Şimdi Ara

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!! (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.936
Cevap
7
Favori
287.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: experimente

:) Ortaya çıktı şimdi adil muhabbeti böyle bir fiyat listesi açıklarlarsa cidden adil kullanım saçmalığının iki katı terbiyesizlik olur. Herkes internetini kapatıp bu adamlara geçtiği içinde salak yerine konmuş olacak.

Açıkladılar bile.
  • Adil kullanım zırvası çıkmadan Yeni fiyatlar bu şekilde olcak yeni abonelerimiz ve Tahaddüt süresi biten kullanıcılarımız bu şekilde kullanıcaklar deselerde bi nebze anlayışla karşılanabilirdi.ama bu şekilde hiç hoş olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

şimdi şikayetim.com da dolaşırken bir şikayete cevap verdiklerini gördüm.

şikayet:

Buradan herkese sesleniyorum superonline adlı şirket adil kullanım saçmalığı altında insanların internet özgürlüğünü kısıtlamaktadır. Urankent de ankarada oturuyorum hizmetinizi buraya kadar getirmek için çok uğraştım ama artık sizden vazgeçiyorum. Talebimi geri çekiyorum gelmeyin istemez. haberin linki burada milliyet gazetesinden okuyabilirsiniz.
    "http://www.milliyet.com.tr/sinirsiz-sinirli-internet/ekonomi/sondakika/16.03.2010/1212202/default.htm"

Bu resmen insanları kazıklamaktır. Yazıklar olsun

cevapları:

Değerli İlgili ,

Adil Kullanım Koşulları, söz konusu hizmetin türü ve amacı dışında, diğer kullanıcıların haklarına ve aldıkları hizmetin içerik ya da kalitesine etki edecek şekilde her turlu nitel ve nicel durum ile kullanılmasını engellemek amacıyla oluşturulmuştur.

Superonline olarak, müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini korumak ve sistemde oluşabilecek herhangi bir suistimalden müşterilerimizin etkilenmesini engellemek amacıyla Superonline Fiber İnternet hizmetinde Adil Kullanım Koşulları uygulamasına geçmiş bulunuyoruz. Superonline Fiber İnternet hizmetinden yararlanmakta olan müşterilerimizin % 95'ten fazlası, hali hazırda Adil Kullanım Koşulları ile belirtilen limitlerden daha düşük miktarda data kullanımı yapmaktadırlar ve bu müşterilerimiz belirtilen bu uygulamadan hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceklerdir.

Saygılarımızla ,

SUPERONLINE

Diğer kullanıcıların indirmeden etkilenmemesini istiyorlarsa kullanıcılarını KAZIKLAMAK yerine altyapılarını artırıp bundan etkilenmemelerini sağlayabilirler. Bence bu çok önceden planlanmış BÜYÜK BİR OYUNDU! Amaç tanınmak ve abone temelini elde etmekti. Şimdi gerçek yüzlerini gösterdiler. AZICIK AİLESİNE, EMEĞİNE, PARASINA SAYGISI OLAN VE APTAL YERİNE KONMAYI KABUL ETMEYEN HERKESİ TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUM!!!

http://forum.donanimhaber.com/m_38525534/tm.htm

• Ben ogrenci evinde oldugum icin fiberi kullanamiyorum o yuzden bu sozde %95 lik dilimdeyim sanirim, normalde 100 gb i cok rahat geciyorum kullandigim aylarda, bende sikayetimi en kisa zamanda bu korumaya aldiklari dilimden biri oldugumu belirterek sikayetimi yapacagim. Bugune kadar da sol hakkinda soyledigim butun ovgu dolu sozleri geri aliyorum. Sonuc alinmassa kesinlikle iptal ettiririm, 1 mbit olsun vallahi billahi sinirsiz olsun.
  • ülkemizde kim tam olarak istediğini elde edebiliyorki?! TTnet belki faklı nedenlerden dolayı düşüremiyor veya düşürmüyor 512 Kpbs e . Emin olalım ki Superonline acımaz.
    Sınırsız kullanmaya devam ediyoruz,sınırsız tarifeye sınır diye bi olay yok.İşine gelirse kullanırsın işine gelmezse hızının düşmesi : 2Limitsiz, 4Limitsiz veya 8Limitsiz alırsın ;parayı bayılırsın ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

SUPERONLINE'DAN ADİL KULLANIM KOŞULLARI : LİMİTSİZE DE LİMİT !!!

Güzel çalışma olmuş hocam :))

• Bir diğer mesaj yazdığım gibi:

quote:

Orijinalden alıntı: Dpower

Adil kullanım diyorlar ama bağlantı hızımıza bak Lanet olsun!

Diyelim ki sonuç aldık ve eski tarifeye döndüler. "Yurtdışı çıkışlarında çalışma var" deyip 14 gündür böyle olan bağlantıyı sürekli bu hale getirmeyeceklerini nereden biliyoruz. Sürekli "çalışma var" ayağına yatıp haftada bir gün normal hızda altı gün böyle yavaş hızda internet verirlerse ne olacak?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: experimente

:) Ortaya çıktı şimdi adil muhabbeti böyle bir fiyat listesi açıklarlarsa cidden adil kullanım saçmalığının iki katı terbiyesizlik olur. Herkes internetini kapatıp bu adamlara geçtiği içinde salak yerine konmuş olacak.

Açıkladılar bile.

Nerede açıklandı? Ben sitelerinde göremedim, eski tarifeler devam ediyor?
  • Sitelerinde yazmıyor ama müşteri hizmetlerini arayan bazı arkadaşlar bu raklamları almışlar.
  • Şu anda yurtdışı çıkışları 512K ya düştü.

• quote:

Sitelerinde yazmıyor ama müşteri hizmetlerini arayan bazı arkadaşlar bu raklamları almışlar.

Çok sağlam geçirmişler tarifelere eğer böyle olduysa.

Eski 100mbit fiyatına 10mbit alınabiliyor

Superonline'ın bitişinin başlangıcı.
  • imreniyordum bu fiber internet kullanıcılarına ama şuan üzülüyorum desem yeridir...
  • Hayret birşey ya! Yani bana sözleşme imzalatıyor 2 senelik, daha senesi dolmadan iki katına çıkartıyor fiyatı! Olacak iş değil! Umarım bu uğraşlarımız sonuç verir. Yazıklar olsun...
  • ben de müşteri hizmetlerini arayarak aldım bu fiyatları. 20 mbitin 199 TL olmasını aklım almıyor. yani bu sınırsız isteyen kullanıcılar için en fazla 10 mb sınırsız verebilirim demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marslanoglu

@hasli

Ülkelerdeki internet bağlantı çeşitlerini ve hızlarını birbirleriyle kıyaslayamayız. Her ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel farklılıkları var. Japonyada günlük 30Gb adil kullanım limiti olan internet sağlayıcıları var. Ama yine Japonyada insanlar çok yüksek hızda internetim olsun diye bir düşüncede de olmuyorlar. Örnek olarak Japonya'da 100 Mbit'e kadar aylık fiber internet 5400 Yen civarı, yaklaşık 92 TL vergi dahil. Alınan vergi sadece 260 Yen, yani 5 TL civarı. B,z,m ülkemizde alınan KDV ve ÖTV ne kadar faturalarımızda görüyoruz. Ama gelelim Japonyadaki diğer ücretlendirmelere; Japonya'da binalara takılan tüm cihazlardan "optik network cihaz kullanım bedeli" olarak aylık 78 TL civarı kira alınıyor, buna ilave evlere yapılan kablolama ücretli ve aylık 840 Yen, 14 TL civarı kablolama ücreti alınyor.. Minimum 12 ay taahhütlü kontrat yapılıyor, 12 aydan önce ayrılırsanız 8400 Yen, 141 TL civarı para ödüyorsunuz. Bağlantı bir binada 6 veya daha çok kullanıcı başvurursa yapılıyor. Kontrat yaptığında 2900 Yen, 49 TL ödüyorsun. Yani 100 Mbit'e kadar internet aylık 120 TL civarına geliyor. En son belirtilen koşul ise "internet hızı ağ yoğunluğu ve abonenin kullanım durumuna göre değişir" şeklinde yani adil kullanım bu şekilde belirtilmiş.

Bilgiler icin ozellikle de fiyatlar icin tesekkur ederım.Benım edındıgım rakamlardan cok daha uygunlar.

Oncekı mesajımda ısrarla uzerınde durdugum adıl kullanımın bırcok ulkede gercek sınırsız alternatıflerı ıle bırlıkte sunuldugu ıdı.Buradan yıne tekrarlayacagım dunyanın heryerındnekı baglantı cesıtlerını ve hızlarını bırbırı ıle kıyaslayabılırız cunku dolar bazında aynı ucretı oderken daha az hız alabılmekteyız,ılave olarak gelır duzeyımız cok daha dusuk.Yanı bıze daha pahallıya malolan bır hızmet ıcın yıne de ınsaflı davranarak gelır duzeylerı farkımızı analız dısı bırakıyorum.Bu durumda da kıyas edebılme hakkına sahıbım.

Daha oncelerı de belırttıgım gıbı adıl kullanımda ısrarcı olunması durumunda muhım olan hız/lımıt oranının mantık dahılınde olmasıdır,sızın ornegınızdekı gunluk 30Gb lımıt oldukca kabul edılebılır bır rakamdır ve dıkkat edersenız hızından sız bahsetmemıssınız ben de sorma geregı hıssetmedım.Kısacası bircok hız secenegi ıcın gunluk 30 Gb kafıdır adıl kullanım dahılınde.

Japonyada insanlar çok yüksek hızda internetim olsun diye bir düşüncede de olmuyorlar,haklısınız ama bunun kultur degiskeni ile ilgili bir bagıntısı yok,bu bıraz doyuma ulasılmıslık ile biraz da ihtiyac dahilinde kullanma ile ilgili bir durum.Sonucta yuksek hızlarla tanısıklıkları bızden cok eskılere dayanmakta.Kendılerının mobil hızlarını tahmin ediyorum benden iyi tecrube etmissinizdir.

Son olarak,"internet hızı ağ yoğunluğu ve abonenin kullanım durumuna göre değişir" bu maddeyi biraz acıklamakta fayda var.Gercek sınırsız tarıfelerde uygulana bu madde adil kullanım oranının ıkamesı olup,cok daha mantıklı ve kullanılabılır bır uygulamadır.Herhangı bır lımıt olmaksızın yogunluk durumunda hızınızda bir miktar indirime gidiliyor ancak bu hız dususu sadece yogunluk anlarında gecerlı oluyor,yanı ulkemızdekı gıbı adeta bır ceza nıyetıne sonrakı fatura donemıne kadar gecerlı olmuyor.

Ulkemız ve japonya arasında kıyaslanamayacak bırcok noktadan benım acımdan en onemlısı,ıs ahlakı ve bıreyın kurumlar karsısındakı haklarının guvence altında olması.Umarım gun gelır her detayımızı japon dostlarımızla kıyas edebılırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

quote:

Sitelerinde yazmıyor ama müşteri hizmetlerini arayan bazı arkadaşlar bu raklamları almışlar.

Çok sağlam geçirmişler tarifelere eğer böyle olduysa.

Eski 100mbit fiyatına 10mbit alınabiliyor

Superonline'ın bitişinin başlangıcı.

Yok ya bu adamların internetini sömürmek müstehaktır. Adamı zıvanadın çıkarttılar. Asılın downloada, hayatımda son kere bu hızları görücem uzun vadeli 24/7 downloadda, eğer bu tarife doğruysa!!!!

Sağlam küfürler uçuşuyor havada.

Alın size adil kullanımmış, 2 saatte bitiririm şimdi aylık adil kullanımızını, 100mbit ışın hızında tavla oynatan Fiber!

İzlemeyeceğim filmi indiricem şimdi sinirden (fikri de bu konudan aldım), sana yazıklar olsun Superonline!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 18 Mart 2010; 20:27:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Artemis_KaSTeL

şaka gibi...TTnet iyki var diyeceğim nerdeyse...

quote:

İki mesaj da beni cok guldurdu,bu kadar haksızlık sonrası gerginligimiz ust sınırlara dayanmısken arada boyle esprilerin olması da cok hos.Sizlere de tesekkurler sevgili arkadaslar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasli

quote:

Orijinalden alıntı: Artemis_KaSTeL

şaka gibi...TTnet iyki var diyeceğim nerdeyse...

quote:

İki mesaj da beni cok guldurdu,bu kadar haksızlık sonrası gerginligimiz ust sınırlara dayanmısken arada boyle esprilerin olması da cok hos.Sizlere de tesekkurler sevgili arkadaslar.

Ben hala kötü bir rüyada gibi hissediyorum kendimi :(

• @Diablo 'nun süper mesajındaki fiyatlar gerçekse ve eğer böyle bir tarife çıkaracaklarsa BU BÜYÜK TERBİYESİZLİK'tir, bunu savunan arkadaşların bile artık savunabileceklerini düşünmüyorum.
  • inadına torrent açtım bulduğum ne varsa ekledim.. indirince silecem.. bidaha indirecemm..

patlasın internetleri..
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.