Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

twitter'dan da bu konuyu sıkça dile getirelim..

şu mesajlara RT lütfen..

http://bit.ly/s5ZeOK
    http://bit.ly/uqDM8l
    http://bit.ly/vlyMCr
    http://bit.ly/rTsO3y

• quote:

Orijinalden alıntı: abnormalbunx

twitter kullanıcıları arkadaşlar..

twitter'dan da bu konuyu sıkça dile getirelim..

şu mesajlara RT lütfen..

http://bit.ly/s5ZeOK
    http://bit.ly/uqDM8l
    http://bit.ly/vlyMCr
    http://bit.ly/rTsO3y

Sanal ortamda tepki göstermek sonuç getirmez. Bunun yerine tüketici hakem heyetlerine başvurmak çok daha etkili olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur1301
    Sanal ortamda tepki göstermek sonuç getirmez. Bunun yerine tüketici hakem heyetlerine başvurmak çok daha etkili olur.

Sanal ortamda yapılmakda olan da zaten aboneleri tüketici hakem heyetlerine yönlendirmek amaçlı olmalı..
    Kullanıcılar sessiz kalıyor..
    Kullanıcıları bilinçlendirme amaçlı çalışmalara ağırlık verilmeli..
    Belki birçoğu da şikayet başvuru yöntemlerinden habersiz..
  • Önce ucuz ve hızlı internet bahanesiyle herkesi kendilerine üye yaptılar, şimdide hız düşürüyorlar. Son 15 gündür 1mb internetle youtube'dan 360p video bile izleyemiyorum.
  • Arkadaşlar peki ya bu kadar eylem, organizasyon, dilekçelere, itirazlar neye yaradı?Olumlu bir sonuç alan oldu mu veya olumlu bir şey bekleniyor mu?
  • süperonline dişe dokunur bişi yapmadan çıkıp gitmek istemiyordum resmen hakkımızı yedi bu herifler bu eylem planı ile eminim onlara hissedilir bir şekilde sesimizi duyurucaz

bu eylem planını hazırlayan arkadaşların elleri dert görmesin '' TEŞEKKÜRLER ''
  • 1 ay içinde full sövdüm haberim olmadan abandık internet geç kalmışım AKK geçtiken sonra indirmeye başlamışım şuan 1 mpbs internet ile ne video izleyebiliyorum ne psn den oyun atabiliyorum ne söylesek az gelir bunlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

1 ay içinde full sövdüm haberim olmadan abandık internet geç kalmışım AKK geçtiken sonra indirmeye başlamışım şuan 1 mpbs internet ile ne video izleyebiliyorum ne psn den oyun atabiliyorum ne söylesek az gelir bunlara

sen yine iyisin gece 12'den sonra hızın yine yükselecek.ben 20 gündür 1mbit kullanıyorum hiç haberim yoktu pat diye birden 1mbit oldu.Halbu ki sol'un bütün abonelerine haber vermesi lazımdı ekim ayından itibaren akk uygulaması devreye girecektir diye ama adamların her işi kandırmaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darendeli -- 31 Ekim 2011; 18:37:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darendeli

quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

1 ay içinde full sövdüm haberim olmadan abandık internet geç kalmışım AKK geçtiken sonra indirmeye başlamışım şuan 1 mpbs internet ile ne video izleyebiliyorum ne psn den oyun atabiliyorum ne söylesek az gelir bunlara

sen yine iyisin gece 12'den sonra hızın yine yükselecek.ben 20 gündür 1mbit kullanıyorum hiç haberim yoktu pat diye birden 1mbit oldu.Halbu ki sol'un bütün abonelerine haber vermesi lazımdı ekim ayından itibaren akk uygulaması devreye girecektir diye ama adamların her işi kandırmaca.

bu gece 12 de harbi düzelicek mi biraz mw2 atıyım benimde haberim olmadı 1 aydır böyle

• bizi bu tür kota muabbetlerine sokanlar utansın..
  • Arkadaşlar Daha dün FİBER İNTERNET BAGLATTIM. Turkcell superonline den.Sınırsız ayda 44tl lik paketten.Hıza baktım 26mbit filandı.Sonra dün 1 tane oyun indirdim.15gb Bugün de Hızı test ediyim dedim. 1mbit e düşmüş hızım.Video filan çok uzun sürede doluyor.

Hevesim kursagımda Kaldı resmen Fiber Fiber diye seviniyorduk.Ttnet daha iyiydi.
  • Burada yazan arkadaşların coğunluğu mesajlarını okudum ve gercekten cok üzüldüm.

Hic de reklamlarda falan FİBER İNTERNET diye bişey söylemesinler.Zaten bence bunu alan adamlar belli, coğunlukla upload-download(upload dan superonline'nın hızına güvenip para kazanan arkadaşlar bile vardır belki) yapan adamlar sende bunlara adil kullanım koşulu uygularsan fiber internet demeyi bir kez daha düşün bu adamlar fiber interneti,internet sayfası dolaşmak icin almıyorlar herhalde.

Bu arada önceden AKK uygulanmıyordu galiba şu son Ekim ayında hızlandırdılar galiba düşürme olaylarını öyle değilmi???

Keşke bulunduğum muhitede gelse diyordum ama artık uzak dursun başka bişey istemez.
  • artık fiberin bi esprisi kalmadı geçmeyi düşünenlere asla tavsiye etmem kota dolunca otomatik düşüyor hız
  • Neyin tartışmasını yapıyoruz?

FAZLA KAFAYI TAKMAYIN BU İŞLERE (Bir Ülkenin İLETİŞİMDEN SORUMLU BAKANI) Yazık.....Çok Yazık....

• quote:

Orijinalden alıntı: taytaylan

Neyin tartışmasını yapıyoruz?

FAZLA KAFAYI TAKMAYIN BU İŞLERE (Bir Ülkenin İLETİŞİMDEN SORUMLU BAKANI) Yazık.....Çok Yazık....

• quote:

Yuh be yazıklar olsun bu ülkeyi bu şekilde yöneten kişilere.

Arkadaşlar ben de yaklaşık 1 yıllık superonline kullanıcısıyım ve bu gelişen sürecin ne kadar iğrenç olduğunu anlatmak istiyorum. Superonline yaygınlaşmaya başladığında bir an önce sitemize gelse bizler de geçsek diye adeta gün sayıyorduk. Arkadaşlarımız akrabalarımız o zamanlar haklı olarak öve öve bitiremiyordu. Derken en sonunda bizim siteye de geldi ve altyapısnı kurdu Superonline.

Önce temkinli davrandım hemen başvuru yapmadım. 1 aylık bedava deneme kampanyası vardı ben de bunu görünce mevcut uydunet tarifemi iptal ettirmeden 1 ay kullanayım bir deneyim diyerek başladım superonline fibere. 1 aylık sürem bitmek üzereyken ciddi ciddi superonline a geçmeyi düşünüyordum. Fakat bir süre önce superonline kullanan kuzenim ile "...ya superonline çok iyi filan da fakat hız düşürme veya kota uygulaması getirmeye çalışıyormuş..." Bu olayı daha önceden konuşmuştuk fakat adil kullanım doğru düzgün uygulanmadığı için kafamızda soru işaretleri vardı. Kuzenimi bir gün aramışlar ilerde böyle bir sisteme geçebiliriz şeklinde bir konuşma yapmışlar. Neyse kaldığım yerden devam edeyim. 1 aylık sürem doldu ben de bütün bu olaylar ışığında superonline web sitesinden bu konuyu öğrenmek için bütün her şeyi okudum ve şartları görünce iyi ki uydunet aboneliğimi iptal etmemişim diye derin bir oh çektim.

1 aylık denemeden sonra bana verdikleri her şeyi iade ettim ve bu illetten kurtuldum. Fakat aradan 1 hafta geçti superonline dan telefon geldi ve superonline fiber hizmetine kaç puan verirsiniz 1 ile 5 arası değerlendirmenizi yapın. Ben de hızı yüksek fiyatı iyi olduğu için 5 vermiştim. Yine bir kaç gün sonra bu kez müşteri hizmetleri aradı ve superonline dan memnun kaldığınızı fakat neden kullanmak istemediğinizi merak ettik diye bir soru sordu. Ben de adil kullanım dan dolayı kullanmak istemediğimi söyledim. Bu hız (o zaman 10 mbit) ile 50 gb kotayı zaten 2-3 günde rahatlıkla doldurabileceğimi bu yüzden çok saçma ve anlamsız olduğunu söyledim. Aynen şunlar söylendi bana: Evet böyle bir uygulama mevcut fakat bunu uygulamıyoruz... göstermelik demeye getirdi. Ben yine de istemiyorum ilerde ne olacağı belli olmaz dedim. Bir kaç gün sonra yine aradılar sizi superonline üyesi yapalım hiç bir şekilde adil kullanım uygulamasını yansıtmayalım garantisi veriyoruz size dedi ben de bunu duyunca tamam dedim.

Adil kullanım şartları başlayana kadar (ekim 2011) superonline bizler için (download/upload yapanlar) öve öve bitiremediğimiz harika bir oluşumdu. Gerçekten nereye gitsek adeta ballandıra ballandıra anlatır insanlara superonline harika derdik. (TTNet'e olan nefretimiz den de beslenerek.) Bu uygulamanın ertesi günü aradım bana 1 yıl önce garanti vermiştiniz ama şimdi uyguluyorsunuz. Bana gelen cevap "O ZAMAN SİSTEMDE BİR AÇIK VARDI ONDAN DOLAYI UYGULAMIYORDUK" E peki ben kapatmak istiyorum dedim taahhüt öderseniz kapanır. Veya pro paketimiz var onu alın kota olmasın. Öyle bir sinirlendim ki anlatamam.

Şimdi arkadaşlar gelişen süreci iyi değerlendirmek lazım önce uygun fiyat, yüksek hız ve sınırsız olarak yaygınlaştı çoğunluk da doğal olarak bu servise geçti. Kim bilir adil kullanım ile ilgili kullanıcılara neler neler söyledi. Devamın da artık 10 megabit hızdan 20'ye geçiyoruz dendi tek şart olarak taahhüt baştan başlatılmalı denildi. Bütün bu adımları yaşayanlar da elleri kolları bağlı ortada kaldı. Ben de uğraştım şikayetler ettim fakat gelen cevaplar benim lehime çıkmadı. Burada çok sinsi bir strateji yürütüldü herkes olmasa bile ben dahil çoğunluk bu zokayı yuttuk arkadaşlar. Mesela kuzenim akıllı davrandı 10 megabit hızda kaldı sırf taahhüt baştan başlamasın diye. Ben şu an facebook ve benzer yerlerde yayınlamak üzere insanların dikkatini çekmesini umduğum bir video hazırlıyorum. Video bittikten sonrada kendi oturduğum site ve diğer çevre sitelerde dağıtılmak üzere çok sayıda broşür dağıtımı yapmayı planlıyorum. Tüketici hakları ile de temastayım fakat olumlu bir şey çıkacağını sanmıyorum. Ama en azından bana ve bir çok insana yaptıkları bu düzenbazlığa karşı elimden ne gelirse yapmaya kararlıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 1 Kasım 2011; 16:04:24 >

• quote:

bu videoda ne diyor 1mb ile izleyemiyorum da

Türkcellimi iptal ettimmmm.
    telefon hattı vardı onu da iptal ettim.
    internete bi yerim yemedi para istiyorlar.
    bunun adı adilikten başka birşey değil.

• Turkcell satın aldı ya, buna da pisliğini bulaştırdı her zamanki gibi.
  • arkadaşlar teknoloji ile iligli karar veren kişilerin hiçbir şekilde teknolojiyi ileri götürecekelrini sanmıyorum.para gelecekse o başka.asz önce süperin siteisdnde tarifelere baktım 100 mbit hız limitsiz ve hız alanı 500 gb.böyle bi kavram var "hız alanı". park gibi biyer etrafı çevirli orda 100mbit hızın sonra yok.yarış arabalarının pist çidne dolanması gibi.hız sadece o alanda var.gülesim geldi.zaten 500 gb 8 mbitlik netle aşılabiliyor bi farkı olmadı ki.şimdi bi insan bunu niye alsın.tek iyi yanı bakır gibi hava koşulları ve uzaklıktan etkilenmez.bulut bilişm diyor buluttaki hddye veri atacvaksın 10 gün bekle bi videon gidecek diye.

bu durum indirme ile değil dikkatlice bakarsanız fiyat performansa vurunca "kazıklanma" durumu oluşabilir.olmuşturda :) sağlık olsun.aslında biz çok kota isteyen net kullanıcıarı bi binaya toplanıp 10 gbitlik metro ethernet alıcaz.o bizi götürür :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montevo -- 1 Kasım 2011; 17:40:14 >
  • Arkadaşlar 2008 abonesiyiz sözleşmede herhangi bir madde olmadığı halde hız yerlerde. Ama şöyle birşey var tarife değişikliği oldu başlangıçta 1mbit'di daha sonra 10mbit yaptık ve birde taşındık.

Herhangi bir engel yoksa hakkımı almak istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.