Şimdi Ara

Superonline Fiber kullanılabilen 300Mbps Router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
10.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar modem tarafındaki aklınıza takılan sorulara cevap verebilirim, superonline hem kullanıcı adı ve şifre hemde mac bazlı sorgulama yaptıktan sonra modeme ip ataması yapıyor, size verdikleri modemin mac adresini sistemlerine giriyor bu sebeple farklı bir etherwan desteği olan modem yada router kullandığınızda superonline üzerinden internete çıkmanıza izin vermiyor, tabi verdikleri modemlerin kalitesi yada hızı konusu tartışmaya açılacak bir konu ama bana göre kullanım şekline göre değişebilir, ben kablosuz bağlantı sağlayarak evimdeki birden fazla kablosuz cihazlar arasında veri alışverişi ve online oyun oynadığım için superonline tarafından verilen modem performansı istediğim düzeyde olmadı, başladım konuyu araştırmaya tabi öncelikle ürün seçerken internetimin çalışması için zorunlu olan mac adresi işini halletmem gerekiyordu bunun için CLONE MAC özelliği diye bir özellik okudum internette, CLONE MAC özelliği kullanmış olduğunuz modeme yada router' a başka bir mac adresi girebilme özelliğidir, hemen Türkiyede satılan Clone mac destekli modem ve routerları araştırmaya başladım ve ZyXEL NBG 4615 diye bir cihaza ulaştım, bu cihaz tam benim istediğim özelliklere uygun bir cihaz olduğunu farkettim ethernet üzerinden wan desteği, Clone mac, Gigabit ethernet girişleri, 300 Mbps kablosuz desteği ve en önemlisi bu ürünün oyun konsolu özelliği olduğu yazıyordu zyxel türkiye internet sitesinde, dedim nedir bu oyun konsolu özelliği hemen biraz araştırmaya başladım "Oyun Motoru servisini aktif hale getirdiğinizde cihazınız bu yönde gelen trafiğe yüksek öncelik vererek Xbox360, PlayStation, Battle.net ve MSN Game ZoneThe gibi platformlarda yüksek performans almanızı sağlar." diye bir ibareye rastladım ve karar verip ZyXEL NBG 4615 model router vatan bilgisayardan aldım, superonline tarafından verilen modemimin mac adresini NBG 4615 model router cihazına girdiğimde superonline tarafına sistemlerinde kayıtlı olan mac adresi ile gittiği için internete bağlanmam da hiç bir sorun oluşmadı, bağlantı sağlayabildim, ürün gigabit portlu ve 300Mbps olması yanı sıra oyun consolu olarakta geçiyor ve çok memnunum, ürün özelliklerini anlatmakla bitmeyecek kadar çok üzerinde bulunan 2 adet USB portu sayesinde hem printserver hemde File Sharing özelliği ile dosya ve printer paylaşımıda yapabiliyorsunuz, ürünü incelemenizi tavsiye ederim ürünle ilgili sormak istediğiniz bir soru olursa severek cevaplayabilirim. .

http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?level=4&index=PDCA2011003&CategoryNo=PDCA2011003

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-4615-nbg-4615-300mbps-kablosuz-n-gigabit-router/productdetails.aspx?I_ID=57032
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba dostum. Superonline tarafından verilen cihazlardan memnun olmadığım için senin tavsiyen üzerine dün bu cihazdan bende satın aldım. Fakat bu mac adresini kopyalama olayını ve cihazı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Mac adresine nereden ulaşabilirim? Nasıl ve nereye kopyalacağımı aşama aşama anlatırsan çok sevinirim.
    Tşk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkersonmez -- 18 Haziran 2012; 23:29:27 >
  • Ben telefonumu da taşıdım SOL'a telefon girişi mevcut mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnfectioN

Ben telefonumu da taşıdım SOL'a telefon girişi mevcut mu?

SOL kendi database inde kayıtlı modemlere voip hizmeti verir. dışardan temin edilen modemleri de tanımaz :) o yüzden sana uymaz bu fraud olay EnfectioN
  • quote:

Orijinalden alıntı: scandelos

Arkadaşlar modem tarafındaki aklınıza takılan sorulara cevap verebilirim, superonline hem kullanıcı adı ve şifre hemde mac bazlı sorgulama yaptıktan sonra modeme ip ataması yapıyor, size verdikleri modemin mac adresini sistemlerine giriyor bu sebeple farklı bir etherwan desteği olan modem yada router kullandığınızda superonline üzerinden internete çıkmanıza izin vermiyor, tabi verdikleri modemlerin kalitesi yada hızı konusu tartışmaya açılacak bir konu ama bana göre kullanım şekline göre değişebilir, ben kablosuz bağlantı sağlayarak evimdeki birden fazla kablosuz cihazlar arasında veri alışverişi ve online oyun oynadığım için superonline tarafından verilen modem performansı istediğim düzeyde olmadı, başladım konuyu araştırmaya tabi öncelikle ürün seçerken internetimin çalışması için zorunlu olan mac adresi işini halletmem gerekiyordu bunun için CLONE MAC özelliği diye bir özellik okudum internette, CLONE MAC özelliği kullanmış olduğunuz modeme yada router' a başka bir mac adresi girebilme özelliğidir, hemen Türkiyede satılan Clone mac destekli modem ve routerları araştırmaya başladım ve ZyXEL NBG 4615 diye bir cihaza ulaştım, bu cihaz tam benim istediğim özelliklere uygun bir cihaz olduğunu farkettim ethernet üzerinden wan desteği, Clone mac, Gigabit ethernet girişleri, 300 Mbps kablosuz desteği ve en önemlisi bu ürünün oyun konsolu özelliği olduğu yazıyordu zyxel türkiye internet sitesinde, dedim nedir bu oyun konsolu özelliği hemen biraz araştırmaya başladım "Oyun Motoru servisini aktif hale getirdiğinizde cihazınız bu yönde gelen trafiğe yüksek öncelik vererek Xbox360, PlayStation, Battle.net ve MSN Game ZoneThe gibi platformlarda yüksek performans almanızı sağlar." diye bir ibareye rastladım ve karar verip ZyXEL NBG 4615 model router vatan bilgisayardan aldım, superonline tarafından verilen modemimin mac adresini NBG 4615 model router cihazına girdiğimde superonline tarafına sistemlerinde kayıtlı olan mac adresi ile gittiği için internete bağlanmam da hiç bir sorun oluşmadı, bağlantı sağlayabildim, ürün gigabit portlu ve 300Mbps olması yanı sıra oyun consolu olarakta geçiyor ve çok memnunum, ürün özelliklerini anlatmakla bitmeyecek kadar çok üzerinde bulunan 2 adet USB portu sayesinde hem printserver hemde File Sharing özelliği ile dosya ve printer paylaşımıda yapabiliyorsunuz, ürünü incelemenizi tavsiye ederim ürünle ilgili sormak istediğiniz bir soru olursa severek cevaplayabilirim.

http://www.zyxel.com.tr/web/products.shtml?level=4&index=PDCA2011003&CategoryNo=PDCA2011003

http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-4615-nbg-4615-300mbps-kablosuz-n-gigabit-router/productdetails.aspx?I_ID=57032

baya uğraşmışsın, aslında bunu MH yi arayarak pirelli modem isteyip Oyun Konsolu ayarlarını etkinleştirip trafiği oyun performansına göre ayarlayabilirdin :) FW yi düşüğe çekip DMZ i de etkinleştirdin mi senden iyisi olmazdı ama olsun en azından iptal ettirdiğinde elinde bi modemin olur gelelim MAC olayına , 3 vakte kadar internetim yok diye ararsın SOL ü

• modemi öyle bir anlattın ki 300-400 liralık birşey bekliyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkersonmez

Merhaba dostum. Superonline tarafından verilen cihazlardan memnun olmadığım için senin tavsiyen üzerine dün bu cihazdan bende satın aldım. Fakat bu mac adresini kopyalama olayını ve cihazı nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Mac adresine nereden ulaşabilirim? Nasıl ve nereye kopyalacağımı aşama aşama anlatırsan çok sevinirim.
    Tşk...

dostum öncelikle pc ile nbg cihazını lan portundan bağla cihazın ip adresi 192.168.1.1 şifresi 1234 şifre ekranını geçtikten sonra karşına gelen ekranda uzman modunu seç, sol tarafta bulunan menülerde konfigrasyon menüsüne tıkla, Ağ menüsünün altında Geniş alan ağı ( WAN ) menüsüne tıkla, sağ tarafa açılan sayfada kapsüllemeyi PPPoE olarak seç , kullanıcı adı ve şifreni gir son olarak sayfanın en altında bulunan şu MAC adresini kullan seçeneğini tıklyarak superonline tarafından sana tahsis edilen modemin MAC adresini yaz sonrada kaydet, sol tarafından verilen kabloyu NBG cihazının wan portuna takıp kullanabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

modemi öyle bir anlattın ki 300-400 liralık birşey bekliyodum

işte en güzel tarafıda o ya bu özelliklerle bu fiyat baya güzel bence.
  • quote:

aslında benim cihaz arayışıma girmemin tek sebebi verdikleri modemlerde 300 Mbps kablosuz hız bulunmuyor, SOL internetimi bi şekilde kessede cihaz AP olarakta çalıştığı için yine 300 Mbps hıza ulaşabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barbarosbal

quote:

Arkadaşlar modem tarafındaki aklınıza takılan sorulara cevap verebilirim, superonline hem kullanıcı adı ve şifre hemde mac bazlı sorgulama yaptıktan sonra modeme ip ataması yapıyor, size verdikleri modemin mac adresini sistemlerine giriyor bu sebeple farklı bir etherwan desteği olan modem yada router kullandığınızda superonline üzerinden internete çıkmanıza izin vermiyor, tabi verdikleri modemlerin kalitesi yada hızı konusu tartışmaya açılacak bir konu ama bana göre kullanım şekline göre değişebilir, ben kablosuz bağlantı sağlayarak evimdeki birden fazla kablosuz cihazlar arasında veri alışverişi ve online oyun oynadığım için superonline tarafından verilen modem performansı istediğim düzeyde olmadı, başladım konuyu araştırmaya tabi öncelikle ürün seçerken internetimin çalışması için zorunlu olan mac adresi işini halletmem gerekiyordu bunun için CLONE MAC özelliği diye bir özellik okudum internette, CLONE MAC özelliği kullanmış olduğunuz modeme yada router' a başka bir mac adresi girebilme özelliğidir, hemen Türkiyede satılan Clone mac destekli modem ve routerları araştırmaya başladım ve ZyXEL NBG 4615 diye bir cihaza ulaştım, bu cihaz tam benim istediğim özelliklere uygun bir cihaz olduğunu farkettim ethernet üzerinden wan desteği, Clone mac, Gigabit ethernet girişleri, 300 Mbps kablosuz desteği ve en önemlisi bu ürünün oyun konsolu özelliği olduğu yazıyordu zyxel türkiye internet sitesinde, dedim nedir bu oyun konsolu özelliği hemen biraz araştırmaya başladım "Oyun Motoru servisini aktif hale getirdiğinizde cihazınız bu yönde gelen trafiğe yüksek öncelik vererek Xbox360, PlayStation, Battle.net ve MSN Game ZoneThe gibi platformlarda yüksek performans almanızı sağlar." diye bir ibareye rastladım ve karar verip ZyXEL NBG 4615 model router vatan bilgisayardan aldım, superonline tarafından verilen modemimin mac adresini NBG 4615 model router cihazına girdiğimde superonline tarafına sistemlerinde kayıtlı olan mac adresi ile gittiği için internete bağlanmam da hiç bir sorun oluşmadı, bağlantı sağlayabildim, ürün gigabit portlu ve 300Mbps olması yanı sıra oyun consolu olarakta geçiyor ve çok memnunum, ürün özelliklerini anlatmakla bitmeyecek kadar çok üzerinde bulunan 2 adet USB portu sayesinde hem printserver hemde File Sharing özelliği ile dosya ve printer paylaşımıda yapabiliyorsunuz, ürünü incelemenizi tavsiye ederim ürünle ilgili sormak istediğiniz bir soru olursa severek cevaplayabilirim.

baya uğraşmışsın, aslında bunu MH yi arayarak pirelli modem isteyip Oyun Konsolu ayarlarını etkinleştirip trafiği oyun performansına göre ayarlayabilirdin :) FW yi düşüğe çekip DMZ i de etkinleştirdin mi senden iyisi olmazdı ama olsun en azından iptal ettirdiğinde elinde bi modemin olur gelelim MAC olayına , 3 vakte kadar internetim yok diye ararsın SOL ü

MAC adresi aynen kopyalandıktan sonra SOL bunu nasıl tespit ediyor? Bütün cihazlar zaman zaman SOL tarafından kontrol mü ediliyor? Farklı cihaz olduğu tespit edildikten sonra SOL' un eski cihazını taksak gene çalışmaz mı? Aydınlatırsanız sevinirim...

• quote:

quote:

MAC adresi aynen kopyalandıktan sonra SOL bunu nasıl tespit ediyor? Bütün cihazlar zaman zaman SOL tarafından kontrol mü ediliyor? Farklı cihaz olduğu tespit edildikten sonra SOL' un eski cihazını taksak gene çalışmaz mı? Aydınlatırsanız sevinirim...

• SOL ve diğer servis sağlayıcıları cihazları yönetmek istiyorlar yeni bir güncelleme çıktığında otomatik olarak modeminize yükleyip problemleri en aza indirmek yada modem ayarlarını uzaktan erişerek yapılandırmak için, senin clone mac yaptığında senin cihazı yönetemeyecek ama bunda hiçbir sorun yok olamazda kimse sizi arayıp biz sizin cihazınızı yönetemiyoruz demez diyemez.
  • quote:

quote:

SOL kendi database inde kayıtlı modemlere voip hizmeti verir. dışardan temin edilen modemleri de tanımaz :) o yüzden sana uymaz bu fraud olay EnfectioN

Peki MAC klonlama ile vs. hiçbir ihtimal yok mu :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @EnfectioN,

SOL üzerinden verilen voip telefonları, ancak SOL'ün verdiği kendi routerlar ile kullanabilirsiniz. Sip server ayarları tarafınıza aktarılmayacağı için, farklı bir cihaz üzerinde yapılandırma sağlayıp kullanamazsınız.
  • quote:

quote:

quote:

Peki MAC klonlama ile vs. hiçbir ihtimal yok mu :(

aslında var.
    iki cihazı birlikte kullanırsın.
    ancak süperonline gibi bir firma sana bu konuda asla yardım etmez.

• Voip telefon kullanılmak isteniyorsa, her şekilde SOL'ün verdiği cihazın local network üzerinde olması gerekiyor, ve internetin de sol router üzerinde sonlanması gerekli. SİP ayarlarına ulaşamadığınız için bu şekilde olmak durumunda.
  • quote:

anlattıklarım çok büyük özellikler değil, aDSL destekli modemlerde bile olan şeyler. Her firma çok özellikli az maliyetli ekipmanları tercih eder. Kendini firma sahibi yerine koy
  • quote:

quote:

aslında benim cihaz arayışıma girmemin tek sebebi verdikleri modemlerde 300 Mbps kablosuz hız bulunmuyor, SOL internetimi bi şekilde kessede cihaz AP olarakta çalıştığı için yine 300 Mbps hıza ulaşabilirim.

işini bilenlerdensin
  • quote:

quote:

2,4 Mhz de 150Mbps , 5Mhz de 300Mbps hıza ulaşabilirsin
  • quote:

SOL ve diğer servis sağlayıcıları cihazları yönetmek istiyorlar yeni bir güncelleme çıktığında otomatik olarak modeminize yükleyip problemleri en aza indirmek yada modem ayarlarını uzaktan erişerek yapılandırmak için, senin clone mac yaptığında senin cihazı yönetemeyecek ama bunda hiçbir sorun yok olamazda kimse sizi arayıp biz sizin cihazınızı yönetemiyoruz demez diyemez.

diyemez değil de demez dersek daha iyi olur, ama sen arayıp bağlanamıyorum ya da farklı sorunlarla MH yi arayabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.