Bence de en doğru hamle TTnet olur. Siz söylenenlere bakmayın, sorun sadece sansür ve denetim değil. Superonline son 2 senede çalışan sayısını %60 azalttı. Neredeyse teknik tüm konuları taşeron firmalara verdi. Teknik ekip olarak işi bilen çalışan da kalmadığı için hiçbir soruna müdahale edemiyorlar. Bir de buna çok ucuz ve leş gibi peering eklenince Superonline iğrenç olmanın da ötesine geçti. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (14. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Eyvallah dostum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Superonline hakkında dediklerinize bir fiber kullanıcısı olarak sonuna kadar katılıyorum.
-
20 yıla yakındır oturduğum yere fiber gelmesini bekliyorum, sonunda kablo döşemeye başladılar; ama Turkcell Superonline. Turkcell'in fiber döşediği yere TTNET de kablo döşemeyeceğine göre mecbur abone olacağım; halihazırda kullandığım TTNET 35 Mbit VDSL'den iyidir diye düşünüyorum. (Bizim sitenin önünde birkaç yıldır TTNET fiber dolabı var, ama işte yer kazılıp kablo döşenecek diye fiber bağlamadılar siteye. Yan sitelerde TTNET fiber var halbuki) Benim sorunum, VPNlerin çalışıp çalışmaması. Muıllvad ve Proton VPN şu anda kullanılabiliyor mu? OpenVPN ve Wireguard protokolleri engelli mi ya da throttling yapılıyor mu? TTNET VDSL'de VPN açıkken tam hız kullanabiliyorum. Eğer bu iki protokol engelliyse VPN ile tam hız alabilmek için başka hangi protokolleri kullanabilirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 22 Mayıs 2023; 12:5:26 > -
Mevcut tarifem 1000mbps ancak 02.06.2023 te Süperonline sözleşmem bitiyor ve TTNet 1000 alt yapısı sitemde mevcut fakat hangisini tercih etsem kararsız kaldım sizce hangisini tercih etmem lazım ve neden birde bu konudaki sansür ve kısıtlamalar TTnet te varmı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
-
Bulunduğunuz yerde nasıl hem Superonline hem de TTNET altyapısı mevcut? İki firma da ayrı ayrı evinize fiber kablo mu çekmişler?
-
Evet. Bazı binalarda 3 tane farklı firber altyapısı görülebiliyor.
Mesela Superonline FTTH, Türktelekom FTTH, Kablonet FTTH.
Lüks binalardan bahsetmiyorum 30-40-50 yıllık 4-5 katlı apartmanlarda bile olabiliyor bölgeye göre.
Ve evet hepsi ayrı ayrı kablo ve kazı işlemiyle geliyor maalesef çok ciddi bir verimsizlik.
-
Bu duruma sadece "Yuh artık" diyebiliyorum. Bir yandan rekabet olsun istiyorum ama 3 kez kazıp kablo döşemek nedir yahu? Apartman için yine bir nebze olabilir de, müstakil evlerden oluşan siteleri 3 kez komple kazacaklarını sanmıyorum; Superonline'a mahkum olduk.
-
Evet aynen öyle kablo nette var fakat onu yazma gereği duymadım. Sitemiz lüks ve her türlü imkan mevcut bir tek Türknet gigafiber alt yapısı yok onun dışında hepsi elimizin altında.
-
superonline dan uzak durun kesinlikle her türlü pişman ediyor
Alternatif yok maalesef.
İyiki burayı okumuşum. Apartmanda hem TT hem SO fiber kutusu var. Ben TT alt yapısı ile Türknet 100mbit kullanıyorum (taahütsüz) hız ve ping değerlerim çok iyi ve stabil. Telekom alt yapısı kullanmasına rağmen sanırım Türknetin yurt dışı çıkışı kendiine ait. Vpn vs hiç bir sorunla kaşılaşmadım. Dün SO cılar 10 TL ffazlasına 200mbit verelim (taahütlü) dediler bende yarine kurulum randevusu vermişttim biraz önce arayıp kurulumu iptal ettim. Ağrısız başımı ağrıtmaya hiç gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 25 Mayıs 2023; 13:47:43 > -
Hızım 100-20,
Frankfurt çıkışı:
ip adresim 176 ile başlıyor, sanırım cgnat bloğunun dışında. Riot games sunucularında ortalama 4-5ms ping, avrupa çıkışlarında da ortalama 45-60ms ping alıyorum.
Cloudflare warp ile aynı deneyi yaparsam +40 filan ping ekleniyor.
Sansür olarak xxx siteleri sansürlü fakat goodbyedpi sansürü kaldırıyor.
Hızım 100 mbit fakat speedtest de ülke içi 200mbit, yurtdışı 100mbit geliyor.
Millenicom'dayken bu konudaki sorunların aynısını yaşıyordum.
-
Bizim sitemizde de hem superonline hem türk telekom FTTH mevcut, kablonet altyapısı da 100mb e kadar fiber veriyor. Yani anlayacağınız tüm altyapılar mevcut.
-
Arkadaşlar, bende aynı durumdayım, binada hem superonline, hemde TTnet fiber var, uzun süredir superonline fiber kullanıyorum 7-8 yıldır, taahhüt bitiyor, telekom a geçsem mi karar veremedim.
Türk Telekom fiberde CGN olayı var mı biliyormusunuz?
-
CGN var diye biliyorum ben TT'de.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Telekomda CGN bulunuyor. Şansınıza kimi zaman dinamik ip denk gelebilir.
-
Son 6 yıldır, 2 yıl VDF fiber, 4 yıla yakın SOL Fiber kullanıcısıyım.
Yaş 40'a yakın. 6 yaşından beri oyun oynuyorum.
Profesyonel seviyede oynadım, artık veteranız diyoruz. FPS, MMOPRG gibi oyunlar oynarım genelde.
FPS oynayanlar bilirler, oyundaki temel olay sizin iyi bir bağlantınızın ve sisteminizin olmasıyla da ilgilidir. Sadece yetenek kurtarmaz.
FPS oyunlarının neredeyse bir çoğunu oynuyorum, bu 6 yıllık periyot içerisinde sürekli olarak "ağlayan" modum vardı.
"Yahu adamı ben önce görüyorum, ben daha iyi noktalara hedefliyorum, ben nasıl ölüyorum?" Bunu söylemekten dilimde tüy bitti diyebilirim.
Bu süreç içerisinde SOL'ü düzeltebilmek adına, modem root mu dersiniz, firmware taklaları mı dersiniz, CAT7 kablolar mı dersiniz, ne derseniz, aklınıza ne gelirse artık, hepsini ama hepsini denedim.
Dönemsel, anlık değişiklikler dışında hiç bir çözüm olmadı.
Ek olarak, konu sahibinin tespit ettiği konulardan hep şüphelendim. Normalde ağdan anlamazdım, keza hala uzman falan değilim ancak her şeyi okudum, wireshark vs sürekli takip ettim.
Sonuç ; SOL ile anlık düzelmeler dışında bir şey yapılamadığını, keza bir çok defa yazdığım üzere adamların Speedtest gibi genele hitap eden olayı yazılımla çözdüklerini, asıl sorunun giden verilerin bir yerlere uğrayıp, oralarda yaşadığı duraksamalara bağlı olduğunu gördüm.
Yani arkadaşımızın da yazdığı üzere, adamlar AĞIR SANSÜR yapmak için kendilerince verileri alıp, bir yerlere sokarken, siz yavaşlıyorsunuz. Bu yavaşlık ise oyunda, ULAN BEN VURUYORUM, BEN ÖLÜYORUM şekline dönüşüyor, çünkü aslında oyun sunucusuna gitmesi gereken veri, SANSÜRONLAYN'ın belirlediği noktada bir SÜZÜLÜYOR.
VE NETİCE ;
Dedim ki bari bir internet aboneliği daha yaptırayım. Farklı bir altyapı olsun, farklı bir firma olsun. Bölgemdeki en makul seçenek KabloNet idi.
Dün bağlattım. İşin komiği fiber bile değil yani. Ana kutuya kadar fiber, oradan Coax, modeme kadar Coax...
Yahu bu kadar mı farkeder...
Yemin ediyorum 6 yılımı çaldılar resmen...
Allah belalarını versin diyorum başka da bir şey demiyorum.
-
En güzel cevabı aslında biz müşteriler olarak başka firmaya geçerek verebiliriz. Başka türlü adamların umrunda değil ellerinden gelse daha da fazla sansür uygulayacaklar. Zaten çoğu SOL fiber olan yerlerde başka alternatiflerde oluyor. SOL kullanmanın hiçbir mantığı kalmadı. Telekomun sansürü bile bunların yanında hafif kalıyor, kaldıki onlarda fazlasıyla sansür uyguladıkları halde. Kapatın gitsin taahhüt biter bitmez SOL aboneliklerinizi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X