Şimdi Ara

Sürekli kesilen DSL sinyali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çare bulamadığım bir problemim var. Çok ayrıntılı anlatacağım, aklınızda soru işareti bırakmamak için.

TTNET NETLİMİTSİZ kullanıcısıyım. Yaklaşık 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum.

1 Ay kadar önce bu sorun ilk başladığında dsl sinyali kesildi, hemen ardından bağlandıktan sonra "Adil kullanım kotası" ile ilgili bir bilgilendirme sayfası çıktı karşıma. Modeme baktığımda download bağlantı hızım 2k küsurlardaydı. Birkaç dakika sonra bağlantım kesilip geldiğinde, yine baktım bu defa 11k küsurdu. Şimdi bu böyle devam ediyor. Bağlantı bir 2k, bir 11k arasında gidip geliyor.

Airties RT-204 ve Huawei marka modemlerim var. Her ikisi de TTNET ürünü.
    Sorunum; Modemi açıyorum, DSL sinyali geliyor, internet bağlanıyor. Bu şekilde sorunsuz 5-10 dakika sürdükten sonra DSL sinyali kesiliyor, birkaç dakika yanıp söndükten sonra sabitleniyor, internet yeniden bağlanıyor. Zaman zaman DSL sinyali gitmekle kalmıyor, kablosuz bağlantım da -modem üzerindeki ışık- kesiliyor.

İlk sorun yaşadığımda elektrik tesisatı ile ilgili problem olacağını düşünüp elektrikçi çağırdım. Adam tesisatta bir problem olmadığını söyledi. Voltaj dengesizliğinden olabileceğini düşünüp UPS aldım, fakat aynı sorun devam etti.

Bu defa belki modemden kaynaklanan bir sorundur diye düşünüp hiç kullanmadığım Huawei modemi kullanmaya başladım. Fakat bu da fayda etmedi. TTnet müşteri hizmetlerini aradım, o kadar iyi yetişmiş, bilgili görevliler var ki, daha sorundan bahsetmeye yeni başlarken bana "Kablo tesisatı" ile ilgili olduğunu söylediler. Teşekkür edip telefonu kapattım.

Ertesi gün yine elektrikçi çağırıp kutudan daireye çıkan kabloyu ve splitteri değiştirdim. Sorunum devam ediyordu. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım, yine bana "Sorununuz nedir?" dedi, daha "Sorunum dsl sinyalimin sürekli..." demişken "Splitter ile ilgili" dedi. Yeni değiştirdiğimi söyledim, "O zaman modemle ilgili, sizi teknik servisimize bağlıyorum." dedi. 25 dakika bekledikten sonra teknik servis yetkilisi "Buyrun" dedi. Aynı şekilde "Dsl sinyalim kesiliyor..." dememe kalmadı "Hattınızı kontrol edelim." dedi. Maalesef hatta da bir sorun bulunamadı.

Modem'i fabrika ayarlarına döndürüp kullanıcı adı ve şifremi girmediğim zaman saatlerce dsl sinyalinde bir sorun çıkmıyor. Fakat ne zaman kullanıcı adı ve şifresini giriyorum, 5 dakika sonra dsl sinyali kesiliyor, yanıp sönmeye başlıyor. DSL modlarını denedim tek tek yine aynı yine aynı.

Daha önce bu konuda sıkıntı çeken var mı merak ettim. Eğer varsa, nasıl çözdüğünü paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.

Huawei

Airties Rt-204

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyllenor -- 28 Şubat 2013; 14:51:37 >

• modemlerde aynı adaptörü mü kullanıyorsunuz?

adaptör sorunu olabilir..

adaptör düzgün ise modemlerde sıkıntı olabilir..

başka temiz bir modem de daha deneyebilirsiniz..

splitter ı kullanmadan deneyin.

telefon kablosunda ek yeri var mı? varsa sabitleyin veya lehimleyin..

bu sefer de çözülmüyorsa sorun ttnet tetir..
  • Kardeşim sinyalini kesiliyorsa arkadaşın dediği gibi farklı modem dene ve hattı direk bağla bağlantı noktalarına dikkat et açıkta yada koli bantı ile bantlanmış ise olmaz elektrik bantı ile bantla. yapacağın şeylerde;

- aldığın hizmet vdsl olup taktığın modem adsl ise olmaz hat oturmaz
    - müşteri hizmetleri ile konuşurken sorunu tespitini onlara bırakma hattın fişini çek modemi görmesinler eve ekip gelsin hem evden ölçsünler hemde aşağıdaki dağıtım panosundan.-
    - ayrıca hız ile ilgili verilen bilgilerde 8mbps kadar yada 16mbps kadar verilir. yani bu 1-8 arasında bir değer olarakta çalıştırabilir, 8-16 arasında bir değerde de çalıştırabilir. tam değerleri ancak sistemlere yakınlığınız ve altyapının iyi olması ile kullanabilirsiniz.

Bu konularda yardımcı olabilirim. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.