Şimdi Ara

Turkcell Superonline Fiber Getirtme Uğraşları (FİBER GELDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
5.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben eski oturduğum evde Superonline fiberinden yararlanıyordum şimdi taşınmak zorunda kaldık ve burada Superonline fiber yok Müşteri hizmetlerini aradığımda bana şunu söylediler

Bulunduğunuz bölge Kazı Ruhsat Onayları beklenmektde Onaylandığı Taktirde Fiber Hizmetlermizden Yararlancaksınız. Dendi peki bu kaç günde onaylanıyor ve kesin onaylanıyormu veya aynısı başına gelmiş olan varmı?

15.09.2019

Arkadaşlar bugün kazı için İsttelkom dan ekipleri gördüm sitenin kapısının yanında kazı yapıyorlardı, sorduğumda Fiber internet için kazılıyor dendi hangi Sağlayıcı diye sorduğumda Muhtemelen Superonline dedi. Site içine kazı ISS altyapı ekipleri yapıcakmış binalara kablo çekmeyi falan. Sadece sitenin kapısının önüne kazı yapıp geri kapattılar mavi borular gördüm ama. Kapatıktan sonra kapağın üstünde İBB F/O Yazıyordu. Sizce fiber binalara ne zaman çekilir ve Superonline olurmu Turkcelli aradığımızda onaylı protokol diyordu kazı ruhsat onayı bekleniyordu demekki verilmiş ki kazı yapıldı.

26.09.2019

Bugün Twitter adreslerinden son durumu sorduğumda bana Müjdeli Haberi Verdiler

19.10.2019

Bu gün üstünde Superonline yazan fiber optik kabloları caddeye döşemeye başladıllar. Umarım sitemizdede fiber çalışmaları olur.

10.11.2019

Fiberi site yöneticileri ve site sakinleri istemediği için iptal olabilirmiş bu durum beni gerçekten üzdü

14.12.2019

Evet arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda fiberi siteye getirtmeyi başardım. Aslında fiber siteme daha erken geleceki, ama diğer blok yöneticileri fiberi kabul etmediler, hatta görevlilere gitmeleri için bağırdılar. Artık fiber iptal oldu galiba dedim Turkcelle mail attım Facebook,Twitter dan ulaştım her gün gelmesi için talepte bulundum. Daha sonra bana site içinde çalışmaların olucağı tarihi söylediler ne olur ne olmaz diye her gün dışarı bakıyordum eğer fiberi döşerken blok yöneticilerinden biri itiraz etse iptal olabilirdi. Çünkü fiberi döşemeleri için her bloktan geçiş izinleri alınması gerekiyor. Sonunda fiberi döşeyecek yetkili abiler gelmişti,
    bana "Herhangi bir blok yöneticisi bizi istemezse bizim burayı terketmemiz gerekir" dediler. Korkulu korkulu çalışmaları izledim daha sonrasında çalışmalar bitti, çok şükür kimse bir şey demedi ve haftaya aktivasyon verilip fibere kavuşucam.

03.01.2020

Sonunda fiber kablolarını apartmanlara çekmeye başladılar şuan sadece tek bir şey kaldı oda aktivasyon verilmesi umarım en yakın zamanda aktivasyon verilir.

10.01.2020

Aktivasyon bugün verildi kurulum için Superonline aradım en yakın zamanda geleceklerini söylediler sabırsızlanıyorum

11.01.2020

Bugün kurulum için geldiler ve kurulumu yaptılar ama ONT de Pon ışığı sabit yanmıyordu. Kurulum ekibi sinyalde sorun olduğunu söyledi 1 hafta veya 1 ay sürebilir dedi internetin gelmesi. Ama 2-3 saate sorun çözüldü bende artık fibere kavuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gold Man -- 11 Ocak 2020; 16:4:51 >

• Belediyeden izin bekliyorlarmış kısacası eğer bilgi net ise. Belediye kazı izni verdiğinde kablolar döşeniyor ve binalara cihazlar takılıyor.
  • Oncelikle cevabin icin tesekkur ederim. Hem turkcell twitter adresinden sordum hem de arayarak sordum kazi ruhsati bekliyoruz dendi yani bilgi net umarım belediye izin verir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelde ne zaman onay geliyor acaba bilen varmı ve kesin olarak onaylanıyormu ?
  • cimerden bilgi için belediye yazın derim istanbul da iseniz beyaz masaya yazın
  • Arkadaşlar sitenin kapısının önünde İşnetden admalar fiber döşüyordu yoksa Turkcell fibermi geliyor
  • Izmir'in göbeğinde mart ayından beri o kazı iznini bekliyoruz.En son bu ay içinde bina aktivasyonunu yapacağız dediler ama zor geliyor artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bugün kazı için İsttelkom dan ekipleri gördüm sitenin kapısının yanında kazı yapıyorlardı, sorduğumda Fiber internet için kazılıyor dendi hangi Sağlayıcı diye sorduğumda Muhtemelen Superonline dedi. Site içine kazı ISS altyapı ekipleri yapıcakmış binalara kablo çekmeyi falan. Sadece sitenin kapısının önüne kazı yapıp geri kapattılar mavi borular gördüm ama. Kapatıktan sonra kapağın üstünde İBB F/O Yazıyordu. Sizce fiber binalara ne zaman çekilir ve Superonline olurmu Turkcelli aradığımızda onaylı protokol diyordu kazı ruhsat onayı bekleniyordu demekki verilmiş ki kazı yapıldı.

• Bu bilgiyi belediyeden alabilirsiniz. Ancak son mesajınızdaki görsele bakarsak kazı izni verilmiş. Bağlantı işlemleri sağlandıktan sonra sistem aktif olacaktır.
  • Belediyenin şirketi istTelekom kazıyor buraları.

Kapakları beton şeklinde oluyor. Üzerinde ibb f/o yazıyor. Metal olanları çalıyorlar diye sanırım.

Kazdıkları yerler sadece bir sağlayıcı için olmaz. 5-6 şirketin aynı anda kendi fiber kablolarını çekecek şekilde boru doseniyor.

Bu kazılar talep olması durumunda kazilir. Genelde de superonline ve Vodafone ortak alt yapısı için kazilir. Genelde İstanbul da superonline evlere çeker alt yapıyı. Ama Vodafone dan da hizmet alabilirsin.

Genelde hemen yanında da Telekom un kocaman kanalı olur bu alt yapıların yaninda. Telekom bu kanalları kullandırtmaz. Amerika gibi fakir ülkeler israf olmasın bir çok sağlayıcı kazmasin diye bunun önüne geçen yasalar yapar.

Ama bizim gibi zengin ülkeler nasılsa para çok birimiz bir kazalım oburumuz başka kazalım der. Ondan sonra speedtest.net de en hızlı internet sağlayan ülkeler sıralamasında 98 inci olarak raporlaniriz. Ne güzel dimi.

Bu da geçen gün Amerika da çektiğim bir fotoğraf. Ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama. Adamlar yolun altına bildiğin tünel kazmislar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Müjdeli haber geldi

• Mesajı nerden yolladılar?
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Twitterdan yolladılar
  • tm hocam.
  • Arkadaşlar muhtemelen Superonline fiber iptal olucak Mükkemmel Sitemiz Fiberi Kabul Etmedi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.