Şimdi Ara

SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.762
Cevap
8
Favori
171.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drlevent

quote:

Orijinalden alıntı: prozyak

ne iğrenç bir durum bu ya...bana bu ürünü pazarlayan adama anlatıyorum kardeşim diyorum 250 gb akk biliyoruz dimi bana anlattın bende kabul ettim dedim.sözleşmeyi öyle imzaladık..ama uploadda bu durum varmış uploadın akk mı 50 gb dedim.bana anlatmadın bunu diyince adamın bana verdiği cevap abi valla bende bilmiyordum uploadda akk olduğunu dedi... tam şalterler attı
    interneti bağlatalı 4 gün oldu...

anladığım kadarı ile 250 gb hız alanı olan bir ürüne abone olmuşsunuz. Ve imzanızdan gördüğüm kadar ile PSN vs. internete upload yükünüz de fazla - ki böylesine yüksek kotalı bir seçeneüe boşuna yönelmemişsinizdir zaten-

Benim de dediğim tam da bu..eğer yoğun upload yaparsanız 250 GB kotanızın hiç bir anlamı kalmadı..

PSN'de şart değil, torrent vs. kullanırsanız download yaparken bir çok program bir yandan da upload yapıyor (ki torrentin de bu uploadlar sayesinde var zaten). Siz 250 GB download yapacam diye düşünürken bi bakıyorsunuz 50 GB upload kısa sürede yapılmış ve hızınız kesilmiş.. bu arada 250 gb AKK'si olan ürünün upload hızı 10 MB ayarında filan olmalı.

bu tamamen bir aldatmaca ve reklam kandırmacası.

Dikkatinizi çekerim eski kampanyalarda upload hızı 1 MB'di. kimsenin bir şikayeti isteği filan da yoktu. 1 MB upload bir çok şey için yetiyor zira. Ama adamlar 20 MB hız alanındaki seçeneğin upload hızını 5 Mbit'e çıkardılar durup dururken. sonradan upload kotasını limitin 10 katı diye düzelttiler..

dikkatinizi çekerim arkadaşlar;10 MBit hızını kaldırıp 20 MBit yaptılar. Ve aynı fiyattan verdiler. güya iyilik yaptılar. Ama hız alanı şeklindeki kota değişmedi yine 50 GB. Bunu iyilik olsun diye yapmadılar. Herkes bir an önce kotasını doldursun ve hızlarını keselim diye yaptılar.
    10 MBit ile 20 Mbit arasında torrent vs. gibi araçlarla download edebilme hızı hariç kullanım açısından hiç bir fark yok. ip TV'ler için bile 2Mbit yeterli oluyor. 10 Mbit hız ile yüksek çözünürlükte online tv veya film izliyorsunuz. sayfaların açılış hızı 1 mbit 'de bile aynıdır. Tek fark download hızı. ama 50 GB kota aynı duruyor.
    ve bunun reklamını yapıyorlar, süper hızlı internet diye
    ...

ayrıca örneğin 20 Mbit için konulan 50 GB sınırının herhangi bir bilimsel, mantıklı bir açıklaması yopk. Herhangi bir hesabı yok. Tamamen masa başında böyle yapalım, böyle olsun şeklinde verilen bir karar. nasılsa malı biz satıyoruz istediğimizi yaparız diye düşünüyorlar sanırım. ama satılan hizmet bir çok ülkede temel hak ve özgürlükler kapsamına alınan bir hizmet. Dolayısı ile bu sene sözleşme imzalayanlar bile en azından 50 GB sınırının adaletsizliğine yönelik tüketici mahkemesine başvursunlar. başvuru sebebi basit: başka seçeneğim olmadığı için mecburen bu koşulları kabul etmek zorunda kaldım. başka seçeneğim olmadığı için aboneliğimi gerçekleştirdim. ancak bu durum ortada tüketici aleyhine bir durum olduğu gerçeğini değiştirmez. Hız sınırı adı altındaki kotanın kaldırılması veya makul bir sınıra çıkartılması (500 GB iyimidir?) şeklinde Tüketici mahkemesine başvurabilirler bence.

50 GB neye göre hesaplanmış?? neymiş ticari maksatla kullanılıyormuş. O zaman ortalama bir internet kafenin aylık kaç gb veri indirdiğine bir bakmak lazım....

burası çok önemli arkadaşlar. her yaptıkları hareket planlı. tüketiciyi aldatmaya yönelik.

Bence tepkiler artınca standartların normal ve adil hale geleceğinin farkındalar. bu dönemde ne kadar kazanırsak o kadar iyi diye düşünüyorlardır. ondan dolayı tepkilerin artması ve hızlı tepki verilmesi bence çok önemli.
    ha neymiş zarar ediyorlarmış..beni zerre kadar ilgilendirmez. böyle seçeneklerin reklamını yapmayacaklardı o zaman.

benim ne yapmam lazım? ne gibi yol izlemem lazım ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: drlevent

quote:

ne iğrenç bir durum bu ya...bana bu ürünü pazarlayan adama anlatıyorum kardeşim diyorum 250 gb akk biliyoruz dimi bana anlattın bende kabul ettim dedim.sözleşmeyi öyle imzaladık..ama uploadda bu durum varmış uploadın akk mı 50 gb dedim.bana anlatmadın bunu diyince adamın bana verdiği cevap abi valla bende bilmiyordum uploadda akk olduğunu dedi... tam şalterler attı
    interneti bağlatalı 4 gün oldu...

anladığım kadarı ile 250 gb hız alanı olan bir ürüne abone olmuşsunuz. Ve imzanızdan gördüğüm kadar ile PSN vs. internete upload yükünüz de fazla - ki böylesine yüksek kotalı bir seçeneüe boşuna yönelmemişsinizdir zaten-

Benim de dediğim tam da bu..eğer yoğun upload yaparsanız 250 GB kotanızın hiç bir anlamı kalmadı..

PSN'de şart değil, torrent vs. kullanırsanız download yaparken bir çok program bir yandan da upload yapıyor (ki torrentin de bu uploadlar sayesinde var zaten). Siz 250 GB download yapacam diye düşünürken bi bakıyorsunuz 50 GB upload kısa sürede yapılmış ve hızınız kesilmiş.. bu arada 250 gb AKK'si olan ürünün upload hızı 10 MB ayarında filan olmalı.

bu tamamen bir aldatmaca ve reklam kandırmacası.

Dikkatinizi çekerim eski kampanyalarda upload hızı 1 MB'di. kimsenin bir şikayeti isteği filan da yoktu. 1 MB upload bir çok şey için yetiyor zira. Ama adamlar 20 MB hız alanındaki seçeneğin upload hızını 5 Mbit'e çıkardılar durup dururken. sonradan upload kotasını limitin 10 katı diye düzelttiler..

dikkatinizi çekerim arkadaşlar;10 MBit hızını kaldırıp 20 MBit yaptılar. Ve aynı fiyattan verdiler. güya iyilik yaptılar. Ama hız alanı şeklindeki kota değişmedi yine 50 GB. Bunu iyilik olsun diye yapmadılar. Herkes bir an önce kotasını doldursun ve hızlarını keselim diye yaptılar.
    10 MBit ile 20 Mbit arasında torrent vs. gibi araçlarla download edebilme hızı hariç kullanım açısından hiç bir fark yok. ip TV'ler için bile 2Mbit yeterli oluyor. 10 Mbit hız ile yüksek çözünürlükte online tv veya film izliyorsunuz. sayfaların açılış hızı 1 mbit 'de bile aynıdır. Tek fark download hızı. ama 50 GB kota aynı duruyor.
    ve bunun reklamını yapıyorlar, süper hızlı internet diye
    ...

ayrıca örneğin 20 Mbit için konulan 50 GB sınırının herhangi bir bilimsel, mantıklı bir açıklaması yopk. Herhangi bir hesabı yok. Tamamen masa başında böyle yapalım, böyle olsun şeklinde verilen bir karar. nasılsa malı biz satıyoruz istediğimizi yaparız diye düşünüyorlar sanırım. ama satılan hizmet bir çok ülkede temel hak ve özgürlükler kapsamına alınan bir hizmet. Dolayısı ile bu sene sözleşme imzalayanlar bile en azından 50 GB sınırının adaletsizliğine yönelik tüketici mahkemesine başvursunlar. başvuru sebebi basit: başka seçeneğim olmadığı için mecburen bu koşulları kabul etmek zorunda kaldım. başka seçeneğim olmadığı için aboneliğimi gerçekleştirdim. ancak bu durum ortada tüketici aleyhine bir durum olduğu gerçeğini değiştirmez. Hız sınırı adı altındaki kotanın kaldırılması veya makul bir sınıra çıkartılması (500 GB iyimidir?) şeklinde Tüketici mahkemesine başvurabilirler bence.

50 GB neye göre hesaplanmış?? neymiş ticari maksatla kullanılıyormuş. O zaman ortalama bir internet kafenin aylık kaç gb veri indirdiğine bir bakmak lazım....

burası çok önemli arkadaşlar. her yaptıkları hareket planlı. tüketiciyi aldatmaya yönelik.

Bence tepkiler artınca standartların normal ve adil hale geleceğinin farkındalar. bu dönemde ne kadar kazanırsak o kadar iyi diye düşünüyorlardır. ondan dolayı tepkilerin artması ve hızlı tepki verilmesi bence çok önemli.
    ha neymiş zarar ediyorlarmış..beni zerre kadar ilgilendirmez. böyle seçeneklerin reklamını yapmayacaklardı o zaman.

Alıntıları Göster

bu sayfayı bir inceleyebilirsiniz

https://www.facebook.com/groups/370912814935/

• bana artık terbiyesizlik yapıyorlar resmen

sözleşmemi istedim bekledim bekledim bulamadık dediler

o zaman sözleşmemi bulamadığınızı ve abonelik tarihimin başlangıcı içeren bir yazı gönderin dedim

hala ses seda yok

bu nasıl bir ayıptır.
  • kimseyi taktıkları yok ! ..Şartları da bu malesef, yani ya buna uyarsınız yada ayrılırsınız ..(ayrılabilirseniz tabi, 24 aylık sözleşme ..vb durumları !) . Takındıkları tavır malesef bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 29 Mart 2012; 2:10:24 >
  • bundan sonra superonline mı? yazıklar olsun...haram edicem vereceğim parayı ama kullanıyoruz bu hizmeti.... elimizi kolumuzu bağladılar.... yazıklar olsun....
  • webislem sitesinde benim kullanıcı bilgilerimde şu yazıyor

Hizmet No Hız Kota Ürün Aktivasyon Tarihi Ürün İptal Tarihi
    20MB Limitsiz 12.12.2011
    10MB Limitsiz 28.12.2009 12.12.2011

Aralık 2009'da 2 yıllık 10 mbit limitsiz internet için taahhüt imzalamıştım. Daha sonra telefonla görüşerek tarifeyi aralık 2011'de 20 mbit'e yükselttirdim fakat akk hakkında herhangi bir şey söylemediler ve kota konusunda değişiklik olmadığını söylediler. Şimdi ben bu konuda ne yapabilirim?

Telefonla görüştüm, ilk başta artislik yapan eleman tüketici hakları falan diyince kıvırdı biraz, ilgili görüşmenin ses kayıtlarının inceleneceğini ve bilgi verilmediyse tekrar sınırsız pakete aktarılacağımı söyledi, pek sanmıyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Auspexa -- 29 Mart 2012; 20:22:58 >

• quote:

http://superoffline.net/ -->burada da bir çok bilgi var...

https://tuketici.btk.gov.tr/ --> online şikayet formu
  • ya adamların yaptığı tam paragözlük...pazarlamaya gelen arkadaş bile uploadda akk oldunu bilmiyor....bende bağlattıktan daha sonra öğrendim ve başımdan kaynar sular indi.... dolandırıldım...anlattım durumu genel müdürlüğe ve bana verilen cevap para cezası ve yaptırım uyguluyacağız bayiye dedi..eee dedim benim kazancım ne dedim... koskoca hiç bir şey...her yönde de kaymağı superonline yiyor... ne haram para yiyen bir kuruluş bu ya....
  • quote:

Orijinalden alıntı: erase99

quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

1mbite düşürdüler hızı. video bile izlenmiyor. 10-15 günde dolacak kota her ay. biz şimdi böyle internet mi kullanacaz. lanet olsun.

Maalesef.
    Ya kullanıcaz ya kapatıcaz. durum bu.

Bu yüzden de hem ttnet hemde superonline'dan vazgeçmemiz gerekiyor. uydunetde adil kullanım kotası saçmalığından yok..
  • Bir ay içinde taşınıyorum bir daha ,Turkcell,Digitürk,süperonline markalarının ne kullanırım ,ne de kullandıttırırım Benim için bu markalar bitmiştir
  • Ben de geçen aradım konuştum. Haklı olduklarını söyleyemem ama idda ettikleri bir şey var o da internet kuruluşlarının birlikte karar almış olduğu ve hepsinde bu akk olması. ttnet smile vs onlarda varmış(söylenen) uydunette olmadığını sizden duyuyorum ama onun hızı da 10mbps'ye kadar ne olur kim bilir. Ben 50 mbps'ye geçtim 250 gb akk var ve kotayı doldurunca hızım 5/1 mbps oldu. gelen mesajda 1mbps/256k dediler ama o kadar düşünmedi. Olmasa süper olur yapacak bir şey varsa yapalım şimdilik elimiz kolumuz bağlı gibi. Ben zaten türkcell'i sevmeyen bir insanım. Telefon hattım da şu an avea ve turkcell superonline'ı satın alınca bu durumdan çekindim. Düşündüğüm başımıza geldi işte.

Ancak şöyle bir gerçek var kimse süperonline'nın hakkını yiyemez. Türkiyeye fiberoptik interneti getiren internet standartını yükselten firma süperonlinedır. Her ne olursa olsun ttnet süperonline ile karşılamayacak bir internet hizmeti sunmaktaydı hala da öyle. Ttneti ancak tv+internet+telefon olarak kullanırsanız avantajlı oluyor aylık 100-120 tl ile hepsini hallediyorsunuz (yanlışım yoksa).

• Arkadaşlar selam ben 50mbti fiber kullanıcısıyım. Dierğ konuya da yazdım bura ya da yazıyım. 04.02.2011 tarihinde abone oldum.

Bana da 20 mart civarında kotanızın %80 falan filan... bir mesaj gelmişti.

Sonra bir baktım hızım 5mbite düşmüş. Ben sandım ki AKK yüzünden düştü. Dün sabah(1 Nisan) internet hızım eski haline gelmedi. Ben de aradım superonline'i dedim böle böle. 2 dakikada çıkardılar hızı 50mbite.

Sordum ben de "madem AKK ile düşürüyorsunuz neden aybaşı gelince çıkarmıyorsunuz otomatik illa aramamız mı lazım böyle" dedim. Görevli bana sizin hızının adil kullanım yüzünden düşmemiş başka bir arıza olmuş. AKK yüzünden düşseydi 1mbite düşerdi sizinki 5mbit olmuş dedi.

Ne şimdi yani düşmüyor mu benim hızım? AKK yüzünden hiç hızı düşmeyen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 2 Nisan 2012; 11:10:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastzombie

Ben de geçen aradım konuştum. Haklı olduklarını söyleyemem ama idda ettikleri bir şey var o da internet kuruluşlarının birlikte karar almış olduğu ve hepsinde bu akk olması. ttnet smile vs onlarda varmış(söylenen) uydunette olmadığını sizden duyuyorum ama onun hızı da 10mbps'ye kadar ne olur kim bilir. Ben 50 mbps'ye geçtim 250 gb akk var ve kotayı doldurunca hızım 5/1 mbps oldu. gelen mesajda 1mbps/256k dediler ama o kadar düşünmedi. Olmasa süper olur yapacak bir şey varsa yapalım şimdilik elimiz kolumuz bağlı gibi. Ben zaten türkcell'i sevmeyen bir insanım. Telefon hattım da şu an avea ve turkcell superonline'ı satın alınca bu durumdan çekindim. Düşündüğüm başımıza geldi işte.

Ancak şöyle bir gerçek var kimse süperonline'nın hakkını yiyemez. Türkiyeye fiberoptik interneti getiren internet standartını yükselten firma süperonlinedır. Her ne olursa olsun ttnet süperonline ile karşılamayacak bir internet hizmeti sunmaktaydı hala da öyle. Ttneti ancak tv+internet+telefon olarak kullanırsanız avantajlı oluyor aylık 100-120 tl ile hepsini hallediyorsunuz (yanlışım yoksa).

evet piyasaya ev kullanıcıs için fiberi getiren ilk firfma süper.ttnidne fiber neti vardı öncedne ama fiyatlar 2. gökden geldiği için alan kişi eser sayıda idi. Ttneti ancak tv+internet+telefon oalrak almak bana pek mantıklı gelmiyor.neti zaten telefon alamzsan geçiriyorlar.ondan kaşış yok.zaten eleşe izlediğim tv kanallarını bide para ver,ip kota kotalı izlemek hangi mantığa sığıyor onuda anlamadım.adamlara mail attığım tivibu akk konusu hakkıdna.otomatik mesaj bile atmadılar

• quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Arkadaşlar selam ben 50mbti fiber kullanıcısıyım. Dierğ konuya da yazdım bura ya da yazıyım. 04.02.2011 tarihinde abone oldum.

Sonra bir baktım hızım 5mbite düşmüş. Ben sandım ki AKK yüzünden düştü. Dün sabah(1 Nisan) internet hızım eski haline gelmedi. Ben de aradım superonline'i dedim böle böle. 2 dakikada çıkardılar hızı 50mbite.

Sordum ben de "madem AKK ile düşürüyorsunuz neden aybaşı gelince çıkarmıyorsunuz otomatik illa aramamız mı lazım böyle" dedim. Görevli bana sizin hızının adil kullanım yüzünden düşmemiş başka bir arıza olmuş. AKK yüzünden düşseydi 1mbite düşerdi sizinki 5mbit olmuş dedi.

Kotayı doldurmamışsındır. %80 den sonra kotayı doldurduktan sonra bir mesaj daha geliyor kotayı doldurdunuz diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: ettu

2010 Temmuz limitsiz 10Mbit abonesiyim. Elimdeki sözleşmenin tümünü okudum. Hiçbir maddesinde kota ile ilgili bilgi yok.
    Ama bir haftadır yaptığım hız testlerinde download hızım çok düşük gibi görünüyor. Daha önce speedtest ile yaptığım hız testinde 9-10Mbps olan download hızım şimdi 3-4 arasında geziyor. Hizinitestet'te ise download hızı 9.52Mbps. Sizce hangisi doğru?
    Siteden kota bilgilerime baktım. Aylık download tutarım 20-30GB, Upload'da ise hiçbir zaman 5GB'ı geçmedim. Upload hızım ise normal.
    Müşteri hizmetlerine neden download hızımı düşürdünüz diye soracağım. Sizce farkı test sonuçları beni yanıltabilir mi?
     SUPERONLİNE FİBER ADİL KULLANIMA KARŞI ACİL EYLEM PLANI

Arkadaşlar MH'lerine başvurmadan önce download hız değerlerim farklar gösteriyor. Sizce hangisi doğru?

• burada hangi değerleri aliyorsunuz ? (arkada antivirus, spyware ,torrent ..vb yazilimlar acik olmadan deneyiniz , hepsini kapatın )

http://speedtest.turk.net/
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

burada hangi değerleri aliyorsunuz ? (arkada antivirus, spyware ,torrent ..vb yazilimlar acik olmadan deneyiniz , hepsini kapatın )

http://speedtest.turk.net/

Güvenlik duvarlı antivirüs programını kapattım. DNS'ler otomatikte.
    Ftp'den dosya indireyim dedim. 250-280Kbit/sn'de indiriyor.
    SO bana dönüş yapmasını bekliyorum. Anlamadım gitti bu işi?

EDİT:Tamam bu gece de deneme yapayım bakalım. Sorunun nereden kaynaklandığını iyice merak etmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 2 Nisan 2012; 16:47:23 >

• bir de gece 02.00 , 03.00 benzer (speedtest.net , speedtesturk ) saatleri gibi testleri yaparsaniz sizden mi yoksa hat yoğunlugu ile alakalı olup olmadigini anlayabilirsiniz.

Eğer gece bu saatlerde degerleriniz 10 mbit 'e çok yakın çıkıyorsa bölgeniz ile ilgili bir sorun oldugunu gösterir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Arkadaşlar selam ben 50mbti fiber kullanıcısıyım. Dierğ konuya da yazdım bura ya da yazıyım. 04.02.2011 tarihinde abone oldum.

Kotayı doldurmamışsındır. %80 den sonra kotayı doldurduktan sonra bir mesaj daha geliyor kotayı doldurdunuz diye...

quote:

Kullanmakta olduğunuz fiber internet hizmetine ait kota kullanımınızı doldurduğunuzu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,
    Turkcell Superonline

18Mart'ta böyle bir mail gelmiş.

Yaklaşık o günlerde hız 5mbite düştü 50 den. (DL hızım 550-600kb oldu 6mbyte/sn'den. Ay sonuna kadar da böyle devam etti.). 1 Nisan oldu hız yine 5mbit. AKK yüzüden olsa 1 Nisanda eski haline gelmesi gerekmiyor mu?

1 Nisanda aradım hızınızın AKK yüzünden düşmediğini, AKK olsaydı hızını 1mbir olurdu dediler. teknik bir sorun yüzünden düşmüş dediler.
    04.02.2011 tarihinde üye olmuştum bağlantıya gleen adam bana hızınızın AKK yüzünden hiç bir zaman düşmeyeceğini söylemişti.

Garip olan şey teknik destekteki adamın söylediği teknik sorunun tam da kotanın dolduğu günlere denk gelmesi. Aynı gün mü tam hatırlamıyorum.

AKK yüzünden hızı düşmeyen ya da 5mbite düşen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 2 Nisan 2012; 18:28:26 >

• Maalesef o kadarını bilemiyorum ama akk yüzünden hızı düşen arkadaşların ay başında tekrar aynı hıza dönmesi için modem reseti gerekiyormuş. Gerçi sizin ki akk değilse bir işe yaramaz.
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.