Şimdi Ara

Superonline Fiber 25. Port Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biraz önce superonline müşteri hizmetlerini arayarak 25. portumu mail sunucum için açtırmak istediğimi söyledim. Müşteri temsilcisi sadece modem üzerinden yönlendirme yaparak görüşmeyi sonlandırdı. 25. portun engelli olduğunu bunun kaldırılması gerektiğini anlatmaya çalıştım ne dediğimi bile anlamadılar. Nasıl ilerlemeliyim.

• Mail sunucunuz için 587 portunu kullanmalısınız ev içinde Mail sunucusu kurmak istiyorsanız bence çok gereksiz okadar çok ücretsiz Mail hizmeti veren yer varken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spam maili engellemek için engellettiler... SOLNet ile alakası yok BTK ile alakalı diye tahmin ediyorum...
  • port 25 yasağı ülkemize özel değil, detaylı bilgi burada var:https://www.xfinity.com/support/internet/email-port-25-no-longer-supported/

587 kullanmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 26 Mart 2017; 19:31:23 >
  • evde mail,web,vpn,proxy sunucum var. 6 tb alanım var. hiçbir ücretsiz sistem bu özellikleri sağlayamaz. Benim anlamadığım müşteri hizmetleri bu durumu nasıl bilmiyor, açılması talep edildiğinde neden açılmıyor. Açılmayacak diye yasal bir dayanak varmı.? Bu durumu nasıl çözebilirim. Müşteri hizmetleri 25 portunun özel durumunu bile bilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsaglam

evde mail,web,vpn,proxy sunucum var. 6 tb alanım var. hiçbir ücretsiz sistem bu özellikleri sağlayamaz. Benim anlamadığım müşteri hizmetleri bu durumu nasıl bilmiyor, açılması talep edildiğinde neden açılmıyor. Açılmayacak diye yasal bir dayanak varmı.? Bu durumu nasıl çözebilirim. Müşteri hizmetleri 25 portunun özel durumunu bile bilmiyor.

Yasal dayanak var. Asil 25 zorunlulugu neden?

• quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

quote:

evde mail,web,vpn,proxy sunucum var. 6 tb alanım var. hiçbir ücretsiz sistem bu özellikleri sağlayamaz. Benim anlamadığım müşteri hizmetleri bu durumu nasıl bilmiyor, açılması talep edildiğinde neden açılmıyor. Açılmayacak diye yasal bir dayanak varmı.? Bu durumu nasıl çözebilirim. Müşteri hizmetleri 25 portunun özel durumunu bile bilmiyor.

Btk sitesini inceledim dayanak yok varsa metni paylaşır mısın. 150 dolar ödeyerek aldığım mail sunucu yazılım ayarları 25 portuna göre israrim bundan kaynakli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsaglam -- 26 Mart 2017; 22:6:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 25 . portu kullanan kaldımı ya :D çok eski sistem kullanıyorsan kendin özel bir port belirle ve modemden onu 25 e yönlendir :)
  • quote:

25. portu açamazsın dostum. kanunen yasaklanmış bir durumda diretmek suçtur.

aşağıdaki linklerden detayları okuyabilirsin
    https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FSayfalar%2FSiberGuvenlik%2FUlusalVeUluslararasiBoyutlariileSG.pdf
    http://www.vodafone.com.tr/Internet/25Port.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CF803C4C -- 26 Mart 2017; 22:49:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

quote:

Btk sitesini inceledim dayanak yok varsa metni paylaşır mısın. 150 dolar ödeyerek aldığım mail sunucu yazılım ayarları 25 portuna göre israrim bundan kaynakli

Kaynak verilmiş. 8 sene geçmiş aradan, yeni verdiysen 150 dolar iade iste, 9 sene önce verdiysen yeni yazılım bulman gerekecek. Ya da önerildiği gibi routerdan sen port yönlendireceksin.

• Bunlar kanun metni degilki yönetmelik veya kanun metni yoksa açmaları lazım ayrıca google da ttnet açtığına dair birçok yazı var yasaksa onlar niye aciyorr

• quote:

Bunlar kanun metni degilki yönetmelik veya kanun metni yoksa açmaları lazım ayrıca google da ttnet açtığına dair birçok yazı var yasaksa onlar niye aciyorr

tamam.siz diretmeye devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen007

quote:

Bunlar kanun metni degilki yönetmelik veya kanun metni yoksa açmaları lazım ayrıca google da ttnet açtığına dair birçok yazı var yasaksa onlar niye aciyorr

tamam.siz diretmeye devam edin.

kanun metni koyamayacaksan yazma arkadaşım sende.
  • Konuyla ilgili "bilgi edinme hakkı"nızı kullanarak BİMER'e başvuruda bulunabilirsiniz:
    https://www.turkiye.gov.tr/basbakanlik-iletisim-merkezi

İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 27 Mart 2017; 12:14:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 port açıldı. Yukarda arkadaşların dediği gibi yasal bir engelleme felanda yok bilip bilmeden foruma yazı yazılması ne kadar anlamsız.
  • 25 nolu port talebe göre açılır, Telekom genelde sabit ip kullanıcılarına açıyordu.
    Sonradan bu opsiyonuda kaldırdılar. Sizin gibi fiber veya xdsl üzerinden mail sunucu kullanımı çok çok az.
    Mail sunucu yazılımlarının tümünde 2. port tanımlama opsiyonu mevcuttur.

Arkadaşlara terslenerek cevap vermeni gerektirek bir durum da yok.
    25. portun engellenmesinin sebebi spam mail sayısını azaltmaktı, ki büyük oranda da başarılı oldu zaten.

Mail göndereceğiniz taraf DNSBL servislerini kullanıyorsa zaten son kullanıcıların kullandığı fiber - xdsl hizmetlerinin ip aralıklarının tümünün bu servislerin kara listelerinde yer aldığını düşünürsek mail sunucudan birçok yere mail gönderemeyeceksin. Tek tek kara listelerden çıkmak için talep oluşturabilirsin ama nasıl bir sonuç alırsın bilmiyorum.
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    mxtoolbox a göre 0 kara liste. Diğer konuda ise önyargılı yaklaşılması kızdırdı beni. Yasak diyorlar zorlama diyorlar ee yasa metni yönetmelik ortada yok. Hatalı bilgi vereceğine bilmediğin konuyu yazma arkadaşım kızdığım nokta bu. Zaten konu destek için açılmış yanlış yönlendirmenin anlamı yok.
  • 80 harici bende göremedim port acik olduğunu oyun için 3 portu acmıyor adamlar kanser ettiler son gün gelsede kurtulsam diyorum artık birşeyden anladıkları yok sistem üzerinde aktif diyorlar portlar ben neden denetlediğimde kapali peki cözemedim gitti abi adamları aradıgım kadar sevgilimi bile aramadim kansernetbin.ftw .

443
    7000
    7500
    portları blocklu actirabilirseniz gelip elinnizi öpeceğim yaş 33 .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakimutata Insane

80 harici bende göremedim port acik olduğunu oyun için 3 portu acmıyor adamlar kanser ettiler son gün gelsede kurtulsam diyorum artık birşeyden anladıkları yok sistem üzerinde aktif diyorlar portlar ben neden denetlediğimde kapali peki cözemedim gitti abi adamları aradıgım kadar sevgilimi bile aramadim kansernetbin.ftw .

443
    7000
    7500

hepsi açık bende. süreç çok sancılı kolay gelsin demekten başka birşey diyemem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakimutata Insane

80 harici bende göremedim port acik olduğunu oyun için 3 portu acmıyor adamlar kanser ettiler son gün gelsede kurtulsam diyorum artık birşeyden anladıkları yok sistem üzerinde aktif diyorlar portlar ben neden denetlediğimde kapali peki cözemedim gitti abi adamları aradıgım kadar sevgilimi bile aramadim kansernetbin.ftw .

443
    7000
    7500

hepsi açık bende. süreç çok sancılı kolay gelsin demekten başka birşey diyemem.

Özelden bana acik olduğunu kanitlayan msj da göndersene bro fiber icin konuşuyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.