Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar aynı maduriyeti yasayan birisiyim. Pazarlamacılar geldiklerinde kota mevzusunu sordum aldığım cevap var ama uygulanmıyor dendi. Hatta bilgisiz adam bir de demez mi kotayı aştığınızda modemi kapatıp açtığınızda sıfırlanır diye. Dalga geçmiş resmen. Neyse bugüne kadar uygulanmayınca sıkıntı dogurmadı bana tabi. Neyse bu konu hakkında hukuki yollara bas vuranlar da vardır sadece forumlarda isyan edenler de.

Ben bir öneri getireyim Bilmiyorum size de mantıklı gelir mi? İsyan eden arkadaslarimın cogu saglam download ve upload yapıyor zaten. Bunlar arasında isini halledip interneti veya bilgisayarını kapatan var mıdır? Varsa Kotayı aşanlardan kimse bence bilgisayarı kapamasın sürekli upload download yaparak olabildiğince bandwithi kullanalım. Deve de kulak olacak belki ama belki bir nebze olsa etkisi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpi1981

quote:

Orijinalden alıntı: restof

quote:

Orijinalden alıntı: striders

quote:

quote:

arkadaşım sen beni anlamamışsın asıl.
    ayrıca ben sana avukatımın bana dediğini söylüyorum.
    sözleşmedeki her şey kanuna uygun olacak diye birşey yok.
    bak adamlar kart aidatı alınmaz diye biyerlerini yırtıyor bankalar koyuyor sözleşmeye.
    veya kira zammı enflasyon oranı deniyor ama isteyen istediği rakamı koyuyor.
    istersen böyle otur istemezsen oturma benim şartım bu diyor adam.

onlar ayrı mecra

limiti de sana şundan hatırlatıyorum adamlar limit demiyor. sen oradan gitmeyi düşünmüyor olabilirsin ben sadece hatırlatıyorum. illa artniyet arama!

ben sana diyorum ki başıma geldi.
    adamlara dedimki benim sözleşmemde o madde(akk) yok.
    onlarda dediki ben anlamam uygulayacağım. cayma hakkınız ve tüketici yasasından doğan haklarınız dolayısıyla aboneliğimizden hiçbir ücret ödemeden çıkabilirsiniz dendi.
    senin şimdi aklına gelenleri o zaman söylemedik mi sanıyorsun?
    proya geçin dediklerinde
    49 tl verince sömürüyyoruz da fazla verince adil mi oluyoruz diye cevap vermeemediler ama bir şey de değişmedi.
    burada iki seçenek var.
    1. sallamazsın uzun çetrefilli mahkeme süreciyle uğraşırsın(yukarıda anlattım süreci)
    2. allahından bul dersin cayma hakkını kullanırsın.

ben sana adamlar haklı haksız demiyorum. elbette haksız
    diyorum ki bu adamlar türkcell superonline digiturk gibi platformların sahipleri. yaş tahtaya basmazlar. ona da bir kılıf bulmuşlardır.
    digiturk teki kanalın adını değiştirip yeni pakete soktukları gibi.
    veya play off maçları için ekstra para istedikleri gibi.
    bu kadar örnek yeter mi?

ha sen araştırıp uğraşırsın bundan da aboneler faydalanır. inşallah senin gibi uğraşıcam diyen cesaretli adamlar çıkar herkes faydalanır.

bu olay ilk çıktığında tüketici heyetine gidilmedi mi? gidenler oldu.
    sonuç?
    cayma hakkı kullanılarak abonelikten çıkıldı.

sen hala diyorsun sözleşmende yazıyor ne duruyorsun?
    ben abonelikten çıkalı bir yılı geçti. ilk akk çıktığı zaman da kouyu konuştuk tartıştık. bakarsan forumlara görürsün zaten.
    face de bile kampanyalar açıldı, toplu iadelerden maillere tüketici haklarından kaymakamlıklara gidildi
    bugün ilk kez yaşanmıyor bu.

ezbere konuşmıyorum bildiğim birşey var söylüyorum!

Bu adamlarda sonuçta insan... Ve insanlar hata yaparlar. Yaptılarda. Reklam özdenetim kurulu reklamlarını durdurmadımı daha önce? Bakınız üstteki mesajlar. Zenginler diye her yaptıkları doğrudur diye bir kural yok.

Senin avukatının ne düşündüğünü bilemem ama, kart aidatları konusunda bir çok bankaya geri adım attırdım. Süreç biraz uzun sürsede, önemli olan bir yerden başlamaktır.

Kira konusunda da kiracılar dirayetli olursa ev sahipleri hiç bir şey yapamaz. Özelliklede bazı büyük şehirlerde konut fazlası olduğunu ve evsahiplerinin çıkan kiracının ödediğinden daha DÜŞÜK fiyata evlerini kiraladığı dönemde yeterki sen dik durmayı bil.

Önemli olan insanların dik durmayı becerebilmesi. Eğer sorunlar karşısında korkar ve geri adım atar, kaypaklık yapıp kaçarsan, her konuda üstüne gelmeye devam ederler.

Bu olay ilk çıktığında tüketici heyetine gidenlerin arasında senin olmaman, zaten senin bu konu hakkındaki düşünceni açıkca gösteriyor. Bu konuda da eylem kırıcılığı yapmaya çalışman (bilmeden de olsa) hoş değil. Şöyle bir arkana yaslan ve şimdiye kadar yazdıklarına bir bak... Eğer bunlar insanların ve benim şevkimi kırmaya yönelik değilse nedir?

Ne yapalım peki??? Sizin devre mülk olayınızda da dik durmayışınızı anlayabilmiş değilim. Yüzde yüz haklı olduğunuz davada bile hakkınızı arayamıyorsanız, benim yazdıklarıma cevap yazmaya, yorum yapmaya hakkınız yok. Ben her zaman hakkımı yiyenlere karşı dik durdum, duracağım. Yılmak ve geri adım atmak benim karekterime ve kişiliğime uymaz.

Ezbere konuşmadığınızı da yazmışsın:) Bildiğin nedir ki? Sadece başkalarının yaptıklarını yazmışsın! Yok facede gruplar açıldı, mahkemeye verenler oldu falan filan...

Sen bireysel olarak bir şey yaptınmı? YOK YAPMADIN. Sadece sızlanıp durdun!

Sen burada da anca daha önceki olumsuzlukları yazdın. Eeeee? Daha önce olumsuzluk yaşandı diye sessiz mi kalalım? Senin gibi mi olalım? Kimse kusura bakmasın. Ben haklı olduğuma inandığım konularda asla geri adım atmadım. Atmamda.

Herkesi de haklı olduğumuz bu davada tüketici hakem heyetlerine müracaata davet ediyorum.

üslubunu heyecanına veriyorum.
    kaypak ya da dik durmadın falan demek haddine değil.
    ne yapıp yapmadığımıda sayfalara bakarsan anlarsın. kimsenin şevkini kırıyor değilim.
    bu adamlara o kadar kılım ki, güvenim yok ki bugün kapıma gelip bir yıl bedava deseler almam.
    onların aleyhine çıkacak her şey beni mutlu eder.

verdiğin reklam olayı ayrı bir şey. onu bilerek yapuyorlar. maksat reklam.
    bioxin de her reklamından sonra ceza ödüyor. ama satışları artıyor. o ayrı konu.

sen adamların yanında durduğumu veya onların direk haklı olduğunu savunduğumu nereden çıkardın meraktayım cidden.

kalkıp da kiralık ev çok ona göre davransın kiracılar demekle olmuyor bu iş. onu da bil.

öyle kalın harflerle, büyük harflerle yazınca haklı olmuş olmuyorsun.

önce sayfayı okuyacaksın.

gerç, mesaj sayın da ortada, senden düzgün bir üslup beklemek de yanlış olabilir.
    "bilmeden de olsa" yazmışsın emin ol senden çok araştırdım arkadaşım. deymez diyorum sadece.

tutturmuşsun bir dik duruş saçmalığı. devre mülk olayında ne dik durmayışım var ki. %100 haklı olduğum konu 1.5 yılda çözülmemiş 300 500tl için onunla mı uğraşıcam?
    uzun süre yurtdışına gidecekken 60000 tllik(€ olarak) senedimin adamlarda değil bende durmasını tercih ettim. o beni bağlar.
    o benim yapacağım bir tecih ve tercihlerimden bir duruş çıkarmak senin tekrar ediyorum haddine değil!!

fiber mevzuunda da bireysel olarak da abim avukat diyorum ona danıştım, şehrimde avukatım var ona danıştım, forumlarda bir çok arkadaş vardı onlarla konuştuk bana yeterli geldi. eyleme geçtik iptal ettirdik.

yukarıda da yazdım okumadıysan. adamlar ben onu yapmam bunu yapmam demiyor. yapacam istemezsen çık diyor. o zamanlar ttnet de uygulamadığı düşümü uygulamaya geçti.
    madem o kadar araştırmacısın adamlar aylardır uyguluyor bunu gelmeseydin yaşa.

bize dendiki 14 nisana kadar cayma hakkınızı kullanmanız gerekiyor o tarihten sonra hız düşümü başlayacak. bu deneli de aylar oluyor.
    bu kadar tepki alıp da hala bunu sözleşmeye koymadılarsa da bu gariptir.

ayrıca kimse de sızlanıp durmadı arkadaşım. üyelik iptali dahi bir harekettir. ve bunu topluca yaptık biz. hepimiz tepkimizi belirten telefon ve mailler ile iptal ettik.

ha paran vardır, zamanın vardır uğraş. bana göre deymez. bu işten para kazanmıyorum. elde edeceğim uygulamayacakları için zarar tazmini olur o kadar.
    bana zaten 2 sınırsız yetiyor. kafam rahat en azından.

olumsuzlukları yazmam da doğal. başına gelebilecekleri bil. bu süreçte haklı çıkmanı istediğimi zaten yazmıştım. daha neyin yarışını yapıp laf sokmaya çalışıyorsun ki?
    benim gibi mi olacakmış?
    beceremezsin uğraşma.
    biz buradayız.
    birşeyler elde edersen sevinirim.
    ama seni burada göremezsem de şaşırmam

Başından beri hiç bir şey anlamamışsın! Burada yapılmak istenen konusunda senin hiç bir fikrin yok! Sen sadece işin içinde para varmı, varsa ne kadar var ona bakıyorsun. Yazdığın mesajlarda bunu ispatlıyor.

Evet ben dik duruş saçmalığını tutturdum. İyiki de tutturdum. Birde bana soruyorsun devre mülk olayında ne dik durmayışım varmış diye :D işte buna çok güldüm :D:D:D Sen ne devre mülk olayında, nede superonline olayında hep kaçak güreşmişsin. Yazdığın eski mesajları da okudum sabırla tek tek (Adil kullanım ile ilgili olanları). Eski mesajlarını istersen sende tekrar okuda hafızan tazelensin.

Çok şükür ki senin düşüncende olmayan insan sayısı bir hayli fazla. Yoksa olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Şimdi burda ne demek istediğimi anlamamış olabilirsin:D Zaten anlamanı da beklemiyorum. Sen ve senin gibi insanlar 300-500TL yi önemsemeyebilir. Fakat bu ülkede senin beyenmediğin parayla aile geçindirmeye çalışanlar var. Onların birikimleride belki sen ve senin gibi insanlar yüzünden bu ülkede rhatca dolandırılabiliyor.

Fazla söze gerek yok. Seviyeyi düşürmeye hiç gerek yok...

Son olarak aklıma gelmişken; kalın harflerin amacı vurgulama yapmaktır, haklıyım demek değildir. İnsanları yazdıkları mesaj sayısına göre değerlendirmekte sana cuk diye oturmuş. Tebrik ederim.

Senin için alt tarafı internet, alt tarafı 300-500 TL olabilir. Ben 300-500 TL için 10-15 gün çalışıyorum. Bu iş benim için hak arama mücadelesi. Bundan sonra seni ve yazdıklarını dikkata almayacağım. Sen benim konuya yoğunlaşmamı engelliyorsun. Sana hayatta başarılar, bol paralı günler:D

arkadaşım asıl ben superonline avukatısın diye şüphe duyuyorum şuan biz kimseye git yerimizde dava aç bilmem ne bizde yan gel yatalım demedik...biz SÖZLEŞMEMİZDE AKK FALAN FİLAN YOK... ayrıca kesinlikle ücretsiz vazgeçme yok bunu ben defalarca konuştum mail attım bizde biliyoruz adamlar bu konuda müşteri kaybetme ve taahhüt aldıkları için kendilerini garanti almışlar biz şunu bekliyoruz gerçekten birileri bir başlangıç yaparsa bu konuda ciddi kişiler arkasında bizde koşalım adminlere sölemem nedenimiz ise o insanlar bu camianın insanları ve herşeyi senden benden iyi bliliyorlar..senin gibi herkese cvp vermek yerine nazikçe çözüm yolu üretirler yada derlerki bu işin bi çıkışı yok arkadaşım bu şekilde kullanacağız adamlar kendilerini sözleşme ile sağlama almışlar ve o sözleşme sana göre değil superonline göre....böle herşeye muhalefet olmakla insanların heveslerini kırmakla olmuyor....en azından biz sesimizi çıkartıyoruz yeni abone almalarını engelliyoruz..birisi google a adil kullanım hakkı diyince bu sayfalar geliyor insanlarda okurlar bilgilenirler ....superonline yaptığı şu ucuza verdiği hizmeti artık düzeltti yani gerçek limitsiz fiyat 199 TL yaptı ki bu 20 mbs ülkemizdeki gerçek fiyatıdır. biz aylarca çok güzel fiyata net kullandık bunu kimse inkar edemez.....sandıkki ülkemizdede bişeyler düzeliyor ucuza hizmet alacağız ama aldığımız tek şey her zamnki gibi hüsran önce ağzımıza balı sürdüler bir güzel ve şu an normal fiyata döndüler doğru diğer adsl sağlayıcılarda ortalama 49 tl ye 1 yada 3 mbs sınırsız internet var 20 mbs veren hiçbir firma yoktu....burada amaç mağduriyetimizi gidermek....insanlara doğru dürüst net bilgiler vermek tekrarlıyorum 10 mbs fiber internet kullananlar 20 mbs geçmesinler sakın.......

@restof
    arkadaşım fakir halk çocuğu edebiyatına girmene gerek yok.
    300-500 e ev geçindiren adam zaten 20mbps internet peşinde koşmaz.
    senin kaça çalıştığın da beni alakadar etmez!

seviyeden bahsedip dolandırıcılığa geçmişsin.
    kimsenin cebindekinin peşinde de değilim çok sükür.
    laflarını tartıp söyle, bahsettiğin seviyeni koru!!!

ayrıca parayla ilgilendiğimi nereden çıkardın.
    adamlardan tazminat alabilmen için uğradığın maddi zararı ispatla yükümlüsün diyorum. işimi intenetten yapsam ve zarara uğrasam sonuna kadar giderdim diyorum buradan parayla ilgilendiğimi nereden çıkarıyorsun!!

şimdi konuya geleyim son kez.

bizler burada veya başka yerlerde çok konuştuk tartıştık araştırdık avukatlarla konuştuk.
    sana göre bunlar birşey olmayabilir.
    toplu eylem kararı aldık ve topluca iptal ettik.

sığ düşünme!
    benim bu konuda yaptıklarım veya konuşmalarım sadece bu birkaç sayfada değil.
    dh deki tek topik bu değil.
    birtek forum sitesi de dh değil zaten.

ben, burada çok cengaver gördük diyorum.
    hak yedirmeyen, savunan falan.

dava istanbul mahkemeleri sorumluluğundaydı sanırım.
    hele bir oradan avukat bul, varsa danışma ücretini öde, mahkemeye bir başvur, oradan uzun yargı yolunu aşındır, adamlar kaybetsin, oradan temyize gitsinler falan.

ha belki yürütmeyi durdurma falan çıkarırsan kullanırsın limitsiz düşümsüz.

bunları yapmadan (en azından avukat ve hakem heyeti olayını hallettim ben) ahkam kesip sen bişey yapmadın ben yaparım deme.
    yap kar zarar hesabını.

@alpi1981
    kimse kimsenin avukatlığını yapmıyor arkadaşım. okumamışsın.
    ben arkadaşa süreci ve araştırıp öğrendiğim şeyleri anlatmaya çalıştıkça o bana yok sen kaypaklık yapmışsın, yok birşey yapmamışsın dedi bende cevabını verdim.

sana da söylüyorum. caps açınca halı olunmuyor.

bana 2 avukat ve kaymakamlıktaki tüketici hakemliğinin söylediğini iletiyorum.

sözleşmende akk yazmıyorsa hiçbir yükümlülüğe girmeden iptal edebilirsin. buradan daha fazla birşey elde edemezsin dendi. diğer forumda da vardı avukat arkadaşlar, veya avukata danışan arkadaşlar onların da avukatı aynı kanaatteydi.

olmasa bile bir kar zarar hesabı yaparsın.

buradan 1.5 yıl önce bu mağduriyeti yaşayan ve 3 4 hafta boyunca bunun hakkında ne yapabileceğini araştırıp bunları burada anlatan adama laf yetiştirmek ve suçlamak yerine siz de gidin bir avukata konuşun arkadaşım.

hem yazıyorsunuz "bu konuyla ilgili avukata ya da yargıya giden var mı?" diye, hem "var böyle böyle oluyor süreç" denince başlıyorsunuz saydırmaya.
    yok avukatmış da bilmem ne.
    yukarıda da yazdım adamlar bedava verse almam ben artık onlardan net falan. hem güvenim yok hem de zamanında tepki vermiş iptal ettirmişim. ne diye döneyim şimdi.
    ne kazancım olur.
    ayrıca birine cevap yazmak herkese cevap yetiştirmek olmuyor. iki kişinin konuşmasının arasına girip herkese cevap yetiştirmekten bahsetmen abes olmuş biraz.

sanırım sen eski abonesin. orada da adamlar diyor ki ben internetten duyurumu yaptım. 14 nisana kadar isteyen iptalini yapar, yapmayan bunu kabul eder gibi bir yaklaşımları var. benim elime fatura geçmedi ama sanırım mart faturaların da da yazılmış bu.(geçen seneden bahsediyorum)
    ne diyorum bana telefonda kargoda sözleşme kayboldu yenisini yollayacağız dediler. ben bunu duyduktan sonra da yemeyenler için çıkardıkları 20 mbps zımbırtısını önüme çıkardılar.

ben o durumda 20ye geçmedim, sonucunda da iptal ettirdim.
    tekrar yazıyorum hem bu konuda bilgisi olan araştıran var mı diyorsun hemde araştırıp anlatana muhalif diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 24 Ekim 2011; 22:05:01 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar bende 3-4 gündür bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum. Şu ana kadar Tüketici Hakem Heyetine başvurdum diyeni maalesef görmedim:( Bende bu konuda bir adım atmaya karar verdim. Zira müşteri hizmetleri ile olan telefon görüşmelerim ve e-mail yoluyla yaptığımız görüşmeler beni tatmin etmedi. Pazartesi veya Salı günü Tüketici Hakem Heyetine müracaat ediyorum. Sonucu burada herkesle paylaşırım.

Son olarak şunu söylemek istiyorum: Bu olaylara bizler seyirci kaldıkca, onlar bundan güç alarak daha çok üstümüze gelecekler, haklarımızı yemeğe devam edecekler. Gelin birlik olalım, hep beraber Tüketici Hakem Heyetine müracaat edelim. İşte benim müracaat dilekçem (internette bulup, kendime göre ufak tefek düzenledim):

DAVA DİLEKÇESİ:

TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİNE
    İLÇE / İL

Dilekçem ekinde sunmuş olduğum sözleşmede de görüleceği üzere Superonline markası ile hizmet veren Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. ile 09 Temmuz 2011 günü 20Mbps Limitsiz Fiber İnternet paketi hizmeti alabilmem için, sözleşme iptalinde tazminat içeren taahhütlü sözleşmeyi ev adresimde imzaladım.

Ancak Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 15 Ekim 2011 tarihinde Adil Kullanım Kotasının %80'lik kısmının dolduğunu söyleyen, 19 Ekim 2011 tarihinde de Adil Kullanım Kotasının dolduğunu söyleyen iki ayrı SMS ve e-posta tarafıma gönderilmiştir.

Söz konusu 2. elektronik postanın gönderildiği andan itibaren ise 20Mbps olması gereken Download hızımı 1Mbps ye Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından haksız bir biçimde düşürülmüştür.

Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. müşteri hizmetleri ve elektronik posta servisine defaten yaptığım başvurulara rağmen internet bağlantı hızım yükseltilmemiş, bağlantı hızımın düşürülmesine 22 Aralık 2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliğinin 19. Maddesi doğrultusunda 15 Mart 2010 tarihinde Turkcell Superonline İnternet Sitesinde ve müşterilere gönderilen faturalarda duyurulduğu ve sözleşmede bulunan 4.23 Maddesi gerekçe olarak gösterilmiştir.

Ancak anılan yönetmeliğin EK Onsekizinci Maddenin Son Fıkrasında Anılan Türden Haksız Şartlar başlığı altında;

g) Tüketicinin, abonelik sözleşmesinin kurulmasından önce fiilen bilgi sahibi olamayacağı sözleşme şartlarını, aksi ispat edilemeyecek şekilde kabul ettiğini gösteren kayıtlar, maddesinde ve 4077 sayılı kanunun 6. Maddesinde de açıkça belirtildiği üzere sözleşmede bulunan 4.23 maddesi haksız şart içeren geçersiz bir maddedir.

Ayrıca 15 Mart 2010 tarihinde Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. ile aramda herhangi bir ticari ilişki olmaması, hizmeti satın alma kararı verdiğim sırada firmanın hizmetinin Limitsiz ve hızlı olduğu yönüne muhtelif gazete, dergi, televizyon ve billboardlar aracılığı ile yoğun biçimde reklam yapıyor olması ve müşteri hizmetleriyle yaptığım konuşmalarda bu konudan asla bahsedilmemiş, hizmeti tarafıma satan personellerine özellikle ve üstüne basa basa sormuş olmama rağmen internet kullanımımda herhangi bir kısıtlama ve limit bulunmayacağına dair sözlü beyanı nedeni ile internet hizmetini Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. den almaya karar verdim.

Fakat geldiğimiz noktada Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 100 GB Download ve Upload Limitli internet paketi tarafıma uygulanmaktadır.

Mahkemenizden dilekçem ekinde sunmuş olduğum delilleri de inceleyerek, fazladan doğan haklarım saklı kalmak koşulu ile, mağduriyetimin giderilmesi ve Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından en başında söz verildiği gibi 20Mbps bağlantı hızında ve limitsiz internet kullanımı hakkımın tarafıma iadesi ve tekrarının engellenmesi yönünde karar vermesini arz ederim.

Saygılarımla;

şimdiden kolay gelsin. birinin gözünü karartması lazımdı.
    yalnız meraktan soruyorum
    sözleşmenizde akk ile ilgili madde varmıydı?
    bir de şunu belirteyim, limitsiz internet ile hız farklı şeyler.
    internette bir limit yok. kullanılabildiği kadar kullanılır.
    lakin hız düşümü var.
    itirazınız hız düşümü üzerine olmalı, limite göre değil. (sonuçta limit yok)
    onu göz önünde bulundurarak yazın dilekçenizi.

ilk mesajlaşmamamız bu.

okuyun bakalım heves kıracak bir şey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 24 Ekim 2011; 22:33:42 >

• geçen gün şöyle bir mail aldım nedir bu ?

Sn. Metin Altay KÜLLE

İlgi: “Superonline Fiber İnternet” isimli hizmetin tanıtımına yönelik reklamlara ilişkin başvurunuz.

Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 2009 yılı içerisinde muhtelif tarihlerde, çeşitli mecralarda yayımlanan ve “Superonline Fiber İnternet” isimli hizmetin tanıtımına yönelik reklamlara ilişkin ilgide kayıtlı başvurunuz, Reklam Kurulu’nun 13.07.2010 tarih ve 178 sayılı toplantısında incelenmiş olup, Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. hakkında 4077 sayılı Kanun'un değişik 17 ve 25/8 inci maddeleri uyarınca idari para cezası ve anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

Bununla birlikte, Reklam Kurulu Başkanlığı’nca yapılan inceleme yalnızca başvurunuza konu hususun reklam boyutuna yönelik olup, reklamdan kaynaklanan bireysel mağduriyetinizin giderilebilmesi için tarafınıza aşağıdaki bilgilerin verilmesinde fayda görülmüştür:

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamına giren uyuşmazlıkların çözümü için illerde “Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü”, ilçelerde “Kaymakamlık” bünyesinde “Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri” ve illerde “Tüketici Mahkemeleri” oluşturulmuştur. Buna göre 2011 yılı için:

a) Değeri 1.031,87 TL’nin altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetine başvuru zorunludur. Bu heyetin vereceği karar tarafları bağlar. Taraflar buna karşı 15 gün içinde tüketici mahkemesine itiraz edebilirler.

b) Değeri 1.031,87 TL ve üzerindeki uyuşmazlıklarda ise tüketici sorunları hakem heyetine başvurulabilineceği gibi doğrudan tüketici mahkemesine de başvurulabilir. Hakem heyetinin vereceği karar bağlayıcı olmayıp delil niteliğinde olduğundan, uyuşmazlığın kesin olarak çözümü için tüketici mahkemesine başvurmak zorunludur. Tüketici mahkemelerinde açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır.

Bu nedenle; ikamet ettiğiniz veya uyuşmazlık konusu mal veya hizmeti aldığınız yerde bulunan bu mercilere fatura, satış fişi, sözleşme vb. belgeler ile birlikte müracaat etmeniz gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Ağustos ayında birinci başlıktaki uygulamaları yapmıştım onlardan mı geldi acaba ?

• Taahhütü olupta iptal etmek isteyenler. Sözleşmenize bir bakın. Taahhüt ve kampanya kısmını boş bırakmışsa gelen SoL görevlisi ücret ve ceza ödemeden iptal ettirebilirsiniz. Ben 1 senem dolmadan iptal ettirmiştim ve 5 kuruş ta ödememiştim. Arayın ben iptal ettireceğim deyin taahhütünüz var derse yok benim sözleşmemde diye belirtin. Şayet sistemimizde görünüyor derlerse yetkili birisini isteyim kağıt sözleşmenizin incelenmesini isteyin. Hala buraya imzalamışsınız derlerse tahrifat yapmışlar demektir. Ben bunu belirttiğimde kuzu kuzu geri almışlardı modemi.

Bir arkadaşım iptal ettirme olarak girip 49 TL ye propakete geçmişti 2 seneliğine (2 ay ya oldu ya olmadı) Böyle bir şans ta geçebilir elinize. Adamlar esnaf mantığı ile çalışıyor diyeceğim ama esnaflara ayıp olur. En azından babadan büyükten gördükleri gelenekleri düzgün bir duruşları var. Bunlar gayet amatör ve zalimler. 10 mbiti 1 mbite indirmek ne demek. Ailemin yanındayım şu an. Evde fiber var. 1ps3 1ipad 2 bilgisayar 2 telefon internette. Kepaze olduk ki bir şey indirmiyoruzda. 23 Ekimde doldu 50gb kota. Kazara Windowsu göçertsek gitti 1 gb updateye. Apple ios güncellemesi yapsa al gitti 1 daha. Fiber var diye Youtubeden HD bişi izlesen okudun canına ki ben Apple movie trailers ten ne güzel bakıyordum ediyordum birşeyler. Babamın bilgisayarlarla ilgili tek alışverişi ipad oldu gazete okuyor onda. Akşam işten geldim soruyor adam "Olum neden yavaşladı bu ayped açılmıyor gazeteler" diye.
    Öyle büyütülecek bir hizmet ve kaliteleri yok. Digiturkte de aynı şeyler geldi başıma Turkcellde de. Kime ne tuttururlarsa.

Derler ya "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok." Bende de şöyle bir şey oluştu artık. "Türk'ün Türk'ten daha büyük düşmanı yok. İçerisinde "Türk" adı geçen şirketler vatandaşı yolmaya and içmişler sanki. Digitürk, Türkcell, Türk Telekom... (Türk yazdım hepsine ama onu da U ile yazıyorlar o da ayrı bir mevzu)

Önemli Not: Sözleşmenizdeki bütün maddeleri üşenmeyin baştan aşağı okuyun. Bir yerlerine "Sözleşmeyi imzalayan 24 ay taahhüt vermiş sayılır" Diye bir madde sıkıştırmışlardır, telefonda gak guk kalmayın sonra :) Benim sözleşmemde yoktu. Ama Turkcell ile birleşme olmamıştı. Yeni sözleşmelere akıl edip koymuş olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OakRavenX -- 25 Ekim 2011; 0:47:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OakRavenX

Taahhütü olupta iptal etmek isteyenler. Sözleşmenize bir bakın. Taahhüt ve kampanya kısmını boş bırakmışsa gelen SoL görevlisi ücret ve ceza ödemeden iptal ettirebilirsiniz. Ben 1 senem dolmadan iptal ettirmiştim ve 5 kuruş ta ödememiştim. Arayın ben iptal ettireceğim deyin taahhütünüz var derse yok benim sözleşmemde diye belirtin. Şayet sistemimizde görünüyor derlerse yetkili birisini isteyim kağıt sözleşmenizin incelenmesini isteyin. Hala buraya imzalamışsınız derlerse tahrifat yapmışlar demektir. Ben bunu belirttiğimde kuzu kuzu geri almışlardı modemi.

Bir arkadaşım iptal ettirme olarak girip 49 TL ye propakete geçmişti 2 seneliğine (2 ay ya oldu ya olmadı) Böyle bir şans ta geçebilir elinize. Adamlar esnaf mantığı ile çalışıyor diyeceğim ama esnaflara ayıp olur. En azından babadan büyükten gördükleri gelenekleri düzgün bir duruşları var. Bunlar gayet amatör ve zalimler. 10 mbiti 1 mbite indirmek ne demek. Ailemin yanındayım şu an. Evde fiber var. 1ps3 1ipad 2 bilgisayar 2 telefon internette. Kepaze olduk ki bir şey indirmiyoruzda. 23 Ekimde doldu 50gb kota. Kazara Windowsu göçertsek gitti 1 gb updateye. Apple ios güncellemesi yapsa al gitti 1 daha. Fiber var diye Youtubeden HD bişi izlesen okudun canına ki ben Apple movie trailers ten ne güzel bakıyordum ediyordum birşeyler. Babamın bilgisayarlarla ilgili tek alışverişi ipad oldu gazete okuyor onda. Akşam işten geldim soruyor adam "Olum neden yavaşladı bu ayped açılmıyor gazeteler" diye.
    Öyle büyütülecek bir hizmet ve kaliteleri yok. Digiturkte de aynı şeyler geldi başıma Turkcellde de. Kime ne tuttururlarsa.

Derler ya "Türk'ün Türk'ten başka dostu yok." Bende de şöyle bir şey oluştu artık. "Türk'ün Türk'ten daha büyük düşmanı yok. İçerisinde "Türk" adı geçen şirketler vatandaşı yolmaya and içmişler sanki. Digitürk, Türkcell, Türk Telekom... (Türk yazdım hepsine ama onu da U ile yazıyorlar o da ayrı bir mevzu)

valla dostum sömüren sömürene devlet milletini sömürür şirketler yine milleti sömürüyor harcadığımız her para sömürüdülğümüz paralara gidiyor 50TL alıyoralr net için sanki çok ucuz bide limit koymuyorlarmı insanı deli ediyorlar

• denemesi bedava kampanyasında beni yanıltıp düşürdükleri mağduriyeti bir kenara bırakıp,
    ip tv nin çok yakında başlayacağını, ayrıca ısrarlı sorularıma adil kullanımın kalktığını artık uygulanmayacağını
    söyleyip benim güvenimi kazanıp, sözleşmeyi okumadan imzalamamı sağlayan süperonline şirket temsilcisi ve onu
    o şekilde yönlendirenleri allaha havale ediyorum...

ayrıca taahüdümden dolayı 1 yıldan fazla süre ödemek zorunda olduğum ücretleri de helal etmiyorum..
  • Arkadaşlar Birisi Lütfen Yarımcı Olsun 2 Tane Sorum Var...
    1- Sözleşmemi Buldum İncelediğimde Kampanya Adı 3 Ay Bedava - Kampanya Taahhüt Süresi: 24 Ay Alalı Tam 12 Ay Oldu İptal Ettirmek İstesem Ne Kadar Ücret İsterler?
    2- Bende Download Miktarını Aşarak Hızı Düşenlerdenim Fakat Sözleşmeyi Okuduğumda Bununla İlgili Bir Madde Göremedim Ne Yapabilirim Daha Önce Başına Gelen Varmı ? ( Belki Vardır Ben Göremedim Bilen Birisi Tam Yerini Söylerse Bidaha Bakabilirim Ama Büyük İhtimalle Yok )
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysa1992

Arkadaşlar Birisi Lütfen Yarımcı Olsun 2 Tane Sorum Var...
    1- Sözleşmemi Buldum İncelediğimde Kampanya Adı 3 Ay Bedava - Kampanya Taahhüt Süresi: 24 Ay Alalı Tam 12 Ay Oldu İptal Ettirmek İstesem Ne Kadar Ücret İsterler?
    2- Bende Download Miktarını Aşarak Hızı Düşenlerdenim Fakat Sözleşmeyi Okuduğumda Bununla İlgili Bir Madde Göremedim Ne Yapabilirim Daha Önce Başına Gelen Varmı ? ( Belki Vardır Ben Göremedim Bilen Birisi Tam Yerini Söylerse Bidaha Bakabilirim Ama Büyük İhtimalle Yok )

valla hocam akk konusunda "biz internetten duyurduk" diyeceklerdir.
    bu durumda ya tüketici hakem heyetine falan başvurabilirsiniz, ama ne elde edilir süreç gösterir.
    cayma süresi dışında iptal etmen halinde de 3 ay bedavalık kısım ve bağlantı ücreti ödenmesi lazım. telefonda sorarsanız daha net bilgi verirler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ysa1992

Arkadaşlar Birisi Lütfen Yarımcı Olsun 2 Tane Sorum Var...

valla hocam akk konusunda "biz internetten duyurduk" diyeceklerdir.
    bu durumda ya tüketici hakem heyetine falan başvurabilirsiniz, ama ne elde edilir süreç gösterir.
    cayma süresi dışında iptal etmen halinde de 3 ay bedavalık kısım ve bağlantı ücreti ödenmesi lazım. telefonda sorarsanız daha net bilgi verirler.

Teşekkür Ederim Dostum Olmadı Arayıp Sorayım Bakalım Ne Diyecekler...

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

quote:

Orijinalden alıntı: usmcsas

Arkadaşlar bugün telefonuma mesaj geldi ve gerçekten çok sinirlendim.Bakın mesajda şöyle yazıyor."Sayın abonemiz , Fiber İnternet hizmetinize ait adil kullanım kotanizin %80 lik bölümünüzü doldurduğunuzu bilgilerinize sunarız.Turkcell Superonline" şimdi ne olacak %100 den sonra hızımmı düşecek fiber kullanıyoruz yazık ya bide en son teknolojiye adil kullanım.

Maalesef hızınız düşecek. Mesaj geldiyse kesindir.

10 gün önce aynı msj banada geldi biraz temkinli davranmaya başlamıştım kotayı geçmiyim hız düşmesin lazım olur gibi dün webişleme girdiğimde kotayı çoktan geçtiğimi gördüm 150gb olmuştu ama hızım düşmedi ve kotamın %100 kullandığıma dağir mesajda gelmedi 1 ay önce abone oldum Daha fazla internet kampanyası ile...

edit...

Superonline buraya yazmamı bekliyormuş anlaşılan hız düştü :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhanoom -- 26 Ekim 2011; 19:58:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Lead

quote:

quote:

Arkadaşlar bugün telefonuma mesaj geldi ve gerçekten çok sinirlendim.Bakın mesajda şöyle yazıyor."Sayın abonemiz , Fiber İnternet hizmetinize ait adil kullanım kotanizin %80 lik bölümünüzü doldurduğunuzu bilgilerinize sunarız.Turkcell Superonline" şimdi ne olacak %100 den sonra hızımmı düşecek fiber kullanıyoruz yazık ya bide en son teknolojiye adil kullanım.

10 gün önce aynı msj banada geldi biraz temkinli davranmaya başlamıştım kotayı geçmiyim hız düşmesin lazım olur gibi dün webişleme girdiğimde kotayı çoktan geçtiğimi gördüm 150gb olmuştu ama hızım düşmedi ve kotamın %100 kullandığıma dağir mesajda gelmedi 1 ay önce abone oldum Daha fazla internet kampanyası ile...

edit...

Sizin için çok dramatik olmuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Red_Lead

quote:

quote:

edit...

Sizin için çok dramatik olmuş.

biraz öyle oldu olsun 60 gb zarar ettirdim superonline'ı sevinçliyim mutluyum

• bune ya internet hızım 10 kat düştü bende yarı yarıya kullanırım felan diyordum adamlar bizi fena sövüşlüyor rahat rahat internete girmek için o kadar para veriyoruz adamlar daha fazlasını istiyor biraz daha para kazanmak için yapmayacakları şey yokmuş onu anladık :(
  • Arkadaşlar artık e-devletten tüketici hakem heyetine, adil kullanım uygulaması ile ilgili şikayetinizi ulaştırabilirsiniz. Bilginize. Kaymakamlıklara gitmenize gerek yok
  • netime adil kullanım uygulaması geldi. Hız diplerde :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: SymPhoney

netime adil kullanım uygulaması geldi. Hız diplerde :(

benim de 10 gündür düşmüş durumda hız ilk defa başıma geldi berbat bi şey
  • valla beyler fiber internet yalan oldu. alsınlar fiber kabloyu da bi yerlerine s.k.s.n.lar. ulan 1mbt intet ile 20 mbt internet webde dolaşırken hiç farketmez ki. Eeeee o zaman 50 gb kota varsa ben napim şimdi fiber interneti. dünyada ki fiyatalara baksınlar terbiyesizler. birinin kuçağından kalktık gittik diğerinin kucağına oturduk. yok kardeşim türkiyede hiç bir firmadan adam olmaz. sinirden turkcell hattımı bile kapatıcam şimdi.
  • Sözleşmeniz bittiğinde hemen kapattırın ttnete geçin ttnette öyle bir durum yok ben öyle yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Orijinalden alıntı: SymPhoney

netime adil kullanım uygulaması geldi. Hız diplerde :(

benim de 10 gündür düşmüş durumda hız ilk defa başıma geldi berbat bi şey

kendi kendime diyordum (bir iki ay önce) o kadar download yapıyoz 30, 45 gb falan bize gelmemiş adil kullanım iyiydi. 30 mb lık bir dosya için 5 dk vermek ne demek ya? ben torrent dosyası indiriyordum
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.