Şimdi Ara

Sürekli Araba Değiştirme İsteği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
5.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Adieu

Şehirden şehire meselesi palavra ancak mükellefin beyanı meselesi doğru. Her daim mükellefin beyanı esastır, devlet mükellefe güveniyorum der... yeri gelir mükellef bir hatan olmasın bir daha bak der adeta, son çare sen çekil şöyle bana bırak der. Hatta bunun çok güzel de bir yansıması olmuştur, şöyle ki bilirsiniz emlak vergisi ödersiniz belediyelere, bu konuda devlet der ki 3 kurum birleşip rayiç bedel belirler siz onun üzerinden ödersiniz. Pek neden? Kalkınma hamleleri zamanında kamulaştırmalar oluyor tabi, o zamanlar da kadastro ne gezer köyde... köylü mükellef, beyanı esas, önceden az vergi diye beyan da düşük tutulmuş bir de yanılmaya dayanıyor bizim uyanık köylüler değerinin 20 katı bedel çekiyor. Ödediği ceza devede kulak, devletten kazancı ağırlığınca. İşte öyle kullanıldıkça böyle gelişiyor uygulamalar.

3 taneyi geçmeyin siz. Araç alıp modifiye edip zararına satan adamın ceza ödediğini bilirim.

Kardeş vergi denetmenin sözlerini yazdim. Kafamdan yazmadim.

Yine salliyorum, dedi ki bazi daireler 3 te sonra bazıları 4. Bazilari bakmıyor bile dedi. Tamamen bagli olduğun vergi dairesi ile alakali. Yoksa forumlarda var aç oku 5-6 tane saatim ceza gelmedi diyenler var. eğer sizim dediginiz gibi otomatik sisteme dusseydi, son 7 yil icinde maliye benden elli kere savunma isterdi. Ben kendim dikkat ediyorum, kar amaçlı da yapmıyorum. Dikkat etmedigim yıllar da oldu.

Sıkıntı yok al sata devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaş kaç bilmiyorum ama bende 35 'den sonra geçti. Kendinize yapacak birşeyler bulun hobi edinin.. Önceliğiniz haline gelince yeni uğraşınız aracınız amaç değil araç olacaktır.
  • 2014-Eylülden itibaren 3 araç değiştirdim, belli bir süre sonra insanın içini kemiren bir heyecana dönüşüyor araç değiştirme işi bence, birde internetin gelişmesi, detaylı ekspertiz yapan firmaların çoğalması, satışın direkt noterden yapılması nedeniyle zor bir süreçte değil artık. Yaşım 35 iki çocuğum var işim de var ona rağmen hobi olarak takılıyorum kendimce.
  • hocam en büyük tecrübe yediğin kazıkların birikimidir. inş olmaz ama ciddi bi kazık yedikten sonra bu kadar rahat araç değiştireceğinizi sanmıyorum.
  • Hocam ben o lancer a taliptim ya naptin :)

• Bu konuyu görmem iyi oldu. Ben de kendimi araba hastası zannederdim. Ama 1.5 yıl kullanıyorum araçlarımı. Hatta son aldığım aracı en az 2 yıla çıkaracağım. ötv nin artması belki de benim gibi adamlar için iyi oldu. Gözümü diktiğim araç üst ötv dilimine girdi.
  • haydar dümen lik :)
  • 2004 yılında aldığım arabamı sıkıldım dedikten en az 2 sene sonra sattım.2011 yılında aldığım ve halen kullandığım 2. arabamdan da sanırım 2015 senesinde sıkılmaya başlamıştım. O kadar beklemem demiştim ama sene 2017 halen içindeyim.
    Sizin kadar olmasa da otomobilleri bu kadar takmamayı isterdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

Hocam ben o lancer a taliptim ya naptin :)

Verdim gitti. Toyota xchange ike takasa verip sıfır aldim

• geçmiş olsun, büyük sıkıntı.
    ya galericilik yapın,
    ya da araç kirama işi ile ihtiyacınızı görmeye çalışın.
    ben 1. aracımı 1,5 yıl, 2. aracımı 9 yıl kullandım.
    şu an 3. aracımı ise 15-20 sene (belki de hurdası çıkıncaya kadar) kullanmayı düşünüyorum.
    ihtiyacı doğru belirleyip, uuzn süre kullanmak daha mantıklı sanki.
  • Al satçı detected

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 17 Nisan 2021; 18:23:16 >
  • çarçur etmek hem zamanı , hem arabaları..

günlük araç kiralama fiyatları artık nispeten çok uygun..

3 gün araba kiralayın, km limiti de yok, 3 gün boyunca arabanın içinde yatın uyuyun, bıkın..

sizin açınızdan bana göre en mantıklısı..
  • bağlanma sorunu yaşıyorsun
  • Bende çok sık araç değiştirme isteğimden yakınırdım ama siz baya abartmışsınız hocam. Ben 1 sene dolunca arabayı değiştirmemek için zor tutuyorum kendimi.

• Ev almak icin satarsam 2010 model aracımı bende gidip 90 model bi araba alıcam, eskiler hoşuma gidiyor.

• Eniştem aynen böyle. Alır biraz kullanır, aracı değişir. Adamla bire bir görüşmedim ama hal ve hareketlerinden canının sıkıldığını, hayatında bir değişiklik olmasını istediği için sık sık araç değiştirdiğini düşünüyorum. Akşama kadar çalışıp akşam da tvnin karşısında vakit öldüren bir adam. Hobi, şu, bu yok anlayacağınız. İşsizlikten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu konuyu bir hortlatayım. Son durum ne hocam?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.