Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

Arkadaşlar superoffline sitesinde yer alan örnek 2 dilekçesinin turkcelin hangi sitesine yollayacağız adresi ne posta yolu ile yollamanın adresi ne
    kayhanpulurbey

Dilekçe örneğini kendinize göre uyarlayıp Turkcell Superonline'e değil tüketici hakem heyetine elden verin. Size bir numara verecekler. O numarayla gelişmeleri takip edersiniz. Önceki sayfaları dikkatlice okursanız daha iyi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 10 Mayıs 2012; 18:43:37 >
  • Sadece 2 bölüm 260 mblık dizi indirdim ve kota 14.94 yazıyor dosyaların toplamı 520 mb kesin kullanım konusunda bir adilik yapıyorlar
  • Arkadaşlar şimdi sözleşmeme baktım ve ayne yazıyorum
    Sözleşme tarihim 13.12.2011 arkadaşlar

4.23 Abone işbu sözleşmeyi imzalayarak turkcell superonline'ın web sitesinde yayınladığı kyllanım koşullarını kabul etmiş sayılır
    4.24 işbu sözleşme kapsamında sunulmakta olan internet aboneliğiwww.superonline.net adresinde yayınlanan adil kullanım koşullarına tabidir

4.23 ve 4.24 maddelerim benim böyle bir şeyler yapabilirmiyim bende.

benim sözleşmemde aynen böyle dilekçeyi doldurup hakem heyetine veya tüketiciyi koruma derneğine versem kazanma şansım var mı?çünkü imzaladığım sözleşmede akk ye tabidir yer alıyor 4.24

• quote:

Arkadaşlar şimdi sözleşmeme baktım ve ayne yazıyorum

4.23 Abone işbu sözleşmeyi imzalayarak turkcell superonline'ın web sitesinde yayınladığı kyllanım koşullarını kabul etmiş sayılır
    4.24 işbu sözleşme kapsamında sunulmakta olan internet aboneliğiwww.superonline.net adresinde yayınlanan adil kullanım koşullarına tabidir

benim sözleşmemde aynen böyle dilekçeyi doldurup hakem heyetine veya tüketiciyi koruma derneğine versem kazanma şansım var mı?çünkü imzaladığım sözleşmede akk ye tabidir yer alıyor 4.24

görünürde yok gibi ancak adamalr bana ucu açık bi antlaşma imzalattıalr ve vaad ettikleri hızı antlaşma gereği veremeyeceklerini dolandırarak söylediler gibi bişeyler diyebilirsin

• Bugün tüketici hakem heyetine uğrayıp dilekçemin (2 Mayıs 2012'de teslim ettim) akibetini sordum. Benden önce bekleyen çok sayıda başvuru olduğunu söylediler.
    Hakem heyeti ayda iki kez toplanıyormuş. Neden bu kadar başvuru yapılmış diye sorduğumda bana verdikleri cevabı aynen aktarıyorum.
    "Artık tüketiciler bilinçlendi, herkes hakkını kanuni yoldan aramasını öğrendi"
    Siz siz olun, sözleşmenizde AKK ile ilgili bir madde yoksa hemen başvurun. Hakkınızı eninde sonunda alacaksınız. Superonline'e bu konuda tüketici hakem heyetlerinden binlerce kabul kararı gittiğini düşünün, eninde sonunda pes edeceklerdir. Yeterki hakkınızı arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 11 Mayıs 2012; 18:43:09 >
  • quote:

Arkadaşlar şimdi sözleşmeme baktım ve ayne yazıyorum

Hiçbir sözleşme sonradan değiştirilebilecek dinamik ve tüketicinin alehine işleyecek şekilde düzenlemez. Ayrıca sözleşmeler başka yerlere atıfta bulunamaz. 4.23 ve 4.24 maddeleri şimdi ve ileride aleyhinize ne yazılırsa kabul ettiğinizi söyleyen maddeler olduğu için ayıplı mal olarak görülmektedir. Misal oraya kotayı geçince gb. başına 10 Lira yazarsa ne olacak bunu yazmayacağını kim garanti edebilir. Bu tarz örneklemlerle destekleyebilirsiniz dilekçeyi. THH verilecek dilekçe tüketici dernekleri yönlendirme yapabilir karar verici tüketici hakem heyetleri. Hiçbir ücret ödemeden başvuru yapılabiliyor. 1.5 - 4 ay arası sürüyor çıkan kararlardan gördüğüm kadarıyla.

Burayı inceleyin:http://superoffline.blogcu.com/superoffline-100-mbps-rezil-internet/11735172

• Az önce müşteri hizmetleri ile görüştüm. Diyorum ki: "benim download ve upload toplamım 41 GB hızım nasıl düşüyor?"
    görevli bana dedi ki: "Uploadınız 27 GB, Download limitiniz 25 GB Upload limitiniz 25 GB bunlardan birini geçerseniz hazını düşer"

özetle kotamız aslında 25 GB

Ben sabit hat bağlatıp smile yada vodafone AKK olmayan 16 MB tarifelerinden birine geçmeye karar verdim. Veririm 130 lira, adam gibi , istediğim gibi kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exzina

Az önce müşteri hizmetleri ile görüştüm. Diyorum ki: "benim download ve upload toplamım 41 GB hızım nasıl düşüyor?"
    görevli bana dedi ki: "Uploadınız 27 GB, Download limitiniz 25 GB Upload limitiniz 25 GB bunlardan birini geçerseniz hazını düşer"

özetle kotamız aslında 25 GB

Ben sabit hat bağlatıp smile yada vodafone AKK olmayan 16 MB tarifelerinden birine geçmeye karar verdim. Veririm 130 lira, adam gibi , istediğim gibi kullanırım.

bu indime ve göndermenin toplandığını kim söyledi allah aşkına?
  • Arkadaşlar merhaba.Ben Muzaffer MISIR.Turkcell Superonline'ın Protokol Müdürüyüm.Şu an Yenimahalle ve Demetevlerde Fiberoptik altyapı işlemlerine başladık.Dilerseniz sizlere kısaca Fiberoptik kablo hakkında bilgi vereyim.
    Fiberoptik kablo saç kılından ince olup saniyede 200 000 km hızla(Işık hızı) veri aktarabilen ve bir kıldan binlerce bilgi aktarabilen bir malzemedir.Fiberoptik kablonun şu an Türkiye'de kullanılan bakır kabloya göre çok fazla artıları olmaktadır.
    Bakır kablo ısı,ışık,nem,soğuk ve mesafe uzaklığından etkilenmektedir.Yani Bakır kablodan hizmet alıyorsanız ana vericiden ne kadar uzaklaşırsanız hızınız o kadar yavaşlar.Ayrıca bakır kablo ile internet hizmeti alırken mutlaka sabit telefona ihtiyaç duyulmaktadır.Günümüz Türkiye'sinde de sabit telefonlar evimizde sadece internet için kullanılmakta ve milyarlarca tl boşuna ödemekteyiz.Zaten şu an ki Türk Telekomun altyapısı yaklaşık 100 yıldan fazladır kullanılmakta.
    Fiberoptik kablo ise ısı,ışık,nem,soğuk ve mesafe uzaklığından etkilenmemektedir.Ayrıca Fiberoptik internet hizmetinde sabit telefona ihtiyaç duyulmamaktadır.
    Bunun yanı sıra bakır kabloda download her ne kadar maksimum 8 mb görünsede upload en fazla 512 kb olmakta.
    Fakat fiber internet te her iki yapacağınız işlemde de hız düşmemektedir.
    Saha personelim ile beraber gittiğimiz site ve apartmanlarda bazı yöneticiler bizlere şunu demekte.Biz TTNET ile anlaştık bizim sitemize veya apartmanımıza fiber döşedi demekteler.Ama işin aslı öyle değil sevgili arkadaşlarım.Siteye veya apartmana döşenen kablo fiber olabilir ama kablonun çıkışı bakır site içi fiber eve girişi bakır olmakta.Bundan dolayı da sizler fiber hizmet alıyoruz deseniz bile aldığınız hizmet fiber değil.
    Biz Turkcell Superonline olarak Yenimahalle ve Demetevler'de kendi hattımızı döşemeye başladık.Cadde ve Sokaklarda 10 cm eninde 55 cm derinliğinde kazı çalışmaları yaparak fiberoptik kablomuzu döşüyoruz.Daha sonra site veya binalara fiber kablomuzu döşeyeceğiz.En son işlem ise abonelik sırasında bina içlerine monte ettiğimiz hizmet kutularından evinize kadar yine fiber kablo döşenecektir.
    Kısaca şu an biz başlangıcından kullanıcıya kadar fiber hat döşeme işlemine başlamış bulunmaktayız.
    Peki sizler bu hizmetten nasıl faydalanacaksınız?
    Turkcell Superonline fiber hizmeti almanız çin mutlaka oturduğunuz site veya apartmanınızda bizim hizmet kutumuzun bulunması gerekmekte.
    Bu hizmet kutusunun site veya apartmanınızda olması içinde yöneticiniz ile bir protokol yapılmaktadır.Protokol 14 punta harflerle yazılmış kısa bir metindir.Protokolde ayrıca Turkcell Superonline'ın bu hizmeti ücretsiz yaoacağına dair bir ibare de yer almaktadır.Site veya bina ile protokol yapıldıktan sonra firmamıza bağlı keşif ekibi binanıza gelerek yöneticinizle birlikte bir fikir birliğine vararak binaya kutunun nereye konacağı ve kablo döşeme güzergahını belirledikten sonra projesi o anda çizilmekte ve proje yöneticiye onaylatılmaktadır.Proje onaylandıktan bir süre sonra ise imalat ekibimiz onaylı proje ile gelerek binaya kablo döşemesi yapıp hizmet kutumuzu monte ederler.Daha sonra ise montaj ekibi bina yöneticisine hasarsızlık tutanağı imzalatır.
    Hasarsızlık tutanağı ise şöyledir.
    Turkcell Superonline Site veya binama geldi binama hasar vermeden montajını yaptı gitti gibi.
    YANİ BİZ BİNA VEYA SİTEYE KABLO DÖŞEMESİNİ YAPTIĞIMIZ ZAMAN NASIL ALDIYSAK ÖYLE TESLİM ETMEKTEYİZ.
    Hatırlatmamda fayda gördüğüm bilgi ise binanıza hizmet almak istiyorsanız mutlaka bir protokol yapılması ve bunun sonucunda hizmet kutusunun konması gerekmektedir.
    Daha detaylı bilgi için telefonum aşağıdadır.Saygılarımla.
    Muzaffer MISIR
    TURKCELL SUPERONLİNE PROTOKOL MÜDÜRÜ
    DEMETGÜL MAH.412 SOK.NO:57/1 DEMETEVLER/YENİMAHALLE/ANKARA
    MOBİL TEL:0 533 684 16 85

• Sayın Muzaffer MISIR Bey

"Biz Turkcell Superonline olarak Yenimahalle ve Demetevler'de kendi hattımızı döşemeye başladık.Cadde ve Sokaklarda 10 cm eninde 55 cm derinliğinde kazı çalışmaları yaparak fiberoptik kablomuzu döşüyoruz.Daha sonra site veya binalara fiber kablomuzu döşeyeceğiz.En son işlem ise abonelik sırasında bina içlerine monte ettiğimiz hizmet kutularından evinize kadar yine fiber kablo döşenecektir."

Kısaca şu an biz başlangıcından kullanıcıya kadar fiber hat döşeme işlemine başlamış bulunmaktayız.

demişsiniz.

bense birşeyi anlamadım. madem fiber döşüyorsunuz neden benim evime cat6 kablo ile geliyor. ben evime hattı çekenlere 1,5 yıl önce bunu sordum. sen birşey bilmiyorsun gibilerden takıldılar.

Çelişkilerle dolu saçma sapan işler.

1,5 yıl önce bu olmuyordu. Ne değişti bu kadar hızlı ki bir anda eve kadar fiber çekmeye karar verdiniz. Yada ben bu küçük aklımla ! geleceği mi gördüm.

Dürüstlük ve ticari ahlak önemli erdemlerdir. Bunlara sahip değilseniz bu saatten sonra kabloyu kaldırdık artık havadan transfer ediyoruz deseniz boş.

Bence superonline firmasının bundan sonraki en önemli işi tüketicisini koşulsuz memnun etmek ve elinde tutmaya çalışmak.

Sorun bakalım forumlarda kaç kişi firmanızın hizmet yönetiminden memnun. Neredeyse tamamı taahhüt bitsin iptal ettireceğim diyor. İnsanlar artık eskisi gibi değil bilinçlendi. Haklarını yedirmiyor. Bunun farkında olup, dürüst ve erdemli ticaret yapmak lazım diye düşünüyorum.

Yanlışsam düzeltin.

IŞIK HIZI İLE İLGİLİ KÜÇÜK BİR BİLGİ :

Modern teknoloji, ışığın saniyede 300.000km (186.000 mil) yol aldığını keşfetmemizi sağlamıştır. Bir saniyeden daha az bir sürede Dünya’nın çevresini yedi kez dolanabilmektedir. Dünyamızdan Ay’a bir buçuk saniyeden daha az bir sürede gidebilmektedir. Güneşe sekiz dakikada ve en yakın yıldıza dört yılda gidebilmektedir.
    Özel izafiyet, ışık hızının evrensel hız sınırı olduğunu belirtmiştir. Hiçbir maddi nesne bu hıza ulaşamaz! Herhangi bir nesne, hızlandıkça belli miktarda madde kazandığına ve ışık hızında bu miktar sonsuz olduğuna göre, onu bu hıza kavuşturmak için sonsuz(!) miktarda bir enerjiye gerek olacaktır. Aynı şekilde, ışığın kendisi sadece küçük ve sınırlı bir kütleye sahip olduğu için, yavaşlarsa kütlesi sıfır olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkilinc -- 16 Mayıs 2012; 15:18:42 >

• 21 ay önce sitemize gelen Superonline fiber hizmetine abone oldum.
    SO ekibi önce beyaz renkli kutusunu sitemizin hemen dışına monta etti. Yönetimle yapılan anlaşma gereği beyaz kutudan, sitemizin içinde monte edilen kabinetteki modeme bağlantı yapıldı. Modeme bağlı switchlerden de CAT6 ethernet kablo ile abonelerin dairelerine bağlantılar yapıldı. Bu mesleğin içinde olan biri olarak ekibe "neden dairelerimize fiberle değil de ethernet kablo ile bağlantı yapıyorsunuz" diye sorduğumda kurduğumuz sistemdeki modemler teknik olarak fiber bağlantı yapmaya uygun değil" cevabı aldım. Araştırmalarım sonucunda 2011 yılından sonra kurulan sistemlerde hem sitelere hemde abonelerin dairelerine fiber bağlantı ile internet hizmeti verilmeye başlanmış. Bu sistemlerde kullanılan modemlerle, abonelere verilen modemleri gördüğümde ne yazık Superonline yani Muzaffer bey yazdıklarınızın eksik olduğu ortaya çıktı.
    Yani biz eski abonelere hem bakır hemde fiber kablo ile hizmet veriyorsunuz. Bu önemli ayrıntıyı da abonelerle paylaşırsanız, yazdıklarımızın doğrulup payı olduğunu sizler de anlamış olursunuz.
    Şunu da unutmayınız ki artık Türkiye'de abonelerin göz açıldı. Siz yazmasanız da onlar her şeyi araştırıp doğrusunu öğreniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 16 Mayıs 2012; 14:00:26 >

• quote:

Ben evde yokken evime gelip ailem ile konuşmuşlar. Hiçbirşey yapmayıp sadece sözleşmeyi almalarını söyledim. Ben sözleşmeyi okuduktan sonra gelmelerini söyledim. 2 gün sonraya rendevu aldım. Kayhan arkadaşın dediği gibi benim sözleşmemde de 4.23 ve 4.24 maddelerinde aynı şeyler yazıyor. AKK maddesi yok.

Sadece yeni abonelere açık olan 24 ay taahhüt ile 50 Mbps - 250 GB Kota tarifesini seçeceğim. Yalnız sitede şartlar kısmında benim tarifemde upload hız sınırı yok. Bu tarifeye upload hız sınırı ekleyecekler mi bilmiyorum? Şuanlık herşey normal gibi görünüyor. 50 Mbps - 250 GB tarifesine geçmemi önerir misiniz? Bir üçkağıt yapıyorlar mı? Benim için çok uygun bu çünkü TTNet'i iptal etme arifesindeydim ve Uydunet'e geçecektim. Aylık kullanım limitim 250'yi hiç geçmiyor. Yani bir üçkağıt yoksa ortada tam benim ihtiyacıma göre bu hizmet.

Fikirlerinizi almak isterim.

:: Bahsettiğim kampanya'daki tarife ;
    http://www.superonline.net/kampanyalar (Fiberini Seç)
    Fiber Master 50 - 50 Mbps - 250 GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 28 Mayıs 2012; 0:22:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Bugün tüketici hakem heyetine uğrayıp dilekçemin (2 Mayıs 2012'de teslim ettim) akibetini sordum. Benden önce bekleyen çok sayıda başvuru olduğunu söylediler.
    Hakem heyeti ayda iki kez toplanıyormuş. Neden bu kadar başvuru yapılmış diye sorduğumda bana verdikleri cevabı aynen aktarıyorum.
    "Artık tüketiciler bilinçlendi, herkes hakkını kanuni yoldan aramasını öğrendi"
    Siz siz olun, sözleşmenizde AKK ile ilgili bir madde yoksa hemen başvurun. Hakkınızı eninde sonunda alacaksınız. Superonline'e bu konuda tüketici hakem heyetlerinden binlerce kabul kararı gittiğini düşünün, eninde sonunda pes edeceklerdir. Yeterki hakkınızı arayın.

Sonuna kadar katılıyorum söylediklerine,

Şu AKK maddesine gelince,
    şayet elimizdeki sözleşmede AKK maddesi yer alıyorsa bile, bu maddenin yer almadığını beyan edip şikayette bulunan ve sınırsız internet kullanımı hakkına tekrardan kavuşanlar (ki herkesin gerçek hakkının bu olduğuna inanıyorum), AKK maddesine sahip 50GB kısıtlama uygulamasına "maruz" kalmış kullanıcılar ile aynı ücret karşılığında sahip olabiliyorlarsa, bir şekilde bu AKK maddesine sahip kullanıcıların da sınırsız internet kullanım hakkı olması gerektiğine inanıyorum. Tüketici dernekleri yoluyla ya da herhangi bir yasal yol ile bu hakka sahip olabilmek için mücadele edeceğim. Konuyla ilgili bilgisi olan kişiler varsa yardımlarını bekliyorum.

• Sözleşmede yok diye yapılan şikayetler netice alınsa dahi geçici ve sadece şikayet eden kişiye yararı olan çözüm olur. Sözleşmeye madde ekler soyguna devam ederler.

Birşeyler yapılacaksa bu akk denilen olayın adil olmadığını reklamı yapılan hızları insanların sadece birkaç saat kullanabildiği geri kalan tüm ay boyunca almadığı hizmetin parasını ödemek zorunda bırakıldığını anlatıp, bunun bir soygun olduğunu kabul ettirmemiz gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terranfan

Sözleşmede yok diye yapılan şikayetler netice alınsa dahi geçici ve sadece şikayet eden kişiye yararı olan çözüm olur. Sözleşmeye madde ekler soyguna devam ederler.

Birşeyler yapılacaksa bu akk denilen olayın adil olmadığını reklamı yapılan hızları insanların sadece birkaç saat kullanabildiği geri kalan tüm ay boyunca almadığı hizmetin parasını ödemek zorunda bırakıldığını anlatıp, bunun bir soygun olduğunu kabul ettirmemiz gerek.

+1 Bu akk saçmalığını tamamen yanlış anlamış sivri zekalı isslere söylüyorum, hadi diyorsunuz ki bu adam interneti çok fazla kullanıyor bandwidth i yiyip bitiryor bu yüzden böyle bir uygulama getirdik. Bir düşünüz bakalım şimdi 50GB AKK sı olan birisi 1 ay boyunca günde 1.5GB indiriyor ama bunu da şöyle yapıyor 3 saatte bir 500mb. Arada da 1 saat bekliyor. Bir de diğer abone olsun. Bu da gitsin 1 günde 50gb ı hız kesmeden indirsin. Ay sonunda ikisininde download miktarı aynı olsun. Şimdi soruyorum bu abonelerdan hangisi 1 günde sizin altyapınızı, sisteminizi yordu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LoRd1N

quote:

Sözleşmede yok diye yapılan şikayetler netice alınsa dahi geçici ve sadece şikayet eden kişiye yararı olan çözüm olur. Sözleşmeye madde ekler soyguna devam ederler.

+1 Bu akk saçmalığını tamamen yanlış anlamış sivri zekalı isslere söylüyorum, hadi diyorsunuz ki bu adam interneti çok fazla kullanıyor bandwidth i yiyip bitiryor bu yüzden böyle bir uygulama getirdik. Bir düşünüz bakalım şimdi 50GB AKK sı olan birisi 1 ay boyunca günde 1.5GB indiriyor ama bunu da şöyle yapıyor 3 saatte bir 500mb. Arada da 1 saat bekliyor. Bir de diğer abone olsun. Bu da gitsin 1 günde 50gb ı hız kesmeden indirsin. Ay sonunda ikisininde download miktarı aynı olsun. Şimdi soruyorum bu abonelerdan hangisi 1 günde sizin altyapınızı, sisteminizi yordu ?

Çok iyi cevaplamışsınız arkadaşım.Eğer akk olacaksa örneğin gün içi 30 gb getirilmeli.... ve bunu aşanın hızı düşürülmeli ertesi gün tekrar artmalı.Şu anki durum çok adilsiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: usmcsas

quote:

Orijinalden alıntı: LoRd1N

quote:

Çok iyi cevaplamışsınız arkadaşım.Eğer akk olacaksa örneğin gün içi 30 gb getirilmeli.... ve bunu aşanın hızı düşürülmeli ertesi gün tekrar artmalı.Şu anki durum çok adilsiz..

evet umarım buna cevap verebilirler

• konu 2010 da açılmış,yıl 2012 nin yarısı,imza kampanyaları ,şunlar bunlar bi işe yaramaz,yaramamışda
    Adam her ay faturayı kestikten sonra imzada toplasan oraya burayda yazsan fayda yok. havada kalır.
    tek çözüm kapatmak.alsınlar kendileri girsinler bakalım nereye kadar.ama birlik beraberlik yok.herkes ayrı telden çaldığı için müstehak bize.
  • Merhabalar bir sorum var cevap verirseniz çok sevinirim

2012 Fiber internet abonesiyim ama şu Adil kullanım kotası beni mahvetti bi anda internet çekilmez hale düşüyor , başka bişey ise bana hiç bişey vermeden sadece ücrette indirim olayı ile taahhüt lü oldum fakat şuanda vermediği kalmadı telefon verdi digitürk verdi şuadanda pc veriyolar + 39,90 TL 20mb sınırsız bu nasıl bişeydir

bu kampanyalardan herhangi bir şekilde yararlanabilirmiyim dediğimde hayır müşterilerimiz yararlanamıyor diyorlar

24 aylık taahhütüm var dediğim gibi 2012 yılında katıldım fiber internete bunu bi şekilde ücret ödemeden iptal ettirme durumum var mı kaymakamlığa şikayet bilgi teknolojilerine yada herhangi bir yere vereceğim şikayet dilekçesiyle falan

yardım ederseniz sevinirimmm

• taahhüt bozulduğu zaman varsa modemin parası(iss hesabıyla)+ aldığınız tüm indirimler+ bedava verilen tüm servisler (tarifenin dışında, mesela digiturk web 1 ay gibi) vb servislerin ücretleri tahsil edilir.

ben 2010 yazında ttneti kapattırdım benden 40 liralık modem için 125 lira aldılar. zehir zıkkım olsun adilere.
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.