla İzlediği Teknoloji Politikasının Tamamen Zıttında Hareket Etmesi Oldukça Düşündürücü Bir Durum...

Superonline'in uyguladigi bu karar bir yana Eğer Türkiyede İnternet Politikası Hep Böyle Olacaksa Korkarımki Arkadaşlar Türkiyedeki İnternet Ağının Yavaş Yavaş Sonlanması Anlamına Gelecek İnternet Başladığı Yıllarda Tamamen Lüks Bir Tüketim Malzemesi Olacak

Tek mantıklı açıklaması, Turkcell'in ve 3G'nin önünün açılması olabilir.

Ya da önceki mesajlarda içeriği belli değil ama sınırsız tarifede var deniyor. İnsanları kaçırtıp yüksek fiyattan yeniden müşteri kapma çabasıdır.

• koymuşlarsa uygularlar.Hizmet verdikleri bölgeler arttıkça alt yapılaru yetersiz kalmaya başladı anlaşılan.Daha yolun başında böyle yaparlarsa TTneti aratmaz bunlarda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketenhelva

quote:

Orijinalden alıntı: extreme_mac

Çukurova bölgesi sorumlusu ile birebir görüşme fırsatım oldu ve bu kota konusunda kendisinin bile haberi yok. Sonra 1-2 yere sordu ve durumun göründüğü gibi olmadığını anlattı. Bu kota mevzusu mahkeme kararı ile alınmış ve superonline'da uymak zorundaymış. Ama kimse kontrol etmeyeceği için kota aşımı hiçbir sorun teşkil etmeyecekmiş. Kararı yayınlamak zorunda kalmışlar ama uygulama konusunda esnek olacaklar. Mahkemenin kararı alma amacı ise korsanı engelleyebilmekmiş. Yani superonline kaldığı yerden devam edecek :)

Kusura bakma ama sallamış hocam. Her yerden farklı insider info geliyor, kimi pazarlama ekibinin kararı diyor, kimi rekabet kurulu, kimi mahkeme vs.

Korsanın önüne geçmek için olsa tüm ISPler uyardı, aynı zamanda ilgili kanun emsal gösterilirdi, biz de danıştaya taşırdık. Traş yani.

Arkadaşlar bu haber sallama değil aynı şeyi bende yetkilinin birinden duydum..

• bir sitede en son paragafta şunlar yazıyor ...

"Mevcut abonelerin durumu belirsiz

Bu açıklamadan önce sınırsız hizmet sözleşmesi imzalamış olan abonelerin durumu ise belirsiz. SuperOnline ile sınırsız hizmet almak üzere sözleşme imzalayan kullanıcıların, sözleşme şartlarındaki bu değişikliklerden etkilenmemesi gerekiyor. Uzmanlar mevcut sözleşmelerde meydana getirilen değişikliklerin kullanıcıları etkilemeyeceği fikrini savunurken "Daha önce çeşitli telefon operatörleri de daha önce sattıkları hizmetlerin şartlarını değiştirdi. Ancak mahkeme kararları bu sözleşmelerin ilk günkü haliyle kalması gerektiğini ortaya koydu. Böyle bir durumda tüketici mahkemelerinde de benzer sonuçların ortaya çıkması muhtemel" diyorlar. "

aslında bu durum bana umut verdi , tepkili bir şekilde devam edip hız düşümleri başladığı zaman tüketici dernekleri ile topluca mahkemeye giderek kazanımış hakkımıza devam ederiz diye düşünüyorum...

• Komediye bak neymiş çok fazla illegal içerik indiriliyomuş o yüzden limit koyuyorlarmış; neymiş mahkeme kararıyla limit koyuluyormuş (ttnet, vdsl e niçin koymuyor o zaman?). Böyle saçma şey anca Türkiyede olur. 100 mbit/sn ver sen sonra hatlar çok yoğun illegal içerik çok iniyor diye kota koy. 100 mbit/sn hızın amacı nedir ? Youtube dan doya doya hd kalitesinde video izlemek mi? 100 mbit/sn lik bağlantıyı kullanabileceğin bir tane legal içerik varmı ? Superonline abonesi olmadığım halde şu yaptıkları yüzünden sinir krizi geçiriyorum. 10 - 20 - 100 mbit/sn ne taahhüt ettiysen müsterine onu vermek zorundasın. Ama altyapıya yatırım yapmak yerine hazırki altyapı üzerinden ne kadar müşteri toplarsan o kadar kar. Superonlinenın mantığı işte bu. Kim ne derse desin ttnet bu ülkede rakipsiz olduğunu ve sonsuza kadar da öyle kalacağını ispatlamıştır. Ne Superonline nın 100 mbit/sn lik ışık hızındaki limitli bağlantısını ne de uydunetin kalabalık saatlerde yerde sürünen bağlantısını, ttnetin 1 mbit/sn lik sınırsızına değişmem. (her ne kadar 900 kb/sn alsamda.)

• Mahkeme kararı olay sallama yalan arkadaşlar sorumluluğu kendilerinden başkalarına atmaya çalışıyorlar. Eğer varsa böyle bir karar koyarlardı sitelerine kimse birşey diyemezdi. Olay illegalite ise türkiyede en çok abonesi olan adsl firmaları böyle bir duyuru yapar ve limit koyarlardı. Her konuşan doğruyu söyleyecek diye bişey yok. Kim yoğurdum ekşi der ki zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.LuCiFeR

Bence Bu Saatten Sonra Gösterdiğimiz Tepkiler Bir İşe Yaramayacak Gibi (Karamsarlığım Yüzünden Özür Dilerim Ama Gerçek Bu)

Hocam Allahaşkına her kelimenin ilk harfini büyük yazma. Arada bir de noktalama işaretleri kullansan iyi olur, ne dediğin anlaşılmıyor.

Konuya dönecek olursak : Zaten şu sıra yurtdışı çıkışlarında problem var Superonline'ın(Veya dün gece müşteri hizmetleri yetkilisi beni kafaladı). Yaklaşık iki haftadır böyleymiş, ben farketmemiştim Wow oynamadığım için bir süredir. Dün gece bir raide gireyim dedim bir saat içinde 10-15 kere düştüm. Hız testinde de yurtdışı çıkışları 1Mbit civarındaydı, bazı sunucularda ise 0.23Mbit falan ölçülüyordu. 10Nisan'a kadar bir değişiklik yapmazlar ise iptal ettireceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaraDavut1989

Şu 444 22 20 yi cep telefonundan arasam kaç kontör gider beyler? Hattım turkcell.

Ayrıca torrent konusunda haksızlık edenler var.10 mbit kullanan birisi ayda 500 gb yi geçmediği zaman bence sorun yok çünkü isterse 3 tb ye yakın download yapabiliyor.50 gb çok büyük bir kısıtlama.

beklemekten fazla kontörün gidebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cscem25

Arkadaşlar;

Artık, telefon bağlantınız olmadan internete bağlanabileceksiniz!!

Süperonline sitenizi ziyaret ediniz.

http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx

Türk telekom gidici...

şartlarını okumanı rica ederim.Burada bu kadar insan neyin mücadelesini veriyor bir bak kardeş

• Durum gittikçe çirkinleşiyor

http://forum.donanimhaber.com/m_38497236/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: trevanian000

Durum gittikçe çirkinleşiyor

bu adil kullanımdan önce yapılmaya başlanmıştı diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M0ney4n0t

quote:

Bence bize duyurmadan önce olaya başlamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trevanian000 -- 18 Mart 2010; 16:47:29 >
  • quote:

quote:

quote:

yuh artık iyice işin ucu kaçtı bu nasıl bir harekettir ya :S

• Arkadaşlar tepki olarak yapabileceğimiz şeyleri, yazacağımız yazıları hazır "copy/paste" halinde aşağıda özetledim, bu konuda çok çabuk kayboluyor, lütfen herkes bu tepki işini bir ucundan tutup desteklesin:

http://forum.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRaMbLeN

quote:

quote:

quote:

yuh artık iyice işin ucu kaçtı bu nasıl bir harekettir ya :S

Sonuçta hakkım var kardeşim. 2 sene sözleşme yapmışım. BEn zora düşsem, iptal edelim desem kabul edecekler mi; tabii ki hayır.

AMA...Sizin gibi şirkete deyip iptal etmek lazım. Bi daha da her gördüğüm yerde suratlarına tükürmeli. Rezaletin böylesi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cscem25

Arkadaşlar;

Artık, telefon bağlantınız olmadan internete bağlanabileceksiniz!!

Süperonline sitenizi ziyaret ediniz.

http://www.superonline.net/bireysel/urunler/fiber/superfiber.aspx

Türk telekom gidici...

şartlarını okumanı rica ederim.Burada bu kadar insan neyin mücadelesini veriyor bir bak kardeş

Reklamcı bu arkadaş arkadaşım, diğer mesajlarına bakarsan anlarsın.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.