Şimdi Ara

Superonline Fiber internet ve TTnet Arasındaki Farklar Nelerdir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
30.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ttnet' i öven arkadaşlar, bu söylediklerinizi yemiyor insanlar artık. Fiber ile adsl in farkını bilenler fırsatını bulunca hemen fibere koşuyorlar.
  • 2007 tellcom zamanindan beri 100mbit fiber kullanicisiydim. rapid premium, idm vb. ile yaptigim indirmelerin hizi hic bir zaman 8Mbyte/s in altina inmedi. genelde de 10Mbyte/s civarinda seyretti.

forumdaki bazi kutukler yuzunden zaten bu tartismalar oluyor. zira AKLI OLAN HIC KIMSE superonline vb. fiyat/hizmetleri veren sirketler dururken (ve onlardan hizmet alabilecekken) ttnet gibi tekel, bazi kutuklerin dedigi gibi tum altyapi onlarda olmasina ragmen 8Mbit ten hizli hizmeti veremeyen ve buna ragmen ucuz olmayan firmalardan hizmet almaz.

tasindigim icin mecburen fiberi birakiyorum ama gittigim yerde de superonline dan adsl alacagim. tabi bunun icinde mecburen telekomdan sabit ucreti 16TL olan bir hat almak zorundayim.

allah dusmanimi bile telekom/ttnet in eline dusurmesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskutuk
    Ve yine sanır mısınız ki tellcom evlere 100 mbps hız internet getirmek için kurulmuştur.. işte burası önemliii
    yeni nesil 3g için yüksek bant genişlikleri gerekmektedir ve bu bant genişlikleri Türk Telekom dan alınan 2 mbps kiralık devreler ile sağlanamamaktadır.. Ve yetmemektedir..
    Fiber gerekir bazlara fiber.. buda türk telekom dan alınırsa maliyetler artacaktır.. onun yerine baz istasyonlarına fiber çekilir.. baz a giden güzergahta ne kadar ev işyeri varsa sizede verelim denir..
    Böylece baz a giden fiber bedava ya getirilir..

• TTnet çalışanlarının işi yok herhalde

Eski Tellcom şimdi Superonline'ın Turkcell'in 3G hızı için çalıştığını söylemek tam bir komplo teorisidir. Tabiki fiber altyapısının olduğu bölgelerde Turkcell fiberi kullanıyor. Hatta çok az reklamı yapıldı ama 43Mbps hızı vermeye başladılar 3G'den...

100 Mbps sadece apartmandaki metro switchlere kadarmış. Yani buna kargalar bile güler! Kullanan arkadaşlar da yazmış zaten öyle bir şey söz konusu bile değil.

Superonline'ın fiber hizmeti verdiği bölgelerin %90'nı (belki de daha fazlası) kendi fiber omurgasına bağlıdır. Yurtdışı çıkışlarına kadar Superonline kendi fiber omurgasını kullanmaktadır. 2010 yılı sonunda (yanlış hatırlamıyorsam) 40bin kilometrelik fiber altyapısı vardır. Bu 40bin km'lik fiberi sadece TTnet'in santrallerinden evlere çekildiğini söylemek ciddi bir matematik sorununu gösterir.

• arkadaşlar buradaki tartışmaların hepsi boşuna...
    imkanı olan en uygun fiyata en kaliteli hizmeti alsın..
    fakat superonline mi ttnet mi diye tartışmanızın anlamı yok.. bir kere superonlinena herkezin ulaşması söz konusu değil. ama ttnet i herkes alabilir. buda ttnet firmasını avantajıdır. ticari olarak bu gücü kullanacaktır.
    inanın güçler yer değiştirecek olsa süperonline çok daha fariş fiyatlarda satardı..
    nitekim turkcell firmasının geçmiş uygulamalarından anlaşılabiliniyor.. neyseki numara taşıma çıktı:)

superonline ile çalışan arkadaşlar çok dikkatli olmanızı öneririm. kendileri fırsatçıdır biraz. ben ağzımın payını aldım ona göre...

ayrıca 480 daireli bir siteye 480x100 mbts baglantı sağlayabileceklerini de zannetmiyorum. böyle bir bağlantı sağlıklı çalışacak şekilde o fiyatlara bu alt yapıyla imkansız bana göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadoxi -- 19 Mart 2011; 3:43:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: onr4249

+ Upload hızı daha yüksek.

- Heryerde hizmet vermiyor.

-Bir aydır evin önüne kablo döşediler ama hala bi hareket yok(duy sesimi süperonline arık) hatta kablo döşendiğinden m.h ninde haberi yok hatta mahalledeki süper online bayisinin bile haberi yok.

+Pingleri genelde daha iyi.

TTnet + olarak her yerde mevcut.
    Müşteri hizmetleri Superonline'a göre çok daha iyi. Birde bu artı olarak geçermi bilmiyorum ama adsl, internet, modem konusunda bilgi sahibiyseniz sorununuz anında çözülüyor. En azından benim için geçerli bu ve bu yönünü seviyorum çünkü karşımdaki adama derdimi tam olarak anlattığımda karşılıklı olarak çözüm üretebiliyor ve sorunu direk çözebiliyorum.

TTNET kadar kötü bir müşteri hizmet departmanını hiçbir yerde görmedim veya hep bana denk geldi. Geçen gün aradım dedim bana gelen hat hızımı desteklemiyor sürekli kopmalar yaşıyorum her kopduğunda hızımın değerleri farklı gözüküyor santrale bilgi vererek hızımı sabitlenmesini istiyorum dedim. Bana modeminizin fişi çekip 5 saniye sonra takarmısınız dedi. Dedim ben size sorunu söylüyorum siz niye şimdi uğraştırıyorsunuzki beni. 2 saat saçmaladı. Modem uzakta dedim kim gider şimdi çektim dedim şuanda Sonra taktım dedim. Tamam ben arıza kaydınızı oluşturuyorum dedi. Boşu boşuna uğraştıracaklardı okadar.

Birde bi aralar internetim kesikti aradım dedim internet bağlantım yok. Bana verdiği cevap karşısında şok oldum resmen "Modeminizin adaptörünün fişe takılı olduğundan emin olun" ne kadar bilgili olsanda ordaki müşteri hizmetlerinin bi yerleri kalkmış bence. Her bağlanan müşteriyi bilgisiz zannediyorlar bilgili olduğumuzu söylesek bile kafalarına göre devam ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eaglemania

quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

arkadaşlar ttnete laf yok... aaa öyle şey olur mu? bakın bizim cebimizdeki paraları alıyor ki cebimiz hafiflesin değil mi? 8Mbps gördük 8Mbps'i... taahütlü olmasam ilk iş süper online fiber'e geçerim... 6Mbps download, 0.5-0.6Mbps arası upload... download yaparken sayfaların açılma sürelerini geçtim(hadi indirme yapıyorum olur öyle diyorum) ama normalde 20 olan ping dl a başladığım gibi (çok bi hızla da dl yapamıyorum 600-700KB/s) ping oluyor size 120-150.... sokağın orta kısmıda oturduğum için sokağın kenarına gidince(sokak uzun değil yanlış anlaşılmasın... 6-7bina genişliğinde bir sokak) sokağın köşesinden bakınca santral gözüküyor ancak aldığımız hız hiç iç açıcı değil... %20 daha düşük dl oranı %50 düşük upl hızı süperonline 10Mbps fiber den bile pahallı hizmet, aradığımda çıkmayan çıktığında küfrederek kapattığım, teknik destek için aradığımda telefondakinin size na* veririz destek dercesine tavırları, her seferinde kendi sorunumu kendim düzeltmem artık tak etti... ahh be peder neden taahütlü aldınki şu mereti taahüt maahüt takmayıp aradaki 100-120TL farkı verip süperonline fiber'e geçmeyi düşünüyorum... hadi bizim santral hız düşürmeyi desteklemiyor yada işlerine gelmiyor.. her ay 60-70GB'ı geçiyorum ama tık yok.. her hafta yoğunluğun çok arttığı anda internet düzenli olarak kesilir ertesi güne kadar gelmez, ertesi gün sabahtan bakarım çalışıyorsa çok şükür çalışmıyorsa ttnet aranır, küfürle kapatılır bir gün daha beklenir ertesi güne internet anca gelir..

baskutuk, ttnet sana ne kadar veriyor haa?

Hocam sanırım TTNET'le olan taahhüt gereği ortaya çıkacak olan cezayı Superonline ödüyormuş. Bir araştır derim Bu aralar ben de Superonline'a geçmeyi düşünüyorum, biraz araştırma yaptım, oradan biliyorum. Ama hala geçmeli miyim emin diilim... TTNET'te adil kullanım miktarını çoğu zaman fazlasıyla geçiyorum, ama hızım hiç düşmüyor. Fakat Superonline 50 Gb geçildiği anda hızı 1 Mbps'e düşürüyormuş.

Hocam sanırım TTNET'le olan taahhüt gereği ortaya çıkacak olan cezayı Superonline ödüyormuş. Bir araştır derim Bu aralar ben de Superonline'a geçmeyi düşünüyorum, biraz araştırma yaptım, oradan biliyorum. Ama hala geçmeli miyim emin diilim... TTNET'te adil kullanım miktarını çoğu zaman fazlasıyla geçiyorum, ama hızım hiç düşmüyor. Fakat Superonline 50 Gb geçildiği anda hızı 1 Mbps'e düşürüyormuş.

konuyu baştan itibaren okudum

Bizim siteyede fiber geldi. ancak bende kararsız kaldım. şu an 90 gb download u geçtim ancak halen torrent 800k ile indirme yapıyor. bu benim için oldukça önemli.
    Birde 24 ay sizinleyim kısmı var. Yani 2 yıl uzun bir süre
    Ne yapıcam bilemiyorum.
    teşekkür ederim..

• Superonline Dolandırıcı bir kuruluş. Beni AKK yok deyip kandırdı. Reklamları ile herkese kandırdı. Çoğu ile Mahkemelik(THH).
    Telekomu bilmiyorum ama SUPERONLINE kesinlikle uzak durulması gereken bir şirket. Geleceğin UZAN'ları olacaklar bu gidişle. Karşılaştırma yapmak yerine bu şirketlerin oldubittileri ve hukuktanımazlıkları ile mücadele etmeli..Ben şahsen Superonline benden özür dilemedikçe her platformda bu BASİRETSİZ TÜCCARLARLA gücümce mücadele edeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulaskurt
    Bizim siteyede fiber geldi. ancak bende kararsız kaldım. şu an 90 gb download u geçtim ancak halen torrent 800k ile indirme yapıyor. bu benim için oldukça önemli.
    Birde 24 ay sizinleyim kısmı var. Yani 2 yıl uzun bir süre
    Ne yapıcam bilemiyorum.
    teşekkür ederim..

12 aylık taahhütte var
  • Superonline internetin en büyük + sı bulunduğum yerdeki stabilitesi.
    - lere gelince
    1Sizi kandırmak için ellerinden ne gelirse yaparlar yani yazılı olmayan hiç bir şeye güvenmeyin insanları kandırıp Adil kullanım kotasına sokmak için yatmadıkları takla kalmamıştı.
    2 size verdikleri router da istedikleri gibi fing atarlar (tabi başkaları da atıyor olablir bilemeyiz) haberiniz olmaz.

Yinede TTnet den çekdiklerimi düşündükçe - lere dikkat etmek koşuluyla kesinlikle Superonline daha iyi.
  • Teknik olarak TT de artık bina altlarına kadar fiber çekiyor oradan evlere cat kablo gidiyor vs. Bana göre tek artısı SOL'ün TT ye göre ucuz olması.
  • + AKK Yetmez ise 25GB 50GB 100GB Gibi Paketler Mevcut istediğinize Geçebilirsiniz
    + Modem Arızasında Hiçbir Sorgulama Olmadan Deyiştiriyorlar
    + UPload Hızları Daha Hızlı
    -Heryerde Hizmet Veremiyor
    +Müşteri Hizmetleri Tabiki Daha İyi Arıza kardı verdim 30DK Sonra Servisten Aradılar
    + Modem Seçenekleri Mevcut
    + Online İşlemler Menüsü Daha Başarılı
    + Kurulumda Telefon Zorunluluğu Yok
  • farklı kota tercihlerini elbette biliyorum ancak fiyat esprisi kalmıyor fazla
    yani 100 gb kota lı olan 64 TL + 29 (aktivasyon) + 34 (vergi) sonuç : 24 aya bölerseniz aylık 66,5 lira oluyor.

tabii yinede ttnet ten daha ucuz
  • Arkadaşalr bizim mahallede süperonline döşenmedi ama alt mahallelerde var.Yahu 1 yıldır bekliyorum sıperonline 5.block siteyiz nezaman döşenir bu kime soracağım.Bıktım ttnet den..
  • Ttnet yavaş ve pahalı.üstüne süpriz faturalarda cabası.inanmayın sakın ttnet reklamlarına fena geçiriyorlar.süperonline hem ucuz hemde hızlı karar sizin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.