Şimdi Ara

Superonline Fiber internet ve TTnet Arasındaki Farklar Nelerdir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
30.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kablosuz olarak kullanın hocam. Direkt antre kısmına felan koyuyorlar modemi isterseniz, bilgisayarınıza bir USB Wireless veya daha içi çekmesi açısından PCI Wireless kartı alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

TTNET'i de kullandım. Şu an superonline kullanıyorum. Superonline'ın müşteri hizmetleri telekomdan daha kötü. Başka da bir eksisi yok.

hızı kat ve kat üstünde olduktan sonra müşteri hizmetleri kötü olsa ne yazar ki, koskoca TTNET müşteri hizmetlerini bile 3-4kez aramışımdır 2sene içinde,

yani önemli olan hızın yüksek ve kesintisiz olması bence ama keşke müşteri hizmetleri de kaliteli olsaymış
  • Hmm yukarda cevap verilmiş ama hala eksik 1 nokta var; altyapı.
    Bazı kısımlarda tellcomda sorun yasadıgı zaman yurt dısı cıkısına takviye yapıyor telekomdan bildigim kadarıyla. Ama her zaman değil. Bu aslında kullanıcıların sorun yasamalarını engellemek icin güzel bir durum. Nese sonuc olarak cok güzel yukarda belirtilmis ve superonline in en azından sorun olmadıgı sürece verdigi hız ve düsük ücreti cidden büyük + bana göre. Yani en azından ben 1 gün full indirme yapayım 10 gün netim olmasın o kadar büyük kayıp değil indirme yapana. Tabi arastırma falan yapan icin sorun ama o da yüksek dl hızıyla fazla ilgilenmez zaten :P
  • quote:

Kablosuz olarak kullanın hocam. Direkt antre kısmına felan koyuyorlar modemi isterseniz, bilgisayarınıza bir USB Wireless veya daha içi çekmesi açısından PCI Wireless kartı alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.

USB wireless adaptörlerde de sık sık kesilme yaşanıyor. Daha önce Asus'un bir ürününü kullanmıştım sürekli kesiliyordu. Daha sonra kuzenimin kablosuzu olmayan eski dizüstü bilgisayarına takmıştım. Onu da hırsız girince eve bilgisayarla birlikte çalmış.

Şimdi alacağım bir şeyin daha iyi olması gerek. Onlar da şuan için veremeyeceğim fiyatlarda. PCI kartlardan daha dün haberim oldu. Aslında çok uçuk fiyatları yok biraz araştırayım. Eğer kopma sorunları yaşamayacaksam düşünebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

http://www.teknofiyat.com/?search=PCI+Wireless&altlimit=&ustlimit=

Konuyu da sulandırıyoruz sanki ama Yorumlarına bakınca şu ürünü almayı düşündüm:http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=119&Productid=bd96023

• Deneyin hocam işinizi görür. US Robotics ürünleri güzeldi ama pek göremedim piyasada.
  • valla nası yaparsa yapsın telcom pek ilgilendirmioyor beni
    isterse dediğiniz gibi yapsın isterse farklı şekilde ben TTNET ile saniyede max 200kb ile çekerdim dosyaları,şimdi 1MB ile çekiyorum ben memnunum
  • TTNet'in adil kullanım mevzusu olmasa yani sürekli 8Mbit hız 49TL olsa o paket alınabilir.
    Ama yine Superonline ile baş edemez. Çünkü superonline 100Mbit'e kadar çıkma şansı tanıyor
    Mesela; TTNet 8Mbit'in fiyatını düşürse Superonline'da 20'nin fiyatı düşürür vs. böyle sürer gider... Nasılsa TTNet bu altyapıyla Superonline'a asla yetişemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskutuk

Arkadaşlar tellcom gerçeklerini yazayım... yada superonline hangisini tercih ederseniz.

Öncelikle.. sitelere verilen ve sizin bağlantı olarak gördüğünüz 100 mbps hızlar yalan...
    bu hız sizin modeminiz ile Metro Ethernet switch arasında veya daha basit anlatımıyla bakırdan switch e ulaşım hızınız.. yani 10/100 port..

ikincisi aldığınız internet her durumda ttnet veya turk telekom.. yaptıkları sadece türk telekom santrale kadar fiber çekip sizi oraya taşımak..

bu noktada sizi taşırken havuz ve kullanım mantığı baz alınıyor.. yani site sakini ve kullanım oranına göre telekom santralinde hız artırımına gidiyorlar.

Abartısız söylüyorum en büyük sitelerde bile 50 mbps hızından (toplam) daha fazla türk telekom santraline bağlantıları yok..

konuyla ilgili türk telekom toptancı internet satış fiyatlarına bakabilirsiniz.

örnek vermek gerekirse 24 haneli bir apartmanda 24 portlu switch alıp asansör boşluğundan bakır çekip insanları switchinize bağlayıp switch in önüne de 8 mbit adsl koyup
    insanların kullanımlarına göre vlan layıp istediğiniz gibi ahmet net diyip sana 2 mbps sana bilmemkaç mbps diye satabilirsiniz.... unutmadan bu insalarda 100 mbps switch e kadar göreceklerdir..

Diğer bir konuda çektikleri ama kendilerinin olmayan fiber... bu fiberin sahibi Hangi ilde çekiliyorsa o belediyedir.. yani bu arkadaşların kendi menhol veya fiberi yoktur. daha da açıklayıcı olması için...
    Altyapı işletme lisansı alınır ve belediye den şu güzergaha fiber çekmek istendiği söylenip belediyeden izin alınır. Belediye izni verir ve fiber çekilir.. amaaa bu altyapı belediye ye devredilir.
    Belediye bunun karşılığında 3 yıl kullanım hakkı verir.. unutmadan bu altyapıda 3 göz bırakılır.. yani servis sağlayıcı lisansı olan herhangi bir firma parasına mukabil diğer 2 gözden fiber kullanabilir.
    Tabii inanmayabilirsiniz.. inanmayanlar çektikleri fiberlerin menhol kapaklarındaki yazıları okuyabilir.. ibb F/O yazar... Türk Telekom da ise bütün menholler kendine aittir..

diğer konuda.. çok fazla yazmayalım.. insanları uyandırıp kafaları karıştırmayalım fazla.. reklam derki.. trcell in çekim gücü.. ama aslında bu güç Türk Telekom'un altyapı gücüdür..
    Siz ahali sanır mısınız ki siz cepten alı deyip rize yi aradığınızda ses baz istasyonlarından hoplaya hoplaya rize ye kadar gider. hehehe yok böyle bişii.. tamamen Türk Telekom un bakır devrelerinden
    yani (LL) kiralık devrelerinden gider..

Ve yine sanır mısınız ki tellcom evlere 100 mbps hız internet getirmek için kurulmuştur.. işte burası önemliii
    yeni nesil 3g için yüksek bant genişlikleri gerekmektedir ve bu bant genişlikleri Türk Telekom dan alınan 2 mbps kiralık devreler ile sağlanamamaktadır.. Ve yetmemektedir..
    Fiber gerekir bazlara fiber.. buda türk telekom dan alınırsa maliyetler artacaktır.. onun yerine baz istasyonlarına fiber çekilir.. baz a giden güzergahta ne kadar ev işyeri varsa sizede verelim denir..
    Böylece baz a giden fiber bedava ya getirilir..

Unutmadan Türk Telkom un en büyük müşterilerinden biri Trcell dir..

Bi nebze arkadaşları bilgilendirebildiysem sevinirim.. uyanık olmak gerekir..

ARKADAŞ TTNET TE ÇALIŞIYOR GİBİ.HEP SUPERONLİNE'I KARALAMIŞSIN
    BENDE SENİN GİBİ TTNET GERÇEKLERİNİ Bİ YAZARIM FORUM YETMEZ

• Türk Telekom adam görevlendiriyor galiba forumlara girip yalan yanlış bilgiler yazılsın diye

Diablo ve diğer arkadaşlar cevaplar için teşekkürler ben de yazmaya yeltenmiştim ki sizin cevapları gördüm
  • Superonline fiber internet alma şansı olupta ttnet te kalmayı tercih edemez kimse. Akıl var mantık var..

10 mbit sınırsız = 49,99 tl -- Fiber
    1 mbit sınırsız = 45,00 tl -- ttnet

Üstelik dl yaparken bandwithini sonuna kadar sömürebildiğiniz birşey superonline.

ttnet ten nefret etmemin sebebi millete 8mbit sınırsız diye internet satıp 15gb dl limiti koyması. Resmen salak yerine koyuyorlar insanları. Çok şükür ki kurtuldum.
  • Yukarıda verdiğim linkteki PCI kartı aldım ve Superonline'a da başvurdum. Bugün gelip kurdular. Şuan Superonline'dan yazıyorum mesajımı
    Eskiden; TTNet ile download yaparken internet sayfalarını açmam tam bir işkence halini alıyordu. Şuan Superonline'da tam gaz download yaparken web sitelerini de TTNet'in download yapmadığım zamanlarda açtığım hızıyla açıyorum. Henüz yeni olduğundan fazla bir yorum yapamayacağım ama ilk izlenimlerim olumlu.

Kuruluma gelen ekip 15 dk içerisinde halletti işi. Beylikdüzü'nde oturuyorum ben. Banyo havalandırmasından aşağıya kabloyu saldılar. Modemim banyoda yani Burada wireless kullanacaklara genelde böyle kuruyorlarmış. Wireless kullanmıyorsanız da banyodan odaya ulaşma daha kolay.
    Hemen bağlantıyı kontrol edip, sözleşme örneklerini verip, kablosuz ağ yapılandırması yaptılar ve gittiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Superonline fiber internet alma şansı olupta ttnet te kalmayı tercih edemez kimse. Akıl var mantık var..

10 mbit sınırsız = 49,99 tl -- Fiber
    1 mbit sınırsız = 45,00 tl -- ttnet

Üstelik dl yaparken bandwithini sonuna kadar sömürebildiğiniz birşey superonline.

ttnet ten nefret etmemin sebebi millete 8mbit sınırsız diye internet satıp 15gb dl limiti koyması. Resmen salak yerine koyuyorlar insanları. Çok şükür ki kurtuldum.

İşte tam bende kurtuldum derken taşınma sorunu çıktı. Şimdi taşınacağım sitenin yönetimini ikna etmeye çalışıyorum. Aksi gibi taşınacağım siteye Superonline gelmiş site yöneticisi hangi akla hizmetse hayır istemiyoruz demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newform

Yukarıda verdiğim linkteki PCI kartı aldım ve Superonline'a da başvurdum. Bugün gelip kurdular. Şuan Superonline'dan yazıyorum mesajımı
    Eskiden; TTNet ile download yaparken internet sayfalarını açmam tam bir işkence halini alıyordu. Şuan Superonline'da tam gaz download yaparken web sitelerini de TTNet'in download yapmadığım zamanlarda açtığım hızıyla açıyorum. Henüz yeni olduğundan fazla bir yorum yapamayacağım ama ilk izlenimlerim olumlu.

Kuruluma gelen ekip 15 dk içerisinde halletti işi. Beylikdüzü'nde oturuyorum ben. Banyo havalandırmasından aşağıya kabloyu saldılar. Modemim banyoda yani Burada wireless kullanacaklara genelde böyle kuruyorlarmış. Wireless kullanmıyorsanız da banyodan odaya ulaşma daha kolay.
    Hemen bağlantıyı kontrol edip, sözleşme örneklerini verip, kablosuz ağ yapılandırması yaptılar ve gittiler.

Hadi hayırlı olsun.

• Benim gördüğüm boruların üstünde dikkat super online F/O kablosu yazıyordu ama yanındaki yere sorduğumda belediye getirdi dedi ne iş anlamadım
  • Superonline FO bağlantıda modeme kadar gelen kablonun özel kablomu olması gerekiyor ?

Bu kabloyu superonline saglıyormu yada ekstra bir ücreti varmı ? (Sitede Superonline FO mevcut)
  • quote:

Orijinalden alıntı: newform

Apartmanımda fibernet altyapısı kurulu. Bir kaç kere kapıya gelip size de bağlayalım diye teklif ettiler ancak çok fazla evde olmadığım için istememiştim.

Artık sürekli evde olacağım için TTNet'ten Superonline Fibernet'e geçmeye karar verdim.
    Masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve kablolu bağlantı yapıyorum. Ancak bağlantı yapmak için evin içine döşeyecekleri kablo benim için sorun yaratıyor.
    Yoksa hemen gelin bağlayın diyeceğim.

TTNet'in avantajı da bu olsa gerek. Telefon hattı zaten evin her odasında var...

iyi bir teknik servise denk gelirseniz o telefon için ayrılmış kanallara , yada televizyon anteni içinde ayrılmş olan o kanala eternet kablosunuda sokuşturuyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: alpermor

Superonline FO bağlantıda modeme kadar gelen kablonun özel kablomu olması gerekiyor ?

Bu kabloyu superonline saglıyormu yada ekstra bir ücreti varmı ? (Sitede Superonline FO mevcut)

Binanın altındaki metro ethernet switch'ten evinize kadar CAT6 ethernet kablosu çekilecek, bu işi superonline yapıyor zaten merak etmeyin. Ekstra ücret istemezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Binanın altındaki metro ethernet switch'ten evinize kadar CAT6 ethernet kablosu çekilecek, bu işi superonline yapıyor zaten merak etmeyin. Ekstra ücret istemezler.

Cevap için Teşekkürler....

Ev şu an boş durumda ve Mayıs ayı gibi taşınıcam kablo problemi olucaksa ortalıkta daha evvelden üye olup kabloları görünmez hale sokmak istiyorum o yüzden sormuştum... Evin içinde kablo gezsin istemiyorum thats the problem ...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.