Şimdi Ara

Superonline Fiber internet ve TTnet Arasındaki Farklar Nelerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
30.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kabloyu zaten duvar içi yollardan çekiyorlar, kesinlikle görüntü konusunda bir sorun olmuyor.

En azından bizim için öyle, kabloyu salondaki anten prizine kadar çekip çıkartmışlar, ortada gezen kablo felan yok valla.
  • varsa fiberin sevin hemşerim varsa ttnetin allah kolaylık versin
  • Resmi gazete den alıntıdır..

Geçiş Hakkı

MADDE 8 – Geçiş Hakkı; İşletmecinin, 406 sayılı Kanun ve bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde hizmet vermek amacıyla Belediye hizmet alanı sınırları içinde 2. maddede belirtilen yeni kurulacak alt ve üst yapı tesislerinden her türlü telekomünikasyon altyapısının ve bunların destekleyici ekipmanlarını geçirmesini ve bu altyapıyı kurmak, değiştirmek, sökmek, kontrol, bakım ve onarımlarını sağlamak ve benzeri amaçlarla yukarıda ifade edilen alanların kullanmasını kapsar.
    MADDE 9 – Belediye Geçiş hakkı kapsamında kullanılacak bir taşınmaz üzerinde hâlihazırda kurulu bulunan bir telekomünikasyon altyapısı veya bu kullanıma müsait alt yapı tesisleri bulunması halinde taşınmaza kalıcı zarar verilmemesi, taşınmaz üzerindeki kullanımı aksatmamak ve kaynak israfını önlemek için bu alt yapı ve tesislerinin ortak kullanımına öncelik verilmesini önerir. Kullandırılacak tesislerin tasarrufu Belediye’nin olup, sadece kullanım hakkı BBB Telekomünikasyon Ücret Tarifesinde tespit edilen Altyapı katılım, güzergâh bakım ve geçiş hakkı bedeli ödenmek kaydıyla her bir göz için kullanım süresince işletmeciye verilecektir.

• İyi de arkadaşım ne alaka yani?

Bırak belediyenin olsun, belediye veya özel olunca çok mu farklı oluyor hizmet?

Ha pardon özür dilerim, Turk Telekom 69TL'ye 100Mbit veriyordu değil mi haklısınız, unutmuşum...

Saçma sapan yazılarla milletin aklını çelmeyin.

Bi tarafta müşterisini ayakta yiyen, 4. sınıf altyapı kalitesiyle 1Mbit ADSL için 49TL isteyen TTNET, diğer tarafta taptaze fiber altyapıyla 20/5 metro için 69TL isteyen Superonline.

Hala TTNET son kullanıcı için iyidir diyen zihniyet yobazdan öte birşey değildir.
  • ayrıca telekom kendi menhollerini yanı yeraltı gözlerini kimseye kullandırmamasını hiç kimse sorgulamıyor adamların istediği her adrese fiber internet verme şansları var türkiye çapında ama iş superonline a gelince forumdan bazılarına sinir basıyor nedense adamlar bir defa ayaklarını sağlam yere basıyor... ilk önce mobese sistemi olmayan belediyelere altyapı kurup geçiş hakkı sorununu çözüyor ve fiber için güzergah'da burokratik engelleri belediye sayesinde bertaraf ediyor ama güzelim telekom tüm ülkede binlerce kilometrelik yeraltı menhollerini tüm rakiplerinden esirgiyor...

Paris kanalizasyonu tüm şehrin sokaklarına paralel şekilde takip eder tüm şehirin sokaklarına paralel kanalizasyonlarda cadde ve sokak isimleri yazar bu sayede tüm Paris çapında gerçekten evin içindeki router'a kadar fiber gelmekte buyrun resimleri....

http://www.journaldufreenaute.fr/24/08/2007/photos-du-deploiement-de-la-fibre-optique-de-free-dans-les-egouts.html

• Superonlinenın - leri arasında extra HDD,DVD masrafı oluyor(arsiv yapmak isteyene).Arsiv yapıcam diye 7/24 PC açık kalınca elektirik faturası artıyor.Anlıcağınız aylık 49tl oluyor 69tl
  • Bırak artık t telekom şakşakçılıgını.Tt. bizi yıllarca soydu. 1 mb 49 tl 10 mb 49 tl. Sen bunun cevabını ver .TT şöyle iyi imiş böyle iyi imiş. Kimi kandırıyorsun. Herkes tta muhtaç çünkü tekel durumunda. Yavaş yavaş tekel durumunu kaybetmeye başladı. Millet aptal degil görüyor aradaki farkı.Kısaca güneş balçıkla sıvanmaz. TT superonline yayıldıkça pazar kaybedecek.Kaybetsin hatta batsın çok umurumdaydı sanki. Beni soyerken keyfi yerindeydi. Rekabbetten sonra biraz çekidüzen vermeyi ögrenir aklı başına gelir.
  • hadi bakalım superonline maslak da suan maslak ile benim oturdugum semt arasında 400 metre var oraya kadar gelir inşallah 10mbps ile download keyfi yaşarım 10 dk da 600mblık film
  • Aynı fiyata 10 kat daha hızlı internet alabiliyoruz.
    TTnet e göre ping süresi düşük + bu da web sayfalarında dolaşım hızımızı olumlu yönden etkiliyor.
  • başkutuk yazılarını suan okudum ve gulmekten alamadım kendımı.buyuk ıhtımalle turk telekom calısanısın ve superonlınenı nasıl karalarım dıye baya bır dusunmussun ve bu tur sacma yazıları bulmussun.öncelikle bu alt yapıların tamamı superonlıne aıt ve kullanma ve kıralama hakkı tamamen superonlıne aittir.koca bır fırma mılyon euroluk bır yatırım yapacak daha sonra dıyecekkı beledıyeye sen al bu alt yapıyı ıstedıgın fırmaya ıstedıgın ucrete kırala.bende karısmıcam.boyle bır mantıkla hangı fırma calısıyor cok merak edıyorum.bence bılmeden konusmak hıc ıyı degıl.evet bu alt yapı 3g ıcınde yapıldı 4g ıcınde kullanılacak.bunu saklayan yada gızleyen yok.ayrıca fıber kablolar ttnet kutularına kadar cekılıyor demıssın.bu alt yapıda ttnetın hıcbır alakası yok hatta ttnetın adı bıle gecmıyor.kaldıkı her bınaya ayrı swichler dosenıyor ve her bınanın merkezı kendısınde oluyor.yanı ttnet gıbı 5000 daırelık bır mahalleden her eve tek merkezden dagıtım yapılmıyor.her bınanın merkezı ayrı.evet alt yapı beledıyeyle ortak yapılıyor cunku beledıyenın mobesa sıstemıde bu alt yapı uzerınden kullanılacak.ve ucretsız yararlanabılecekler.ttnet ayda sadece sabıt ucretden 55 trılyon kazanıyor.ve buna ıcın el verıyorsa ustelık paranın lubnana gıttıgını bıle bıle benden sana tavsıye sen sakın olakı ttnetı bırakma.bılıyorsundur superonlıne abonesı olmak ıcın telefon hattına gerek yok.yanı ınsanlardan bosu bosuna yada zorla para alınmıyor.kullanmıs oldukları hızmet bedelı alınıyor.ayrıca superonlıne en dusuk 10mb hız verırken ttnet en yuksek 8mb vermeye calısıyor.buda ayrıca komık ınsanları tek tek arayıp hızınısı 8 yapalım dıye kandırıyorlar ekstra para alıp hızı gene vermıyorlar.bununda bır acıklamasını yaparsın herhalde.aslında cok uzunda yazacaklarım sayfa yetmez dıger arkadaslarda kızar.bence ıyıce bır arastır bu olayı ondan sonra hangı fırmayı savunacagına karar verırsın.

• Aslında şuan kullananlar için herkese hizmet vermemeleri artı.. superonline istiyorum ben. :(
  • Eylül 2008'den beri QuikNet kullanıyorum. Ondan önce 3 yıl TTNet Adsl kullanmıştım. TTNet müşteri hizmetler ilk zamanlar çok iyi çalışıyordu. Daha sonra zamanla müşteri hizmetleri çalışanlarının bilgi seviyeleri düştü, buna paralel olarak da bağlantı kopmaları çoğalmaya başladı. Sonra QuikNet'den geldiler, site yönetimimiz ile görüştüler ve sorunsuz bir şekilde kablolarını döşediler ve isteyen evlere bağlantılarını yaptılar. İlk bağlattığım günden bu yana hiçbir sorun yaşamadım. Müşteri hizmetleri ile görüşmelerimde her zaman yardımcı oldular. Son olarak 10Mbit sınırsız tarifeye geçtim ve geçiş işlemi kısa sürede halloldu.

Yukarıda bir TTNet sempatizanı yazmış; Superonline TurkTelekom alt yapısını kullanıyor diye. Bu kesinlikle doğru değil. Superonline hizmet verdiği her yerde kendi alt yapısını oluşturmaktadır. Bununla birlikte Sabancı Telekom'un oluşturduğu altyapısını da almış ve kendi alt yapısına eklemiştir. Eğer TurkTelekom altyapısını kullansaydı her ilde, her semtte hizmet verirlerdi. Aynı arkadaş network hızı olan 100 Mbps hızını internet hizi olarak görüyor ve bu şekilde ne kadar engin bilgiye sahip olduğunu göstermiştir. Telefon hattıyla gelen ADSL ile fiber optik omurga üzerine oturmuş QuikNet'i karşılaştırmak oldukça komik. Bakır kablo ile fiber kablonun erişim hızlarını burda yazmak da gereksiz. Ayrıca fiyatları konusunda da şunu belirteyim, bazı arkadaşlar yazmışlar, alınan veri hızı olarak düşünüldüğünde QuikNet diğer sağlayıcılardan ucuz. TTNet 8 Mbit hız verdiğini söylüyor, bu da gerçeği yansıtmıyor. Gerçekte 8 Mbit e kadar hız olabilir. Ama eğer çok indirme yapan birisi iseniz hızınız hemen düşürülüyor, sebep adil kullanım... Uydu Net e bakacak olursak, ordaki fiyatlar ise uçmuş. 10 Mbit sınırsız 461.48 TL. Quiknet 10 Mbps limitsiz 49 TL. TTNet 8 Mbps'e kadar limitsiz 49 TL, tabi ayda ne kadar süre 8 Mbps hız kullanabileceğiniz ise meçhul. Burda kimse belirtmemiş; upload hızı da download kadar önemli. TTNet'de upload hızı download hızının 1/4'ü, bu da ne kadar gerçekçi TTNet kullananlar test edip baksınlar. Quiknet'te upload hızı 1 Mbit in altına düşmüyor. Bu arada şunu da belirteyim, Türkiye'nin doğrudan bağlantısı olan/olmayan ülkelerle yapılan indirme/yüklemeler azalabilir veya çoğalabilir. Bu internet sağlayıcılar ile ilgili değildir.

Aynı arkadaş Turk Telekom'un en iyi müşterisi Turkcell dir yazmış. Bu doğru, ama aynı zamanda bütün GSM operatörleri için de bu aynı. Baz istasyonlarına erişimi sağlamak için bu gerekli. İnanıyorum ki Superonline kendi alt yapısını oturttuktan sonra Turk Telekom'a gerek duymadan baz istasyonlarına erişimi de kendisi yapacaktır. Yani burda Turk Telekom özel bir iş yapmıyor, elindeki tekel yetkisi kalktıktan sonra yapması gerekeni yapıyor.

Özetlemek gerekirse, şu an için geniş bant internet hizmeti veren firmalar içinde QuikNet/Superonline en iyisi. Eksikleri olabilir ama şunu göz ardı etmemek lazım; bütün alt yapı olanakları elinde olan Turk Telekom bu hizmeti QuikNet kadar iyi veremiyor. Bu bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslanoglu -- 20 Şubat 2010; 17:26:44 >

• marslanoglu yazın ıcın tesekkur ederım.en azından ınsanlar nelerın dogru nelerın yalan oldugunu daha net bır sekılde anlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskutuk

Arkadaşlar tellcom gerçeklerini yazayım... yada superonline hangisini tercih ederseniz.

Öncelikle.. sitelere verilen ve sizin bağlantı olarak gördüğünüz 100 mbps hızlar yalan...
    bu hız sizin modeminiz ile Metro Ethernet switch arasında veya daha basit anlatımıyla bakırdan switch e ulaşım hızınız.. yani 10/100 port..

ikincisi aldığınız internet her durumda ttnet veya turk telekom.. yaptıkları sadece türk telekom santrale kadar fiber çekip sizi oraya taşımak..

bu noktada sizi taşırken havuz ve kullanım mantığı baz alınıyor.. yani site sakini ve kullanım oranına göre telekom santralinde hız artırımına gidiyorlar.

Abartısız söylüyorum en büyük sitelerde bile 50 mbps hızından (toplam) daha fazla türk telekom santraline bağlantıları yok..

konuyla ilgili türk telekom toptancı internet satış fiyatlarına bakabilirsiniz.

örnek vermek gerekirse 24 haneli bir apartmanda 24 portlu switch alıp asansör boşluğundan bakır çekip insanları switchinize bağlayıp switch in önüne de 8 mbit adsl koyup
    insanların kullanımlarına göre vlan layıp istediğiniz gibi ahmet net diyip sana 2 mbps sana bilmemkaç mbps diye satabilirsiniz.... unutmadan bu insalarda 100 mbps switch e kadar göreceklerdir..

Diğer bir konuda çektikleri ama kendilerinin olmayan fiber... bu fiberin sahibi Hangi ilde çekiliyorsa o belediyedir.. yani bu arkadaşların kendi menhol veya fiberi yoktur. daha da açıklayıcı olması için...
    Altyapı işletme lisansı alınır ve belediye den şu güzergaha fiber çekmek istendiği söylenip belediyeden izin alınır. Belediye izni verir ve fiber çekilir.. amaaa bu altyapı belediye ye devredilir.
    Belediye bunun karşılığında 3 yıl kullanım hakkı verir.. unutmadan bu altyapıda 3 göz bırakılır.. yani servis sağlayıcı lisansı olan herhangi bir firma parasına mukabil diğer 2 gözden fiber kullanabilir.
    Tabii inanmayabilirsiniz.. inanmayanlar çektikleri fiberlerin menhol kapaklarındaki yazıları okuyabilir.. ibb F/O yazar... Türk Telekom da ise bütün menholler kendine aittir..

diğer konuda.. çok fazla yazmayalım.. insanları uyandırıp kafaları karıştırmayalım fazla.. reklam derki.. trcell in çekim gücü.. ama aslında bu güç Türk Telekom'un altyapı gücüdür..
    Siz ahali sanır mısınız ki siz cepten alı deyip rize yi aradığınızda ses baz istasyonlarından hoplaya hoplaya rize ye kadar gider. hehehe yok böyle bişii.. tamamen Türk Telekom un bakır devrelerinden
    yani (LL) kiralık devrelerinden gider..

Ve yine sanır mısınız ki tellcom evlere 100 mbps hız internet getirmek için kurulmuştur.. işte burası önemliii
    yeni nesil 3g için yüksek bant genişlikleri gerekmektedir ve bu bant genişlikleri Türk Telekom dan alınan 2 mbps kiralık devreler ile sağlanamamaktadır.. Ve yetmemektedir..
    Fiber gerekir bazlara fiber.. buda türk telekom dan alınırsa maliyetler artacaktır.. onun yerine baz istasyonlarına fiber çekilir.. baz a giden güzergahta ne kadar ev işyeri varsa sizede verelim denir..
    Böylece baz a giden fiber bedava ya getirilir..

Unutmadan Türk Telkom un en büyük müşterilerinden biri Trcell dir..

Bi nebze arkadaşları bilgilendirebildiysem sevinirim.. uyanık olmak gerekir..

Hayatında hiç baz istasyonuna girdin mi?

Evet, istasyonlar üzerinden hoplaya zıplaya gidersin.
    İstasyonlar arası bağlantı karşılıklı birbirine doğrultulmuş 2 çanak anten gibi (radio) bir cihaz sayesinde sağlanır.
    Bazı noktalarda toplama merkezleri vardır ki bunlari bir ağın hub'ı olarak kabul edebilirsin.
    Bu çanakların olmadığı istasyonlar da Türk Telekom'dan kiralanan HDSL hatlar ile GSM ağına bağlanır.
    Bu HDSL hatlar da yakın bir zamanda tarih olacaktır zaten. Çok az rastlanıyor.

3G için de istasyona fiber optik falan çekilmez.
    Radio'lar sinyal kalitesine göre 100mbit'e kadar çıkabilmekte. Ama ayarı oldukça zahmetli.
    300m ilerideki bir küçük yaprak bile sinyali olumsuz etkileyebiliyor.

• Bu kadar mı kıt olunur ?

Toplama merkezlerinin altında ne var.. Arazi koşullarına göre her yerde toplayamazsın.. Çok fazla parametrik durum var..
    Gerçekten baz istasyonlarından hoplaya zıplaya gidebileceğini düşünecek kadar kıt insan.. Türk Telekomda sadece HDSL hat mı kiralanıyor..
    LL devreler ATM altyapısıdır.. 3g için baza fiber çekilmezmiş.. sence geçen sene 2.7 milyon tl lik baz istasyonuna f/o altyapı yatırımı neden yaptılar..
    Yazmak için yazmayalım arkadaşlar..
  • arkadaşlar ttnete laf yok... aaa öyle şey olur mu? bakın bizim cebimizdeki paraları alıyor ki cebimiz hafiflesin değil mi? 8Mbps gördük 8Mbps'i... taahütlü olmasam ilk iş süper online fiber'e geçerim... 6Mbps download, 0.5-0.6Mbps arası upload... download yaparken sayfaların açılma sürelerini geçtim(hadi indirme yapıyorum olur öyle diyorum) ama normalde 20 olan ping dl a başladığım gibi (çok bi hızla da dl yapamıyorum 600-700KB/s) ping oluyor size 120-150.... sokağın orta kısmıda oturduğum için sokağın kenarına gidince(sokak uzun değil yanlış anlaşılmasın... 6-7bina genişliğinde bir sokak) sokağın köşesinden bakınca santral gözüküyor ancak aldığımız hız hiç iç açıcı değil... %20 daha düşük dl oranı %50 düşük upl hızı süperonline 10Mbps fiber den bile pahallı hizmet, aradığımda çıkmayan çıktığında küfrederek kapattığım, teknik destek için aradığımda telefondakinin size na* veririz destek dercesine tavırları, her seferinde kendi sorunumu kendim düzeltmem artık tak etti... ahh be peder neden taahütlü aldınki şu mereti taahüt maahüt takmayıp aradaki 100-120TL farkı verip süperonline fiber'e geçmeyi düşünüyorum... hadi bizim santral hız düşürmeyi desteklemiyor yada işlerine gelmiyor.. her ay 60-70GB'ı geçiyorum ama tık yok.. her hafta yoğunluğun çok arttığı anda internet düzenli olarak kesilir ertesi güne kadar gelmez, ertesi gün sabahtan bakarım çalışıyorsa çok şükür çalışmıyorsa ttnet aranır, küfürle kapatılır bir gün daha beklenir ertesi güne internet anca gelir..

baskutuk, ttnet sana ne kadar veriyor haa?

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Aynı fiyata 10 kat daha hızlı internet alabiliyoruz.
    TTnet e göre ping süresi düşük + bu da web sayfalarında dolaşım hızımızı olumlu yönden etkiliyor.

Online oyunlarda Pingler kötüymüş doğruluğu varmıdır?

Mesala wow yada COD gibi online oyunlarda PS3 de olabilir.
  • birincisi

quote:

ikincisi aldığınız internet her durumda ttnet veya turk telekom.. yaptıkları sadece türk telekom santrale kadar fiber çekip sizi oraya taşımak..

http://www.superonline.com/haber/ipek-yolu-fiber-yolu-olacak-73272

Bir Turkcell grup şirketi olan Superonline, 20 milyon 900 bin Avro’luk ihale bedeliyle BOTAŞ’ın “Fiber Optik Altyapısı”nın kiraya verilmesi ihalesini kazandı.

Böylece fiber optik ağ altyapısını 2,5 kat artırıp 26 bin kilometreye ulaşmayı planlayan Superonline, yurdun dört bir yanını fiber ağlarla örerek Türkiye’yi global iletişim ağının kavşak noktası yapmayı ve “İpek Yolu”nu “Fiber Yolu” haline getirmeyi hedefliyor.

neden 20 milyon 900 bin avro verip böyle geniş bi alt yapıyı satın alsın ki. Santralden siteye çeksin fiberi işi bitirsin.

ikincisi
    quote:

Ve yine sanır mısınız ki tellcom evlere 100 mbps hız internet getirmek için kurulmuştur.. işte burası önemliii
    yeni nesil 3g için yüksek bant genişlikleri gerekmektedir ve bu bant genişlikleri Türk Telekom dan alınan 2 mbps kiralık devreler ile sağlanamamaktadır.. Ve yetmemektedir..
    Fiber gerekir bazlara fiber.. buda türk telekom dan alınırsa maliyetler artacaktır.. onun yerine baz istasyonlarına fiber çekilir.. baz a giden güzergahta ne kadar ev işyeri varsa sizede verelim denir..
    Böylece baz a giden fiber bedava ya getirilir..

turkcell in amacı telekomdan hatlarını bağımsızlaştırmak. Şöyle bi düşün şuan TT nin alt yapısından avea da vodafon da turkcell de hizmet veriyor. Telekomun alt yapısıyla hem üç gsm oparatörü hizmet veriyor hem internet hem telefon hizmeti veriliyor. Belki bilmediğimiz onlarca hizmet bu tt nin alt yapısı sayesinde yapılıyor bakır kablolarıyla ünlü TT alt yapısıyla. Superonline nın alt yapısı %100 fiber ve şuan superonline alt yapısını kullanan bi turkcell var.

bir soru da ben sana sorayım

quote:

diğer konuda.. çok fazla yazmayalım.. insanları uyandırıp kafaları karıştırmayalım fazla.. reklam derki.. trcell in çekim gücü.. ama aslında bu güç Türk Telekom'un altyapı gücüdür..

yazmışın. Avea TT nin grup şirketi. Madem telekom un alt yapısı çok güçlü. Üç gsm oparatörü de TT nin alt yapısına mahkum TT bu kadar paraya para demeyen şirket niye avea nın kapsama alanı bu kadar kötü.

Son olarak
    quote:

Unutmadan Türk Telkom un en büyük müşterilerinden biri Trcell dir..
    Turk Telekom un en büyük rakibi de turkcell dir. Düşün hem rekabet edip hem de beraber çalışmak zorunda turk telekomla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

arkadaşlar ttnete laf yok... aaa öyle şey olur mu? bakın bizim cebimizdeki paraları alıyor ki cebimiz hafiflesin değil mi? 8Mbps gördük 8Mbps'i... taahütlü olmasam ilk iş süper online fiber'e geçerim... 6Mbps download, 0.5-0.6Mbps arası upload... download yaparken sayfaların açılma sürelerini geçtim(hadi indirme yapıyorum olur öyle diyorum) ama normalde 20 olan ping dl a başladığım gibi (çok bi hızla da dl yapamıyorum 600-700KB/s) ping oluyor size 120-150.... sokağın orta kısmıda oturduğum için sokağın kenarına gidince(sokak uzun değil yanlış anlaşılmasın... 6-7bina genişliğinde bir sokak) sokağın köşesinden bakınca santral gözüküyor ancak aldığımız hız hiç iç açıcı değil... %20 daha düşük dl oranı %50 düşük upl hızı süperonline 10Mbps fiber den bile pahallı hizmet, aradığımda çıkmayan çıktığında küfrederek kapattığım, teknik destek için aradığımda telefondakinin size na* veririz destek dercesine tavırları, her seferinde kendi sorunumu kendim düzeltmem artık tak etti... ahh be peder neden taahütlü aldınki şu mereti taahüt maahüt takmayıp aradaki 100-120TL farkı verip süperonline fiber'e geçmeyi düşünüyorum... hadi bizim santral hız düşürmeyi desteklemiyor yada işlerine gelmiyor.. her ay 60-70GB'ı geçiyorum ama tık yok.. her hafta yoğunluğun çok arttığı anda internet düzenli olarak kesilir ertesi güne kadar gelmez, ertesi gün sabahtan bakarım çalışıyorsa çok şükür çalışmıyorsa ttnet aranır, küfürle kapatılır bir gün daha beklenir ertesi güne internet anca gelir..

baskutuk, ttnet sana ne kadar veriyor haa?

Hocam sanırım TTNET'le olan taahhüt gereği ortaya çıkacak olan cezayı Superonline ödüyormuş. Bir araştır derim Bu aralar ben de Superonline'a geçmeyi düşünüyorum, biraz araştırma yaptım, oradan biliyorum. Ama hala geçmeli miyim emin diilim... TTNET'te adil kullanım miktarını çoğu zaman fazlasıyla geçiyorum, ama hızım hiç düşmüyor. Fakat Superonline 50 Gb geçildiği anda hızı 1 Mbps'e düşürüyormuş.

• Burda saçma sapan yorumlar yapanlar olmuş
    Neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum .

Rahmetli Dedemin zamanından kalma BAKIR kablolar ile hizmet alıyor(UZ) (Malesef TT'net Abonesiyiz)
    Fiber optik döşemiş Kendi Altyapısıyla hizmet sunan Sol'u beğenmiyorsunuz .

Hadi canım sizde

1sn beklemem elimde olsa Sol'A Geçmek için .
    Teknoloji yoksunlar burda TT'neti övmeye devam etsin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.