Selamlar. Geçen gün SOL binaya kutuyu yerleştirmiş, fakat dairelere bağlantısı yapılmadı. Bu ay aktif olacak deniyor. Aklımda 100/20'lik pakete geçme fikri var fakat takip ettiğim kadarıyla kullanıcılar yarı yarıya bölünmüş durumda. Kimisi taahhüt bitsin diye gün sayıyor, kimisi yere göge sığdıramıyor. SOL FTTH kullanan kişilerden oyunlarda ping durumu, sosyal medya/twitch kullanımı, hız kısıtlaması/dalgalanması hakkında güncel durumları hakkında bilgi alabilir miyim? Ayrıca statik ip'de alacağım. Şahsen TT VDSL'de faydasını görüyorum. Ayrıca son olarak sokağın diğer ucunda şöyle bir kabin var, bu ne işe yarıyor? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 4 Nisan 2022; 21:12:59 > |
Superonline Fiber HK.
-
-
Genelde hep şikayet konularına denk geldim. Denemekte fayda var.
-
İki arada bir derede kaldım hocam. Ayrıca tam emin değilim ama TT 'da ftth getiriyor binaya. Fakat onda da upload çok az. SOL hiç kullanmadım, ilk kez olacak ama bilemiyorum. Burada ki yorumlara göre hareket etmek istiyorum, en azından bu şekilde pişman olmam diye düşünüyorum.
-
Şu anda Superonline Ftth 20mbps lik paketi kullanıyorum. 10-15 gün sonra 200/20 paketine geçmeyi düşünüyorum.
Twitch veya Sosyal medyalarda sıkıntı yaşamıyorum. Donma sorunu yaşamadım.
Whatsapp ve bankacılık uygulamalarında ara ara sorun yaşıyordum. Mh yle görüşüp uzaktan bir şey yaptılar. 1 haftadır onda da sorunum yok.
Genel olarak memnunum. Aynı paket hızları TT de daha pahalı kanaatimce.
Statik Ip denemedim ama bir ara denemeyi düşünüyorum.
-
Test isterseniz testler atayım kafanıza takılan bir şey olursa.
-
Hocam fast, speedtest testlerini atabilir misin?
Birde şu kabinin işlevi nedir?
-
Oyunlarda durum nedir hocam?
-
Oyunlarda yurtdışı servera 45-58ms aralığında alıyorum. Ankara konum.
İstanbul, Kocaeli gibi yerlerde yaşayanlarda pingler 5-10ms daha da düşük oluyor.
-
Fiber ek noktası bu. Sokağa gelen fiberi evlere dağıtmak için
-
Kocaeli'ndeyim ben hocam. Dediğin gibi daha düşük olur sanırım.quote:
Orijinalden alıntı: thelordofOyunlarda yurtdışı servera 45-58ms aralığında alıyorum. Ankara konum.
İstanbul, Kocaeli gibi yerlerde yaşayanlarda pingler 5-10ms daha da düşük oluyor.
Ek olarak TR lokasyonlu (istanbul) sunucularda oynayacağım için 3-5 falan olur sanırım. -
Bana yaklaşık 500 metre mesafede bu hocam. Herhangi bir eksisi olur mu uzak diye acaba? Ve komple o bölge için tek dolap yeterli olur mu ki? Ayrıca evin önünde de sol logarı var ama bu kabinden koymamışlar.quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdFiber ek noktası bu. Sokağa gelen fiberi evlere dağıtmak için
-
Evet, TR sunucularında pinginiz çok düşük olur, sıkıntı olmaz.
-
Fiber kabloda hız düşümü yok hocam. O kutu size 10km uzakta bile olsa siz 1000 mbit hız alırsınız
-
Sağolun hocam.quote:
Orijinalden alıntı: miskindvdFiber kabloda hız düşümü yok hocam. O kutu size 10km uzakta bile olsa siz 1000 mbit hız alırsınız
-
TT bekleyip TürkNet geçebilirsiniz.
-
Kocaeli'de sorun yaşamazsın benle aynı sonuçları alırsın frankfurt 36-40 ms arası.
-
TürkNet'in kendi altyapısı gelince geçicem hocam. Ana sağlayıcı harici kullanma taraftarı değilim.
-
Çok iyiymiş hocam.
-
@Jazzalyn Hocam hayırlı olsun, sanırım bayağıdır bekliyordunuz. Taahhütünüz var mı önceki ISS'den? SoL herhangi bir cayma bedeli karşılıyor mu?
Bir de bildiğim kadarıyla Marmara bölgesinde değil de Ege bölgesine ping konusunda çok sıkıntı yaşayan kullanıcı olmuştu SoL ile.
Öte yandan eğer memnun kalacağınıza kesinlikle inanmıyorsanız Milleni'yi de düşünebilirsiniz. Hem SoL hem de TT fiber altyapısını kullanan bir sağlayıcı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 5 Nisan 2022; 10:20:34 > -
Çok teşekkürler hocam. Bizim iki evimiz var. Hali hazırda TT kullanıyoruz. Zaten TT'yi asla bırakmam, ondan da çok memnunum.
Burada ki yorumlara göre hareket edeceğim, henüz vakit var.
Benzer içerikler
- pppoe kullanıcı adı ve şifresi öğrenme
- 850 480 nerenin numarası
- superonline altyapısını kullanan firmalar
- bilgisayarım internete bağlı ama sitelere giremiyorum
- superonline dns
- modem kurulumu
- türk telekom internet çekmiyor
- statik ip öğrenme
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- turkcell abone sayısı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X