Şimdi Ara

superonline vdsl ve adsl'de cgn (carrier-grade nat) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
4.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Statik ip ihtiyaci sunucu rolundeki sistemler icin genelde kullanilir. Bir gorev atadiginiz sistem vardir ve bu sisteme baglanan farkli cihazlar ya da yapilar mevcut ise tercih edilir static.
    Statik aldiginizda Cgn'den cikarsiniz fakat bunun icin ip kiramalak gerekli degil.
    Ama ileride bunu zor kosabilirler para icin.
    Tavsiyem mail ile abonesi oldugum bu hatti CGN den cikartin demenizdir. Yeterli oluyor su an icin
  • yeappa kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam,CGN'den beni çıkarım dediğimde işi dolandırmaya çalıştılar,en son modemdeki ip ile ipsorgusundaki ip farklı deyip gösterince,farklı bir ip verdiler ve sorunum çözüldü,neden böyle oldu dediğimde ise cevap şu oldu;

Eğer faturalarınızı geciktirdiyseniz ipinizi falanca iplere almış olabilriler deyip bir acayip kelime kullandı.

Demek ki,faturasını geciktiren müşterilerine faturayı aynı ücretten yollarken hizmet kalitesini düşürebiliyorlar....Garip durumlar...
  • melinoz M kullanıcısına yanıt
    mazareti epey absurd olmus. tabii bu aramis oldugunuz agent'in bilgisizligidir tamamiyla.
    dedigim gibi mail ile teknik buroya daha rahat ulasiyorsunuz, call center 'dan islem yaptirabildiginize sevindim.
    tamamiyla teknik bilgi eksikligi, bu gibi konularda call center tercih etmeyiniz onlar ancak fatura kampanya fiyatlandirmadan anlayacaklardir

gecmis olsun. pingleriniz ne durumda
  • yeappa kullanıcısına yanıt
    Şu an gayet iyi,hatta eskisinden iyi,50-55 arası alman pingleri.
    Aynen dediğiniz gibi,işten anlayan elemanları yok,çalışan modemi belki düzelir diye değiştiler,sorun tamamen farklıymış kendi zararlarına oldu.
    Ayrıca eleman bir hayli diretti,en son sizin konunuzu açıp göstrerince tamam deyip düzeltti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Şu an gayet iyi,hatta eskisinden iyi,50-55 arası alman pingleri.
    Aynen dediğiniz gibi,işten anlayan elemanları yok,çalışan modemi belki düzelir diye değiştiler,sorun tamamen farklıymış kendi zararlarına oldu.
    Ayrıca eleman bir hayli diretti,en son sizin konunuzu açıp göstrerince tamam deyip düzeltti.

eleman-lar- da ogrenmis oldular boylece kotu mu, yerse durumu hakim her nedense. ipv4 tukeniyor yapabilecekleri birsey yok. bu konuda tech gelistirilirse uygulayacaklardir su an icin cgn istikrarli calismiyor ne yazik ki.
  • CGN havuzunda olup olmadigimizi modemin arayuzunde nereden gorebiliyoruz acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birinci mesajdaki sorunun tamamen aynısını şuan ben yaşıyorum. sol ama fiber benimki.
    modem 100lü ip alıyor. whatismyipde 212li gösteriyor.
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    en kolay ve garantili çözüm ev telefonunu superonline'na taşımanız... mecburen cgn dışına alıyorlar... mış yada...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Olmayan ev telefonumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

Superonline şikayet kaydı oluşturdum ve ertesi gün cgn den çıktım. Şikayetimde işyerinde kullandığım bilgisayara uzaktan erişmem gerektiği, statik ip ile güvenlik problemleri yaşadığım ve bu yüzden cgn havuzundan çıkarılmak istediğime dair bir metin gönderdim. Şikayetim halen inceleme aşamasında görülmesine rağmen cgn havuzundan çıkarıldım.

Bende şikayet kaydı oluşturdum şimdi sonucu yazarım.
  • Hocam bu cgn olayini nasil anliyoz 100lü ip lerle basladigindami.anliyoruz yardimci olursaniz sevinirim yalin internet kullaniyorum teledon yada telefonsuzda fark ediyormu bu durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bo5nak

quote:

Superonline şikayet kaydı oluşturdum ve ertesi gün cgn den çıktım. Şikayetimde işyerinde kullandığım bilgisayara uzaktan erişmem gerektiği, statik ip ile güvenlik problemleri yaşadığım ve bu yüzden cgn havuzundan çıkarılmak istediğime dair bir metin gönderdim. Şikayetim halen inceleme aşamasında görülmesine rağmen cgn havuzundan çıkarıldım.

Sonuç ne oldu?

Bir de yazdığın şikayet yazısını payşabilir misin?

Mart ayının sonundan beri uğraşıyorum, Ttnet müşteri hizmetlerini her gün aramama rağmen hiç bi işlem yapmadılar. Israrla değişen bi şey yok diyolar ama modem ve sorgu yaparken IP farklı. Farklı bi bölgede gösteriyor beni ve ne oyun oynayabiliyorum ne de Skype görüşmesi yapabiliyorum.

Internet seri bi şekilde 5-10 dakikada bir 20-45 saniye arası gidip geliyor. Ve artık gına geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuykil

quote:

Orijinalden alıntı: Bo5nak

quote:

Sonuç ne oldu?

Bir de yazdığın şikayet yazısını payşabilir misin?

Mart ayının sonundan beri uğraşıyorum, Ttnet müşteri hizmetlerini her gün aramama rağmen hiç bi işlem yapmadılar. Israrla değişen bi şey yok diyolar ama modem ve sorgu yaparken IP farklı. Farklı bi bölgede gösteriyor beni ve ne oyun oynayabiliyorum ne de Skype görüşmesi yapabiliyorum.

Internet seri bi şekilde 5-10 dakikada bir 20-45 saniye arası gidip geliyor. Ve artık gına geldi.

Aradılar ttnetten cgnden çıkaramıyoruz static ip satın alın 12 liramı ne dedi yarım saat dil döktüm yapmadılar

• Anteke31 A kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzünde gördüğün ip kaçla başlıyor. Whatismyip sitesinde gördüğün kaçla başlıyor ve diğeri ile aynı mı? Bir de whatismyip de zaten parantez içinde cgn yazıyor eğer cgnden aldıysan.

• İkiside ayni hocam tesekurler cgn degilmis

• Bu bela bende de var. Modemi bir kere resetleyince cgn den çıkıyor. Tekrar resetlediğimde cgn e dahil ip adresi alıyor. Ben de cgn ip si aldığında resetleyip normal ip almasını sağlıyorum. Ama verdikleri modem haftada bir kendini otomatik yeniden başlatıyor. Müşteri hizmetlerine yazdım. Telefonla döndüler. Cgn den çıkardık dediler hala aynı. Tekrar yazdım. Telefonum açık olmasına rağmen ardık ulaşamadık diye mesaj atmışlar.

Cgn ve normal bağlantının kalitesi arasında özellikle yurt dışı bağlantıda acayip fark var.
  • port yönlendirmesini deneyen olmadı mı? 192.168.1.58 port 55...
  • Hocam bu ettiğiniz şey nedir? cgn nedir?
    Neler olur?

Pek anlamadım...
    Hıza ve hat değerlerine etkisi varmıdır?

• arkadaslar bu konuyla ilgili ben de sıkıntı çektim, BTK'ya şikayet ettim, TTnet müşteri hizmetlerini çok kez aradım, müşteri hizmetleri takım lideriyle görüştüm, bloğumda bütün detayı anlattım. okumak isteyen olursa bakabilir.

Link = https://bilisimveinsan.blogspot.com.tr/2017/06/ttnet-ve-cgncarrier-grade-nat-ile.html
  • müşteri hizmetlerinden 192.168.1.58 ip adresini 55 nolu porta yönlendirmek istiyorum diye talepte bulun, bu şekilde çözen bir arkadaş vardı forumda bende bulundum ve yaptılar, şuan cgn de değilim ama modem kapatıp açınca bakarım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.