İstanbul Şişli'de ikamet ediyorum ve mevcutta turknet kullanıyorum. 21mbps diye anlaştık ama ayın sadece %10luk diliminde bu hıza ulaşabiliyorum, %40'ı 8-13Mbps hız aralığında kalan %50 1-3Mbps. Özellikle oyunlarda "packet loss" problemi çekiyorum ve dolayısıyla turknetten vazgeçeceğim. superonline yalın internet olarak en fazla 10mbps alabileceğimi ve böyle bir tarife olmadığından 8Mbps lık kampanyayı satın alabileceğimi söyledi. bunun haricinde superonline kablo internet opsiyonu ile 35Mbps hıza ulaşabileceğimi ve bunu turksat altyapısıyla yaptıklarından bahsetti. şişli, bilhassa merkez mahallesi, civarında superonline kablo net kullanan var ise tecrübelerini paylaşabilir mi? tavsiye eder misiniz? internette biraz araştırdığımda turksatın altyapısıyla turksattan bi' tık daha iyi hizmet verdikleri görülüyor. genel olarak 4k ve 1080p netflix izliyoruz ve bunun haricinde dota 2, cs:go, fifa 21 ve wow oynuyorum. dolayısıyla packet loss ve ping çok önemli. bu kullanımlar için superonline kablo internet ideal midir? yoksa 8mbpslık yalın internet paketi işimi görür mü? bu bölge için daha iyi alternatifler var mı? özetle internet konusunda yeni taşındığım evimde cok mutsuzum ve ne yapacağımı kestiremiyorum. üstelik internet ve ISS konuları hakkında teknik bilgim hiç yok. kablonet gibi bir altyapı mı kullanmalıyım? oyunlar için port mu açmam gerek(ne olduğunu da bilmiyorum) ya da statik ip mi istemeliyim internet sağlayıcısından? |
Bildirim