Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • superonline nın fiber çekim işi ile uğraşan taşeron firmasında bir süre çalıştım tamamen altyapılarını kendileri çekmektedirler, önce genel kablo hattını çektiler belli bölgelerde ring tarzında sonra ara kazılarla caddelere sokaklara dağılım yapıldı daha sonra bina yöbeticeleriyle protokol imzalamakta ve kablo çekim işlemi bitip superonline bilgi verildiği anda AKTİF e geçip müşteri bağlamak için personellerini gönderiyorlar yani anlıycağınız TTNET ile hiçbir bağlantısı yoktur TTNET Metro net adı altında ayrı şekilde fiber çekmektedir.

bende bu binaların çalıştığım bölge tüm listesi var aktif olan sorunlu olan fln şeklinde onun dışında google eart üzerinde KMZ si var işaretli binaların bilgileri (daire sayısı, yönetici adı telefonu tarzında) ondan bu eyleme bir artısı varsa paylaşmak istedim..
  • Geçen hafta 2009 da imzalamış olduğum sözleşmeyi buldum,maille süperonline geçtim beni akk sokamazsınız dedim.Müşteri hizmetlerinden birisi aradı
    haklısınız akk kapsamından çıkarıldınız dedi,yalnız tarife değişikliği,adres değişikliği,dondurma vs işlemleri yapamazsınız aksi taktirde akk geçerli olur dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaRKeRs

Benimde hızımı 10mbit den 1mbite düşpürüyorlar adil kullanım adı altında.

superoffline.net dekileri uygulayıp sonucu yazıcam.

aşağıdaki dilekçenin kırmızı bölümlerine superonline için ne yazılması gerekiyor?

quote:

[Firma Ünvanı]

Sayın Yetkili;

Kurumunuzun ………………………… numaralı abonesiyim.

Abone olduğum esnasında imzalamış olduğum sözleşmeye göre tarafıma vermiş olduğunuz hizmette herhangi bir download & upload hız yada veri miktarı sınırlaması uygulayamazsınız.

Ben hizmetimi sizden alma tercihini yaparken hızı ve limitsiz oluşu nedeni ile tercih etmiştim. Hız ve limit konusunda da firmanız çalışanları tarafından hizmetin tarafıma satılması ve evimde gerekli bağlantıların yapılması esnasında tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır.

Download & Upload miktarına göre hız ya da veri miktarı sınırlaması uygulamanızı dayandırmış olduğunuz sözleşmenizdeki .......... numaralı maddeler Türk Ticaret Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre hiçbir sözleşme imza edildiği tarihten sonra tek taraflı değiştirilebilecek hiçbir dokümana atıfta bulunamaz, sözleşme eki olarak anılamaz.

Yukarıda belirttiğim nedenle tarafıma uygulamış olduğunuz Download & Upload miktarıma göre hız düşürme eyleminize derhal son vermenizi, aksi takdirde fazladan kaynaklanan alacaklarım saklı kalmak koşulu ile firmanız ile aramda yapılmış olan sözleşmeye aykırı hareket ettiğiniz gerekçesi ile kurumunuz hakkında davacı olacağımın bilinmesini rica ederim.

Saygılarımla

[Adınız Soyadınız]

4.23 ve varsa aak ile ilgli (2011 ortasından sonra abone olanlarda var) 4.24 madde yazmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: vorb

Geçen hafta 2009 da imzalamış olduğum sözleşmeyi buldum,maille süperonline geçtim beni akk sokamazsınız dedim.Müşteri hizmetlerinden birisi aradı
    haklısınız akk kapsamından çıkarıldınız dedi,yalnız tarife değişikliği,adres değişikliği,dondurma vs işlemleri yapamazsınız aksi taktirde akk geçerli olur dedi

Ben 2011 gibi üye oldum sanırım,umarım sözleşmeyi bulurum ve tüketici hakem heyetiyle hiç uğraşmam.

Düzenleme:Sözleşmeyi buldum.4. maddelerin tamamını okudum akk ile ilgili birşey yok.Diğerlerine de bakıyorum şimdi.

Hangi mail adresinden gönderdiniz açıklama olarak nelker yazdınız hocam?

quote:

Orijinalden alıntı: bozkilinc

quote:

Orijinalden alıntı: MaRKeRs

Benimde hızımı 10mbit den 1mbite düşpürüyorlar adil kullanım adı altında.

superoffline.net dekileri uygulayıp sonucu yazıcam.

aşağıdaki dilekçenin kırmızı bölümlerine superonline için ne yazılması gerekiyor?

quote:

[Firma Ünvanı]

Sayın Yetkili;

Kurumunuzun ………………………… numaralı abonesiyim.

Abone olduğum esnasında imzalamış olduğum sözleşmeye göre tarafıma vermiş olduğunuz hizmette herhangi bir download & upload hız yada veri miktarı sınırlaması uygulayamazsınız.

Ben hizmetimi sizden alma tercihini yaparken hızı ve limitsiz oluşu nedeni ile tercih etmiştim. Hız ve limit konusunda da firmanız çalışanları tarafından hizmetin tarafıma satılması ve evimde gerekli bağlantıların yapılması esnasında tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır.

Download & Upload miktarına göre hız ya da veri miktarı sınırlaması uygulamanızı dayandırmış olduğunuz sözleşmenizdeki .......... numaralı maddeler Türk Ticaret Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre hiçbir sözleşme imza edildiği tarihten sonra tek taraflı değiştirilebilecek hiçbir dokümana atıfta bulunamaz, sözleşme eki olarak anılamaz.

Yukarıda belirttiğim nedenle tarafıma uygulamış olduğunuz Download & Upload miktarıma göre hız düşürme eyleminize derhal son vermenizi, aksi takdirde fazladan kaynaklanan alacaklarım saklı kalmak koşulu ile firmanız ile aramda yapılmış olan sözleşmeye aykırı hareket ettiğiniz gerekçesi ile kurumunuz hakkında davacı olacağımın bilinmesini rica ederim.

Saygılarımla

[Adınız Soyadınız]

4.23 ve varsa aak ile ilgli (2011 ortasından sonra abone olanlarda var) 4.24 madde yazmalısınız.

Çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRKeRs -- 8 Mayıs 2012; 9:25:30 >

• @MaRKeRs

hizmet@superonline.net

Bu itirazlar 2010 dan önceki üyeleri kapsıyor diye biliyorum.

İmzaladığım sözleşmede akk ilgili hiçbir madde olmadığı,tarife değişikli yaptığımda yazılı ve sözlü hiç bir beyanatım olmadığı,kayıtlarınızın incelenerek esas olan sözleşme kurallara uymanız gerektiği,aksi taktirde itirazlarımı maddi ve manevi olarak mahkemeler nezdinde arayacağımı ,yapılan yanlışlığın düzeltilerek eski tarifem olan limitsiz bağlantımın sağlanmassını rica ettim,ekine de sözleşme numaramı ve sözleşmeyi ekledim.2 gün içinde müşteri hizmetleri aradı ,kayıtların incelendiğini ve haklı olduğumu,ancak yukarıdaki mesaj da belirttiğim hizmetlerden yararlanamazsınız dedi.olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vorb -- 8 Mayıs 2012; 9:58:11 >
  • quote:

@MaRKeRs

hizmet@superonline.net

Bu itirazlar 2010 dan önceki üyeleri kapsıyor diye biliyorum.

İmzaladığım sözleşmede akk ilgili hiçbir madde olmadığı,tarife değişikli yaptığımda yazılı ve sözlü hiç bir beyanatım olmadığı,kayıtlarınızın incelenerek esas olan sözleşme kurallara uymanız gerektiği,aksi taktirde itirazlarımı maddi ve manevi olarak mahkemeler nezdinde arayacağımı ,yapılan yanlışlığın düzeltilerek eski tarifem olan limitsiz bağlantımın sağlanmassını rica ettim,ekine de sözleşme numaramı ve sözleşmeyi ekledim.2 gün içinde müşteri hizmetleri aradı ,kayıtların incelendiğini ve haklı olduğumu,ancak yukarıdaki mesaj da belirttiğim hizmetlerden yararlanamazsınız dedi.olay bu.

2011 ortası demiş,bir arkadaş,sanırım oradan sonra sözleşmelere eklemişler

ben Ocak-Şubat 2011 de başlamışım,tarife değişikliği falan yapmadım,yani hiçbir yerde akk ile ilgili bir bilgi yok.

Sözleşmeyi 4 sayfa olduğu gibi tarattım,mesajı da kendime göre düzenleyip göndericem sonucu yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRKeRs -- 8 Mayıs 2012; 10:58:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lordposeidon

diğer yorumları okumadım ama superonline in içinden birisi olarak AKK nin gereğinden bahsediyim size . Biz bu interneti esas olarak yurtdışındaki serverlardan alıyoruz. ve adı üstünde sınırsız denilsede verilen hizmet karşılıgı yurt dışına para ödüyoruz. E herkese sınırsız vericeksen elbette bir kotası olması lazım. eğer bu kota olmazsa ödediğinizden çok daha fazla ödersiniz.Sadece kendinizi düşünmeyin . Siz 100gb indirceksiniz diye diğer insanların bandwidth inden yememelisiniz. herkes 100gb indirmek zorunda değil ve bu durumda abartanlar diğerlerine zarar veriyor. ne alaka kardeşim benim download ım diğerlerine ne zarar vercek ki ? demeyin işte :) veriyor. bende önceden sizin gibi kızıyordum fakat artık bu kotanın olması gerektiğini düşünüyorum. olumsuz yorum yapcak olan arkadaşim önce bidaha oku sonra yorumunu yap kolay gelsin

Yalan ve yanlış bir bilgi.
    Es geçelim.

• @lordposeidon

İyide sizinki adil kullanımla falan alakası yok ki resmen kullanıcıyı kısıtlıyorsun,yurt dışında böyle birşey yok,trafiğin yoğun olduğu saatler servis sağlayıcı
    gerekli önlemleri alıyor.millet 100 mb net alacak ayın ilk beş günü kullanacak dünyanın parasını ödeyecek yok böyle bişey.
  • quote:

@lordposeidon

İyide sizinki adil kullanımla falan alakası yok ki resmen kullanıcıyı kısıtlıyorsun,yurt dışında böyle birşey yok,trafiğin yoğun olduğu saatler servis sağlayıcı
    gerekli önlemleri alıyor.millet 100 mb net alacak ayın ilk beş günü kullanacak dünyanın parasını ödeyecek yok böyle bişey.

"Yurt dışından internet alıyoruz" diye bir durum olamaz. Arkadaş sıkmış.
    Ağını kurarsın (ülkede / iş yerinde / evde) sonra da dışarıdaki bir ağa bağlarsın (başka bir ülkeye / internete) böylece A ağı B ağı ve ona bağlı C, D, E ağlarına erişir. İnternet de bu şekildedir. Dışarıdan internet ithalatı gibi bir durum sözkonusu olamaz.

Zaten arkadaşı araştırırsak öyle Superonline içerisinden olmadığını da kolaylıkla görebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gbaran86

superonline nın fiber çekim işi ile uğraşan taşeron firmasında bir süre çalıştım tamamen altyapılarını kendileri çekmektedirler, önce genel kablo hattını çektiler belli bölgelerde ring tarzında sonra ara kazılarla caddelere sokaklara dağılım yapıldı daha sonra bina yöbeticeleriyle protokol imzalamakta ve kablo çekim işlemi bitip superonline bilgi verildiği anda AKTİF e geçip müşteri bağlamak için personellerini gönderiyorlar yani anlıycağınız TTNET ile hiçbir bağlantısı yoktur TTNET Metro net adı altında ayrı şekilde fiber çekmektedir.

bende bu binaların çalıştığım bölge tüm listesi var aktif olan sorunlu olan fln şeklinde onun dışında google eart üzerinde KMZ si var işaretli binaların bilgileri (daire sayısı, yönetici adı telefonu tarzında) ondan bu eyleme bir artısı varsa paylaşmak istedim..

metro net değil metro ethernet.ikisi karışıyor çoğu zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

quote:

@lordposeidon

"Yurt dışından internet alıyoruz" diye bir durum olamaz. Arkadaş sıkmış.
    Ağını kurarsın (ülkede / iş yerinde / evde) sonra da dışarıdaki bir ağa bağlarsın (başka bir ülkeye / internete) böylece A ağı B ağı ve ona bağlı C, D, E ağlarına erişir. İnternet de bu şekildedir. Dışarıdan internet ithalatı gibi bir durum sözkonusu olamaz.

Zaten arkadaşı araştırırsak öyle Superonline içerisinden olmadığını da kolaylıkla görebiliriz.

sıkmış mı ? bilgin yok madem yorum yapmamalısın :) ve gerek ttneti gerek superonline i istediğiniz kadar eleştirin ona bişey demiyorum ama bi mantıklı olarak düşünün bile bile neden bu kotayı koyar ? müşteri memnuniyetini neden hiçe saysın bu kotayi koymak zorunda olmasa şirketler . Ve evet esas interneti şuanda yanlış hatırlamıyorsam hollandadaki serverlardan alıyoruz . Türkiyede bunu karşılıcak bir güç yok . TTnet de şuanda superonline ın hatlarını kullanıyor çoğu bölgede. yani TTnetinde fiberi karşılıcak gücü yok şuanda . ki son fiber kampanyalarında baya bozguna uğradılar ellerinde patladı.

• SIKMIS (buyuk yazmak zorunda kaldim ingilizce klavye) derken Superonline icinden biri demeni kastettim. Burada Superonline in icini disini iyi bilen, hatta gercekten icinden insanlarin oldugunu sakin unutma.

Turkiye deki Superonline Fiber altyapisi tamamen Superonline a aittir. Yurtdisi cikislari da dahil. (TTNet den backup cikisi vardir, ayni sekilde TTNet in de SOL dan vardir)

Yurtdisi cikislarindan sonra giden hat Teila Sonera (Turkcell de hissesi olan firma) 'ya aittir. Orta ve Bati Avrupa da Layer 3 firmasi da tasiyici olarak kullanilir.

Avrupa cikislari Izmir ve Edirne, Ortadogu Hakkari POP noktalarindan gerceklesir. Turkiye icerisinde cikislar dahil toplamda 6 POP noktasi vardir.

YURTDISI LOKASYONLARINA ERISIM TAMAMEN SUPERONLINE IN YURTDISI CIKIS KAPASITESINLE ORANTILIDIR. Bunu buyuk yaziyorum cunku bir onceki mesajimda ic agi dis aga baglamak ornegi budur. Yurt icindeki internetin hizi da POP noktalarindaki, dagitim switchlerinin ve bina alti switchlerin kapasitesine baglidir.

YURT ICI HIZI YURT ICI POP VE SWITCHLER, YURTDISI HIZ ISE YURTDISI CIKIS POP LARININ KAPASITESINE (ciktiktan sonra da varilan noktaya kadar atlanan POP larin kapasitesine) BAGLIDIR. Burayi da buyuk yaziyorum, onemli.

Simdi bu bilgiler isiginda, yurtdisindan internet almak SIKMAK (Ing. klavye buyuk yaziyorum) demek de nedir?

Somut ornek vereyim, biz bugun butun yurtdisi cikislarinin fisini ceksek, yurtdisindaki sitelere ulasamayiz ancak yurt icindeki butun sitelere ulasabiliriz. Demek ki neymis, yurtdisindan internet almiyormusuz...

Daha fazla da uzatmayayim...

• Arkadaşlar süperonlinedan gelen mesajı aynen yazıyorum 2 mesaj geldi

ilk mesaj
    adil kullanım kotanızın %80 ini doldurdunuz saat 01:34:46

2. mesaj
    fiber internet hizmetinize ait aylık kullanım kotanızı doldurdunuz indirme yükleme hızınız 1Mb/256kbdeğişmiştir supğeronline saat 01:34:47 saatler tamamen aynı bu nedir şimdi

aynı saat gönderilen iki mesaj 1 saniyede mi ben 20gb indirmişim anlamadım ki.

bu nedir yav? şaşdım kaldım aytın daha 10u inanamıyorum yav yazıklar olsun böyle internet hizmetine.

başına böyle bir olay gelen varmı arkadaşlar inanın indirdiğim 12gblık kardeşler takımı sorunlu çıktı sildim sonra tekrar indirdim 19 gb lık 720p olarak etti hadi 35 gb ps3 ten oyun oynuyorum 5. 6 . bölümlerini indirdim game of thrones un hadi 3 gb da o etsin 40 gb fazla fazla yazıyorum ha yalan dünyanın da son 3 bölümünü indirdin hadi 3 gb da o etsin hadi 5o gb etsin yav bu nedir eminim ben 100 gb lık bir şey indirmediğime yuh be.başına böyle bir olay gelen arkadaş varsa yardım etsin lütfen ne yaptı nereye gitti başını habgi taşa vurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

quote:

Orijinalden alıntı: lordposeidon

diğer yorumları okumadım ama superonline in içinden birisi olarak AKK nin gereğinden bahsediyim size . Biz bu interneti esas olarak yurtdışındaki serverlardan alıyoruz. ve adı üstünde sınırsız denilsede verilen hizmet karşılıgı yurt dışına para ödüyoruz. E herkese sınırsız vericeksen elbette bir kotası olması lazım. eğer bu kota olmazsa ödediğinizden çok daha fazla ödersiniz.Sadece kendinizi düşünmeyin . Siz 100gb indirceksiniz diye diğer insanların bandwidth inden yememelisiniz. herkes 100gb indirmek zorunda değil ve bu durumda abartanlar diğerlerine zarar veriyor. ne alaka kardeşim benim download ım diğerlerine ne zarar vercek ki ? demeyin işte :) veriyor. bende önceden sizin gibi kızıyordum fakat artık bu kotanın olması gerektiğini düşünüyorum. olumsuz yorum yapcak olan arkadaşim önce bidaha oku sonra yorumunu yap kolay gelsin

Yalan ve yanlış bir bilgi.
    Es geçelim.

Bu yazıyı yazan arkadaşım ben intetrnetimi sınırsız olarak 20mbs 100 gb dowm load olarak aldım siz neden bahsediyorsunuz yav kullanmadığım sadece bilgisayarım açık diye giden mb gb lar ne olacak

• Fiber Internet 10.05.2012 01:36:08 10.05.2012 01:46:11 0,91 13,89
    Fiber Internet 09.05.2012 13:33:54 10.05.2012 01:36:07 13655,95 18265,92
    Fiber Internet 09.05.2012 01:33:54 09.05.2012 13:33:53 7850,13 12913,43
    Fiber Internet 08.05.2012 13:33:50 09.05.2012 01:33:55 7370,48 10351,11

indirilen
    59,14 54,67 Mayıs-2012 Aç

Bu nasıl iş ya indirilen 59 gb ama kotanızı doldurdunuz diye mesaj geliyor yazıklar olsun yazıklar olsun yazıklar olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

Fiber Internet 10.05.2012 01:36:08 10.05.2012 01:46:11 0,91 13,89
    Fiber Internet 09.05.2012 13:33:54 10.05.2012 01:36:07 13655,95 18265,92
    Fiber Internet 09.05.2012 01:33:54 09.05.2012 13:33:53 7850,13 12913,43
    Fiber Internet 08.05.2012 13:33:50 09.05.2012 01:33:55 7370,48 10351,11

indirilen
    59,14 54,67 Mayıs-2012 Aç

Bu nasıl iş ya indirilen 59 gb ama kotanızı doldurdunuz diye mesaj geliyor yazıklar olsun yazıklar olsun yazıklar olsun

upload kotanız dolmuş olmasın =)
  • eve gitmeyi bekliyorum inşallah öyledir
  • Arkadaşlar şimdi sözleşmeme baktım ve ayne yazıyorum

Sözleşme tarihim 13.12.2011 arkadaşlar
  • 4.23 Abone işbu sözleşmeyi imzalayarak turkcell superonline'ın web sitesinde yayınladığı kyllanım koşullarını kabul etmiş sayılır
    4.24 işbu sözleşme kapsamında sunulmakta olan internet aboneliğiwww.superonline.net adresinde yayınlanan adil kullanım koşullarına tabidir

4.23 ve 4.24 maddelerim benim böyle bir şeyler yapabilirmiyim bende.
  • Arkadaşlar superoffline sitesinde yer alan örnek 2 dilekçesinin turkcelin hangi sitesine yollayacağız adresi ne posta yolu ile yollamanın adresi ne
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.