Şimdi Ara

SÜPERONLİNE FİBER DE TAAHHÜT BİTEN ÜYELER (670. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
13.700
Cevap
321
Favori
798.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500 mbit paket almayın o hızı vermiyorlar. İlk ay sorunsuz kullandım 2-3 aydır 500 mbit hızım taş çatlasın 25-30 mb/sn ile download yapabiliyorum. Bu rakam 60 olmalı normalde. İlk ay 60-65 mb/sn ile download yapıyordum hız 200 mbit'e düştü ama test speed'te yalandan 450-500 gösteriyor. Ben dolandırıldım siz dolandırılmayın

• Tv+ paketlerinde cihaz olarak tv+ pro veriliyor mu denk geldin oldu mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    tv prolu paketler normal tvli paketlere göre pahalı oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    katılıyorum 1000 mbs hız hediye var gördüğümüz yok aldatıyorlar vallaha

• ozandedebek kullanıcısına yanıt
    1aylık 1000mbit hediye tanımlamışlardı,kablolu max 550-600 mbit hız geliyor.Daha öncesinde de 1aylık 1000mbit tanımlamışlardı,mhyı aradım bu hızı alamadığı belirtip şikayet oluşturmuştum.Halbuki fiber hattım 1000mbit rahat alacak kapasitede.Süperonlineden teknik servis elemanı geldi,yanındaki bilgisayardan kablolu bağlanıp hız 700mbit çıkmıştı.E hani 1000mbit veriyorlar dedim,ancak hız max bu dedi ve gitti.Yalan dolan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghettomania G kullanıcısına yanıt
    katılıyorum 1000 mgbt parası almayı bilirler ama vermezler 200 mgbt üstü ozaman gereksiz oluyor öleyse alamadıktan sonra

• ozandedebek kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam.200mbit taahütüm var 07.12 de bitecek bakalım ya 200mbit devam ya da 500mbit.

benimde ay sonu biticek taahhüt bakalım son teklif ne olacak

• En fazla 50-100 MB yeterli fazlasına gerek yok 100 MB üsttü demek paranızı çöpe atmak demek

Ota b*ka engelleme kısıtlama koyuyorlar kafalarına göre

Süperonline abonesi değilseniz hiç bulaşmayın veya 100 MB den fazlasını almayın
    Ne demek istediğimi aşağıdaki linkleri okursanız anlarsınız

https://forum.donanimhaber.com/superonline-fiber-ultra-kati-sansur-ve-yavaslatma-teknolojisi--151733162

https://forum.donanimhaber.com/superonline-dolandiricidir-sansurcudur-yasakcidir-uzak-durun--159864502

https://forum.donanimhaber.com/superonline-call-of-duty-online-sorunu--157497510

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 4 Aralık 2024; 3:31:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Keşke Telekom bunlara yakın fiyatta olsa anında geçiş yaparım ama oradaki fiyatlar uçuk.

Superonline ile online oyun oynamak işkence.

Uzun zamandır FC24 ping süreleri uçuktu, son 3-4 aydır makul seviyelerde.

Mesela on gündür COD MW3'ü sorunsuz oynarken son 2 gündür bağlantı yok hatası alıyorum. Nedir ne değildir diye bakarken Superonline engellemesi olduğunu birçok farklı forumdan öğrendim. Komşuların Telekom ve TurkNet ile bağlanmayı denediğimde sorunsuz giriyor, ancak Superonline oyuna bağlanmıyor. Recep Baltaş'ın basit çözümü olan VPN ile girip, oyun açıldıktan sonra VPN kapattım o zaman oyuna girebildim.

Artık daha mesafeliyim. Dünyanın parasını vereceğim ama bana engel koyacak, zorla aylık dünya paraya statik ip al diyecekler. Diğer firmalarda fiyatlar makul olsa hiç düşünmem ama yakın fiyatlı bulursam geçeceğim başkasına.

• Yaptığım araştırma sonucunda Millenicom en mantıklı sağlayıcı geldi bana.

Binada SO, Telekom gpon altyapısı var 1 gbit e kadar.

Bunlar Telekom altyapısından veriyormuş hizmeti. 100mbit 300-TL, 70-TL modem kira ücreti var. Yani aylık 370-TL. 4 ay bu fiyattan, sonra 450-TL olacakmış. 550-TL de 3, 6, 12 taksite bölünen kurulum ücreti varmış.

Kampanya olarak da ilk 2 ay yarı fiyat (150-TL + 70-TL modem) üzerinden faturalandırma, referans ile de bir aylık fatura bedelini 6 aya bölüp indirim yapıyorlarmış. Yani ilk 2 ay 25'er TL, sonraki 2 ay 50-TL, 4.5. aylarda 75-TL, toplam 300-TL

1.ay - 150-TL tarife + 70-TL modem +190-TL kurulum = 410-TL -25-TL referans = 385-TL

2.ay - 150-TL tarife + 70-TL modem +190-TL kurulum = 410-TL -25-TL referans = 385-TL

3.ay - 300-TL tarife + 70-TL modem +190-TL kurulum = 560-TL -50-TL referans = 510-TL

4.ay - 300-TL tarife + 70-TL modem = 370-TL -50-TL referans = 320-TL

5.ay - 450-TL tarife + 70-TL modem = 520-TL -75-TL referans = 445-TL

6.ay - 450-TL tarife + 70-TL modem = 520-TL -75-TL referans = 445-TL

6 aylık ortalaması 415-TL'ye geliyor 100mbit için. En azından Telekom altyapısı ile düşük ping, sansür olmadan kullanım olur diye düşünüyorum. Binada kullanan bir komşudan da bilgi alacağım. Sorun yok derse ay sonuna doğru geçiş yapmayı planlıyorum.

Telekom'un kendisinde 100mbit için, ilk 3 ay 300-TL, 12 ay 600-TL, ortalama 15 aylık 540-TL gibi bir tutara denk geliyor.

Alternatif arayışında böyle bir bilgiyi paylaşmak istedim. Daha iyi sağlayıcı/fiyat bulan da paylaşırsa memnun olurum. Aklımda hiç bu işlere girmekle uğraşmayıp mevcut fiyat indirimi alarak devam etmek vardı ama genel ping sorunlarına ek son 2-3 günde karşılaştığım belirgin sansürü de görünce taahhüt yenilemeden araştırmak istedim.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Millenicom için güzel bir hesaplama çıkarmışsınız. Ben de yaz dönemine kadar Superonline altyapısı üzerinden Millenicom kullanıyordum.

Millenicom ve hesaplamanızın devamı olabilecek birkaç şey yazmak isterim.

- Hesaplamanız 6 ay üzerine. Şu an için yazmış olduğunuz tarifede taahhüt söz konusu değil. Öncelikle küçük bir düzeltme yapayım, kampanya koşullarında, "müşterilere ilk 4 fatura dönemi boyunca sabit fiyat garantisi verilmektedir. ve müşteri 5. ay itibariyle yürürlükteki tarife fiyatı üzerinden kullanımına devam edecektir." diye belirtilmektedir. Yani hesaplamanızdaki 5. aydan itibaren zam gelirse, direkt olarak yansıtacaklar. Malum, ilgili tarife taahhütsüz olarak sunulmakta. Aynı durum modem ücreti vb. için geçerli. Ne yazık ki bu modem ücreti konusunda, daha önce çok daha avantajlı imkanlar sunarken, şimdi burunlarından kıl aldırmıyorlar.

- Millenicom tarafında, eğer sorun yaşamazsanız, düzgün hizmet alabiliyorsunuz. Fakat teknik sorun yaşadığınız takdirde, müşteri hizmetlerine ulaşmak sonrasında da düzgün bir hizmet alabilmek mümkün olmuyor.

- Millenicom, kısa bir süre öncesine kadar Socar'ın kuruluşuydu. Şimdi ise, Albaraka Portföy Yönetimi'ne devredildi. Bu değişiklik, hizmet ve fiyat tarafında nasıl bir durum oluşur bilemiyorum.

- 2019 yılından 2024 yılına kadar aboneydim. O dönem verdikleri Superonline modemi (Huawei HG255s) ne yazık ki değiştirmediler. Sonuçta yine kapınıza gelecek teknik servis Superonline ama onlar için her zaman kendi müşterileri birinci sıradayken, siz ikinci sırada kalıyorsunuz. Modem arızası vb. olmadığı sürece, talep üzerine bile değişim talebi girmiyorlar.

- Kendi bulunduğum apartmanda, altyapı uygun olmasına rağmen, Millenicom tarafında bu bilgi olmadığı için 100 Mbps üzerini bile sunamıyorlardı. Superonline'a geçince 200 Mbps aboneliği yaptırdım. Ücretsiz 1000 Mbps sundukları dönemde de 700 Mbps'yi kablosuz tarafta görebiliyordum.

- Fiyat konusunda, daha önceleri Millenicom, Superonline'dan çok daha uygun teklifleri sunuyordu. Şimdi tarifeleri bile yeterince kurnazlık içermekte. Yani modem ücretini bilmiyorsanız, sürpriz ile karşılaşabilirsiniz. Veya taahhütlü paket sunuyorlar mı bilmiyorum ama taahhütsüz diye sundukları pakete, memleketteki ekonomik durumu da bahane ederek, sürekli zam yaptıkları ortada. Haliyle bir anda beklenmedik bir rakam ile karşılaşılması olası. Hiç zam gelmeyeceğini varsayarsak, sizin 6 aylık hesaplamanın üzerine 6 ay da normal tarifeden ücret ile aylık 467,50 TL'ye geliyor. Superonline tarafında 12 ay taahhüt (ilk 2 ay bedava olan kampanya) ile 416 TL'ye geliyor. Her ay 50 TL'lik bir fark var maalesef.

- Millenicom & Superonline karşılaştırması yapmaya kalkarsam da, Superonline çok daha katı bir şekilde sansür uygulamakta. Bilindik VPN kullanımı vs. maalesef Superonline tarafında pek mümkün değil.

Ben olabildiğince kendi tecrübelerim ile aktarmaya çalıştım. Fiyat uygun olabilir ama bu fiyata değer/değmez konusuna pek girmek istemiyorum.

• millenicom fiyatı aldım az önce binada sol altyapısından faydalanıp 100mb fiber verecekler, modemi zorla veriyorlar, 550tl kurulum ucretinide zorla alıyorlar buna ragmen,

ilk 4 ay 370 tl ama 50tl kurulum indirimi yapıyor yanı 320tl

kalan 8 ay 450 tl

100mb fiber

suan 50mb fiber sol kullanıyorum, verdikleri fiyatlar 400 iilk 6 ay sonrası 560tl

millenicoma geçiş yapacagım

• jordi J kullanıcısına yanıt

Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. 6.aydan sonrasını da düşündüm, hatta kendileri 490-TL fiyat olacağını ikinci konuştuğum MH söylemişti. Sadece 100mbit için bir yıllık taahhüt verilebiliyormuş 490-TL olur dediler. 6.ayda da yine fiyat teklifi yapıp indirim yapıyoruz dediler ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Altyapı Telekom olacağı için beni olumlu yönde cezbetti yoksa daha önceki haftalarda da bahsettiğim gibi en ucuz hizmet sunan İSS'lerde modem ücreti, kurulum ücreti, belli aydan sonra fiyat değişimi gibi şeylere bakınca ya SO ile aynı fiyata ya da daha pahalıya geliyor.

Telekom'a tekrar baktım, mesela 100mbit için ilk 3 ay 300-tl, 12 ay 600-tl diyor ama daha bunda 75-tl aylık modem ücreti yok. Telekom fiber altyapısını kullanan, en fazla 400-TL olacak İSS bulsam yine geçerim. Yani SO ne kadar kötüyse diğerleri ondan da kötü.

Şuan sorunsuz uyguna hizmet almanın tek yolu kendi altyapısını sunan, özellikle 1gbit 400-500-TL civarına veren İSS'lerin olduğu bölgeden hizmet almak ama o da Türkiye %0,01 bile değil gibi görünüyor.

SO'da yaşadığım sansürü tekrar MH'ye ilettim, özellikle oyunlarda yüksek ping, COD'da erişememe gibi sorunlar ama öyle bir şey yok diyor kendileri.

Kısaca iki ucu ... değnek hesabı, mağdur hep kullanıcı oluyor.

Buda benim aldığım.

• Aslında konusu burası değil ama Superonline altyapısı yerine, Türk Telekom altyapısına bakıyorsanız; Migros Net (Alfa İletişim) tarafına bakabilirsiniz. 100 Mbps için yeni müşterilere 349 TL/ay, geçiş müşterilerine 299 TL/ay. Asıl avantajı kurulum ve aktivasyon tarafı ücretsiz. Fakat hizmeti nasıldır hiçbir bilgim yok. Bir de rakamlar taahhütsüz. Fiyat artışı olacaktır ama ne zaman ve ne kadar oranla olacağını bilemiyorum.. Muhtemelen forumda konusu mevcuttur, incelenebilir.

Millenicom tarafındaki müşteri temsilcisi ve teklif olayı biraz komik gelişiyor. Biri bir rakam veriyor, öteki başka rakam veriyor. Siz aradığınızda farklı rakam alıp onlar teklif sunduğunda bambaşka rakam çıkabiliyor. Zamanında bana teklif edilen rakamı (sonrasında da 24 ay taahhüt olayı sona erdiği için) sunamadıklarını belirttiklerinde, müşteri temsilcisinden birinin bana bunu sunduğunu belirtip görüşme kaydına ulaşmalarını talep etmiştim. Bunun sonucunda 2,5 yıl önce, 90 TL/ay ile 27 aylık taahhüt verebilmiştim. Bu yüzden, aldığınız rakamları bir kenara not etmekte fayda var. Özellikle hangi altyapı üzerinden sunulduğunu vs. üzerine basa basa tekrar ettirmekte de fayda var.

@social Sundukları 50 Mbps için 400/560 TL olan rakamlar hiç makul değil. (Tv+ hizmeti olmadığını varsayıyorum.) Zaten kendi sitelerinde, 100 Mbps tarifesine yeni abone için ilk 2 ay ücretsiz, aylık 500 TL diye belirtilmekte. Yani size sunulan 50 Mbps için aylık 480 TL'ye gelirken; mevcut aboneliğinizi sonlandırıp yeni 100 Mbps abonesi olsanız aylık 416,60 TL'ye gelir. Hızı arttırmak da cabası.. (50 Mbps - 12 ay taahhüt ile de aylık 400 TL'ye geliyor.) Bu konu başlığında konuşulan rakamları kontrol ederek, hizmeti iptal ederek sunulacak teklifleri kontrol etmenizde fayda var.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    kablolu mu wifiden mi,ayrıca modem nedir hocam?
    wifi 5 mi 6mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghettomania -- 4 Aralık 2024; 15:57:27 >
  • Devam 1000MB için 600/740 fiyat geldi, bu paketi daha düşük fiyata alabilen var mı?

Kablolu cat6 ile bağlanıyorum 10 metre uzunluğu, wifi 6. Dün sözleşme yeniledim 500mbps yaptım. Bugün tekrar hız testi yapacağım, güvenilir test sitesi varmı ?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 4 Aralık 2024; 17:5:14 >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    500 mbit hangi internet sağlayıcı ve hangi paket,detayları,ücretlendirme nasıl hocam?
    Ayrıca 1000mbitden neden 500mbitte düşürdünüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghettomania -- 4 Aralık 2024; 17:19:33 >
  • 
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.