Maalesef oturduğum yerde 20 yıldır fiber gelmesini bekliyorum ve SOL fiber altyapısını siteye yeni döşedi; abonelik almaya başlamasını bekliyoruz. Onun dışında sadece TTNET VDSL (35 Mbit hız ancak kaldırıyor) ve ADSL var, yani mecburen SOL fiber abonesi olacağız. |
Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (15. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ne farkedecek peki hocam? 100 mbit diye para vereceksiniz, kullanacağınız uygulamalarda 20 mbit performansı alacaksınız, sadece ibre 100 görünecek.
Şimdi belki sizde olmaz diye düşünüyorsunuz bu sorunlar ama olmaması da mucize olacak.
TT Vdsl bile daha iyidir eminim. Yaşayın görün hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gigabit internet bağlatmayı düşünüyorum. 35 ile 100 Mbit arasında o kadar zahmete değecek kadar fark yok.
-
Hocam umarım iyi bir sonuç alırsınız. İlk mesajı da okuduysanız eğer Sol’ün hız konusu aldatmaca içeriyor. 1000mbit bağlantı ile belki bu sorunları yaşamazsınız. Denemediğim için pek yoruk yapamıyorum ama sol rezalet gerçekten, onu iyi deneyimledim.
1 yıla yakın süredir 500 mbit kullanıyorum. Taahhütümü bugün 1 yıl daha uzattım.
Yazılanları hayretle okuyorum. Netflix, Disney Plus, Todtv hepsine üyeliğim var 1 kere buffering ekranı görmedim neredeyse.
Google drive dan bir dosya çekeceğim zamanda gayet güzel 50mb/sn ile çekiyorum dosyayı.
Vaadettikleri hızı sonuna kadar almanın yanında hiçbir şekilde problem yaşamıyorum.
Netflix içerik sınırlamalarını kaldırmak için kullandığım ücretli bir vpn servisim var. Tüm içeriklere de sorunsuz ulaşıyorum. Hiçbir zaman vpn ile alakalı sorun yaşamadım.
Not : Plaza vatandaşı değilim. 56k modemin dial-up sesini duyduğumda gözümden şıp şıp yaş damlar. Eskilerdeniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 17 Haziran 2023; 20:14:11 > -
Hangi VPN'i kullanıyorsunuz acaba? SOL'ün VPN'lerin çoğunu blokladığı söyleniyor. Ben de Superbox kullandığım zamanlarda OpenVPN protokolünün engellendiğini görmüştüm.
-
Surfshark kullanıyorum. Aşağıdaki resimde görebilirsiniz vpn açık bir şekilde oyun download etmek istediğimde 500 mbit sonuna kadar alıyorum
-
Hocam Sol tarafından henüz yasaklanmamış bir VPN kullandığınız için mi 500 mbps sorunsuz alıyorsunuz?
Yoksa normal bağlantılarda da böyle mi sorunsuz şekilde sizde? Çünkü VPN kullandığınızda Sol sansür altyapısına takılmadan ve DPI zulmüne maruz kalmadan çıkış yapıyorsunuz dış dünyaya diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Haziran 2023; 16:2:28 >
Hayır vpn dışında da bu hızı alıyorum ben. Hem de hiç dalgalanma olmadan. Hatta vpn siz biraz daha iyi. Örneğin vpn ile 50mb/sn ile download ediyorken vpn kapattığımda 53mb/sn civarına çıkıyor sabit.
Birkaç ay 1000mbit kullandım. Onda da 950mbit civarında sorunsuz alıyordum. Steam vs bu hızları desteklemiyor ancak google drive + m2 ye yaptığım download larda saniyede 95mb indirme hızları gördüm.
-
konuyu epey okudum turktelekom vdsl2 50mbit kullanıyorum 14de upload var. taahüt seneye bitecek fakat bugün yarın binaya gelecekler superonline fiber çekecekler buradaki yorumları okuyunca biraz üzüldüm türktelekomda hiç bir kesinti olmuyor 6 ayda belki 1 defa kesilir ondada önceden smsle bildiriyorlar aşırı memnunum fakat download halinde packet loss veriyor gelen paketler kayboluyor çok yüksek değil ama lose var 54000/de 50-300 (%0.5'lik bir loss download yokken %0 oluyor)arası paket kesin olarak kayboluyor valorant gibi oyunlarda sağ üstte ağ hatası uyarısı nerdeyse hiç kaybolmaz onun haricinde çok memnunum
packet loss için modem değiştirdim bağlantı noktalarını kestim kabloları tekrar bağladım temezsızlık olmasın vs. diye hatta ttye bildirdim dolaptan bile baktılar bir sorun yok dediler ve anlattığım herşeyi taş devrinde yaşayan elinde sopalı birine anlatıyormuş gibi anlatmam gerekti
bu durumda bana ne önerirsiniz en başta anlık kesinti veya düzenli bakım (saat farketmez gecenin 4ünde bile internet 1 saniye bile kopmamalı) ve şuanda sorunsuz işliyor bu ttde. ping ve packet loss benim baş düşmanım ağır bir kullanıcı değilim ayda 1,5tb ancak kullanım olur buda sadece twitchde 7/24 yayın izlediğim için bu kadar çıkıyor bu kadar kullanmıyorum bile
sizce geçmelimiyim ? vdsl2 hattı taşıma kampanyasına giriyormu fiberde ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 19 Haziran 2023; 17:3:53 >
-
En son bende TTnet vdsl den Süperonline fibere geçtim pişmanım kaçmak için gün/ay sayıyorum. Süperonline da hızlar yüksek ama konfor yok yani kısıtlama engelleme sansür Ping ve ne varsa hepsi var +18 den bahsetmiyorum kullanan bilir
Verdikleri modem Router zaten çöp bir halta yaramıyor malum sıkıntıları kısmen çözemek için keenetic gibi marka modem Router almak gerekiyor warp VPN ile engelleri aşmak için yine söylüyorum engelleri aşmak dediğimde +18 gelmesin aklınıza mesela Telegramda canlı sesli sohbetlerde sürekli bağlantı kopması sorunları yaşıyorum ve çözüm için VPN kullanmak şart başka çözüm olmadı statik ip de çözüm olmadı
Bu konuda zaten yeterince fazlasıyla her şeyi anlatıyor ek olarak bende de şöyle sorunlar var
https://forum.donanimhaber.com/superonline-dan-uzak-durun-kesinlikle-bulasmayin--154529960
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 19 Haziran 2023; 17:35:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herhalde superonline den koca forumda bir tek ben memnunum
-
Kesinlikle katılıyorum.
Tahmini 2009 dan beri superonline kullanıyorum.
Zaman içinde ip havuzu dışında başka bir sıkıntı yaşamışlığım olmadı. Yada hız sıkıntısı yaşamadım.
Geçen yıl haziran ayında 100/20 paketini de 177 tlden 2 yıl taahhütle yapıştırdım. Daha bir sene 177 tlden 100/20 devam.
Vpn gerektiğinde de çalışmayanı görmedim ücretsizinden paralısına.
Netflix 3 ayrı cihazdan ultra hd yayın açmışlığımda oldu sırf deneme için buradaki yorumları görünce.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen Teyzemlere gittim onlarda TT Hipernet var. 30 Mbit İnternet alıyor. İnanın benim Sol dan daha hızlı. YouTube falan daha seri açıyor. Çok beğendim. Ben de 100/20 Fiber olduğu halde. Bi yavaşlama var kesinlikle.
Sözleşme bitsin TT Fiber (GPON) deneyeceğim...
Ben de tam şu anda pazar öğlen 1 itibariyle ne doğru düzgün youtube videosu yüklüyor, ne seri site sayfaları açılıyor, ne twitter yüklüyor vs. sıkıntıları yaşıyorum.
-
Süperonline = Süpersansürline
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sırf bu başlıkta yazılanları okumamdan dolayı, üstelik daha pahalıya 1/4 hız veren Telekom'dan ayrılamıyorum. Üstelik şimdi taahütsüz paketlerde çıkmış Superonline sitesinde ama sıkıntı varsa ona da geçmek anlamsız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Haziran 2023; 17:16:14 >
Turkcell Fiber altyapınız varsa hata yapıyorsunuz. Söz konusu sansür ise Telekom ile Turkcell'in birbirinden farkı yok. Sansür konusunda kendi tecrübem Vodafone, bu iki deve göre bir nebze daha rahat, relaks modda ama gsm tarafında hızları 4G'de bile o kadar vasattı ki Turkcell'de sansürle + wireguard kendi vpn'm ile daha iyi performans alıyorum
Turkcell ile Kablonet Fiber rakipsiz arkadaşlar bir bütün olarak altyapı varsa sunduğu farklı hizmetler ve ürün - fiyat skalası ile. Daha 1 yıl öncesine kadar Telekom'da 100 Mbps üstü tarife yoktu. IPTV konusunda da hepsindeki sansür kavramını ortak olarak kabul edip devre dışı bırakacaksak 4K Kanal Sayısı ve farklı içerikler ile KabloTV(Analog değil Fiberli olan) > Turkcell Tv+> Tivibu
Türk Telekom, kağıt üzerinde özel şirket olsa da felsefesi, mentalitesi "kamu bürokrasisi" mantığından uzaklaşamıyor haliyle Turkcell gibi olamaz. Turkcell'de her ne kadar şuan en büyük hissedarı devlet - kamu olsa da kuruluşundan itibaren profesyonel, ticari kâr, fizibilite ile bugünlere gelebilen bir şirket olduğu için gider, gelir ve pazarlama konusunda kesinlikle Telekom'a göre daha avantajlı.
Türk.net gigafiber yoksa Turkcell'in kırk takla atmadan yasaklar, sansürden kaçabilmenin pek yolu yok. ( Türknet hiç kullanmadım forumlardan kullanan arkadaşlar BTK sansürleri konusunda daha rahat bir tavırda olduğunu söylüyorlar)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 25 Haziran 2023; 18:28:0 >
-
Bulunduğum binada Sol fiber altyapısı ve Sol fiber kullanan insanlar var ancak şuradan adres verip kontrol ettiğimde sadece DSL ve Kablonet kampanyalarını gösteriyor. Böyle bir saçmalık nasıl olabilir? m.turkcell.com.tr
Altyapı Sorgulama, Fiber Altyapı Sorgulama - Turkcellhttps://m.turkcell.com.tr/tr/dijitalden-satis/adres-secimi?from=superonline
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende sorgulama yapınca aynı sonuç çıkıyor, binaya kadar fiber eve kadar değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X