Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

Ben de geçen aradım konuştum. Haklı olduklarını söyleyemem ama idda ettikleri bir şey var o da internet kuruluşlarının birlikte karar almış olduğu ve hepsinde bu akk olması. ttnet smile vs onlarda varmış(söylenen) uydunette olmadığını sizden duyuyorum ama onun hızı da 10mbps'ye kadar ne olur kim bilir. Ben 50 mbps'ye geçtim 250 gb akk var ve kotayı doldurunca hızım 5/1 mbps oldu. gelen mesajda 1mbps/256k dediler ama o kadar düşünmedi. Olmasa süper olur yapacak bir şey varsa yapalım şimdilik elimiz kolumuz bağlı gibi. Ben zaten türkcell'i sevmeyen bir insanım. Telefon hattım da şu an avea ve turkcell superonline'ı satın alınca bu durumdan çekindim. Düşündüğüm başımıza geldi işte.

Ancak şöyle bir gerçek var kimse süperonline'nın hakkını yiyemez. Türkiyeye fiberoptik interneti getiren internet standartını yükselten firma süperonlinedır. Her ne olursa olsun ttnet süperonline ile karşılamayacak bir internet hizmeti sunmaktaydı hala da öyle. Ttneti ancak tv+internet+telefon olarak kullanırsanız avantajlı oluyor aylık 100-120 tl ile hepsini hallediyorsunuz (yanlışım yoksa).

evet piyasaya ev kullanıcıs için fiberi getiren ilk firfma süper.ttnidne fiber neti vardı öncedne ama fiyatlar 2. gökden geldiği için alan kişi eser sayıda idi. Ttneti ancak tv+internet+telefon oalrak almak bana pek mantıklı gelmiyor.neti zaten telefon alamzsan geçiriyorlar.ondan kaşış yok.zaten eleşe izlediğim tv kanallarını bide para ver,ip kota kotalı izlemek hangi mantığa sığıyor onuda anlamadım.adamlara mail attığım tivibu akk konusu hakkıdna.otomatik mesaj bile atmadılar

ttnet kullanmıyorum onu bilemeyeceğim akk ne dolduruyor ne doldurmuyor =) akk yüzünden superonline'ı yerin dibine sokan arkadaşlara kızıyorum sadece. ben turkcell'i suçluyorum onlar gelene kadar her şey süpedi :D

• Gece de yaptığım testlerde download hızım çok düşüktü ama bu sabah baktığımda hızım normale dönmüş. SO henüz aramadı ama sanırım birşeyler yaptılar. Oh be.

Edit:Bugün 3 Nisan Salı günü aradılar, sorun çözüldü mü diye. Bende evet dedim. Hemen "neden download hızım düştü? diye sordum. Bana tanımlı olan portta sorun olmuş, onu düzeltmişler.

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 20 Nisan 2012; 15:08:50 >
  • beyler durumu şöyle açıklayayım. 2010 kasım gibi başvurdum üye oldum superonline'a. daha sonra askere gittim, mayıs'ta geldim ve mayıs'ta kotalı olan paketi kotasıza çevirdim. hızım da 10'ken 20 oldu. 2 sene taahhüt ile 49 veriyorum.

bu akk ilk çıktığında iyice sinir olup anlaşmayı bozmak istedim o zaman da 400-500 lira gibi bi fesih bedeli istenince vazgeçmek durumunda kaldım.

şimdi ben bu tüketici heyetine başvursam red cevabı gelir mi yoksa akk kaldırmak zorunda kalırlar mı?

eve gidince askere gitmeden önce yapmış olduğumuz sözleşmeyi buldum. denemesi bedava kampanyasından yararlanmışım. daha sonra bi sözleşme yapılmamış sanırım. sözlü taahhütle alınan bir sözleşme olabilir aramızda. "emin değilim"

üzerinde o denemesi bedava yazan sözleşme hakem heyetine gitmem için yeterli midir? yoksa adamlara mail atıp son güncel sözleşmeyi mi istemeliyim?

bi yol gösterirseniz bu hafta bitmeden şu işi halletmek istiyorum.

• Adil kullanım kotası 1 gb mı anasını satayım ya, 20 mbit parası veriyorum 2 gün kullanamadan 1 mbite düşüyor bu ne salakça iş
  • Ayakta alkışlıyorum seni

Yöneticilerinde yardımcı olması gerek konuyu sabitleyerek destek olmaları gerek.Toplumun oluşturduğu hareketlerde tarafsız kalmamalılar destek olmalılar
  • arkadaşlar aralık ayında çamış olduğum dava nihayet sonuçlandırıldı tüm yaptığım yazışmaları sizinle paylaşıyorum umarım kimse bu superonline denen firmayla bir daha çalışmaz.

quote:

BUCA KAYMAKAMLIĞI
    TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

ŞİKAYET EDEN : Serkan ŞE......
    A............... .......Ş. / İZMİR

ŞİKAYET EDİLEN : SUPERONLİNE İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş
    Salih Tozan Sok. Karamancılar İş Merkezi No:18 34394 Esentepe-Şişli / İstanbul

ŞİKAYET KONUSU: 20 mbit sınırsız internet paketime kota uygulaması getirilmesi ve hızımın düşürülmesi.

OLAYLAR : Dilekçem ekinde sunmuş olduğum sözleşmede de görüleceği üzere Superonline markası ile hizmet veren Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. ile 20 Kasım 2011 günü 20Mbps Limitsiz Fiber İnternet paketi hizmeti alabilmem için, aylık 55.-TL bedelli, sözleşme iptalinde tazminat içeren taahhütlü sözleşmeyi ev adresimde imzaladım.
    Ancak bağlı bulunduğumuz toki konutlarında Superonline firmasının kampanyalarında ve sözleşmesinde adil kullanım koşullarını içeren ya da detaylıca belirten hiçbir açıklama yoktu. Buna bağlı olarak Superonline müşteri hizmetlerini arayarak bilgi aldım. Buradaki yaptığım görüşmelerde de bana adil kullanım koşullarından bahsedilmeyerek tarifemin limitsiz olacağı konusunda bana bilgi vermişlerdir. Kurulum için 20.11.2011 tarihinde evime montaj ve kurulum yapmaya gelen arkadaşların işlem bitiminde sözleşme imzalatıldıktan sonra limitli internet bilgisi vermesi üzerine Superonline müşteri hizmetlerini arayarak duruma itiraz edip şikayet kaydı almışlardır. Bu arada Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 22 Kasım 2011 Salı günü sabah saat 03:35’de Adil Kullanım Kotasının %80’lik kısmının dolduğunu söyleyen mesaj tarafıma gönderilmiştir.
    Söz konusu mesajın gönderildiği andan itibaren ise 20Mbps olması gereken Download ve Upload hızım 0,1Mbps’ye Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından haksız bir biçimde düşürülmüştür.
    Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. müşteri hizmetleri ve elektronik posta servisine defaten yaptığım başvurulara rağmen internet bağlantı hızım yükseltilmemiş, bağlantı hızımın düşürülmesine 22 Aralık 2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan “Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları” Yönetmeliğinin 19. Maddesi doğrultusunda 15 Mart 2010 tarihinde Turkcell Superonline İnternet Sitesinde ve müşterilere gönderilen faturalarda duyurulduğu ve sözleşmede bulunan 4.23 Maddesi gerekçe olarak gösterilmiştir.
    Ancak anılan yönetmeliğin EK On sekizinci Maddenin Son Fıkrasında Anılan Türden Haksız Şartlar başlığı altında; g) Tüketicinin, abonelik sözleşmesinin kurulmasından önce fiilen bilgi sahibi olamayacağı sözleşme şartlarını, aksi ispat edilemeyecek şekilde kabul ettiğini gösteren kayıtlar, maddesinde ve 4077 sayılı kanunun 6. Maddesinde de açıkça belirtildiği üzere sözleşmede bulunan 4.23 maddesi haksız şart içeren geçersiz bir maddedir.
    Ayrıca 15 Mart 2010 tarihinde Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. ile aramda herhangi bir ticari ilişki olmaması, hizmeti satın alma kararı verdiğim sırada firmanın hizmetin Limitsiz ve hızlı olduğu yönüne muhtelif gazete, dergi, televizyon ve billboardlar aracılığı ile yoğun biçimde reklam yapıyor olması ve hizmeti tarafıma satan personellerine özellikle ve üstüne basa basa sormuş olmama rağmen internet kullanımımda herhangi bir kısıtlama ve limit bulunmayacağına dair sözlü beyanı nedeni ile internet hizmetini Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. den almaya karar verdim.
    Fakat geldiğimiz noktada Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 25 GB Download ve Upload Limitli internet paketi tarafıma uygulanmaktadır.
    Mahkemenizden fazladan doğan haklarım saklı kalmak koşulu ile, mağduriyetimin giderilmesi ve Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. 20Mbps bağlantı hızında ve limitsiz internet kullanımı hakkımın tarafıma iadesi yönünde karar vermesini arz ederim.

HUKUKİ SEBEP : Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun

NETİCE-İ TALEP : Yukarıda açıklanan nedenlerle Superonline aboneliğimin, sözleşmede belirtildiği şekilde 20 mbit hızında sınırsız hale getirilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Serkan ŞE........

EKLER: TELLCOM İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş Doğrudan Satış Aboneliği Sözleşmesi

bu dilekçeme istinaden gelen cevap aşşağıdaki gibidir.

arkadaşlar soru sormak isteyen olursa seve seve yardım ederim supeerr@hotmail.com bana buradan mail atarak ulaşabilirsiniz.

• @redkit0

Hocam anlamadığım, 20 mbps sınırsıza geri dönülsün denmiyor hükümde. Şahsın talebinin kabulüne dedikten sonra sözleşmenin iptalinden bahsediyor. Sözleşme iptal olursa herhangi bir söz hakkınız kalmaz. Yanlışım varsa düzeltin.
  • Şu an superonline'a mail atacağım da iletişime geçebileceğim bir mail adresi bulamadım. Hangi adrese mail atmalıyım?

Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkit0

arkadaşlar aralık ayında çamış olduğum dava nihayet sonuçlandırıldı tüm yaptığım yazışmaları sizinle paylaşıyorum umarım kimse bu superonline denen firmayla bir daha çalışmaz.

quote:

BUCA KAYMAKAMLIĞI
    TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

ŞİKAYET EDEN : Serkan ŞE......
    A............... .......Ş. / İZMİR

ŞİKAYET EDİLEN : SUPERONLİNE İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş
    Salih Tozan Sok. Karamancılar İş Merkezi No:18 34394 Esentepe-Şişli / İstanbul

ŞİKAYET KONUSU: 20 mbit sınırsız internet paketime kota uygulaması getirilmesi ve hızımın düşürülmesi.

OLAYLAR : Dilekçem ekinde sunmuş olduğum sözleşmede de görüleceği üzere Superonline markası ile hizmet veren Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. ile 20 Kasım 2011 günü 20Mbps Limitsiz Fiber İnternet paketi hizmeti alabilmem için, aylık 55.-TL bedelli, sözleşme iptalinde tazminat içeren taahhütlü sözleşmeyi ev adresimde imzaladım.
    Ancak bağlı bulunduğumuz toki konutlarında Superonline firmasının kampanyalarında ve sözleşmesinde adil kullanım koşullarını içeren ya da detaylıca belirten hiçbir açıklama yoktu. Buna bağlı olarak Superonline müşteri hizmetlerini arayarak bilgi aldım. Buradaki yaptığım görüşmelerde de bana adil kullanım koşullarından bahsedilmeyerek tarifemin limitsiz olacağı konusunda bana bilgi vermişlerdir. Kurulum için 20.11.2011 tarihinde evime montaj ve kurulum yapmaya gelen arkadaşların işlem bitiminde sözleşme imzalatıldıktan sonra limitli internet bilgisi vermesi üzerine Superonline müşteri hizmetlerini arayarak duruma itiraz edip şikayet kaydı almışlardır. Bu arada Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 22 Kasım 2011 Salı günü sabah saat 03:35’de Adil Kullanım Kotasının %80’lik kısmının dolduğunu söyleyen mesaj tarafıma gönderilmiştir.
    Söz konusu mesajın gönderildiği andan itibaren ise 20Mbps olması gereken Download ve Upload hızım 0,1Mbps’ye Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından haksız bir biçimde düşürülmüştür.
    Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. müşteri hizmetleri ve elektronik posta servisine defaten yaptığım başvurulara rağmen internet bağlantı hızım yükseltilmemiş, bağlantı hızımın düşürülmesine 22 Aralık 2004 tarih ve 25678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan “Telekomünikasyon Sektöründe Tüketici Hakları” Yönetmeliğinin 19. Maddesi doğrultusunda 15 Mart 2010 tarihinde Turkcell Superonline İnternet Sitesinde ve müşterilere gönderilen faturalarda duyurulduğu ve sözleşmede bulunan 4.23 Maddesi gerekçe olarak gösterilmiştir.
    Ancak anılan yönetmeliğin EK On sekizinci Maddenin Son Fıkrasında Anılan Türden Haksız Şartlar başlığı altında; g) Tüketicinin, abonelik sözleşmesinin kurulmasından önce fiilen bilgi sahibi olamayacağı sözleşme şartlarını, aksi ispat edilemeyecek şekilde kabul ettiğini gösteren kayıtlar, maddesinde ve 4077 sayılı kanunun 6. Maddesinde de açıkça belirtildiği üzere sözleşmede bulunan 4.23 maddesi haksız şart içeren geçersiz bir maddedir.
    Ayrıca 15 Mart 2010 tarihinde Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. ile aramda herhangi bir ticari ilişki olmaması, hizmeti satın alma kararı verdiğim sırada firmanın hizmetin Limitsiz ve hızlı olduğu yönüne muhtelif gazete, dergi, televizyon ve billboardlar aracılığı ile yoğun biçimde reklam yapıyor olması ve hizmeti tarafıma satan personellerine özellikle ve üstüne basa basa sormuş olmama rağmen internet kullanımımda herhangi bir kısıtlama ve limit bulunmayacağına dair sözlü beyanı nedeni ile internet hizmetini Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. den almaya karar verdim.
    Fakat geldiğimiz noktada Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 25 GB Download ve Upload Limitli internet paketi tarafıma uygulanmaktadır.
    Mahkemenizden fazladan doğan haklarım saklı kalmak koşulu ile, mağduriyetimin giderilmesi ve Tellcom İletişim Hizmetleri A.Ş. 20Mbps bağlantı hızında ve limitsiz internet kullanımı hakkımın tarafıma iadesi yönünde karar vermesini arz ederim.

HUKUKİ SEBEP : Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun

NETİCE-İ TALEP : Yukarıda açıklanan nedenlerle Superonline aboneliğimin, sözleşmede belirtildiği şekilde 20 mbit hızında sınırsız hale getirilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Serkan ŞE........

EKLER: TELLCOM İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş Doğrudan Satış Aboneliği Sözleşmesi

bu dilekçeme istinaden gelen cevap aşşağıdaki gibidir.

arkadaşlar soru sormak isteyen olursa seve seve yardım ederim supeerr@hotmail.com bana buradan mail atarak ulaşabilirsiniz.

Hayırlı olsun sözleşme iptal edildiğine göre limitsiz uygulaması yaparlar herhalde. Bu kararı protesto gurubuna ekleyebilirmisin.https://www.facebook.com/groups/370912814935/

• Apartmana yeni Superonline Fiber bağladılar. TTNET'te son 2 aydır AKK uyguladığından dolayı çıkmak istiyorum ama aynı şey başıma Superonline Fiber'de de gelecek.. Alternatifimiz kalmadı resmen sürünüyoruz 1 Mbps hızlarda.. Yazıklar olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdo4

Apartmana yeni Superonline Fiber bağladılar. TTNET'te son 2 aydır AKK uyguladığından dolayı çıkmak istiyorum ama aynı şey başıma Superonline Fiber'de de gelecek.. Alternatifimiz kalmadı resmen sürünüyoruz 1 Mbps hızlarda.. Yazıklar olsun.

ttnetin hızından kurtulmak için sırf bile bile geçtim. yarın gelecekler ve bağlayacaklar. sınırsıza sınırlı engel.
  • Superonline 20mbit fiber kullanıyorum. 100 gb kotası var 49 tl ödüyorum. Telefon sabit ücreti yok. 20mbite kadar değil hız. Net olarak 20mbit veriliyor. 50gb kotadan iyidir.
  • bunlardan sonuç alan varmı acaba ?
  • quote:

http://img412.yukle.tc/image.php?id=9064super.jpg

tüketici mahkemesinin verdiği kararı başka bir yere daha yüklermisiniz?
    buradan açılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveco2001

quote:

http://img412.yukle.tc/image.php?id=9064super.jpg

tüketici mahkemesinin verdiği kararı başka bir yere daha yüklermisiniz?
    buradan açılmıyor

Ever arkadaşa katılıyorum şuan sinirden çıldırıyorum böle saçmalık olmaz acaba ne çıkacak
  • Sanırım bakmıştım ilk koyulduğunda, orda karar olarak tüketici hakem heyetinin(mahkeme değil) sözleşmeyi iptal ettiği yazıyordu diye hatırlıyorum.
  • şimdi ne olcak yani ne zaman kaldıracaklar bu şaçmalığı ne zaman son verecekler sahtekarlığa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amaç123

şimdi ne olcak yani ne zaman kaldıracaklar bu şaçmalığı ne zaman son verecekler sahtekarlığa

bu durumun kalkacağını sanmam.adamlardan fiber istediniz onmalrda fiber verdi.net vermdiler.o kadar yatırımın parasını bi çıkarsınlar hele.10 gb upload kotası nedir arkadaş.
  • Ama yaptıkları suç bunların kotasız diyip kotalı satıyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amaç123

Ama yaptıkları suç bunların kotasız diyip kotalı satıyolar

kotadan kasıtları kotayı aşınca para yazmıyr o.sana hız vaat etmiyor.onunda bi çakallığı vardır sözleşmede.
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.