5 Mbit lik LIMITSIZ tarife cikarsalar iyi olur... 49 TL ye..
katılıyorum..
ne güzel limit getirmişler işte indir indir nereye kadar,herkes için adaletli davranıldı hiç olmaz ise superonlıne'ı kutluyorum
şimdi şikayetim.com da dolaşırken bir şikayete cevap verdiklerini gördüm.
şikayet:
Buradan herkese sesleniyorum superonline adlı şirket adil kullanım saçmalığı altında insanların internet özgürlüğünü kısıtlamaktadır. Urankent de ankarada oturuyorum hizmetinizi buraya kadar getirmek için çok uğraştım ama artık sizden vazgeçiyorum. Talebimi geri çekiyorum gelmeyin istemez. haberin linki burada milliyet gazetesinden okuyabilirsiniz. "http://www.milliyet.com.tr/sinirsiz-sinirli-internet/ekonomi/sondakika/16.03.2010/1212202/default.htm"
Bu resmen insanları kazıklamaktır. Yazıklar olsun
cevapları:
Değerli İlgili ,
Adil Kullanım Koşulları, söz konusu hizmetin türü ve amacı dışında, diğer kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin içerik ya da kalitesine etki edecek şekilde her turlu nitel ve nicel durum ile kullanılmasını engellemek amacıyla oluşturulmuştur.
Superonline olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini korumak ve sistemde oluşabilecek herhangi bir suistimalden müşterilerimizin etkilenmesini engellemek amacıyla Superonline Fiber İnternet hizmetinde Adil Kullanım Koşulları uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Superonline Fiber İnternet hizmetinden yararlanmakta olan müşterilerimizin % 95'ten fazlası, hali hazırda Adil Kullanım Koşulları ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarda data kullanımı yapmaktadırlar ve bu müşterilerimiz belirtilen bu uygulamadan hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceklerdir.
Saygılarımızla ,
SUPERONLINE
Suistimal ediyor dedikleri kullanıcılara eğer 99 lira verirlerse profesyonel diyen bir firmadır ne yapsa yeridir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 23 Nisan 2010; 18:57:11 >
@Diablo muhteşem bir çalışma olmuş
quote:
Orijinalden alıntı: Diablo
Gerçekten harika olmuş hocam Gerçeklik payı var mı peki? Yukarıda bir arkadaş böyle birşeyden sözediyordu?
Bazı arkadaşlar arayıp sormuş, bu fiyatları almışlar, fiyatlar gerçek sanırım. Ben de arayıp sormayı düşünüyorum bugün.
quote:
Orijinalden alıntı: Xreleave
quote:
Orijinalden alıntı: diciotto Bizim insanımızın kanında biat etmek var birisi bir şey koydu ise haklıdır mutlak deyip ona karşı çıkmamak. Hemen işte sizin yüzünüzden deyip hedef gösterilen kesimi suçlamak. Bir dur düşün yani dimi yapılan mantıklı mı yok illa birşeylere boyun eğmek zorunda çünkü böyle alışmış. Bu olaydan da anlaşıldığı gibi ülkemizde hiçbirşey değişmez bu kafalar değişmedikçe. Birileri çıkar biz yaptık oldu der. Allah tez zamanda herkese yurtdışında yaşamı nasip eylesin.
Yahu lafı neden koyun olma meselesine getiriyorsunki. Şirket in altyapısı sistemi talebi karşılayamamışki boyle bir yola gitmişler. Yoksa adamlar gittikçe büyüyüen müşterilerini neden elleriyle kendilerinden uzaklaştırsınki. Evet şirketin sucu var, ama interneti sömürmek olarak gören kullanıcıların hiçmi sucu yok allah aşkına ? Ayrıca yurt dışındada kota olayını kullanan internet saglayıcıları var. Sadece türkiyeye has bir mesele degil yani. Kullanıcı haklı; sınırsız diye uye oldukları internetn birden sınırla hale geldi, şirket bir yonden haklı; okadar talebi yogunlugu belliki türkiyede kaldırmak için daha çok yol katedilmesi gerekli...
Yok güzel kardeşim kullanıcının hiç suçu yok. Koca superonline satacağı abonmenliklerin kendisine ne kadar yük getireceğini bilmeden mi sattı, milyonlarca dolar yatırımı gözü kapalımı yaptılar sanıyorsunuz. Tabiki biliyordu, hatta bunu hizmete başladığı ilk gün biliyordu ve adım gibi eminimki bu kota olayınıda bir kaç ay değil bir kaç yıl öncesinden planladılar.
Seneler önceden SOL planlamacıları gelecek öngörülerinde, Millete sınırsız satar reklamımızı yaparız, planladığımız gün gelincede kotayı müşterinin anlına çakarız dediler. Ve dediklerini yaptılar. Torrentciler kötü diyerek suçu onların üzerine atmak, en basit tabirle kolaycılıktır. Madem Torrrentciler çok upload yapıyor upload'a sınırlama getir. Download ve Upload hızını TTnetin'de altına çekmenin ne alemi var.
Olay çok dosya çeken ve upload yapanları çezalandırmak değilki, gönüllü reklamcıları olan bizim gibi bilinçli kullanıcılar ile işlerinin bitmesi.
7 cihana adamların reklamını yaptık, kapsını bile çalamıyacakları müşterileri ikna edip üye yaptırdık, site yöneticileri etrafında kırk takla attık olmadı 50 yaşındaki adamlar ile kavga edip siteyi delik deşik etmelerini sağladık.
Af buyurunda kendi kendimizi MAL gibi kullandırdık peki ne için türlü bahaneler ile bizi kazıklmaları için. Bu olay TÜRKİYEDE İNTERNET KULLANICILARINA ATILAN EN BÜYÜK KAZIKTIR.
quote:
Bazı arkadaşlar arayıp sormuş, bu fiyatları almışlar, fiyatlar gerçek sanırım. Ben de arayıp sormayı düşünüyorum bugün.
Fiyat tarifesi şuan içni öngörülen tarifedir ve doğru bilgidir.
quote:
Orijinalden alıntı: Wheatherman
quote:
Gerçekten harika olmuş hocam Gerçeklik payı var mı peki? Yukarıda bir arkadaş böyle birşeyden sözediyordu?
@Diablo
üstad büyüksün
quote:
Orijinalden alıntı: capoch
quote:
Fiyat tarifesi şuan içni öngörülen tarifedir ve doğru bilgidir.
Siz çalışansınız sanırım 5mbitlik tarife de öngörülse çok iyi olur 10 mbit tarifesinin yarı fiyatına
quote:
Orijinalden alıntı: cocobongo
ne güzel limit getirmişler işte indir indir nereye kadar,herkes için adaletli davranıldı hiç olmaz ise superonlıne'ı kutluyorum
quote:
Orijinalden alıntı: shadow006
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: diciotto Bizim insanımızın kanında biat etmek var birisi bir şey koydu ise haklıdır mutlak deyip ona karşı çıkmamak. Hemen işte sizin yüzünüzden deyip hedef gösterilen kesimi suçlamak. Bir dur düşün yani dimi yapılan mantıklı mı yok illa birşeylere boyun eğmek zorunda çünkü böyle alışmış. Bu olaydan da anlaşıldığı gibi ülkemizde hiçbirşey değişmez bu kafalar değişmedikçe. Birileri çıkar biz yaptık oldu der. Allah tez zamanda herkese yurtdışında yaşamı nasip eylesin.
Yahu lafı neden koyun olma meselesine getiriyorsunki. Şirket in altyapısı sistemi talebi karşılayamamışki boyle bir yola gitmişler. Yoksa adamlar gittikçe büyüyüen müşterilerini neden elleriyle kendilerinden uzaklaştırsınki. Evet şirketin sucu var, ama interneti sömürmek olarak gören kullanıcıların hiçmi sucu yok allah aşkına ? Ayrıca yurt dışındada kota olayını kullanan internet saglayıcıları var. Sadece türkiyeye has bir mesele degil yani. Kullanıcı haklı; sınırsız diye uye oldukları internetn birden sınırla hale geldi, şirket bir yonden haklı; okadar talebi yogunlugu belliki türkiyede kaldırmak için daha çok yol katedilmesi gerekli...
Yok güzel kardeşim kullanıcının hiç suçu yok. Koca superonline satacağı abonmenliklerin kendisine ne kadar yük getireceğini bilmeden mi sattı, milyonlarca dolar yatırımı gözü kapalımı yaptılar sanıyorsunuz. Tabiki biliyordu, hatta bunu hizmete başladığı ilk gün biliyordu ve adım gibi eminimki bu kota olayınıda bir kaç ay değil bir kaç yıl öncesinden planladılar.
Seneler önceden SOL planlamacıları gelecek öngörülerinde, Millete sınırsız satar reklamımızı yaparız, planladığımız gün gelincede kotayı müşterinin anlına çakarız dediler. Ve dediklerini yaptılar. Torrentciler kötü diyerek suçu onların üzerine atmak, en basit tabirle kolaycılıktır. Madem Torrrentciler çok upload yapıyor upload'a sınırlama getir. Download ve Upload hızını TTnetin'de altına çekmenin ne alemi var.
Olay çok dosya çeken ve upload yapanları çezalandırmak değilki, gönüllü reklamcıları olan bizim gibi bilinçli kullanıcılar ile işlerinin bitmesi.
7 cihana adamların reklamını yaptık, kapsını bile çalamıyacakları müşterileri ikna edip üye yaptırdık, site yöneticileri etrafında kırk takla attık olmadı 50 yaşındaki adamlar ile kavga edip siteyi delik deşik etmelerini sağladık.
Af buyurunda kendi kendimizi MAL gibi kullandırdık peki ne için türlü bahaneler ile bizi kazıklmaları için. Bu olay TÜRKİYEDE İNTERNET KULLANICILARINA ATILAN EN BÜYÜK KAZIKTIR.
Kesinlikle Katılıyorum...
:) Ortaya çıktı şimdi adil muhabbeti böyle bir fiyat listesi açıklarlarsa cidden adil kullanım saçmalığının iki katı terbiyesizlik olur. Herkes internetini kapatıp bu adamlara geçtiği içinde salak yerine konmuş olacak.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: marcoxx
5 Mbit lik LIMITSIZ tarife cikarsalar iyi olur... 49 TL ye..
10Mbit'i 99TL'ye sattıkları durumda 5Mbit limitsiz tarife çıkarsa 69TL'den aşağı olmayacaktır
quote:
Orijinalden alıntı: PhantomX
quote:
Orijinalden alıntı: spyofthegod Konuyu nerden nereye çekmişsiniz arkadaşlar ne alakası var indirilen içeriğin ne olduğunun, ben bana verdikleri limiti sadece psn'de ve online oyunlarda bitiririm zaten yani hiçmi internet kullanmayacağım video açmayacağım saçma saçma konuşup bilmişlik taslamayın, şu anda önemli olan tek şey elimizden var olan ve taahhüt edilen hakkımız alınmak isteniyor siz halan yok torent kullananlar şöyle onlar olmasa komşuların interneti azalmaz diye tartışma oluşturuyorsunuz. Ben uzakdoğuda birçok ülkede internet kullanıyorum orada hiç rastlamadım sen çok kullandın hadi bakalım bu ay hızını düşüreceğiz diye bir uygulamaya giden şirket. Zaten bu tartışmayı yapanların superonline çalışanı olduğunu düşünüyorum, superonline müdürleri ve patronları da zaten bizim böyle gereksiz tartışmalarla uğraşmamızı ve saman altından işlerini yürütmelerini istiyor bizler heralde hiçbir zaman birlik olup bir icraat ortaya çıkaramayağız.
Zaten komşuyu yavaşlatma mantığını biraz daha ileri boyuta taşırsak, Güney Korede 1gbit ile interneti sömüren insanların, Dünya'nın diğer ülkelerinin yurtdışı bağlantılarını yavaşlattığı çıkar. Tamamen aynı mantık. İndirilen içeriği değil, olayın kepazelik boyutunu tartışın, suçlu olarak download yapanları öne atıp, ben melek gibi temiz kullanıyorum interneti demenin çözüme hiç bir katkısı yok. Superonline'ın gözünde torrent, usenet, r.apid.share, iTunes, youtube, youtube HD, iş amaçlı kullanım, normal download/upload hepsi aynı = onlar için külfet. Legalliğine değil yoğunluğuna bakarak adil kullanımı getiriyorlar. Kimse kimsenin ne indirdiğine, nasıl kullandığına karışmaz, karışamaz, karışmaya kalkması da suçtur. İllegal diye şikayeti varsa da adli yollarda arar. Zevkler ve renkler farklıdır, kimisi evde fiberi kullanarak web tabanlı işler yaparken, kimisi de iTunes'dan parasını ödeyip gerekirse HD filmini, dizisini indirir, izler, kimisi tavla oynarken, kimisi de bilimi desteklemek amacıyla SETI@Home gibi programlar indirerek TB larca veri alır, gönderir.
Artı olarak Superonline'ın dediği o %5'lik kısındaki QUIKNET abonelerinden illegal içerik indirdi diye hakkında yasal işlem başlatılan var mı?. Yok, eeee o zaman superonline müşterinin indirdiği dosyanın illegal olduğuna nasıl karar verebiliyor. Yasalar adamı şuçlamamışken Superonline bu hakkı kendisinde nasıl bulabiliyor?.
Ayrıca aşşağıda Quiknetin kendi hız testi sitesihttp://www.hizinitestet.com var. Adamlar orada bile hangi hızla hangi dosyaları indirebileceğini yazmış iken. Bu dosyaları indirenleri istismarcı olarak görmesi çok ucuz bir savunma.
quote:
Orijinalden alıntı: shadow006
quote:
quote:
O kadar doğru ki yazılanlar. Yöneticilerle saatlerce süren konuşmalar, laf anlatmalar, sistemi övmeler ve cabası. İnsanları MAL yerine koydular ve gerçekten TARİHİ BİR KAZIĞA imza attılar. Gerçekten bu işin altında kalasım yok. Dibine kadar zorlayasım var.
bu arada arkadaşlar download a devam bakalım superbakkal ne kadar dayanıyo ... ne bulursanız indirin