Şimdi Ara

Superonline HG253s Modemin Kapsama Alanını Dark WRT350 ile Arttır(ama)mak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimdeki Superonline'ın Huawei marka HG253s modemin sağladığı kablosuz internetin kapsama alanı arttırmak için DARK WRT350 priz modelli bir repeater aldım ama bir türlü istediğim şekilde ayarlayamadım.
    Gerek kendi bilgim, gerek kullanım kılavuzu gerekse internetteki kaynaklardan faydalanarak ayarları yapıyorum; ilk beş dakika her şey güzel olsa da belli bir zaman sonra asıl modeme bağlantı kurulamaz hale geliyor. Tekrar bağlanmak için DARK WRT350'i kapatıp, Huawei modemi kapatıp açmam gerekiyor.

Kısacası bir şekilde bir ayar çakışıyor ama ne olduğunu bulamıyorum.

Muhtemel olarak aklıma gelen sorunlar ise,
    Huawei DHCP olarak IP veremiyor, WRT 350 bir şekilde DHCP'nin çalışmasını bozuyor
    Dark WRT 350'de WPS ışığı sürekli yanıyor, Huawei de bir şeyi zorluyor
    veya hiç düşünemediğim başka bir sorun.

Daha önce tecrübe etmiş arkadaşların değerli tecrübelerinden faydalanmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxipower -- 1 Temmuz 2017; 16:1:47 >

• Yazdıklarına göre tahmin yürütmek isterim.

Öncelikle HG253s'in sağladığı kablosuz internetin kapsama alanını arttırmak için demişsin yani bu kablosuz olarak cihazları birbirine bağlayıp kablosuz olarak menzil genişletmek anlamına gelmesi lazım. Yani anlamak istediğim hangi modda kullanıyorsun Dark cihazını?

Eğer kablo ile modeme bağlayıp kablosuz bağlanmak istiyorsan AP modunu seçip sadece kullanıcı adı şifre belirlemek yetmesi lazım.

Router olarak kullanmak istiyorsan Yönlendirici modunda çalıştırman gerekiyor

Modemin kablosuz ağ bağlantısını kablosuz olarak menzil genişletmek için kullanacaksan eğer Tekrarlayıcı modunda çalıştırman ve oradan Huawei modenin kablosuz ağına bağlanman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettaL

Yazdıklarına göre tahmin yürütmek isterim.

Öncelikle HG253s'in sağladığı kablosuz internetin kapsama alanını arttırmak için demişsin yani bu kablosuz olarak cihazları birbirine bağlayıp kablosuz olarak menzil genişletmek anlamına gelmesi lazım. Yani anlamak istediğim hangi modda kullanıyorsun Dark cihazını?

Eğer kablo ile modeme bağlayıp kablosuz bağlanmak istiyorsan AP modunu seçip sadece kullanıcı adı şifre belirlemek yetmesi lazım.

Router olarak kullanmak istiyorsan Yönlendirici modunda çalıştırman gerekiyor

Modemin kablosuz ağ bağlantısını kablosuz olarak menzil genişletmek için kullanacaksan eğer Tekrarlayıcı modunda çalıştırman ve oradan Huawei modenin kablosuz ağına bağlanman gerekiyor.

Teşekkürler cevap için öncelikle.

Router istemiyorum, tekrarlayıcı ve AP modlarını denedim. Hali hazırda AP modunda çalışıyor.
    Ama aslında amacım menzil arttırmak, dolayısı ile repeater olarak kullanmam gerekiyor ama bunu yapınca asıl modem ile bir şekilde DHCP çakışması yaşanıyor sanıyorum. Ben DHCP görevini Huawei yürütsün istiyorum, DARK sadece buna aracı olsun istiyorum ama bir yerde karışıyor işler.

SSID'leri aynı vermemin ya da vermememin bir etkisi olur mu?

• Maxipower M kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Tekrarlayıcı modda çalıştırmak istediğinizde Lan Ip Adresi ve Lan Alt Ağ Maskesi altındaki "Otomatik Ip adresi Al"'ı işaretliyor musunuz ?

Ayrıca mesafe arttırıcı olarak kullanırken SSID'ler aynıysa kopma yaşama olasılığınız yüksek çünkü öncelikle router'a bağlı kalmaya çalışacak cihazlarınız. Mesafe arttırıcı modlarda genellikle farklı SSID'ler kullanılması daha avantajlı yani. Bu durumda 2.4 Ghz ve 5 Ghz bandının da açık olduğu routerlarda aynı SSID ile kullanırken bantlar arasında agresif geçiş mantığında yarattığı kopmalara benziyor işin doğrusu.
  • quote:

Merhaba.
    Tekrarlayıcı modda çalıştırmak istediğinizde Lan Ip Adresi ve Lan Alt Ağ Maskesi altındaki "Otomatik Ip adresi Al"'ı işaretliyor musunuz ?

Ayrıca mesafe arttırıcı olarak kullanırken SSID'ler aynıysa kopma yaşama olasılığınız yüksek çünkü öncelikle router'a bağlı kalmaya çalışacak cihazlarınız. Mesafe arttırıcı modlarda genellikle farklı SSID'ler kullanılması daha avantajlı yani. Bu durumda 2.4 Ghz ve 5 Ghz bandının da açık olduğu routerlarda aynı SSID ile kullanırken bantlar arasında agresif geçiş mantığında yarattığı kopmalara benziyor işin doğrusu.

Merhaba,

Az önce DARK marka cihazı resetledim ve bu sefer repeater olarak configure ettim.
    IP Adresini Otomatik Ayarla seçeneğini seçtim.
    Asıl WIFI'i buldum, şifresini grdim.
    Yeni WiFi'a başka bir SSID verdim.

15 dk her şey yolundaydı.
    Sonra asıl router kilitlendi; hiç bir bağlantıyı kabul etmemeye başladı.
    Elle dahi IP vererek asıl wifi ağına bağlanamadım.
    Tek çare DARK marka cihazı kapatıp, asıl modemi resetlemek oldu.

Sorunu tespit edemediğim için çözüm de bulamıyorum :/

Merhaba,

Evindeki Huawei HG253s'in LAN ayarlarından DHCP sunucusunun başlangıç adresini 192.168.1.100 bitiş adresini ise 192.168.1.150 olarak değiştir.
    DARK cihazında ise Tekrarlayıcı moda girdiğinde otomatik IP alın işaretini kaldır ve IP olarak 192.168.1.105 diye IP ver öyle dene bakalım.
    Yani HG253s'te DHCP açık olacak ve DARK Tekrarlayıcı modda statik bir IP alacak. IP aralığında sıfırlanacak ve sadece 50 cihaz bağlanabilecek ve eski IP kirliliğin de ortadan kalkacaktır. Ayrıca HG253s'te DNS verdiysen onları sil ya da sadece birincil DNS adresi kısmına 192.168.1.1 yaz ikincil DNS boş kalsın.

Sonucu merakla bekliyorum.

+ HG253s'te bahsettiğim işlemleri yaptıktan sonra reset at ki kendine gelsin cihaz ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettaL -- 6 Temmuz 2017; 23:30:12 >
  • quote:

Merhaba,

Evindeki Huawei HG253s'in LAN ayarlarından DHCP sunucusunun başlangıç adresini 192.168.1.100 bitiş adresini ise 192.168.1.150 olarak değiştir.
    DARK cihazında ise Tekrarlayıcı moda girdiğinde otomatik IP alın işaretini kaldır ve IP olarak 192.168.1.105 diye IP ver öyle dene bakalım.
    Yani HG253s'te DHCP açık olacak ve DARK Tekrarlayıcı modda statik bir IP alacak. IP aralığında sıfırlanacak ve sadece 50 cihaz bağlanabilecek ve eski IP kirliliğin de ortadan kalkacaktır. Ayrıca HG253s'te DNS verdiysen onları sil ya da sadece birincil DNS adresi kısmına 192.168.1.1 yaz ikincil DNS boş kalsın.

Sonucu merakla bekliyorum.

+ HG253s'te bahsettiğim işlemleri yaptıktan sonra reset at ki kendine gelsin cihaz ;)

Merhaba hocam,

şimdi dediklerini yaptım ve aynı sonucu yaşayıp asıl modemi kapatıp açtım, DARK'ı fişten çektim.
    Hatta tam DARK'ın IP ayarlarının ekran görüntüsünü almıştım..
    Superonline HG253s Modemin Kapsama Alanını Dark WRT350 ile Arttır(ama)mak

Sonra zaten koptu gitti bağlantı :)

Hayır, çok merak ediyorum nedenini.
    DARK markalı cihazın repeater özelliğinde bir sorun var gibi, belki donanım arızasıdır. Yarın müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum.

Normal şartlarda kullandığın modemde DHCP özelliği açık olduğu için hiçbir ayar yapmadan sadece DARK üzerinde istediğin modu açıp kullanabilmen gerekiyor. Bu durumda müşteri hizmetleri sana modeminde sorun olduğunu söyleyebilir, standart MH tarifesi yani :) Ne olup bittiğini yazarsan ben de öğrenmek isterim.
  • quote:

Normal şartlarda kullandığın modemde DHCP özelliği açık olduğu için hiçbir ayar yapmadan sadece DARK üzerinde istediğin modu açıp kullanabilmen gerekiyor. Bu durumda müşteri hizmetleri sana modeminde sorun olduğunu söyleyebilir, standart MH tarifesi yani :) Ne olup bittiğini yazarsan ben de öğrenmek isterim.

Merhaba hocam,

MH ile konuştum, DARK'ta ayarları yaptıktan ve DARK kendini yeniden başlattıktan sonra ana modemi bir kere kapatıp açmamı söyledi.
    Dediğini yaptım, 5 dk falan oldu şimdilik asayiş berkemal. Eğer yine çakışırlar ise DARK'ı servise göndereceğim.

Çok teşekkür ederim yardımın için
  • Ben de yeniden başlat demiştim modemi ama ben deyince olmamıştı ne şans hehe. Sevindim çalışıyor olmasına. İnşallah servisilik durum olmaz. İyi eğlenceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben de yeniden başlat demiştim modemi ama ben deyince olmamıştı ne şans hehe. Sevindim çalışıyor olmasına. İnşallah servisilik durum olmaz. İyi eğlenceler.

Hocam ben senin yeniden başlatma tavsiyeni atlamışım galiba :)

Neyse arada repeaterin yerini değiştirince bi kere gitti ama su an sorun; saatlerdir çalışıyor, galiba workarounda da oksa çalışıyor

Çok tesekkurler yardım icin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxipower -- 8 Temmuz 2017; 4:17:6 >
    Rica ederim, sonuca ulaşmasına sevindim. ;)
  • Bir yıl sonra son durumu paylaşmak istiyorum.
    Ne yazık ki bu cihazı hiç adam gibi kullanamadım, 2 gün içinde huawei'yi kilitliyor. DHCP çakışması oluyor bi yerde ve Huawei IP veremez hale geliyor.

Belki başka yaşayan vardır diye konuyu canlandırıyorum.
    sorun huaweide XiaoMiRepeater_V2 ile sorunsuz çalışıyor ama nedense 3~5 günde bir restart ettirmek gerekiyor XiaoMiRepeater_V2 kırmızı led yakıp ortadan kayboluyor... WISP ( AP client ) olarak kullanılan cihazlarda sıkıntı olmuyor...
  • Bende de aynı sorun var. Süreki çakışıp modemi kitliyor

• KABLOSUZ Parazit yapıyor kilitlenmeler bu yuzden

• dediğin cihaz HG253s repeater ile hızı dzgün iletemiyor sadece tek cihaza tam hız veremezken hız kaybı fazla oluyor tek çözüm router client onda hız daha stabil... sorduğun routerdada o destek var... 2. wifi ağı yapar yada aynı isimle ağ kurabilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.