Şimdi Ara

Superonline Fiber internet ve TTnet Arasındaki Farklar Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
30.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden Superonline Fiber İnternet ve neden TTnet. Arkadaşlar bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir artıları ve eksileri ile birlikte yazabilir misiniz?

Mesela Superonline Fiber İnternet;

Artıları
    1- Fiyat farkı, daha ucuz fiyata daha yüksek hızda internet sağlıyorlar.
    2- Hiçbir ek ücrete gerek kalmadan, sabit hat olmadan internet sağlıyabiliyor,

Eksileri
    1- Müşteri hizmetleri çok kötü arıza durumunda zamanında müdehale etmiyorlar.

TTnet için aklıma pek artı birşey gelmiyor açıkçası bu yüzden yazamadım.

• SOL. müşteri hizmetleri TTNet den çok daha iyi.
  • TTnet'in müşteri hizmetlerinden kötü değil onu merak etme
    Quiknet için aklıma gelen artıklar stabil ve yüksek hızlar, kopma yok fiyat çok iyi kullanıcı dostular.
    Düşünmeye ne gerek var aslında, alabiliyorsan fiberi alcaksın işte bu kadar basit
  • + Upload hızı daha yüksek.

- Heryerde hizmet vermiyor.

-Bir aydır evin önüne kablo döşediler ama hala bi hareket yok(duy sesimi süperonline arık) hatta kablo döşendiğinden m.h ninde haberi yok hatta mahalledeki süper online bayisinin bile haberi yok.

+Pingleri genelde daha iyi.
  • Kendim fiber kullanıyorum fakat kendi bildiklerimin dışında eksileri olabilir yada TTnet'in artıları olabilir daha çok bu yönden sormak istedim. Taşınma durumu sözkonusu yeni taşınacağım yerde Acıbadem hizmet veriyorlar fakat taşınacağım sitede yok site yöneticisini ikna etmek açısından fikir alışverişi iyi olur diye düşünüyorum. Yeniden TTnet kullanmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeisJustaGame -- 2 Şubat 2010; 16:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

+ Upload hızı daha yüksek.

- Heryerde hizmet vermiyor.

-Bir aydır evin önüne kablo döşediler ama hala bi hareket yok(duy sesimi süperonline arık) hatta kablo döşendiğinden m.h ninde haberi yok hatta mahalledeki süper online bayisinin bile haberi yok.

+Pingleri genelde daha iyi.

TTnet + olarak her yerde mevcut.
    Müşteri hizmetleri Superonline'a göre çok daha iyi. Birde bu artı olarak geçermi bilmiyorum ama adsl, internet, modem konusunda bilgi sahibiyseniz sorununuz anında çözülüyor. En azından benim için geçerli bu ve bu yönünü seviyorum çünkü karşımdaki adama derdimi tam olarak anlattığımda karşılıklı olarak çözüm üretebiliyor ve sorunu direk çözebiliyorum.

• ttnetin hiç bir artısı yok... tam tersi eksileri var...
    tellcom için ise adamlar yeni teknolojiyi kullarak geliyorlar...
    sorun yaratacağını sanmıyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiber internet Hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TTNET'i de kullandım. Şu an superonline kullanıyorum. Superonline'ın müşteri hizmetleri telekomdan daha kötü. Başka da bir eksisi yok.
  • İkisini de kullandım ve Superonline her alanda daha başarılı.

Müşteri hizmetleri diyorsunuzda, ne zaman telefon açsam anında müdahale edildi. Gecikme yaşamadım.

Bence her alanda Superonline, TTNET'ten üstün.
  • Arkadaşlar tellcom gerçeklerini yazayım... yada superonline hangisini tercih ederseniz.

Öncelikle.. sitelere verilen ve sizin bağlantı olarak gördüğünüz 100 mbps hızlar yalan...
    bu hız sizin modeminiz ile Metro Ethernet switch arasında veya daha basit anlatımıyla bakırdan switch e ulaşım hızınız.. yani 10/100 port..

ikincisi aldığınız internet her durumda ttnet veya turk telekom.. yaptıkları sadece türk telekom santrale kadar fiber çekip sizi oraya taşımak..

bu noktada sizi taşırken havuz ve kullanım mantığı baz alınıyor.. yani site sakini ve kullanım oranına göre telekom santralinde hız artırımına gidiyorlar.

Abartısız söylüyorum en büyük sitelerde bile 50 mbps hızından (toplam) daha fazla türk telekom santraline bağlantıları yok..

konuyla ilgili türk telekom toptancı internet satış fiyatlarına bakabilirsiniz.

örnek vermek gerekirse 24 haneli bir apartmanda 24 portlu switch alıp asansör boşluğundan bakır çekip insanları switchinize bağlayıp switch in önüne de 8 mbit adsl koyup
    insanların kullanımlarına göre vlan layıp istediğiniz gibi ahmet net diyip sana 2 mbps sana bilmemkaç mbps diye satabilirsiniz.... unutmadan bu insalarda 100 mbps switch e kadar göreceklerdir..

Diğer bir konuda çektikleri ama kendilerinin olmayan fiber... bu fiberin sahibi Hangi ilde çekiliyorsa o belediyedir.. yani bu arkadaşların kendi menhol veya fiberi yoktur. daha da açıklayıcı olması için...
    Altyapı işletme lisansı alınır ve belediye den şu güzergaha fiber çekmek istendiği söylenip belediyeden izin alınır. Belediye izni verir ve fiber çekilir.. amaaa bu altyapı belediye ye devredilir.
    Belediye bunun karşılığında 3 yıl kullanım hakkı verir.. unutmadan bu altyapıda 3 göz bırakılır.. yani servis sağlayıcı lisansı olan herhangi bir firma parasına mukabil diğer 2 gözden fiber kullanabilir.
    Tabii inanmayabilirsiniz.. inanmayanlar çektikleri fiberlerin menhol kapaklarındaki yazıları okuyabilir.. ibb F/O yazar... Türk Telekom da ise bütün menholler kendine aittir..

diğer konuda.. çok fazla yazmayalım.. insanları uyandırıp kafaları karıştırmayalım fazla.. reklam derki.. trcell in çekim gücü.. ama aslında bu güç Türk Telekom'un altyapı gücüdür..
    Siz ahali sanır mısınız ki siz cepten alı deyip rize yi aradığınızda ses baz istasyonlarından hoplaya hoplaya rize ye kadar gider. hehehe yok böyle bişii.. tamamen Türk Telekom un bakır devrelerinden
    yani (LL) kiralık devrelerinden gider..

Ve yine sanır mısınız ki tellcom evlere 100 mbps hız internet getirmek için kurulmuştur.. işte burası önemliii
    yeni nesil 3g için yüksek bant genişlikleri gerekmektedir ve bu bant genişlikleri Türk Telekom dan alınan 2 mbps kiralık devreler ile sağlanamamaktadır.. Ve yetmemektedir..
    Fiber gerekir bazlara fiber.. buda türk telekom dan alınırsa maliyetler artacaktır.. onun yerine baz istasyonlarına fiber çekilir.. baz a giden güzergahta ne kadar ev işyeri varsa sizede verelim denir..
    Böylece baz a giden fiber bedava ya getirilir..

Unutmadan Türk Telkom un en büyük müşterilerinden biri Trcell dir..

Bi nebze arkadaşları bilgilendirebildiysem sevinirim.. uyanık olmak gerekir..

• biri kullandım müşteri hizmetleri fena değildi. süperonlineye geçiş yaptım ama bağlanmadı daha müşteri hizmetlerini aradım bir kaç defa rezalet bir adresi bulamadılar ben telefondan adamları yönlendiriyorum. ilk olarak so dan kapıya geldiler abone oldum aradan 5 gün gecti tık yok açtım bayiye derdimi anlattım 1 saat sonra arıyacaz dediler 4 saat gecti aramadılar tekrardan aradım sizin bulunduğunuz bölgede sorun var deyip geciştirdiler bende iptal edin dedim kapattım. onlar benim peşime düşeceğine ben onların peşinden koşturuyorum. aradan 2 gün gecti internetten abone oldum. 30 dk sonra telefonla aradılar adres tanımı yapmak için 20 dk da adres teyit ettirebildi sok no tutuyor ama semt tutmuyor eleman 5-6 defa fiber hat çeklidiğinizden eminmisiniz dedi emin olmasam bu işe bulaşmazdım dedim. mesajla kullanıcı ad şifre gönderdiler. 48 saat içinde sizi arıyacaz dediler bakalım beklemediyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskutuk

Arkadaşlar tellcom gerçeklerini yazayım... yada superonline hangisini tercih ederseniz.

Öncelikle.. sitelere verilen ve sizin bağlantı olarak gördüğünüz 100 mbps hızlar yalan...
    bu hız sizin modeminiz ile Metro Ethernet switch arasında veya daha basit anlatımıyla bakırdan switch e ulaşım hızınız.. yani 10/100 port..

ikincisi aldığınız internet her durumda ttnet veya turk telekom.. yaptıkları sadece türk telekom santrale kadar fiber çekip sizi oraya taşımak..

bu noktada sizi taşırken havuz ve kullanım mantığı baz alınıyor.. yani site sakini ve kullanım oranına göre telekom santralinde hız artırımına gidiyorlar.

Abartısız söylüyorum en büyük sitelerde bile 50 mbps hızından (toplam) daha fazla türk telekom santraline bağlantıları yok..

örnek vermek gerekirse 24 haneli bir apartmanda 24 portlu switch alıp asansör boşluğundan bakır çekip insanları switchinize bağlayıp switch in önüne de 8 mbit adsl koyup
    insanların kullanımlarına göre vlan layıp istediğiniz gibi ahmet net diyip sana 2 mbps sana bilmemkaç mbps diye satabilirsiniz.... unutmadan bu insalarda 100 mbps switch e kadar göreceklerdir..

Diğer bir konuda çektikleri ama kendilerinin olmayan fiber... bu fiberin sahibi Hangi ilde çekiliyorsa o belediyedir.. yani bu arkadaşların kendi menhol veya fiberi yoktur. daha da açıklayıcı olması için...
    Altyapı işletme lisansı alınır ve belediye den şu güzergaha fiber çekmek istendiği söylenip belediyeden izin alınır. Belediye izni verir ve fiber çekilir.. amaaa bu altyapı belediye ye devredilir.
    Belediye bunun karşılığında 3 yıl kullanım hakkı verir.. unutmadan bu altyapıda 3 göz bırakılır.. yani servis sağlayıcı lisansı olan herhangi bir firma parasına mukabil diğer 2 gözden fiber kullanabilir.
    Tabii inanmayabilirsiniz.. inanmayanlar çektikleri fiberlerin menhol kapaklarındaki yazıları okuyabilir.. ibb F/O yazar... Türk Telekom da ise bütün menholler kendine aittir..

diğer konuda.. çok fazla yazmayalım.. insanları uyandırıp kafaları karıştırmayalım fazla.. reklam derki.. trcell in çekim gücü.. ama aslında bu güç Türk Telekom'un altyapı gücüdür..
    Siz ahali sanır mısınız ki siz cepten alı deyip rize yi aradığınızda ses baz istasyonlarından hoplaya hoplaya rize ye kadar gider. hehehe yok böyle bişii.. tamamen Türk Telekom un bakır devrelerinden

Ve yine sanır mısınız ki tellcom evlere 100 mbps hız internet getirmek için kurulmuştur.. işte burası önemliii
    yeni nesil 3g için yüksek bant genişlikleri gerekmektedir ve bu bant genişlikleri Türk Telekom dan alınan 2 mbps kiralık devreler ile sağlanamamaktadır.. Ve yetmemektedir..
    Fiber gerekir bazlara fiber.. buda türk telekom dan alınırsa maliyetler artacaktır.. onun yerine baz istasyonlarına fiber çekilir.. baz a giden güzergahta ne kadar ev işyeri varsa sizede verelim denir..

Söylediklerinizin bazıları doğru, bazılarına ise inanmıyorum. Doğru olmadığını düşünüyorum.

Dediğiniz gibi bina altındaki switch ile modem arası arabirim hızı 100Mbit.
    Ama 100MBit olarak satılan internet paketinde 90MBit hızında download yapan arkadaşlar mevcut.
    IDM - Flashget ile RapidShare premiuma abanınca zaten tavan yapıyor download hızı.

Yani söylenen 100Mbit hızı yalan değil. Gayet güzel veriyor...

Aldığımız internet her duruma TTnet diyorsunuz. Buna da inanmıyorum. Ortalama bir bilgisayar kullanıcısı Trace Route komutunu bilir.
    Route izlerinden bile bellidir, Superonline'ın kendi yurtdışı çıkışı mevcuttur. Bazı iller arasında kendi fiberoptik altyapısı mevcuttur ve TTNET omurgasına uğramadan iletişim kurabilir, internete çıkabilir.

Bunun belli kanıtları da vardır. Örneğin, Türkiye'deki TTNET kullanıcılarının yurtdışı çıkışı çöker, indirme hızı 3kb/sn'ye kadar düşer, millet kıvranır...
    Ben Superonline Fiber ile 20MBit bağlantıyla, 2.5MBayt/sn hızla yurtdışından aynı dosyayı çekerim, tık demez.

TTNET kullanıcılarının yurtdışı çıkışı patlar, Frankfurt pop noktasına pingi 600 vurur, ben 45-50 ping atarım.

TTNET Ankara- İstanbul çöker, Ankaradaki kullanıcı İstanbul'a 300 ping atar, loss içinde kıvranır, ben 3-5 ping ile yoluma devam ederim.

Site başına 50MBit diyorsunuz, buna gülerler. Öyle olsa bizim altyapılar çoktan çökmüş olmalıydı. 1 sitede bulunan daire sayısı zaten 300- 500 civarında, 50Mbit hatla 500 daireyi nasıl besliyorsun 10Mbit,20Mbit download yapıyor millet.
    Eğer öyle olsa anlık yüklenmelerden dolayı hız düşüşleri olurdu, ben sabahtan akşama kadar tam hızda upload + download yapıyorum tık demiyor ?

Fiber kapaklarına gelince, bulunduğum yerde fiber kapaklarında TELLCOM F/O yazıyor, belediye ile ilgili bir ibare bulunmuyor.

Superonline'ın Turkcell iletişim altyapısını oluşturmak için kurulduğunu bilmeyen yok zaten. Bunu heryerde herkes bangır bangır söylüyor.
    Niye kurulduğu beni ilgilendirmiyor. Superonline kalktıp da TTNET'in 2Mbit parasına, 10 kat hızlı, 10 kat kaliteli, 20MBit fiber internet veriyorsa, ben Superonline derim.

Kimse bana kalkıp da sömürücü TTNET'i savunmasın. TTNET'in ne zihniyetle çalıştığını çok da güzel biliyorum.

Ekleme :http://www.robtex.com/as/as34984.html#graph adresinden TELLCOM'un omurga yapısını görebilirsiniz.
    http://www.robtex.com/as/as16135.html#graph adresinde de Turkcell'in yapısını görebilirsiniz.

Şu an Turkcell altyapısının %50'si Tellcom üzerinde, diğer yarısı TTNET üzerinde verilere bakılırsa. Zamanla Tellcom oranı yükselecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 4 Şubat 2010; 15:41:18 >

• quote:

Arkadaşlar tellcom gerçeklerini yazayım... yada superonline hangisini tercih ederseniz.

Son kısım ile ilgili birşey söyleyeyim, bilmiyorsan da en azından diğer firmaları itin bir tarafına sokmaya gerek yok. Superonline Turkcell gruba ait bir firmadır. Turkcell grup ise Çukurova Holding'in bir alt kuruluşudur. Yani hepsi birbirine bağlı. Bu durumda Tellcom'un fiber hatlarını Turkcell kullanıyor diye öküzün altında buzağa aramayalım.

• eğer yakın bir yerdeyseniz superonline ama uzaksanız tek çare tt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Söylediklerinizin bazıları doğru, bazılarına ise inanmıyorum. Doğru olmadığını düşünüyorum.

Dediğiniz gibi bina altındaki switch ile modem arası arabirim hızı 100Mbit.
    Ama 100MBit olarak satılan internet paketinde 90MBit hızında download yapan arkadaşlar mevcut.
    IDM - Flashget ile RapidShare premiuma abanınca zaten tavan yapıyor download hızı.

Yani söylenen 100Mbit hızı yalan değil. Gayet güzel veriyor...

Aldığımız internet her duruma TTnet diyorsunuz. Buna da inanmıyorum. Ortalama bir bilgisayar kullanıcısı Trace Route komutunu bilir.
    Route izlerinden bile bellidir, Superonline'ın kendi yurtdışı çıkışı mevcuttur. Bazı iller arasında kendi fiberoptik altyapısı mevcuttur ve TTNET omurgasına uğramadan iletişim kurabilir, internete çıkabilir.

Bunun belli kanıtları da vardır. Örneğin, Türkiye'deki TTNET kullanıcılarının yurtdışı çıkışı çöker, indirme hızı 3kb/sn'ye kadar düşer, millet kıvranır...
    Ben Superonline Fiber ile 20MBit bağlantıyla, 2.5MBayt/sn hızla yurtdışından aynı dosyayı çekerim, tık demez.

TTNET kullanıcılarının yurtdışı çıkışı patlar, Frankfurt pop noktasına pingi 600 vurur, ben 45-50 ping atarım.

TTNET Ankara- İstanbul çöker, Ankaradaki kullanıcı İstanbul'a 300 ping atar, loss içinde kıvranır, ben 3-5 ping ile yoluma devam ederim.

Site başına 50MBit diyorsunuz, buna gülerler. Öyle olsa bizim altyapılar çoktan çökmüş olmalıydı. 1 sitede bulunan daire sayısı zaten 300- 500 civarında, 50Mbit hatla 500 daireyi nasıl besliyorsun 10Mbit,20Mbit download yapıyor millet.
    Eğer öyle olsa anlık yüklenmelerden dolayı hız düşüşleri olurdu, ben sabahtan akşama kadar tam hızda upload + download yapıyorum tık demiyor ?

Fiber kapaklarına gelince, bulunduğum yerde fiber kapaklarında TELLCOM F/O yazıyor, belediye ile ilgili bir ibare bulunmuyor.

Superonline'ın Turkcell iletişim altyapısını oluşturmak için kurulduğunu bilmeyen yok zaten. Bunu heryerde herkes bangır bangır söylüyor.
    Niye kurulduğu beni ilgilendirmiyor. Superonline kalktıp da TTNET'in 2Mbit parasına, 10 kat hızlı, 10 kat kaliteli, 20MBit fiber internet veriyorsa, ben Superonline derim.

Kimse bana kalkıp da sömürücü TTNET'i savunmasın. TTNET'in ne zihniyetle çalıştığını çok da güzel biliyorum.

Bende Murat Erkan'nın röportaj videosunu seyretmiştim alt yapı tamamen kendimize ait Türk Telekom'la hiçbir alakamız yoktur demişti. Konuya açıklık getirdiğiniz için teşekkürler.

• ayrıca belediyeler ile beraber çalışma sebebi malumunuz geçiş hakkı ücretleri için kullanmak zorunda ve 3 yıl için o kadar angarya ile uğraşmaz yaptıkları sözleşme veya protokolleri okumak lazım belli bir vizyonları var mesella LTE 4G için ama telekomun vizyonu malum ellerindeki routerlar'a hükmetmekten aciz idi kısa süre öncesine kadar hatta şu sıralar yaryıl tatilinde internetin üzerine limon sıkıyorlar... ama tabii önceden çoğunluk hissesi devlete ait olan telekom napıyor bomboş menholleri hiçbir suretle kullandırmıyor rakipleri palazlanmasın diye..

buda telekomun metro ethernet için şehrin göbeği olan taksim'de bir ofis için çıkarttığı hesap:

http://friendfeed.com/search?q=metro+ethernet+from%3Amserdark&embed=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 4 Şubat 2010; 10:11:56 >

• Fiber Optik işinde çalışan biri olarak bildiklerimi anlatıyım

F/O

- Fiber optik ışıkla bilgi gönderdiği için nerdeyse 0 kayıpla hizmet alabilirsiniz tabi bunun için F/O kablonun PC'ye kadar gelmesi en iyisidir. araya bakır kablo girerse kayıplar başlar.

- Fiber Optik sadece internet değil bir çok hizmeti de aynı anda sunabilme imkanı da sağlar bunları sıralarsak
    - Analog Telefon
    - Ip Telefon
    - HDTV(High Defination TV)
    - Kablo Tv(CATV)
    - Uydu Sistemleri
    - İnternet, Network Sistemleri
    - Anos Sistemleri,
    - Güvenlik Sistemleri(CCTV Kamera),
    - Yangın alarm sistemlerini
    bunun için FTTH (evlere kadar fiber) teknolojisini inceleyebirsiniz.

- Fiber Optik kablo ve kablolama pahalı bir sistem olduğu için uzak bir F/O merkezinden eve Fiber kablo çekmek çok masraflı olabilir, Eğer Süperonline F/O hizmetine uzak bir yerdeyseniz bu hizmet için;
    kablonun metresi 1 $ civarında
    ek ve sonlandırma içinde 500 TL gerekebilir
    modem ve Ethernet fiyatlarını bilmiyorum 250 TL civarında da onlar tutabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: maxi909

ayrıca belediyeler ile beraber çalışma sebebi malumunuz geçiş hakkı ücretleri için kullanmak zorunda ve 3 yıl için o kadar angarya ile uğraşmaz yaptıkları sözleşme veya protokolleri okumak lazım belli bir vizyonları var mesella LTE 4G için ama telekomun vizyonu malum ellerindeki routerlar'a hükmetmekten aciz idi kısa süre öncesine kadar hatta şu sıralar yaryıl tatilinde internetin üzerine limon sıkıyorlar... ama tabii önceden çoğunluk hissesi devlete ait olan telekom napıyor bomboş menholleri hiçbir suretle kullandırmıyor rakipleri palazlanmasın diye..

buda telekomun metro ethernet için şehrin göbeği olan taksim'de bir ofis için çıkarttığı hesap:

http://friendfeed.com/search?q=metro+ethernet+from%3Amserdark&embed=1

Bir de aylık fatura edecekleri bağlantı tutarı var ki, ocak söndürür.

• Şu turk telekom severler(çalışannlar) kendilerini savunacaklarına forumlarda yalan yanlış bilgiler yazacaklarına ,
    işlerini dogru düzgün yapsınlar. 1 mb sınırsız 49 tl ttelekom. 10 mb sınırsız 49 tl superonline bu nasıl oluyor şimdi? Tekelken millet mecburdu sizden almaya. Raipler çıktıkça mecburiyet sona erecek, Tabiki güle güle sana telekom diyecegiz. Burada yanlış bilgilerle laf kabalıgı yapacaklarına verdikleri hizmeti düzeltseler kendileri için daha hayırlı olur
  • Apartmanımda fibernet altyapısı kurulu. Bir kaç kere kapıya gelip size de bağlayalım diye teklif ettiler ancak çok fazla evde olmadığım için istememiştim.

Artık sürekli evde olacağım için TTNet'ten Superonline Fibernet'e geçmeye karar verdim.
    Masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve kablolu bağlantı yapıyorum. Ancak bağlantı yapmak için evin içine döşeyecekleri kablo benim için sorun yaratıyor.
    Yoksa hemen gelin bağlayın diyeceğim.

TTNet'in avantajı da bu olsa gerek. Telefon hattı zaten evin her odasında var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newform -- 7 Şubat 2010; 0:12:25 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.