Öncelikle merhabalar herkese; Yaklaşık 10 yıldır süperonline kullanıcısıyım, evet büyük sabır işiydi hala daha öyle fakat inanın özellikle pandemi öncesine kadar böyle değildi. Kendimi bildim bileli online oyun oynuyorum ve Antalya bölgesinde yaşıyorum. Artık oynadığım oyunlarda çekilmez bir hale geldiği için çeşitli araştırmalar yaptım ve Keenetic Hopper modelini aldım, bufferbloat kurulum vs her şeyi hallettim fakat Wireguard üzerinden WARP olarak VPN kullandığımda pingim yükseliyor, süperonline yurtdışı çıkışlarında bant daraltması ve route problemleri olduğu ile alakalı çok yazı okudum. Çeşitli araştırmalar sonucunda VPS server kiralayıp içerisinde VPN kurduktan sonra çeşitli ping düşüşleri yaşadıklarını yazmışlar. Öncelikle böyle bir şey mümkün müdür? Aldığım Keenetic Hopper cihaz üzerinden Wireguard VPN ile herhangi bir config üzerinden ping düşürmek veya tracert yapıldığında sayılan hop sayılarını aşağı çekip daha stabil olmasını sağlayabilir miyiz? CS2 oynuyorum gerek faceit gerek Premiere üzerinden. İşin garip yanı Premiere de Almanya sunucularında 58-59 ms alırken faceit sunucularında 73-74 ms alıyorum? Artık canıma tek eden nokta dün aynı oyunumda denk gelen birinin Türknet kullanıyor olması ve İzmir üzerinden 42 ms alıyor olmasıydı. Bu kadar fark bana göre normal değildi. Şimdi işin gerçek tarafını da es geçmek istemem ama, evde birden çok cihaz bağlı ve aynı anda video izleme, canlı yayın izleme ve online oyun oynama yaparken inanılmaz ping dalgalanması ve bildiğin kalitesizlik vardır Keenetic cihaz ile QoS da uygulayınca o sorun tamamiyle çözüldü ve mermiler 58-59 pingde eskisinden daha iyi gidiyor henüz mükemmel gidiyor diyemiyorum. Uzun lafın kısası Wireguard VPN ile herhangi bir config'den ya da Bulgaristan'dan VPS kiralayıp içerisine VPN kursam onu kullansam ping düşüşü yaşar mıyım? Yaşayan veya yapan kişiler var mıdır var ise yardımlarınızı bir ufak rica edeceğim. |
Bildirim