Şimdi Ara

SÜPERONLİNE FİBER DE TAAHHÜT BİTEN ÜYELER (672. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.743
Cevap
321
Favori
801.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 670671672673674
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu hızları hangi pakette alıyorsun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghettomania G kullanıcısına yanıt
  • ghettomania G kullanıcısına yanıt

Dün süperonline ı kapattılar.

bana sundukları tüm fiyatlar uygulamadı fiyatlardan kat kat pahalıydı. online oyunlarda memnun olmadığımdan dolayı iptal ettirdim. vdsl e geri döneceğim.

• teote kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda bende sıkıntı yaşıyorum. Sorun modemde sanırım ama bıktırdı cidden.

Hangi firmanin vdsl ine geciyorsunuz?

• teote kullanıcısına yanıt

Dün akşam yine COD MW3 açmak istediğimde bağlantı hatası aldım, oyunun ana ekranına giremedim. Hotshield vpn i çalıştırdım, oyuna girdi. Bunu geçen gün söylediğimde bizle ilgili problem yok diyorlar nasıl iş.

Aşağıdaki linkte yer alan konudaki arkadaş bilgi verdi, Telekom'un bazı şehir ve mahallelere özel normal fiyattan daha uyguna kampanyaları varmış. Ben baktığımda Fibere Davet 100mbit için 499-TL + 75+TL modem ücreti görünüyor 15 aylık taahhüt ile. Bir de 1000mbit var onun fiyatı da 850-TL +75TL modem ücreti. O bana fazla geldi ama 100mbit aklımı çeliyor.

SO'da işe yaramayan 1000mbit yerine sorunsuz 100mbit telekom daha avantajlı geldi bana.

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-500-1000-mbps-internet-kullanici-deneyimleri-speedtest--153124026-71#160059991

• Angelica kullanıcısına yanıt

ben superonline ın modemini bırakalı aylar oldu. sorun evet biraz modemle alakalı aa cogunlukla band daraltma ile alakası var

• daha karar veremmedim bugun başvuruda bulunacagım

• Uygulamanın önerdiği ilk 6 ay 400₺, sonraki 6 ay 560₺. 100 mbit paket. İptal blöfü yapmama gerek var mı? Yoksa bundan uygun paketler sunuyorlar mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • uguresc kullanıcısına yanıt
    banada ilk o teklif sunuluyor arandığımda siz iptal talebi verin mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozandedebek -- 6 Aralık 2024; 16:40:37 >

VDSL'e geçmenizi önermem. Oyunlarda çoğunlukla problemin nedeni bufferbloat - yani ISS firmalarının veya giriş - orta seviyesi harici router cihazların QoS yani trafik öncelik yükü - trafik dağıtımını donanımsal, yazılımsal yetersizlikler ile yapamaması. ISS'ler farklı agresifliklerde port daraltır özellikle yoğun saatlerde, aynı zamanda bizim gibi sıradan tüketicilerin - kullanıcıların trafik önceliği omurgada en son sıradadır. Zira kurumsal - çok daha profesyonel ve elzem işler - gereklilikler için milisaniyelerin çok daha önemli olduğu devlet - özel şirketlerin internet bağlantılarının arasında bireysel tüketiciler küfür etmeyecek şekilde en son öncelikli gruptur ama oyunu streaming şeklinde cloud - bulut cihazları üzerinden render ederek oynamıyorsanız online oyun vb. düşük boyutlu veri trafik yükünden çok youtube, instagram vb. fotoğraf - medya veya belirli portlarda dosya indirme, yükleme süreçlerinde daha fazla vanaları kısarlar. ( Çünkü 100 kişinin 1080P ile 4K arasında fotoğraf - video görüntüleme veya yüklemesinin toplam hacimsel oluşturduğu trafik yükü oyun ve benzeri düşük boyutlu veri trafiğine kıyasla agresif bir trafik yükü oluşturur. Zaten ISS'ler dışında Youtube, Netflix ve benzeri firmalar kendi sunucularında dahi 1080P'den 4K'ya kadar ciddi agresiflikte sıkıştırma - codec kullanımları tercih ediyorlar, etmezlerse sıkıştırılmamış ham yüksek bitrateli içeriklerin server tarafında yayınlanma maliyeti hizmet fiyatlarını agresif arttıracağı gibi bir de ISS'ler - son tüketiciler dünya çapında hem işletme maliyeti hem kullanıcı deneyimi ile sorun yaşayacağı için çoğu insan için götürüsü, getirisinden fazla olan bir şey olacağından yayın platformları - dev şirketlerde bunu yapmak zorundalar. Game Of Thrones'un mkv sıkıştırılmamış yanlış hatırlamıyorsam 3000-4000 küsür bitrateli hali ile 1500-2000 küsür bitrateli hali arasında her bölümde ciddi kalite farkını karşılaştırınca şaşırmıştım. Fakat 40-50 dakikalık 3000-4000 kb/s bitrateli bir bölüm dosyası diskte 3-4 gb yer tutuyorken 1500-2000 kb/s bitrateli versiyonu 1.5-2 GB arasında bir boyuta sahipti. Bir süre sonra bölümleri saklamaya çalışayım sonra tekrar izlerim diye biraz stok yapayım dediğimde baktım ki benim ssd yetmeyecek mecbur düşük bitrateli hallerini indirmeye başladıydım Sonra hepsini silip attım o da ayrı gerçi.

Bir ara kardeşim Valorant ve benzeri oyunlara sardığında şikayet etmeye başladı. Ben ve ailemde Youtube, Instagramda aynı anda 3-4 kişi evde interneti kullanırken 50-100 Mbps'lerden sonra 200 Mbps hızlarda dahi ev içerisinde yüksek sinyal kalitesi ile sorun olmadığı halde saçma sapan anlamsız bir şekilde videoların ilk görüntülenme - hatta uygulamaların ilk açılma sürecinde internet bağlantı trafiğinden kaynaklı olduğu aşikar olacak bir şekilde milisaniyelik veya 1 saniyelik geç yüklenmesi, takılması problemini yaşayınca biraz burada benzer forumlarda biraz Youtube'da Yusuf İpek gibi kanallar aracılığı ile OpenWrt ve benzeri şekilde Network konularını araştırdım. Sonra giriş seviyesi bütçeler ile düşük hızlarda en ideal-başarılı bufferbloat - QoS algoritmasının peace_of_cake adlı OpenWrt içerisindeki paket olduğunu öğrenince Android telefonlardaki gibi custom rom yapılabilen routerları araştırıp Xiaomi Mi 4A Giga'dan sipariş verdim. Fakat OpenWrt telefonlardaki gibi arm tabanlı bu tarz routerlarda aynı Android custom rom olayındaki aynı model cihaz olsa dahi farklı chipset veya bellek ve benzeri yonga kullanımı nedeniyle desteklenmeme - stabil yüklenememe uyumsuzluğu olduğunu ürünü sipariş ettikten sonra fark ettim. Geldiğinde yerli, yabancı forumlarda - sitelerde araştırınca o dönem için OpenWrt'nin desteklediği yongalı sürüm olup olmadığını anlamak için router'ın altındaki mazgal deliklerinden ürünün hangi parti destekleyen önceki üretimler mi yeni güncel üretimler mi kontrolünü yaptıktan sonra uyumlu bir önceki parti üretim olduğunu anlayınca tarif ettikleri bile araştıra araştıra bir bataklıkta 1-2 kere cihazı basit bir şekilde kurtarılabilecek şekilde brick ederek yükledim ettim.

Hangi firmaya geçerseniz geçin verdikleri giriş - orta seviyesi routerlar hatta ISS'lerin ekstra ücretle sattığı veya kendi satın aldığınız premium router dahi bir çoğunun temelde işletim sistemi OpenWrt bazlı olsa dahi son tüketici - bireysel ürünlerde en ideal, akıcı deneyim için kendiniz ne yazık ki ter dökmek, mühendislik - nerdlik yapmak zorundasınız.

Orta - Üst seviye bazı routerlar varsayılan hali bu bufferbloat - QoS yönetiminde peace_of_cake gibi kullanıcı deneyiminde etkili - başarılı performans gösterebiliyorlar. Bu arada bu algoritmanında ciddi bir dezavantajı download hızı arttıkça inanılmaz agresif cpu gücü gereksinimi duyuyor. 500 Mbps'den sonra download hızınızı 200-300 mbps'lere filtrelemeden kullanabilmeniz için OpenWrt ve benzeri network forumlarında direk x64, 2-3 Ghz ucuz masaüstü işlemciler mini kasalı bilgisayarları router olarak kullanmak gerektiği herkesin aktardığı bir bilgi. Yada Arm bazlı olursa dahi yüksek hızlı - performanslı singleboard computerlar bakabilirsiniz. ( Yine seçeceğiniz cihazın resmi OpenWrt ile desteklendiğini, çalıştırılıp çalıştırılamadığını veya ürünü geliştirip satan firmanın OpenWrt'nin açık kaynaklı olması nedeniyle kendi sattığı cihaza uygun OpenWrt'nin çatallanmış baz halini özelleştirerek sağlıklı bir şekilde yüklenip, kullanılabilme versiyonu sağlayıp sağlamadını da araştırmalısınız )

Mi 4A Giga'nın tek çekirdek işlemci hızı - performans gücü 200 Mbps'ye yetmiyordu misal geçen sene 299 TL yerine 249 TL olduğu için bufferbloat ayarını tekrar verimli bir şekilde yapabilmek adına 200/20'den 100/20 Mbps pakete geçmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 6 Aralık 2024; 18:20:40 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz bilgiler çok değerli.

Superonline modeminden başka modem kullanmak bir ara imkansızdı. Tekrar mümkün sanirim?

Sizin mi 4a giga yerine keenetic modem alsak daha mi mantıklı olur?

• Son Fatura tarihim bugün (Cuma) anladığım kadarıyla. Pazartesi internetim kesilecek.
    Demin aradım Web sitedeki Dijitale Özel Fiber 12 Ay Devam Kampanyasını (100mbit) önerdi başka da yok dedi daha uyguna.
    Yarın arasam farklı Kampanya sunarlar mı acaba çünkü Taahhüt
    bitmiş oluyor?
    Geçen sene günlük kampanyalardan almıştım.

• srdrgkdmr kullanıcısına yanıt
    Paketinin tam isminin görselini atma şansın var mı fiyat iyiymiş gerçekten

Ben seneler önce bu forumdandı galiba bir kullanıcının sanal makine üzerinde bir linux dağıtımını çalıştırıp ont cihazını doğrudan bilgisayara bağlayarak tarif ettiği - aktardığı yöntem ile elde etmiştim. Bazı cihazlarda geçtiğimiz senelerde bağlandığı routerdan ont cihazının cihazının şifresini kolay bir şekilde alabilme - koplayabilme işlevi vardı diye anımsıyorum.

Bu arada tesadüfen Teknoseyir haftalık gündeminde Lp'den bugün öğrendim OpenWrt ekibi kendi router cihazını duyurmuş:

[OpenWrt Wiki] OpenWrt One

Kineetic cihazların yazılımsal olarak gelişmiş ve başarılı QoS - Bufferbloat performansını kendi yazılımı ile başarıyla sağlayabildiği ile ilgili diğer yerli forumlardan 1-2 paylaşım hatırlıyorum ama detaylı araştırmakta fayda var. Yazılımsal olarak gelişmiş olsada fiyatlarına oranla Keenetic cihazların cpu çekirdek hızları - gücü fiyatına kıyasla düşük kalıyordu galiba. 200 Mbps'ye kadar 1 - 1.5 Ghz çekirdek hızı, 200 Mbps üstünde x64 i3 ve benzeri bir işlemcili mini pc şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Aralık 2024; 13:41:40 >

• Tp link c220 verilen bir kampanya var 770 TL 1000 mbps 24 ay taahhüt. 24 ay için buna geçmeye değer mi acaba. Seneye fiyatlar ne olur kestiremiyorum. Kamerayı satsak 730 TL civarına geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • srdrgkdmr kullanıcısına yanıt
    Yine de iyi. Bana dün12 ay için 100 mbit’i 6000TL’ye (senelik) önerdi. Bu web sitesindeki kampanyalardandı.
    Bugün aradığımda 12ay için 2ay YT-Premium ve 100mbit’i 5640TL önerdi.
    Yarın bir daha arayıp iptal işlemi yapmak istiyorum diye arayacağım.
    Bu yıl senelik 2520 TL ye alıyordum interneti. Fiyatlar uçmuş!

• firtina8145 F kullanıcısına yanıt

Haklısınız hocam nasip diyelim, malesef insanları türlü oyunlarla kandırıyorlar resmen, herkes gibi bende kandırılmayı hazmedemiyorum, bu teklifi almadan önce birkaç kez aradım, forumda alınan teklifleri söyledim bakın bi arkadaşım benimle aynı şartlarda ona bu teklif edilmiş neden bende yok diyorum nafile, malesef size çıkmıyor vs ben de son güne kadar bekleyeyim oldu oldu olmadı iptal edip son teklifi bekleyecektim, şükür ayrı bir uğraşa strese gerek kalmadı son teklifi de yaparken şimdi kabul ettiniz ettiniz bi daha buda çıkmayabilir diyorlar artık bu oyun mu gerçek mi güvenmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • truntola T kullanıcısına yanıt

• AlpiXYZ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, nacizane son güne kadar aramalarını veya aramaya devam ederek tekrar tekrar deneyip beklemekte fayda var, son gün de olmadı ise, seçenek olarak: iptal ettirip son bir teklif gelmesini beklemek kalıyor

• Ocak 23 ünde bitiyor benim taahhüt. 1000 mbit kullaniyorum hali hazırda. Yeni teklifleri 12 ay 600 TL 1000 mbit hız. Sizce nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 670671672673674
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.