Şimdi Ara

SuperOnline Fiber Ip Adresleri neler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Superonline Fiber almayı düşünüyorum. Aranızda bunu kullanan var mı?

Öğrenmek istediğim; Superonline Fİber de wan ip adresleri ne oluyor?

İstanbul Kadıköy bölgesindeyim. Bu bolgeden veya İstanbul'dan cevap veren olur ise sevinirim. Ve mümkünse static ip kullanan kullacılar.

whatismyip.com sitesinde ip adresinin ilk rakamlarını söylemeniz yeterli. Tamamına gerek yok.

Ve memnun musunuz Superonline Fİber den onuda belirtirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• Sakın superonline bulaşma. Son zamanlarda hız ve ping sorunları yaşanıyor. Yoğun saatlerde çok kötü duruma düşüyorlar. Turknet tavsiye ediyorum 10 kat daha iyi memnun kalırsınız.

• öncelikle statik ip kullanan birinin ipsini vermesi tehlikeli vericeklerse ilk hanesini vermeliler sadece ama bu sizin ne işinize yarıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 16 Mayıs 2021; 14:5:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten ilk hanesini istedim static ip nin. Gerisi önemli değil. Özel bir uygulama çalıştırıyorum. Fakat bu uygulamanın bir saçmalığı var; Ip adrerlerine sıraya göre öncelik veriyor. Öyle bir saçmalık var. O sebeple ilk hanesi önemli. Gerisi önemli değil.

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Senin bölge neresi, İstanbul mu? İstanbul ise hangi ilçe?

• singleman75 S kullanıcısına yanıt

Evet istanbul. İlçeyi ne yapacaksın ? Ama sana tavsiye veriyoruz. Superonline fiber alıp da akşam saat 9 olunca youtubeda video izleyemediğin zaman gelip ağlama. Superonline artık bitti

• Bölgeye göre değişebilir, o sebeple sordum? Akşam hızın düşüyor mu senin? Bazı paketler öyle. 20-25 mbit'e düşüyor. Seninde öyle mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Superonline DNS adresleri
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada; wifi bağlantısı 2.4 ghz ise zaten kopar bağlantın. Çok parazit yapar 2.4 te.

Modem uzakta değil ise 5 Ghz bağlanıp dene. 5 Ghz daha sağlamdır ama kapsama alanı daha azdır. Parazit az olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: singleman75

Bu arada; wifi bağlantısı 2.4 ghz ise zaten kopar bağlantın. Çok parazit yapar 2.4 te.

Modem uzakta değil ise 5 Ghz bağlanıp dene. 5 Ghz daha sağlamdır ama kapsama alanı daha azdır. Parazit az olur.

IP falan bilmiyorum ama size tavsiye veren üye kısmen haklı. Kısmen diyorum çünkü "superonline artık bitti" yazmış. Superonline biteli yıllar oldu, artık okeye dönüyor. Forumda 2-3 fanboy'u veya gizli ISS çalışanı üyeler var. Onlar hariç herkes aynı fikirde. SuperOnline Fiber Ip Adresleri neler 

Bu arada hat sağlamsa 2.4Ghz falan fark etmez. İstanbul'un göbeğinde bile en ufak sıkıntı yok. Çevre cafeler, mağazalar ve rezidanslarla çevrili yine de sıkıntı yaşanmıyor.

SuperOnline Fiber Ip Adresleri neler

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bilgi için.

2.4 olayı hatla ilgili değil. Başıma geldiği için belki sizlerde aynı sorun vardır diye yazmak istedim.

Hatta istersen 1000 mbit olsun hattınız önemli değil. Ama sen PC den veya telefondan 2.4 ile bağlanırsa bazı modemlerde sıkıntı çıkabiliyor. Etraftaki ağların çoğu 2.4 olduğu için parazit yapıyor.

Hatta şunu söyleyeyim; mikro dalga fırın bile 2.4 yayın yapıyor :)

Hat kopmayabilir dert değil. Ama PC - Modem wifi bağlantısı sürekli kopuyor ise 2.4 yerine (modem destekliyor ise) 5 ghz kullanın.

Benim modemde yoktu 5 ghz desteği. Ekstradan router alıp çözdüm sorunumu.

Bilgi içinde tekrar teşekkürler. Önerinizi dinleyim vazgeçiyorum SuperOnline dan :)

• Hocam ilginçtir ki deneyim sormuşsunuz, SOL kullanmamış insanlar konuda SOL'ü kötülemişler, üstüne kullanıp da memnun olanları çalışan olmakla suçlamışlar. Garip bir çelişki SuperOnline Fiber Ip Adresleri neler 

Kendi evimde hem SOL FTTH hem de TT FTTH altyapısı var, iki altyapıyı da kendi sağlayıcısından deneyimledim. Şu an SOL FTTH ile devam ediyorum.

Kendi deneyimime gelirsek;

SOL'ün sahip olduğu IP adresleri bunlar: https://bgp.he.net/AS34984#_prefixes

Başakşehir'deyim, 176, 92 ve 212'li bloktan IP alıyorum hep. Bazen daha farklı bloklara atabiliyor ve o zaman internet saçmalıyor. Şu anki kullandığım statik IP de 212.252 ile başlıyor. Kullandığım paket 200Mbps, zaman fark etmeksizin Singapur dahil 200Mbps hızı görebiliyorum.

Bölgesel sorunlar var ve SOL son zamanlarda tüm çalışmasını sansüre ayırdığı için sorunlu bölgelerdeki sorunları çözmüyor. Altyapı yatırımı yapmıyor. O sebeple çevrenizde kullanıp da sorun yaşayan var mı diye kontrol etmeniz daha iyi. Örneğin benim bağlı olduğum CGN cihazında problem mevcut. CGN IP aldığım zaman bağlantı belirli aralıklarla sıfırlanıyor ve arkadaşlar inatla çözmüyorlar. Ancak ücretsiz statik IP tanımladılar ve onu kullanıyorum. CGN'de IP bloğuna göre bazen netflix-youtube'da bandwidth throttling denk gelebiliyor. Modemi kapatıp açarak blok değiştiriyorum ve sorun çözülüyor. Ancak Statik IP ile birlikte hiçbir sorun kalmıyor. Yaşadığım olumsuzluklar bu şekilde.

Tavsiye eder miyim? Bana kalsa taahhütlü ISS'lerin hiçbirini tavsiye etmem. Kendi kullanma sebebim ise işim gereği anlık yüksek hız ihtiyacımın olması. TT Fiber bağlantınız varsa eğer alternatif sağlayıcıları deneyimleyin, beğendiğiniz sağlayıcıda kalın derim. Ama TT VDSL varsa tabii ki SOL Fiber tavsiye ederim. Fiber deneyimi farklı oluyor. En basit örnekle son hız indirme/yükleme yaparken ping dalgalanması bile yaşamıyorsunuz.

İstediğiniz bir test varsa eğer paylaşabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 16 Mayıs 2021; 19:11:52 >

• Çok teşekkürler detaylı bilgi için.

176 zaten CGN havuzu. Kablonet ver bende şu anda, fakat akşam yavaşlaması olayı veya upload hızının max 5 mbit olması sıkıntı benim için.

Benim içinde hız önemli işim gereği.

Kopma vs oluyor mu? wifi kopmasından bahsetmiyorum. Modemin internet bağlantısı gidiyor mu? O da önemli benim için. Sürekli online olmam gerekiyor.

Gerçi bu kopma olayıda bölgesel olabiliyor. Fakat evime GPON altyapısı geliyormuş SOL den. O avantajdır diye düşünüyorum.

176'lı bloktayım, CGNat'ta değilim.

• Güzel hocam. Ben CGN de iken 176 lı IP veriyordu bana.

Operatore göre değişiyor demek ki.

Değişiyor hocam. SOL'de tüm bloklarda hem CGN hem dinamik/statik var. Kablonet'te de hız düşümsüz 100Mbps çok pahalı fiyatlara. O fiyata SOL'de 200 alırsınız. Upload da kalıcı olarak 10Mbps oldu.

Bende kopma olmuyor, günlerce açık kalıp kopmayan SSH bağlantılarım oluyor. Ancak dediğiniz gibi bölgesel sorunlar olabilir. Bu her sağlayıcıda olabilir, denemek gerekiyor. Ancak FTTH bağlantıda sorun olacağını zannetmiyorum. Verdikleri modem ise ZTE H267A oluyor genelde. TT'de verilen H298A ile neredeyse aynı.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

ethernette gözüken sıkıntı yoksa sıkıntıda yoktur... sansüronline alternatifi olacak seçenek yok ki... neyseki abonelik benim adımada değil... değiştirilmesini teklif ettiğimde ne gerek var diyor abone...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugah6aiw

ethernette gözüken sıkıntı yoksa sıkıntıda yoktur... sansüronline alternatifi olacak seçenek yok ki... neyseki abonelik benim adımada değil... değiştirilmesini teklif ettiğimde ne gerek var diyor abone...

Alternatif yoksa taşınmaktan başka seçenek yok o zaman. Zor bir durum. Benim de kafamda yeni daire alma fikri var. Proje detaylansın ilk soracağım konu bu internet altyapısı olacak. Superonline veya kablonet altyapısı olursa kesinlikle almam. Geriye zaten Türk Telekom ve mini ihtimal TurkNet kalıyor. TurkNet fiber zaten bizim buralarda önceden beri var. Ama rezidansların yönetimleri sıcak bakmıyorlar. O yüzden eski apartmanlara döşemişler. Yeni rezidanslar yapılıyor, onlara anlaşırlarsa ve fiber altyapıyı yapım aşamasında döşerlerse anca o şekilde olur. Yoksa yapı dışında ve içinde hiç kablo görünmemesini istiyorlar. Bu çözülse bile başka bir sorun daha var. Çoğu rezidansın çevresi mağazalar, cafeler ve spor salonlarıyla çevrili. Türk Telekom bunların hepsine rahat yetecek internet altyapısını döşüyor ve santralden ona göre fiber kıllarını ayırıyor. TurkNet'te bunların hepsini birden yapabilecekleri imkan var mı bilemiyorum.

Alıntı

metni:
    değiştirilmesini teklif ettiğimde ne gerek var diyor abone...

Sizin jitter'i gösterin ve onun stabil bir sağlayıcıda hangi değerlerde olması gerektiğini anlatın yeterli aslında. Ping sürelerini falan geçtim, o jitter değerleriyle stabil bir internet kullanamazsınız.

• Dün itibari ile geçtim SuperOnline Fibere'e. Herhangi bir problem yok. Belki bölgem ile alakalı. Çok şükür 1.5 aydır buradayım daha 1 defa elektriğim kesilmedi, onunda etkisi vardır tabi ki. 

Kopma vs yok. 7/24 açık çalışan bilgisayarım var, oradan anlıyorum internet kopması olup olmadığını. Henüz 1. gün tabi ki, ileride ne olur bilemem.

3 test yaptım.

190 mbit hızı görüyorum speedtest de. 3 teste jitter 1.5, 1 ve 1.3 çıktı.

Ping süreleri 5, 6 ve 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi singleman75 -- 21 Mayıs 2021; 18:6:33 >
  • Merhaba arkadaşlar.

1 haftalık kullanım deneyimimi sizlerle paylaşayım.

Hattımda herhangi bir problem yok. Kopma vs yaşamadım. Hatta sıfır kopma. 24 saat çalışan makinamdaki uygulamamdan kontrol ediyorum kopma vs olayını.

Fakat modem ile ilgili bazı wifi sıkıntıları var. Bu sıkıntıları gidermek için çözümleri aşağıda belirttim.

Yukarıda da bazı arkadaşlar kopma vs gibi problemlerden bahsetmişlerdi. Yukarıda da yazmıştım "sorun büyük ihtimal wifi bağlantısındandır" diye.

1. Öncelikle eğer kablo ile bağlanıyorsanız aşağıdaki önerileri pas geçebilirsiniz. Kablo ile bağlantıda herhangi bir problem yok.

Gereksiz uzun olmayan ve Cat6 kablo öneririm.

2. Kesinlikle 5 Ghz bağlanın. 2.5 Ghz kullanmayın.

3. Kanal ayarını otomatik yapmayın. Otomatik yapınca bazen çok uçtaki kanallara gidiyor ve bazı PC ler wifi bunları görmüyor. O sebeple 48-104 aralığındaki kanallardan birine manual ayarlayın.

4. Bant genişliğini kesinlike 80 yapmayın. 80 olduğunda makinamda Outlook tan Gmail'e bağlandığımda veya bazı başka uygulamalarda SSL/TLS hataları aldım. Bant genişliğini 20/40Mhz ye set edin. 100 MBit hız kullanan arkadaşlar için sorun olmayacaktır bu ayar. Fakat 200 Mbit kullanıyorsanız wifi hızınız düşebilir. Karar sizin.

Önerilerim bunlar. Umarım faydası olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.