Şimdi Ara

superonline vdsl ve adsl'de cgn (carrier-grade nat) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
4.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KoNFi

müşteri hizmetlerinden 192.168.1.58 ip adresini 55 nolu porta yönlendirmek istiyorum diye talepte bulun, bu şekilde çözen bir arkadaş vardı forumda bende bulundum ve yaptılar, şuan cgn de değilim ama modem kapatıp açınca bakarım.

hocam bi mantığı yok ki, 192 bloğu modemin küçük alanlarında kullanılıyo. bunu söylersek e yönlendirin o zaman bize ne derler :)
  • hllcnr H kullanıcısına yanıt
    Hocam,

ilgili konu vardı :https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126413124

ayrıca Mh ile görüşmem;
     superonline vdsl ve adsl'de cgn (carrier-grade nat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoNFi -- 3 Haziran 2017; 9:39:20 >

• quote:

Hocam,

ayrıca Mh ile görüşmem;

okudum. acaba uzaktan bağlantı yapıp modem içerisinden mi yönlendirme yaptı yoksa 192yi 55 portuna yönlendir cümlesi anahtar cümle mi arada kaldım cidden. ttnetle ben kaç sefer uğraştım ama anlamıyolar, ne cgnyi biliyolar ne iki başlı ip adresim var düzeltin dediğimi anlıyolar. takım lideriyle de konuştum o da bilmiyo, sanki biliyomuş gibi davranıyolar ama cidden bilmiyolar. sizin adınıza sevindim. yazımda belirttiğim gibi taahhütüm bitsin ttnet de benim için bitecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• hllcnr H kullanıcısına yanıt
    Hiçbir detay sormadı, direk yaptı, modeme filan bağlanmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hllcnr

quote:

Hocam,

ayrıca Mh ile görüşmem;

okudum. acaba uzaktan bağlantı yapıp modem içerisinden mi yönlendirme yaptı yoksa 192yi 55 portuna yönlendir cümlesi anahtar cümle mi arada kaldım cidden. ttnetle ben kaç sefer uğraştım ama anlamıyolar, ne cgnyi biliyolar ne iki başlı ip adresim var düzeltin dediğimi anlıyolar. takım lideriyle de konuştum o da bilmiyo, sanki biliyomuş gibi davranıyolar ama cidden bilmiyolar. sizin adınıza sevindim. yazımda belirttiğim gibi taahhütüm bitsin ttnet de benim için bitecek.

Hocam anladığım kadarıyla sistemleri port açınca otomatik olarak cgn dışına atıyor. Modemden biz port açtığımız zaman açılmış gibi gösteriyor ancak cgn'de olduğumuzdan aslında açılmamış oluyor. Ancak bu port açma işlemini müşteri hizmetleri kendi sisteminden yapınca sistem otomatik olarak cgn dışına atıyor kullanıcıyı ve portu açıyor. Yoksa 192.168.1.55, port 58, bunlar sırf müşteri hizmetlerinin port açması için rastgele seçilmiş değerler. Biz de aynısını modeme yazıp portu açabiliriz(cgn de olmasak) ama maksat onlar kendi sistemlerinden portu açsın da biz cgn'den çıkalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 5 Haziran 2017; 20:44:59 >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Bugün speedtest yaparken fark ettim ip degişmiş.Port yönlendirdim dediğiniz gibi modeme res attım ve düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konfi;

hocam iyi o zaman keşke benimkini de yapsalardı. takım lideriyle bile görüştüm bana gelmiş modem ip adresini veriyo

quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

quote:

Orijinalden alıntı: hllcnr

quote:

Hocam,

ayrıca Mh ile görüşmem;

Hocam anladığım kadarıyla sistemleri port açınca otomatik olarak cgn dışına atıyor. Modemden biz port açtığımız zaman açılmış gibi gösteriyor ancak cgn'de olduğumuzdan aslında açılmamış oluyor. Ancak bu port açma işlemini müşteri hizmetleri kendi sisteminden yapınca sistem otomatik olarak cgn dışına atıyor kullanıcıyı ve portu açıyor. Yoksa 192.168.1.55, port 58, bunlar sırf müşteri hizmetlerinin port açması için rastgele seçilmiş değerler. Biz de aynısını modeme yazıp portu açabiliriz(cgn de olmasak) ama maksat onlar kendi sistemlerinden portu açsın da biz cgn'den çıkalım

EnemyTerritory;

anlayacaklarsa iyi, ben 7-8 kez aradım CGNden çıkartın, CGN ne biliyo musunuz ona göre anlatıcam, teknik ekipten misiniz bi sıkıntım var diye ye dilimde tüy bitti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllcnr -- 6 Haziran 2017; 13:9:0 >

• Fiberde modem resetlemek yetiyor sanirim. Rastgele cgn veya cgn olmayan ip veriyor.
    Cgn olmayani bulana kadar resetleyebilirsiniz. Bende genelde ilk ya da ikinci resette geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğim gibi, sistemleri Superonline ile aynıysa, port yönlendirince cgnden çıkması lazım. TTNETi arayıp cgn işini karıştırmadan 192.168.1.58 ip adresini 55 nolu porta yönlendirmek istiyorum derseniz, kendi sistemlerinden yönlendirirlerse çözülmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 6 Haziran 2017; 14:31:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam resetlerde hiç cgn dışına çıktığın oldu mu oluyor mu?
  • quote:

Hocam,

ayrıca Mh ile görüşmem;

Hocam bi sorum olacak. 192.168.1.95 ipsini modemde nerede buldunuz acaba?B en de yönlendireceğim de yönlendirmek istediğim ip yi bulamadım.

ipconfigte gözüken 35li ip olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arawnn47 -- 8 Haziran 2017; 12:15:6 >

• Arawnn47 kullanıcısına yanıt
    Hocam rastgele seçilmiş bir IP ve Port'tur. maksat onların işlem yapmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Hocam dediğim gibi, sistemleri Superonline ile aynıysa, port yönlendirince cgnden çıkması lazım. TTNETi arayıp cgn işini karıştırmadan 192.168.1.58 ip adresini 55 nolu porta yönlendirmek istiyorum derseniz, kendi sistemlerinden yönlendirirlerse çözülmesi lazım.

bakalım tekrar bu konu açılırsa bakacağım.

quote:

Hocam resetlerde hiç cgn dışına çıktığın oldu mu oluyor mu?

denedim bi ara ama malesef çıkmadı hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hllcnr -- 12 Haziran 2017; 23:47:47 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.